27 de gener 2009

Davant la resolució dels expedients. Carta dels i les estudiants expedientades

La resolució del Rectorat de la UAB dels expedients sancionadors oberts el passat juny de 2008 ha estat amonestar a 20 estudiants i expulsar-ne i amonestar-ne a 6. Davant aquesta resolució les persones expedientades volem manifestar:

Que aquesta resolució continua la lògica del rectorat d'intentar criminalitzar el moviment estudiantil, duent a terme un càstig suposadament "exemplar" davant suposades actituds i males conductes, i amagar que les protestes que hi ha hagut tenen unes reivindicacions clares contra l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i les actuacions de l'Equip de Rectorat sortint, que té una responsabilitat directa tant en la seva implementació irregular com en l'ús de la repressió per a dur-ho a terme.

Que si en el campus s'ha produït algun tipus d'agressió violenta que hagi de ser penalitzada, aquesta és la càrrega policial del 4 de març, que es va saldar amb més de 50 estudiants ferits. Es tracta d'una actuació policial que el Rectorat va provocar, es va negar a investigar i de la que no n'ha assumit ni la més mínima responsabilitat.

Que la utilització de procediments totalment irregulars per aprovar els nous plans d'estudi de Bolonya i mesures de repressió a les opinions contràries, forma part de la línia habitual d'actuació del Rectorat de la UAB. Això està tenint efectes a molts col·lectius i persones implicades de la Universitat, més enllà dels i les estudiants expedientades.

Que els expedients són fruit d'un conflicte polític obert entre el moviment estudiantil i el rectorat de la UAB. Això ho mostra el fet de que un dels arguments que s'han esgrimit per dur a terme finalment les 6 expulsions han estat els talls de carreteres que es van produir el passat dijous 18 de desembre que, òbviament, no són les protestes de l'abril i maig que consten en tot el procés d'instrucció. Per altra banda, el propi rectorat de la UAB està utilitzant els expedients com a condicionant i espasa de Dàmocles en les negociacions amb el moviment, fet que reforça encara més el contingut i l'ús polític de les sancions.

Que el Rectorat de la UAB està quedant ben retratat utilitzant un Decret franquista del 1954 per a sancionar i expulsar estudiants, amb acusacions com "manifestacions en contra dels principis i institucions de l'Estat" i "falta de probitat", que significa manca de rectitud moral. El senyor Huguet també s'ha lluït donant suport total a les sancions i emparant aquesta "legalitat vigent" del 1954.

Que totes les persones expedientades vam participar de la mateixa forma a les protestes de l'abril i maig de l'any passat i que per tant som igual de culpables o iguals d'innocents. Aplicar sancions diferents és una maniobra per criminalitzar i dividir amb una lògica perversa que no pensem acceptar.

Per això demanem públicament que, o bé s'expulsin a totes les 31 persones a qui es va obrir expedient o bé que s'arxivin totes les expulsions i amonestacions.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

expulsar a los 31... mmmmmmm....qué tentación...

Anònim ha dit...

que tranquils que ens quedariem, realment

Anònim ha dit...

Em preguntava si la llibertat d'expressió d'aquest espai de comentaris justificava deixar que una colla de covards amb molt temps lliure es desfogui impunement de les seves frustracions rajant de l'assemblea.
O això o hi ha un tal senyor Anònim amb un greu problema de personalitat múltiple.

Anònim ha dit...

tienes razón con eso de cobardes...hay que ser muy valiente para ir gritando y acojonando en grupos de veinte a los alumnos que quieren hacer clase...
Ahora, no te preocupes, que si volvéis a tocar los cojones, nos vemos en el pasillo. Esta vez ya no seremos tan primos.

Anònim ha dit...

És molt fàcil criticar i no moure ni un dit, oi?

ànims i endavant!

Anònim ha dit...

"tienes razón con eso de cobardes...hay que ser muy valiente para ir gritando y acojonando en grupos de veinte a los alumnos que quieren hacer clase...
Ahora, no te preocupes, que si volvéis a tocar los cojones, nos vemos en el pasillo. Esta vez ya no seremos tan primos"

Fdo: Los Latin Kings de la UAB

Anònim ha dit...

He oído por los pasillos que ha habido una Asamblea muy discreta, y que no se ha comunicado a los alumnos, previa pancarta, junto a consergería o punto de Okupación, con suficiente antelación. También he oído por los pasillos que se está organizando las próximas actuaciones de la Asamblea para el 4 de marzo y con posibilidad de nueva ocupación.
Quizá, algunos no se han enterado que por las clases y sobretodo por la biblioteca corre el rumor de no permitir que nos vuelvan a interrumpir las clases, que a lo mejor la organización de la ASAMBLEA - entendida como todo el conjunto de alumnos y no un reducto antisistema - puede ser muy poderosa en la próxima convocatoria. Se va a votar no a cualquier ocupación, se va a oir muy claro la voz de los estudiantes que queremos ir a clases y sobretodo, algunos que están expulados deberian abandonar la Asamblea, pues desde que no pueden hacer exámenes no son alumnos de esta nuestra facultad.
Animo a las Filologías, a los de Musicología, a los de Arte e Historia a que se unan en una plataforma que haga de contrapoder a los de siempre en la próxima asamblea.

Anònim ha dit...

Estaria bé que es publiqués al blog amb antelació el dia i hora de les properes assemblees ja que molta gent ara no va dirariament a la UAB i no ens n'assabentem.

Per cert, a la penya que no para de bordar en aquest blog estaria be que digués el mateix a les assemblees donant la cara... que passa que si us contesten amb arguments no sabeu que dir?

Anònim ha dit...

Como vuelvan a ocupar la facultad esta vez si que la mayoria de alumnos que queremos hacer clase tomaremos medidas, sean las que sean...

Anònim ha dit...

La mayoría de alumnos que quería dar clase debe ser esa mayoría de alumnos que ha asistido a las que se han hecho en la intolerable modificación del horario. Nadie os ha impedido asistir a ellas, salvo vuestra propia mezquindad, tras permitir una salvajada como el incumplimiento de garantías expresas del decanato a los alumnos. Por cierto: ese equipo de decanato que, según indicaba aquí una de sus exponentes (se adivina incluso quién es, ay el estilo) decía que todo se había hecho con diálogo y por unanimidad. Pues sí, con unanimidad se prolongó el calendario. ¿Lo prolongaréis ahora, cuando empiecen las huelgas? O, siguiendo con vuestra insensatez y carencia de criterio, aplicaréis normas distintas en cuatrimestres diferentes?

Y, sí, de eso se trata, de que los alumnos vayan a las asambleas a expresar su opinión y a votar. Aunque es de esperar que, luego, se respete el resultado de la votación, como se hizo con la del 14 de enero, la única que perdieron los partidarios de la ocupación. Y esa mayoría de alumnos quedó expresada gráficamente en el referéndum: sólo 200 contra la ocupación, 250 ocupación con clases normales...hasta 1.077. De 3.000 alumnos, no sabemos la opinión.

Anònim ha dit...

Holaa, venia a preguntar si participasteis de la manifestación del viernes en la plaça universitat de Barcelona al estilo funeral de la Universidad pública, y si ibais a comentar la jugada. Porque en otros blogs se "quejaban" de la poca participación en la manifestación del viernes tarde.

Yo echo en falta en este blog mas información sobre las actividades de la asamblea, de los resultados de sus reuniones, o de las convocatorias a las asambleas y las decisiones que se extraen de ellas, puesto que se supone que es su blog, no?. Y por otro lado me sobra mucha propaganda y mucho pamfleto que se acaba colgando y que luego acaban derivando en discusiones que siempre acaban en los mismos lugares comunes.

Anònim ha dit...

Això, això, tots els deliqüents fora!!! No en volem n'hi un dels 31 per la facultat.

Anònim ha dit...

Animo una vegada més al nostre benvolgut i participatiu senyor Anònim a identificar-se o trucar a Sant Boi perquè ara a més de tenir un transtorn de personalitat múltiple s'està posant agressiu i sent veus pels passadissos.

Fora bromes, hi ha persones contraries a la ocupació que aquí estan dient coses coherents, així com les que venen a assembles i tenen el valor de dir-ho a la cara (per cert, no ens hem menjat mai ningú que jo sapiga), cosa que respecto malgrat pensar diferent.
Per desgràcia aquí hi ha una colla de covards que no tenen el valor de dir les coses a la cara i que per tant se les guarden per llançar-les aquí com aquells capullos que tiren gapos als cotxes als ponts de les autopistes i aquests no em mereixen cap respecte.
Si això no fós anònim m'agradaria saber quants tindrien pebrots d'atrevir-s'hi.
Apa bona nit i ànims amb els examens.

Anònim ha dit...

L'Oriol Ferran "Friki" és un matxo.
M'agrades.

Anònim ha dit...

Oriol, maxote....a mí también me pones...con ess valientes amenazas cibernéticas...
así que me dices que no me atrevo a decírtelo a la cara, pero sí que te lo dije, cuando me chillabas a la puerta de clase para que no pudiéramos ejercer el derecho a clase, durante la huelga, ¿no te acuerdas? ¿eras tú el del piercing, o el de pinta perroflauta? Bueno, da igual, que si nos volvemos a ver no te preocupes, que te volveré a recordar lo que es un fascista autoritario, porque así os comportáis.

Anònim ha dit...

Sou lamentables tots aquells que aneu amenaçant, no haurieu d'haver deixat l'institut tant aviat ja que aquestes actituds de matonisme son mes propies de prepubers. Jo entenc que tingueu molta por a les ocupacions, durant aquells dies va haver debat, paraula q se us escapa del vostre vocabulari. Pero res , seguiu a la vostra ahaviem qui és més gallito.

Anònim ha dit...

Anònim ... no se quin, el que escriu en castellà i el poso tonto, em sento afalagat per lo molt que et poso lamento no poder-te correspondre.
Diria que amenaces cibernetiques no n'he llençat, ni porto piercing, ni crido ni em considero un perroflauta.
Tu deus ser d'aquells que es pensa que es va ocupar Lletres per fotre, perquè era més facil això que posar-te a pensar si era just el que demanavem.

Anònim ha dit...

Oriol:

Jo crec que el que és just és considerar la necessària discussió de l'aplicació de l'esquema de Bolonya a Espanya i a Catalunya. Ara mateix, ja vénen problemes greus de docència. Gravíssims, relacionats amb l'aplicació per a l'any que vé. Problemes que s'aniran agreujant i que soposan un empitjorament de l'oferta d'assignatures que es feia. Un fet objectiu que no té volta de fulla.

Ara bé. Crec que la forma de fer-ho ha estat desencertada. Es veritat que s'havia de donar un pas. Però ¿no creus que els que por´téu amb més dedicació l'assemblea hauriéu d'haver mesurat el cost d'una mobilització que sempre pot ser esgotadora a qualsevol moviment social? Ho és en el món laboral, imagina't a l'estudiantil, on el nivell de compromís, de consciència, de disposició és, com sabéu, molt heterogeni. I em sembla que heu actuat com si hi hagués una majoria sòlida, consistent, disposada no només al debat, sinó fins i tot a dur a terme una lluita que difícilment, per la seva duració, podia soportar-se. I que ha acabat, ho crec així, deixant la cosa en situació més feble. Es la meva opinió i, tot i la meva discrepància forta en la manera en que s'ha portat la cosa, espero que sigui considerada una crítica positiva.

Anònim ha dit...

Ja tornem a sortir als diaris: http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090205/53633907496/detenidos-dos-jovenes-tras-una-protesta-contra-bolonia-en-la-conselleria-de-universitats.html

Anònim ha dit...

Company, la Vanguardia, pel seu aire conservador, ja sabem que ens retrata malament sempre. Jo prefereixo la crítica de Bolonya que fa la SUSANA NAROTZKY,
una catedràtica d'Antropologia Social de la UB: http://blogs.publico.es/dominiopublico/?p=968

Anònim ha dit...

evidentment un comentari com aquest últim sempre es considera critica constructiva. Malgrat no comparteixo ni de bon tros el teu analisi, entenc la crítica i la veritat és que el to utilitzat es diferencia molt dels "hooligans" sense arguments que intervenen normalment en els comentaris d'aquest bloc.
Amb gent com tu si que es poden mantenir aquests tipus de debats que espero poguem continuar en una assemblea.

Unknown ha dit...

Som un grup de contra informació universitària i d’opinions crítiques amb la Universitat Pública. Especialment dirigida als assemblearis independents i als encara no assemblearis de la UAB i la UB. Per desgràcia l’anonimat és per mantenir la contrainformació allunyada de pressions de tots els sectors universitaris.

Anònim ha dit...

A veure si ho entès, "contrainfo", o sigui que teniu un grup de gent treballant en escriure missatges aquí per donar pel cul?
Com sigui així no penso escriure mai més aquí o acabaré en un psiquiàtric jo al final.

CancerDeSida ha dit...

Cada dia els comentaris es tornen més surrealistes...

"tienes razón con eso de cobardes...hay que ser muy valiente para ir gritando y acojonando en grupos de veinte a los alumnos que quieren hacer clase...
Ahora, no te preocupes, que si volvéis a tocar los cojones, nos vemos en el pasillo. Esta vez ya no seremos tan primos"

Jo sóc un noiet esquifit i sense força ^^ no crec que pugui acollonir a ningú...Ni crec que això hagi passat mai en ningún piquet durant l'ocupació...Exagerats!

Anònim ha dit...

Ni exagerats ni hòsties!!
Que jo mateix vaig ser amenaçat, amb 20 persones més que anàvem a fer classe al desembre.Em sembla que aquest que parla castellà el coneixo, i va a la meva classe.
I si no posem els noms és perquè tenim por dels que us autoanomeneu Assamblearis. El que sou és uns neo-feixistes disfressats de progres, uns skins "d'esquerres" que no sé què hi fan a una universitat on en principi s'ensenya a dialogar i no a amenaçar.
I si us penseu que tot això ho escriu una sola persona, es pot comprovar fàcilment mirant les IPs o direccions de correu d'on provenen els missatges deixats. Segur que ja ho heu fet però preferiu anar dient que es tracta d'un muntatge dirigit per no sé qui.
Bueno, jo mirava per saber quan hi haurà l'assamblea per anar a opinar, però veig que tampoc interessa posar-ho. Per alguna cosa deu ser...

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.