19 de febrer 2009

El «no» a Bolonya a Girona es fa extensiu a una cinquantena d'estudiants d'institut

Noticia extreta de vilaweb;

Una setantena de joves, entre estudiants d'institut i universitaris que els donaven suport, van celebrar una protesta contra el pla de Bolonya, la LEC i la privatització de l'ensenyament en general. Els estudiants de l'Institut Vicens Vives de Girona van intentar ocupar el centre, però la direcció no ho va autoritzar i els van impedir l'accés.


Plaça de Catalunya de Girona, 5 de la tarda. Arriben un grup de nois. Van carregats amb banderes i pancartes. Són l'avançada de la concentració que l'Assemblea d'Estudiants de l'Institut Jaume Vicens Vives havia convocat ahir. Al cap de poca estona ja havien arribat més estudiants d'ESO i de Batxillerat i també se'ls havia afegit un grup de l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de Girona, que els dóna suport. Els motius de la concentració són clars: contra el pla de Bolonya, contra la LEC, en suport als expulsats de la UAB, contra la supressió del batxillerat nocturn i contra la privatització de l'educació en general. Quan eren una setantena, cap a 1/4 de 6, van començar la marxa cap al Vives amb la intenció d'ocupar-lo. Havien previst tallers de pancartes i xerrades sobre la LEC i sobre Bolonya. També hi havia grups d'estudi i de preparació d'exàmens. Els que es quedessin necessitaven el permís patern. També havien previst llevar-se a l'endemà a les 7 per netejar, esmorzar i anar a classe. La direcció del centre ja va avançar abans-d'ahir que no permetria la tancada i els serveis territorials d'Educació tampoc l'havien autoritzat. La marxa va arribar a l'accés del carrer Julià de Bolívar, però estava tancat. Llavors es van dirigir cap a l'entrada del carrer Muntanya. També era tancat i, darrere la reixa, hi havia els membres de l'equip directiu del centre. Els joves continuaven amb crits contra el pla de Bolonya i també contra els Mossos d'Esquadra, ja que asseguraven que n'hi havia de paisà.

Llavors hi va haver un intent de negociació. La directora Elisabeth Saguer els va demanar parlar amb ells, que designessin un interlocutor. Els estudiants s'hi van negar i, per contra, van fer una asseguda de protesta. Però una bomba de fum llançada per algun dels joves va fer que es moguessin. Aleshores van saltar la tanca del darrere i van entrar. Però els accessos a l'edifici també estaven tancats. La portaveu de l'assemblea i membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Maria Garcia, anunciava que, atès que no podien entrar, farien una xerrada sobre el pla Bolonya al mateix pati i que no es tancarien.




INCIDENTS FINALS



Mentre feien la xerrada, però, tres noies de tercer d'ESO van demanar entrar a l'institut per anar al lavabo. Quan van ser dins, la direcció no les va deixar tornar a sortir i va avisar els seus pares. Així van anar cridant els altres estudiants, a mesura que arribaven els pares. Maria Garcia va explicar a aquest diari que quan en quedaven només set o vuit van voler retenir-los fins que no arribessin els pares i que, un cop els progenitors hi van ser, els van faltar al respecte. Segons ella, als pares que van donar suport als fills també els van faltar al respecte.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Se supone que los padres habian firmado una autorización para que pasasen la noche en el centro, eso que significa?? Que los padres sabian donde estaban sus hijos? Y la responsabilidad si les pasa algo, como son menores de quien sería, del centro o de sus padres, vamos responsabilidad igual que si les pasa en casa cualquier accidente domestico, tampoco hace falta emparanoiarse con cosas raras.

Yo veo razonable lo del centro que no les dejase encerrarse toda la noche.
Pero propongo una alternativa, si los padres les apoyaban para que pudiesen manifestarse y pasar la noche en el colegio, porque no dan un paso más, que lo vuelvan a intentar pero que sea algo más familiar, que los padres o algunos de ellos vayan con sus hijos y los otros compañeros en el proximo intento, asi podrian interceder, y se harían responsables de los menores, se sabe si habian negociado o consultado con el AMPA, a lo mejor si consiguen su respaldo y colaboración la proxima vez sale bien la cosa y puede hacer los actos organizados, además así a parte de informar a otros compañeros también informarian a los padres y podrian entender mejor las reivindicaciones no?

Y si hay mossos de paisano pues que escuchen tambien a lo mejor hasta alguno se une a su causa si se les explica bien y como se supone que iban a hacer, de forma pacífica.

Assemblea d'Estudiants de la UdG ha dit...

Més informació:

http://assembleaudg.blogspot.com/2009/02/la-direccio-de-lies-jaume-vicens-vives.html

Salut!

Anònim ha dit...

Son menors, que espereu? Hi ha repercussions legals que no se si sou capaços d'entendre pq ja em feu dubtar de la vostra capacitat.

Anònim ha dit...

A quina hora es fa l'assemblea Dilluns?

Anònim ha dit...

Sou tan llibertaris... buf!

Anònim ha dit...

A l'anònim que parla de repercussions legals, jo he fet vagues sent menor d'edat, i et puc ben assegurar que amb una autorització dels pares, l'escola queda deslliurada legalment de tota responsabilitat sobre el que li passi als alumnes.

A d'altres llocs s'ha fet (com per exemple, a Alella, Alacant, etc) i no ha passat absolutament res... Tot és qüestió de voluntat de deixar manifestar-se o voluntat repressiva... (I t'ho dic jo, que nava a un institut que havia tingut problemes per fer vaga fins i tot amb permisos de mons pares excloent-los de cap responsabilitat...).


Salut!

Anònim ha dit...

Ja! Siempre luchando y luchando! Estudiando tendriáis que estar todos so vagos! Que no tenéis las cosas claras ni las tendréis y solo sabéis que hablar en nombre de los demás sin saber lo que piensan!

Almenos hay gente que no tiene miedo en decir lo que piensa! Aquí os dejo unos ejemplos:


http://www.elliot.cat/
http://moltpossiblement.blogspot.com/

Basta ya de sectarismo en letras!

Anònim ha dit...

Això ho ha fet el SEPC. No havia vist que no ho deia enlloc fins que he llegit el darrer post del bloc... Quin patetisme, gent. Així dividits no solucionarem res.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.