21 de gener 2009

La veritable cara de la UAB

Noticia extreta de kaosenlared;


Aquest assolellat matí, un grup d’artistes han aportat la seva pinzellada autònoma, retocant amb gran destresa el “rostre de la UAB”. Es tracta d’un retrat de grans proporcions (15x10m) fet a ordenador i plasmat en carbonet sobre una de les parets de la plaça cínica de l’Autònoma de Barcelona. Dues persones s’han despenjat d’un edifici per anar modificant subtilment els diferents trets d’aquesta cara, feta per Jorge Rodríguez. Aquest singular personatge va ser l’encarregat de realitzar la cara del nostre recent president electe negre, al territori del Fòrum de la incultura.

D’aquesta manera la nova cara UAB S.A. mostra la realitat actual de la universitat, marcada per la privatització i la repressió al moviment estudiantil, però també per una lluita constant i frontal per una universitat lliure i popular.


60 comentaris:

Anònim ha dit...

Con lo bonito que era...

Anònim ha dit...

Feixistes.

Anònim ha dit...

M'encanta, perquè us queixàveu que la gent en contra de l'ocupació sense classes no aportàvem cap idea per protestar. Per a què coll les voleu, si ja ho feu solets, sense consultar ningú i a més en nom de tots els que demanem una universitat pública, laica i de qualitat?

Anònim ha dit...

Sois unos chapuzas.

Anònim ha dit...

Mira que m'he barallat per defensar els vostres drets.

Sou uns impresentables.

Anònim ha dit...

Quin poc respecte per l'art, estigui un d'acord o no amb el seu missatge...

LoadNeo ha dit...

La verdad es que me parece una pena estropear el dibujo. Se puede entender la intención de protestar, sobretodo porque gratis seguro que no ha salido, pero estropearlo a las pocas horas de haberlo hecho... ¿cómo podemos demandar calidad si está todo hecho una mierda?

Anònim ha dit...

Tachando la boca de la cara no éstáis censurando a la institución, lo estais haciendo a todas aquellas personas que no estan de acuerdo con vuestros argumentos o con vuestras formas. Sólo los regímenes dictatoriales atentan contra la cultura.

Decís que este proyecto ha costado dinero de la universidad. Os habeis planteado cuanto cuesta borrar vuestras pintadas?? Por qué no os quejáis de que la misma UAB financie un departamento que da soporte a colectivos, como el vuestro??? Por qué no construís en lugar de destruir??? Conoceís la diferencia entre democracia y oligarquía?? Sabéis qué es lo que habéis destruido?? Conoceis el art jamming?? Sabéis que el artista de este proyecto participó en las actividades alternativas de la okupación??? Sabéis lo que es el respeto al trabajo de otros, como el artista o todas las personas que han participado en este proyecto, y entre ellos, cien de los estudiantes que decís representar??

Anònim ha dit...

Esto es un error. NO sabéis cuánto lamento que hayáis escogido un sistema que quizás puede satisfacer alguna necesidad individual, pero que en nada representa a quienes estamos por una universidad pública, con recursos, con rigor y que no confunda la movilización política con la exhibición estética. Sólo conseguiréis que se nos presente como aquellos que (tras no haber conseguido nada en una movilización como la que tanto nos ha desgastado, por errores que culminaron en la pérdida de la votación del día 14) responden mediante acciones de este tipo, cuyo alcance no llego a comprender. Ahora somos más débiles de lo que éramos el 24 de noviembre: este es el resultado de una movilización que no tuvo en cuenta el desgaste del alumnado. El profesorado, como se ha visto en este blog, ha quedado dividido por un tema político fuerte, que coloca las elecciones al decanato, por primera vez, como la elección entre quienes han gestionado el proceso del conflicto (incluyendo la escandalosa modificación del calendario) y quienes han tratado de evitar sus peores consecuencias. Y me temo que la victoria será para quienes han gestionado el proceso, precisamente por los errores tremendos de una asamblea que no ha evitado que el conflicto desbordara su capacidad de canalización de las reivindicaciones y de conexión con una mayoría, no sólo de estudiantes, sino de profesores y PAS. De haber vuelto a clase (con ocupación) el día 9 de diciembre, las condiciones y las perspectivas de futuro serían muy distintas.

Ahora, tendremos una candidatura continuista que ganará las elecciones al decanato y lo hará, además, con ánimo de aprovechar lo que consideran una victoria sobre quienes se movilizaron. Y si no, al tiempo.

Anònim ha dit...

Ignorants elitistes fills de papa. Sabeu què és la llibertat d'expressió? Pq la resta de persones, tb hi tenen dret. Aneu en contra de la cultura, al igual que els nazis que cremaven llibres. Si voleu protestar, feu pintades al costat, i no a sobre. Ah! i pq no a la façana del rectorat, cobards? Vaja lluita de merda

Anònim ha dit...

Fachas.

Anònim ha dit...

Feu vergonya.

Anònim ha dit...

Si Mussolini levantase la cabeza os acogería con los brazos abiertos. Sólo os falta reabrir el "Arriba"!

Anònim ha dit...

Demaneu tenir veu i sou els primers en censurar les opinions contraries a la vostra. Aquesta és la llibertat que proclameu... qué fort, rocafort!!!

Anònim ha dit...

Si en vez de nacer aquí hubieseis nacido en Madrid estarías visitando el Valle de los Caídos los domingos por la mañana. Agredir el arte es el síntoma inequívoco del fascismo. (Por cierto he capturado la pantalla con el comentario, si no lo publicais enviaré el jpg, gracias por la libertat de expresión.)

Anònim ha dit...

"modificant subtilment els diferents trets d’aquesta cara"????

Realment sou uns flipats....

Anònim ha dit...

Una vegada més, el què es veu és que no heu passat de l'adolescència, i us heu aprofitat d'un tracte sense límits que se us ha transmès des del rectorat (amb un deganat admirable en resistència, fermesa, contenció i més coses que no teniu les neurones ni prou sensibles ni prou intel·ligents per poder-ho entendre, mentre se li assegurava que s'estava "negociant" amb vosaltres), com en els pitjors malsons de la infància malcriada. Fa fàstic. Això no té res a veure amb el progressisme i amb el compromís amb els més febles de la societat, que necessiten una universitat pública de qualitat en la forma i en el contingut. Els tallers de fones i danses del ventre barrejades amb el més absolut menyspreu pels bens públics i el cost del seu manteniment, apel·lant al diàleg mentre no acceptaveu la participació democràtica en la que anàveu a perdre votacions, ja ens ho havien deixat ben clar. Ara, encara més. Tant de bò hi hagués hagut més expulsions. Aneu a la privada, que segur que us ho poden pagar els papes. Una pena pels estudiants crítics que aposten per la participació democràtica sense consignes dogmàtiques i que ja veuen que heu escampat mentides dient, per exemple, que desapareixen les humanitats, en una facultat que tindrà més graus que mai en humanitats, però que tindrà menys alumnes que mai per culpa vostra.

Anònim ha dit...

Ostres! Ara ja no defenseu una universitat pública i de qualitat sinó lliure i popular?? ui ui ui... com es va veient el plomall/plumero... això no ho defensa cap posició política democràtica i seriosa del món, voleu més Spain (perdó!! quin pecat, vull dir Catalonia) is different??

Anònim ha dit...

potser no és la milllor manera....
PERÒ ALMENYS HAN FET MÉS DEL QUE FEU TOTS ELS QUE CRITIQUEU I NO MOVEU UN DIT. Dixit.

Anònim ha dit...

Després d'haver fet comentaris a kaosenlared i a especial bolonya, aquí només us diré que aneu a un diccionari, busqueu les definicions de "llibertat d'expressió" i de "tolerància" i apreneu-ne una miqueta. Ah, i també busqueu "feixisme" i busqueu les diferències que teniu amb la definició, jo diria que cap....

Anònim ha dit...

Protesteu tot el que vulgueu fent servir pancartes però és propi d'una actitud incívica i hauria de ser penada, com ho és en qualsevol universitat nordamericana. Sabíeu que per una pintada poden expulsar els estudiants a les universitats americanes? Em sembla molt malament el que heu fet. Jo estic contra la privatització a la universitat però TAMBÉ estic en contra dels actes incívics com aquest! Tan de bo algun dia ho facin pagar a qui faci pintades com aquesta! Jo firmaré on sigui i faré el que pugui perquè sigui així.

Anònim ha dit...

Em sembla que la única CARA visible és la de la tirania. La tirania dels que us heu erigit com a veu de la resta d'estudiants per manifestar la vostra disconformitat al Pla de Bolonya; i per fer-ho heu optat per tots els mitjans fins que heu arribat a mostrar el que sou: uns ignorants.
Sota la bandera de la llibertat, trepitgeu la llibertat de l'altre. I des de la ignorància, no es planta CARA a Bolonya.

Anònim ha dit...

Aquesta acció m'ha deixat sense paraules. No respecteu res. mossos fora de la UAB, assemblees fora de la UAB!!

Anònim ha dit...

Ni feixistes ni res. El que sou és gilipolles perduts.

Anònim ha dit...

ben fet! ja n'hi ha prou del cinisme de la UAB! canya contra Bolonya i canya contra la repressió!

Anònim ha dit...

Home aqui no esteu tapats, per no ser part i jutge ara que vagi la UAB o l'autor a comisaria i posi la denuncia com calgui i pagueu el que toqui per embrutar l'obra d'art. Per cer si teniu collons de despenjar-vos perque no crec que sigui gaire facil fer-ho tot s'ha de dir, hi ha una altre paret pintada prop del l'Arc de Trionf, per si voleu deixar alguna marqueta també.

Anònim ha dit...

PLAN BOLONIA: UNIVERSIDAD S.A.

http://elproyectomatriz.wordpress.com/2009/01/18/plan-bolonia-universidad-sa/

Anònim ha dit...

Espero que us facin pagar tot el què esteu malbaratant, quin fàstic de gent, sou uns criajos. I encara hi ha gent que us dona suport entre el professorat (vegeu la web http://www.cgt-uab.net/web/ca/node/510, titulada INSUBMISSIÓ ALS EXPEDIENTS DE LA UAB). Res més a afegir.

Anònim ha dit...

Sou insoportables, això és com un malson. Com és possible que encara hi hagi gent que pensi que sou uns repressaliats? És insultant pels repressaliats en general, i per les vostres víctimes -agredides, intimidades, fotografiades sense consentiment, amenaçades, etc- des del 4 de març al matí. Això tampoc no té nom.

Anònim ha dit...

Incivics diuen...la mare que ens va parir...aixi va el món, que per protestar no pots cridar, perquè despertes als veïns.
No facis una pintada, que no és cívic...si fas una pintada ets un feixista! Collons! Com us penseu que es van aconseguir les 8 hores? Amb plàstidecors?

Anònim ha dit...

No, les 8 hores es van aconseguir intimidant els treballadors. Qualsevol militant obrer d'aquella època us diria que heu agafat un gust a l'acció per l'acció que és pròpia de cultures que no són pas les del sindicalisme o el socialisme. L'acció per l'acció o la inèrcia, aprofitant la manca d'autoritat de la facultat de lletres, compensada de sobres per l'autoritarisme de la modificació de calendari, que no hue tingut ni la voluntat ni la força per poder tallar. No heu fet res en contra de la mesura més punitiva que s'ha donat a la UAB des dels anys 70 contra una vaga. Estéu totalment derrotats per fatxendes, per haver anat de matadors i dels més poderosos des del 24 de novembre, veient com la gent no us seguia, però com tampoc es morien per fer classe, donant-vos una impressió de poder que ara veieu que no teniu per res. Quan als exàmens entri la matèria explicada aquestes dues setmanes, amb quatre alumnes assistint a l'aula, riurem tots. I l'assemblea no tornarà a aixecar cap en molt de temps. Us vàreu equivocar, però sou tan xulos, eren tan preciossos els nois amb guerreres, les noies uniformades, tota aquella parafernàlia pròpia del feixisme disfrassat d'independentisme tonto, que no vàreu poder ressistir la temptació de continuar. Esteu sols. I nosaltres, mal acompanyats: per gent reaccionària, d'una banda, que ara gestionarà la facultat; per gent com vosaltres, que no sabéu mobilitzar més que per realitzar-vos amb aquelles imatges que tots vàrem poder veure, lànguidament instal.lats al hall, amb el paio de la bandera de la República Democràtica Alemanya passejant els seu metro noranta, amb les noietes cuinant pels homes de la mobilització. Quina forma de carregarse el moviment estudiantil.

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 14:34:

La reacció de la gent potser t'hauria de portar a reflexionar una mica, però tot i això tu sembla que prefereixes seguir-te mirant el melic. Endavant.

He vist gent fent molt més merder per protestar i infinitament més respectable. Però no et confonguis, ja ho he dit i ho repeteixo, sou uns flipats.

Anònim ha dit...

Aviam penya:

NO TENIU VERGONYA!!

us paseu un putu més rallant que esteu contra bolonya però que no voleu anar a clases i que fem altres accions..

i ara es fa una puta pintada i rajeu tambe????????

AQUI PARLA GENT QUE NO NOMÉS NO ESTÀ CONTRA ELS NOUS PLANS D'ESTUDI, SINÓ QUE RAJA PER RAJAR D E LA ASEMBLEA I DE TOTS!

A LA MIE!

Anònim ha dit...

Les 8 hores? Lluitant contra la patronal i les empreses que exploten, no pas contra un servei públic que pot aconseguir que la gent aprengui com fer-ho, però no amb tallerets i amb accions vandàliques, sinó amb formació seriosa, que és la que tenen els que manen. Que us equivoqueu sempre d'objectiu i començo a pensar que us fa por l'enemic real, que això del vandalisme està xupat, precisament això si que és del nivell plastidecor... vinga, a l'escola bressol, torneu a començar...

Anònim ha dit...

a veure lliçons cap ni una! que vol dir "cap a l'escola bressol, torneu a començar..." que son aquests aires de superioritat? per favor! la gent que no mou un dit per res i només es dedica a criticar encara es permet donar lliçons morals als que si que fan alguna cosa per defensar el que creuen... quins nassos!
A veure gent, és molt fàcil estar a cas asseguts davant de l'ordinador i criticar-ho tot perquè si, ara fer alguna cosa ja és més complicat! demaneu autocritica al moviment estudiantil però pocs dels anti-assemblees sou capaços de fer-ne vosaltres mateixos. Comporteu-vos una mica com a gent adulta i adoneu-vos dels vostres errors individuals.
I respecte a pintades i demés, home, no seré jo qui ho faci però home acusar de feixistes o de qualsevol cosa algu que fa pintades o que es carrega l'estupid dibuix aquest de la cara de la UAB és ser bastant hipòcrita tenint en compte totes les injustícies i coses més greus que estan passant a la universitat.

per cert, a qui aixi dit això: "amb les noietes cuinant pels homes de la mobilització" que s'ho faci mirar una mica perquè dir parides des del més absolut desconeixement no tant sols és d'ignorant, també d'irresponsable i d'immadur.

Anònim ha dit...

En otras ocasiones he señalado aquí mi desacuerdo con formas de lucha que nada tienen que ver con el acuerdo con cómo están las cosas o cómo van a venir dadas con un ajuste universitario en tiempos de crisis. Lo de la pintada me parece un acto gratuito y no puede defenderse todo aquello que se hace como acto de protesta. También hay que considerar que determinadas actitudes del alumnado han sido increíbles: se ha votado ir a clase en las dos semanas de prolongación de calendario y, luego, no se va. La coherencia y sentido de la responsabilidad de las personas que han actuado no sólo al margen de la asamblea, sino considerando que no debe haber canal representativo alguno de los alumnos (como los curiosos profesores que niegan el derecho a la huelga de los estudiantes), brilla por su ausencia.

Insisto en indicar a quien ha defendido lo que ha ocurrido, el ritmo en que se han dado las cosas, la manera de no cortar a tiempo y haber propiciado una represalia sin respuesta del decanato, como la modificación de calendario (con la derrota en la votación de la asamblea) es una señal de alarma que se os debería encender, porque señala hasta qué punto no leísteis de forma adecuada hasta dónde podían estirarse las cosas. Creo que se creó una situación que es paradigmática de toda pérdida de un conflicto: la incapacidad de mantener el contacto con la mayoría de los afectados. Pasó a parecer un conflicto entre quienes se movilizaban y la autoridad académica, en lugar de ser un conflicto entre la comunidad universitaria (en especial los estudiantes) y el Plan de Bolonia. Añadamos a eso que un sector mayoritario del estudiantado estuvo no en contra, sino a la expectativa; que no se le puede pedir un nivel de conciencia política que se no se propicia en nuestra sociedad. Y que debía haberse evitado, a toda costa, que esa distancia se fuera incrementando. Ha habido, por tanto, un error de planteamiento en las formas y los tiempos de lucha y tiene que ser aceptado de este modo, porque las condiciones en que se acaba el cuatrimestre son éstas. La impunidad del equipo del decanato es tal que podrá presentarse una candidatura que representa a quienes han gestionado lo sucedido, no porque sea la favorita de la Junta de la Facultad, sino porque no habrá otra. Y eso indica hasta qué punto se han medido mal las fuerzas. En todo conflicto, hay que saber ver si se sale con mayor fuerza, con mayor prestigio, habiendo coseguido algo, o con una impresiónm generalizada de que el costo pagado ha sido mucho más alto que lo que se ha obtenido a cambio. Y el sentido del voto del día 14 es éste, como lo es la ausencia de un alumnado que ha tragado con una medida disciplinaria, deslegitimadora de la asamblea (no es otro el sentido de la prolongación de clases, sólo hay que tener en cuenta quíén lo ha solicitado) y que, encima, ni siquiera ha sido seguida por la mayor parte del alumnado, que está en su casa, estudiando.

Creo, con toda franqueza, que estas cuestiones deberían ser las que se planteara la gente que ha orientado la movilización. Reconociendo errores, teniendo en cuenta cuál es la situación en que se encuentra el alumnado y sin dejar de considerar la fractura política que se ha dado entre sectores del profesorado que han tenido un conflicto mucho más profundo de lo que podríamos pensar.

Anònim ha dit...

Ei, que jo les noietes també les he estat veient, pelant patates i pastanagues, cada vespre, i cuinant pels macarres aquests que es pensen que fa la revo. I ara resulta que els reaccionaris són els del deganat...

Anònim ha dit...

Perdoneu però jo he estat a les ocupacions, sóc noi i he cuinat bastantes vegades. Dels ecarregats de cuina a l'ocupació de lletres dos eren nois i una noia. Després per cuinar es feien torns rotatius i més o menys i anava passant tothom. No digueu mentides; o potser és que el dia que veu passar-hi si que hi havien més noies que nois... no ho se. Però home t'asseguro que si una cosa no som és masclistes i pregunta-ho a qualsevol noia que vingui a l'assemblea.

Per cert dir.lis "noietes" si que em sembla masclista.

Anònim ha dit...

Una persona ha resultado herida al caerle encima un pino en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a causa del fuerte temporal de viento, que ha derribado más de una decena de árboles y ha obligado a los cuerpos de seguridad a desalojar el campus.

La persona herida iba caminando hacia la estación de los Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya cuando le ha caído encima el árbol, que le ha fracturado una pierna, según han explicado miembros de seguridad de la UAB.

La fuerza del viento ha hecho caer más de una decena de árboles y, en un primer momento, se han cortado los accesos al tronco central del campus debido a la gran cantidad de pinos caídos.

Tiempo después, se ha decidido evacuar el campus universitario de Cerdanyola del Vallès por motivos de seguridad.

En la zona de la Vila Universitaria, la caída de árboles en el tendido eléctrico ha dejado sin luz, entre otros, al Hotel Campus, donde se ha suspendido el Consell Nacional que Convergència Democràtica de Catalunya estaba celebrando.

Anònim ha dit...

L'ocupació ha estat, des del meu punt de vista, un error polític en el seu decurs. S'ha perdut, com un anònim ha dit abans, la capacitat ja no de "dirigir", sinó de donar una orientació clara al moviment. Una protesta ha de tenir uns objectius generals, que es denuncien, i uns objectius que es puguin arribar a guanyar, més concrets. Jo no crec que la posició de l'assemblea hagi estat la de saber mesurar fins a quin punt la situació permetia perllongar més enllà del que era políticament controlable el procés. Es va confondre l'absència d'estudiants i la inèrcia del deganat amb capacitat de paralitzar l'activitat acadèmica. Crec que aquesta paralització no era un objectiu, sinó un mitjà. I la veritat és que s'ha viscut com a la única cosa aconseguida. Calia administrar amb molta cura els moments en que calia parar les classes i els periodes que no eren de "normalitat", sino de combinació entre classes i activitats de mobilització. Mai vaig estar d'acord amb un procés que veia com a erosionant, que deixava la gent a casa i que ha pogut ser deslegimitat amb tanta facilitat i manca de resistència de tothom de la modificació del calendari, un dels grans escàndols d'aquest procés, que no ha servit de res des del punt de vista acadèmic i que només servia per donar un cop d'autoritat per part del deganat. Es cert que s'han quedat retratats els professors que van clamar per allargar el curs, amb la poca assistència a classe, però ha estat una desfeta no poder-ho aturar. Aquí s'havia d'haver fet tasca conjnta entre estudiants i professors.

Espero que la gent amb més responsabilitat a l'assemblea consideri els comentaris critics i de bon tó que se'ls hi estan oferint.

Anònim ha dit...

"Jo estic contra la privatització a la universitat però TAMBÉ estic en contra dels actes incívics com aquest!". Té raó aquest comentarista. ¿És que no hi ha altres maneres de protestar que no impliquin aquests actes incívics i vandàlics? Per favor, NO ens feu quedar malament als que protestem contra la privatització de la universitat pública!

Anònim ha dit...

Fa molta gràcia veure que hi ha escrits que ja s'endevina que són de profes, que es refereixen al deganat, i que van des de parlar d'inèrcia, fins a parlar de cop d'autoritat, fins ara, a parlar d'impunitat. Doncs, bé, tot això obeeix a un desconeixement ben interessat del què aquest deganat, amb votacions unànimes a la Junta Permanent, ha fet durant 3 anys: treballar, treballar i treballar. Modernitzar, actualitzar, racionalitzar, escoltar, explicar, etc. I des del març, aguantar les agressions a les persones i a la institució i contenir amb encara més treball quotidià de tota mena i a tota hora una situació 'de negociació' per a la qual no te competències i que ha anat a càrrec exclusivament del rectorat. Tot això enlloc de dir ja us ho podeu quedar i fins aqui hem arribat. Això ho saben -ho sabem- tots els representants institucionals dels departaments i molt professorat, alumnat i PAS. La resta són insults immerescuts, imprudents i insolidaris.

Anònim ha dit...

Ei, heu vist La ola? Pues eso. Canvia d'uniforme i poc més... sou una vergonya per la gent que sap distingir entre minoria impune de pensament únic i antidemocràtica, els acords de Bolonia i el debat de fons de modernització de la universitat sense perjudicar als més febles.

Anònim ha dit...

VERGONYA DE COMPARTIR UNIVERSITAT AMB REPRESSORS COM VOSALTRES!

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 10:42:
Podries elaborar una mica més això?

Anònim ha dit...

vergonyòs...

Anònim ha dit...

Doncs sí, fa gràcia. Fa gràcia el cinisme d'algun personatge de l'equip del deganat o fervent servidor de l'equip. Sou l'equipmés desastrós que ha tingut la Facultat de Lletres:el conflicte d'aquest any ha estat portat amb una insolvència esfereïdora, sense autoritat al començament i amb autoritarisme al final. Sí, tens raó, no és un cop d'autoritat: es un cop de puny a la taula. Unanimitat? De què parles? Encara us he de veure justificar legalment la modficació de calendari que provocarà problemes seriosos als alumnes i ha vulnerat drets laborals dels professors. La legalitat, d'entrada, que espero que els sindicats (no només la CGT) posi al seu lloc, per veure quin és el vostre concepte de drets dels treballadors a la facultat. Però, a més d'allò que és estrictament legal, caps de departament importants i coordinadors de titulació amb el nombre més gran d'alumnes i professors es van manifestar contraris. I us va ser igual, es va demanar la modificació malgrat l'opinió de qui parlava en nom de la majoria. Després, a classe, assistència de percentatges ridículs d'alumnes. He quedat retratas en la forma i el fons de la mesura, feta a demanda d'una minoria. On són tots aquells estudiants que demanaven classe? Potser al mateix lloc que el dia del referendum, no? A casa, que és on es van quedar 3.000 alumnes matriculats el 15 de desembre. Quans alumnes han assistit a classe a partir del dia 19?

I deixa de presentar-te i presentar-vos com a màrtirs per la pàtria. Deixéu el deganat, però no ens perdonéu la vida. El que passa és que això de manar us encanta. Doncs feu servir l'autoritat (quen no l'autoritarisme) i, en una altra ocasió, impediu el que ha passat des del dia 24 de novembre a la facultat. La vostra conducta en la modificació del calendari ha estat antidemocràtica, antisindical, deslegitimadora de l'únic organ reglamentari dels estudiants, colpejant el professorat que ha fet el seu horari i ha fet us del campus virtual i atenent les demandes d'un sector del professorat minoritari. Que l'alumnat ho és ja es va demostrar al referèndum i s'ha demostrar en la presència a classe dels que es morien per rebre-le's.

Si us plau, deixéu càrrecs pels que heu demostrat sobradament que no teniu capacitat. I sí, té gràcia. Sou personatges ben curiosos. La modificació del calendari no és només autoritarisme, sinó el cop donat per una pèrdua de nervis en una situació que us a desbordat. La gent amb professionalitat o dimiteix o no es torna a presentar. No és el que passa, veritat? Tindréu la decència de no acceptar el càrrec quan no teniu un mínim de vots? O faréu com l'assemblea...el que en treu més guanya,independentment dels vots en blanc o en contra dividits en opcions diferents?

Anònim ha dit...

Perdó, HO HA DESBORDAT...no vuldria que, a més de caracteritzar el professorat crític amb la vostra gestió de persones que inciten els pobres alumnes a la mobilització (cosa que s'ha arribat a fer a la facultat, com sabéu, sense citar aquells professors que inciten als alumnes a fer tot el contrari), aprofitéssiu els problemes d'una redacció en teclat i apresurada per qualificar-nos d'incompetència. Sobre aquest últim tema, els curricula del professorat és prou conegut per a tothom, l'experiencia investigadora i les publicacions, i es pot considerar el model d'exigència acadèmica que algunes de les persones més furioses del "treballar, treballar i treballar" ´ténen per aplicar-se a elles mateixes. Si voléu, i quan volguéu, podem portar públicament aquest debat sobre el treball d'un professorat universitari que fa molt de temps que m'agradaria dur a terme. Perqué pot resultar que aquell professorat que es presenta com el més "modern", actualitzat, situat en posicions d'entrega acadèmica, no sigui precíssament el que té un prestigi social i acadèmic reconegut, i que persones que han estat presentades com a fantasmagòrics subversius, patètics defensors dels drets laborals i de coses tan estrafalàries, són, potser, els que poden presentar una actitud acadèmica prou solvent.

Anònim ha dit...

Tornant de clase cap a casa e passat per la cívica i he vist les pintades sobre l'obra que s'havia realitzat del rostre de la uab. I he flipat. He flipat perke s'ha perdut el respecte per tot, ja no només es fan pintades per reivindicar (i embrutar), sino que ara a més es fan fastidiant el treball dels demés. Una vegada més vulnerant drets, sou la ostia nois. No sé si esk no n'apreneu o k kollons passa. Ara, el que més m'ha fet flipar és entrar al blog akest i veure com es parla en la web de l'estimadíssima assemblea que ens representa a tots de la pintada que s'ha fet: ..."han aportat la seva pinzellada autònoma, retocant amb gran destresa el “rostre de la UAB”..."anar modificant subtilment" I aquesta ironía?Us sembla graciós?Perque a mi em sembla VERGONYÓS, vergonyós que hi hagi gent que actue aixi i vosaltres els hi aplaudiu les gamberrades desde el blog d'una assemblea de "tots i totes els i les estudiants". Heu perdut els papers, la assemblea es una farsa... Però aixó ara ja ho sabem tots

Anònim ha dit...

Fer de l'autònoma un niu de pintades no té res a veure amb cap reivindicació, o el vostre concepte de reivindicar va quedar encallat en algun moment de la història contemporània que ni compreneu ni podeu emular.

Anònim ha dit...

L'opinió de l'autor:
http://etc.uab.cat/blogs/rostreuab/
De veritat, és una pena!

Anònim ha dit...

FEIXISTES, AUTORITARIS, INTOLERANTS, VERGONYA, PORCS, INUTILS, MINORIA NO REPRESENTATIVA, GUARROS, INCIVICS I CENSURADORS.

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja. Vosaltres, oh grans gurus de la llibertat d'expressió!! Ara resulta que per poder publicar l'opinió en el vostre bloc primer s'ha de passar el filtre de la Inquisició.
Podrieu fer com a "Kaos en la red" i directament anular la possibilitat de fer comentaris.
Visca la llibertat d'expressió!!
Ja, ja, ja

Anònim ha dit...

Soc ex-estudiant de la uab i em preocupa veure els comentaris tan reaccionaris de molta de la gent ,que suposo més jove que jo, no para de fer en contra del moviment estudiantil. De fet ja era hora que es generes una resposta política en contra de les interposicions de l'equip de govern a fer una universitat més democràtica, pública i sense precarietat. Crec també que l'artista va errar al no informar-se del context que està visquent la uab en aquests moments, amb unes càrregues policials que només s'havien vist des de l'era Aznar i que va ser rebutjada pel mateix rector. Ara molts sectors hipòcrites obvien la represió i pretenen que ens meravellem amb un rostre serè, neutre, com si la uab fos un paradís terrenal. Crec que sense gaires escarafalls li han donat a la cara el contingut que era necesari. Us encoratjo als assemblearis a seguir en les vostres accions, que ens va el futur de tota la societat tal com pinten les retallades i privatitzacions de l'ens públic. Enhorabona!

Anònim ha dit...

Que verguenza y que pena me dais.Deberíais haber protestado y haber propuesto huelga general cuando veíais lo que estaba pasando ,estos últimos años, con la burbuja inmobiliaria,la especulación y tantas otras cosas.Me dais pena y sois unos niñatos aspirantes a revolucionarios y lo que sois és unos fascistas.

Anònim ha dit...

Os ha quedado claro??? En la UB la participación en las votaciones ha sido de un 20%.....ir tomando nota jajajaja

Anònim ha dit...

No pensais publicar el resultado de la UB??? no interesa verdad?
Votó el 20% !!!!

Sheila ha dit...

Algú s'ha plantejat quan ha costat (en euros) el dibuixet? Us sembla lógic gastar tants diners en un dibuixet, que la puja i el temporal acabaran borrant, quan la universitat té altres mancances més importants per invertir?
Podrien perfectament invertir això en laboratoris, llibres i demes material que ajuda a la formació dels estudiants. El cap i a la fi, es per això que pago la matricula

Anònim ha dit...

Pobrecitos los desalojados de la UB,...haber si dejais estudiar a los que nos pagamos la carrera!!! Lo de la UAB de pena....Filosofia y Letras parada 3 dia con COACCIONES!!!!...según ellos democráticamente....

Rocío ha dit...

Sheila... sabes lo que es arte efímero??? Lo efímero conlleva una reflexión, eso es lo que vale de la obra. Y si te molesta que se gaste dinero en ARTE, creo que es mas logico reivindicar que se dejen de hacer pintadas que cuesta bastante más limpiarlas... y por cierto, gracias a este trabajo se ha creado un nuevo programa...

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.