14 de març 2008

Comunicat de la secció sindical CGT-UAB

La secció sindical de la CGT-UAB, davant la intervenció policial del passat 4 de març, manifesta:

1-La càrrega dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra fou innecessària i desproporcional i es va dur a terme enmig d'un procés de negociació mentre les i els concentrats i ocupants mantenien una actitud pacífica. Aquesta intervenció trenca amb la tradició de preservar el campus de la universitat de la violència institucionalitzada a no ser per una causa major (que es posi en perill la integritat física d'algú).

2-Aquesta intervenció fou requerida pel Rector, amb el beneplàcit de la Degana de la Facultat de Filosofia i Lletres i la justificació del Degà de la Facultat de Psicologia.

3-El nostre ple suport i consideració, en primer lloc, cap a les persones apallissades i ferides i, segonament, cap a aquelles que han dimitit dels seus càrrecs institucionals per consideracions morals i polítiques.

Així mateix exigim a les autoritats de la Universitat que:

1-Es dugui a terme una declaració pública de rectificació de les decisions referents a la repressió violenta de la protesta del dia 4 de març.

2-S'aturi la criminalització de les veus crítiques individuals i col•lectives.

3-S'assessori i es faciliti el dret a reparació de les víctimes, especialment d'aquelles que van requerir d'assistència mèdica.

4-No es procedeixi a l'obertura d'expedients.

5-Es faciliti als i les estudiants i al Comitè de Vaga poder divulgar la seva versió dels fets en igualtat de condicions que els comunicats oficials.

6-S'estableixi un protocol per a futures situacions similars on la negociació i el diàleg sigui la directriu per a la resolució dels conflictes.

Finalment, i donada la gravetat d'ordenar, permetre o justificar una càrrega policial a l'interior del campus i de recintes tancats, exigim també la dimissió del Rector Lluís Ferrer, del Secretari General Rafael Grasa, i del Vicerector d’Estudiants Joan Carbonell, així com dels degans de les facultats de Filosofia i Lletres i Psicologia.

1 comentari:

Marta Pérez ha dit...

Bones! Som tres estudiants de periodisme i ens agradaria poder contactar amb algú de l'assamblea perquè estem fent un reportatge sobre les conseqüències socials que està tenint el Pla Bolonya. Us deixem un correu per contactar amb nosaltres: mperezfargas@gmail.com

Moltes gràcies!

Laura, Sandra i Marta.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.