06 de febrer 2009

Un grup d'estudiants s'encadenen a l'entrada del departament d'Universitats

Noticia extreta del diari Avui;

Un grup d'estudiants s'ha encadenat aquest matí a la porta d'entrada del departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, situat al passeig de Gràcia de Barcelona, per protestar contra el pla Bolonya, segons ha confirmat la Guàrdia Urbana. Els Mossos d'Esquadra han detingut dos dels joves acusats de trencar un vidre de la seu de la conselleria, segons han informat fonts de la policia catalana.

Amb aquesta acció volen denunciar la inoperància de la conselleria per resoldre el conflicte de les universitats i protestar contra la persecució dels estudiants que es mobilitzen en defensa d'una universitat pública de qualitat, segons un portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Les mateixes fonts han assenyalat que dos estudiants han bloquejat la porta d'accés, i quatre més han ocupat un balcó de la primera planta, on han desplegat una pancarta en la qual es pot llegir Parem Bolonya, no a les expulsions, i que més d'una vintena d'estudiants s'ha concentrat davant de l'edifici.

Amb aquesta acció el SEPC vol cridar l'atenció contra les actuacions del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ha expulsat sis estudiants i n'ha amonestat 22 més per participar en protestes contra la imposició de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES).

Els estudiants consideren que els mecanismes sancionadors no ajuden a mantenir el debat social que necessita la universitat pública, i demanen que es deixin sense efecte les sancions imposades a aquests 28 estudiants de la UAB.

També volen que en la proposta de Mesa Nacional per la Universitat Pública, plantejada pel Comissionat d'Universitats, s'abordi la principal demanda estudiantil, que és l'exigència de paralitzar l'aplicació de l'EEES, i que sigui el mecanisme adequat per fixar entre tots el rumb de la universitat.

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/53045/grup/destudiants/sencadenen/lentrada/departament/duniversitats.html

13 comentaris:

Anònim ha dit...

EM sembla molt bé el que facin aquest nanos, però recordo que aquest és el blog de l'assamblea d'estudiants de Lletres, en absolut vinculat amb el SEPC (almenys oficialment ^^'). Així que agrairia que es parlés més aviat del que s'acorda a les assemblees, els moviments que pertoquen a la facultat, etc. i no a fer propaganda d'un sindicat amb el que tothom no està d'acord i sembla que amb el pack "estudiant de lletres" t'incloguin un carnet d'aquest sindicat.
Salut!

Anònim ha dit...

bé pel SEPC! en un moment en que l'activitat de les assemblees es troba aturada per trobar-nos en període d'examens, és positiu que el SEPC mantingui la lluita contra Bolonya a primer plana de l'actualitat. No s'ha d'oblidar que el moviment estudiantil està format per les assemblees i el SEPC, per tant es lògic que al blog de l'assemblea i apareguin noticies que facin referència al moviment estudiantil.
La coordinació entre assemblees i SEPC és necessaria per aturar Bolonya!

Anònim ha dit...

No van aprofitar per netejar l'edifici de cagades de coloms?

Sopa de Ceba ha dit...

Anònim 1, és cert el que dius. Suposo que s’hauran equivocat al publicar l’entrada. Vull dir… ara queda com si el blog de l’assemblea estigues vinculat algun sindicat o a una idea política/ideològica concreta. I clar, resulta molt partidista perquè tots sabem que l’assemblea ens representa a tots els estudiants de la facultat. Si, si molt estrany. No cal pensar malament. De fet no cal pensar.

Anònim ha dit...

Con todo el respeto.
Me parece una pantochada de blog de la Asamblea.
Estoy totalmente de acuerdo con el 1º anonimo.
Es triste que tenga que ver antes en otros lados información sobre supuestas actividades que realizais vosotros, o gente de la UAB, o represaliados de la UAB o como os querais llamar,que en el vuestro.
http://tancadaalacentral.blogspot.com/

Si dejaseis de hacer tanta propaganda, y os dedicaseis a informar mas a lo mejor la gente no se crisparia tanto estuviera de acuerdo o no con vuestras ideas.

Anònim ha dit...

estic d'acord que el blog té un dèficit d'informació. cal posar-hi la convocatòria d'assemblees, els actes que realitzen els col·lectius del moviment estudiantil (com ara els expedientats), etc. De totes maneres quan un sindicat d'estudiants que forma part del moviment estudiantil fa una acció contra Bolonya també és normal que hi apareixi.
Tots formem part de la mateixa lluita!

Anònim ha dit...

Nueva plataforma alternativa a la Asamblea de Letras de la Autònoma, que lujazo!!! por fin hay una movilización seria contra los despropósitos del sector duro de la Asamblea. Que alguien informe de lo que se ha estado hablando en las Asambleas discretas de los últimos días.Quiero saber que se está cociendo en el órgano oficial de representación de los estudiantes, más transparencia y menos pucherazo, que luego os quejais de que vamos al decanato a pedir consejo y explicaciones: si las dierais vosotros no pasaría esto. Aupa Puffil.blogspot.com

Anònim ha dit...

d'assemblees discretes no n'hi ha hagut cap (almenys que jo sapiga...) i home abans d'anar a "pedir consejoa al decanato" no costa res queixar-se públicament en una assemblea, dir el que no t'agrada o reclamar explicacions a qui creguis que ha actuat malament.

Anònim ha dit...

Perquè no s'anuncia des d'aquí la convocatoria d'assemblea per el dia 12?

Anònim ha dit...

Venga, se me han hinchado los cojones. Así que voy a intentar sintetizar, siempre con el máximo respeto mis opiniones sobre la asamblea y más concretamente sobre la dictadura del SEPC.
La asamblea de Letras y Filosofía tiene un reconocimiento legal en la UAB, según el cual es la única asamblea reconocida por el rectorado. Esta asamblea es propiedad de TODOS los estudiantes de la facultad que deseen asistir y es la misma asamblea la que debe desarrollar los mecanismos más "democràticos" posibles para que todo el mundo pueda gozar del derecho a expresar su opinión.
Esto es cojonudo, sobretodo teniendo en cuenta que nunca hasta este momento se había sufrido una manipulación tan brutal como la que tenemos ahora. Por definición la asamblea no es un medio democrático de toma de decisiones. No os engañéis. No lo es. Sin embargo tiene la virtud, por encima de la democrácia tal y como la mayoria la entienden, de ser un método completamente representativo de los estudiantes interesados en la toma de decisiones políticas concernientes a los propios estudiantes.
Una vez expuesto esto procedo a explicar lo que ha sucedido. Tenemos una asamblea oscura dominada por un sindicato de tipo nacionalista catalán. No quiero criticar el nacionalismo, tan solo exponer la ideología. Este sindicato, odiado por muchos. Yo soy un ejemplo ha encontrado en ese organismo legítimo, NUESTRA asamblea, el mejor lugar para defender SUS intereses. De esta manera, por ejemplo, convocando mañana una asamblea, de la que no se dice nada aquí, en tal de no se sabe muy bien que.
Por supuesto la asamblea es legal, lo han hecho todo, supongo, tal y como lo mandan los cánones de la facultad. Sin embargo:
* Estas personas han convocado una asamblea en pleno periodo de examenes. ¿Con qué fin? ¿Tanta prisa urge?
* Yo no he visto ningún orden del día. Si alguien sí lo ha visto por favor que me lo diga.
* ¿Cuantos estudiantes pretenden que asistan a esa asamblea? Ya os lo digo yo, ELLOS

Así que mañana se reirán en nuestra cara. No con mi consentimiento. Y allí estaré para decirlo. No creo que NUESTRA asamblea necesite de la creación de unos estatutos pero sí de una completa remodelación. Existen mil temas a tratar pero no creo que este sea el momento. La asamblea de letras no puede convertirse en el prostíbulo de un sindicato. La asamblea de letras eres tú. La asamblea de letras puede convertirse en un auténtico lugar de intercambio de ideas y de debate. Solo depende de tí.

NO A LA MANIPULACIÓN DE LOS SINDICATOS
NO A LA MONOPOLIZACIÓN DE LA SOLIDARIDAD CON LOS EXPEDIENTADOS
NO A BOLONYA, TODOS JUNTOS.

Anònim ha dit...

I per què no es diu res de les properes eleccions de degà a Lletres? Quin paper hi jugarem els estudiants davant de les candidatures? On és la informació? Jo també penso com els meus companys, que no hi ha prou informació. Informeu, per favor! Ja està bé de tanta pintada i tant encadenament. També volem saber altres coses!

Anònim ha dit...

je, je, ya era hora de que alguien las cantara claras...pero claro, en "apañó". Perpárate a todos los desprecios posibles, pues está claro que eres un botifler resentido, que apoyas a los opresores centralistas,forces d'ocupació, en contra de nuestros dignos representantes nacionales tipo benach el del audi, etc. Los modelos a seguir por parte de todos estos niñatos de papá futuros consellers. Que no nos pase nada...

Anònim ha dit...

Avui al meu departament hi han penjat un paper anunciant els actes de campanya electoral i tot lo referent a la candidatura. Se suposa que els departaments informen, no?

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.