19 de desembre 2007

UAB (Unitat d'Acumulació de Botí) S.A.

Article extret del blog de l'assemblea de comunicació (punxeu ACÍ per veure'l en el seu context original)


Timos varis o el que suposa estudiar a la Universitat Publica, cas a la UAB

Amb alguns apunts informatius sobre la qüestió econòmica de la UAB del darrer mes es veu que el tema està mogudet. I si heu decidit passar d’article vosaltres mateixos perquè aquest promet, té més marro que el filtre de 10 cafeteres seguides.

T’has preguntat mai si administren bé els diners a la universitat? No? Normal, per definició es pensa que ja ho fan bé, clar. Però ara resulta que... el Ministeri d'Hisenda ha sancionat a la UAB per no haver pagat l'IRPF quan tocava amb 380.000 € de multa, 60 milions de les antigues pessetes. Si no us ho podeu creure, consulteu l'acta de la comissió d'economia i organització del Consell de Govern del passat 31 d'octubre.

I no serà perquè no s’estalviïn diners amb el personal... les places dels becaris omplen per majoria una necessitat de personal que es manté curs rere curs, amb unes hores que no garantitzen que es cobrin els crèdits matriculats, sense assegurar un mínim d’ingressos que es revisi amb la pujada del cost de la vida, sense un criteri objectiu segons la situació econòmica del becari i sense mesures per garantir el caràcter formatiu ni la vinculació amb els estudis. Al cap i a la fi resulta que a la UAB hi ha una ganga, els hi sortim a compte llavors.

I a la nostra estimada facultat de comunicació en concret?Entre refregits i pizzes congelades... tant pagar crèdits, ampliacions i multes i... tenim algun dret d’exigir una bona docència, de decidir quin pla d’estudi farem, quins professors no en saben fer de professors, que volem investigar o com hauria de ser la universitat pública?

No sols no entrem als diàlegs sobre els que ens incumbeix sinó que trobem un afany primordial de justificar òrgans de comunicació per consultes de vist-i-plaus. Sort q en tenim llavors de la normativa oficial que ens permeten dir “sí” amb el cap quan toca.

I el més curiós de tot no és això, sinó que després hi ha propostes d’un departament de fer projectes de participació ciutadana... Com a pràctica li recomanaríem aplicar-ho a la participació estudiantil a la seva facultat. Hauria de ser més fàcil, oi? Son menys persones que la població i tenen un tipus de segmentació força homogènia. Estem d’acord llavors! seria fàcil reconèixer una reunió participativa i oberta dels estudiants, oi?

Però tranquis, no us desanimeu companys, que pel que us faci falta (de temps, dedicació i aplicació pels temes que t’afecten, les teves queixes, la teva representació…) s’han inventat 3 crèdits meravellosos i magnífics de lliure elecció per donar-te. No alimenten, no son comestibles ni tan sols mastegables però te’ls repetiran més que del que et torna l’all i oli un diumenge de barbacoa familiar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

jejejejej merci, és tot un compliment que l'hagueu trobat interessant i digne del vostre blog. Pensava que potser algunes coses no s'entendrien pq son coses de Juntes i de Claustre... :P Molt agraïda

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.