26 de març 2008

FORUM SOCIAL PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA (presentació)

(podeu consultar el programa definitiu en la noticia publicada sota aquesta)


Entre els dies 26, 27, 28 i 29 de març a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona es celebrarà la Conferència de Primavera de la European University Association (EUA), on es reuniran més de 350 rectors de Universitats europees amb representants de les principals multinacionals europees per continuar implementant les politiques que en l’àmbit universitari han d’assumir els diferents governs europeus per continuar amb el procés de vertebració del Espai Europeu d’Educació Superior encetat l’any 1999 amb la Declaració de Bolonya.

La majoria de la comunitat universitària i de la societat civil no ha estat convidada a participar de tot aquest procés de debat i discussió per decidir quin ha de ser el model universitari del futur. Per aquest motiu la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) amb el suport de diferents col·lectius de la societat civil organitzem el “I FÒRUM SOCIAL PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA”.

Fòrum Social per la Universitat Pública

El Fòrum Social per la Universitat Pública d’una banda vol ser la resposta per part de totes i tots aquells membres de la comunitat universitària i de la societat civil que hem estat exclosos dels debats sobre com ha de ser la Universitat del futur. Igualment vol ser l’espai de discussió, debat i posada en comú d’idees i conceptes per plantejar a la resta de la ciutadania i la comunitat universitària un model universitari diferent al que es s’està intentar implementar des de la EUA.

Les activitats del Fòrum Social per la Universitat pública comencen el dimecres 26 de març a les 18 hores amb una Conferència inaugural que tindrà lloc la a la Universitat Pompeu Fabra, posteriorment les jornades del Fòrum tindran lloc entre el dijous 27 i el dissabte 29 de març, es centraran en treballar al voltant de quatre eixos temàtics: “Orígens del EEES”, “Aplicació, conseqüències, efectes i resistències al Pla de Bolonya”, “Quin model de Universitat pública i EEES volem?” i “Estratègies per resistir i aturar el procés de Bolonya”. Aquestes jornades de debat i treball es realitzaran a la Facultat de Geografia, Història i Filosofia de la Universitat de Barcelona.

Finalment i com a cloenda del Fòrum el dissabte 29 de març es realitzaran tot un seguit de Tallers participatius, un dinar popular i a les 17 hores una manifestació amb sortida a la Plaça Universitat i finalització davant del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (Passeig de Gràcia, 105), on es llegirà la Declaració de Barcelona, que serà el document resultant de totes les sessions de treball del Fòrum al voltant de les temàtiques anteriorment comentades.

També volem incitar a la ciutadania, a la societat civil i a la resta de la comunitat educativa i universitària a que formin part del debat sobre com i quin ha de ser el model de la Universitat pública del futur, i deixar ben clar que d’aquest debat no només poden participar unes elits minoritàries que no volen tenir en consideració el que la majoria dels membres de la comunitat universitària puguin considerar.

Les i els participants al Fòrum Social per la Universitat Pública volen deixar ben que continuem dient:

NO AL PROCÈS DE BOLONYA

NO A L’ELITITZACIÓ I LA PRIVATITZACIÓ ENCOBERTA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.