17 de desembre 2007

Ensenyament universitari deficient

Quantes vegades has fet una assignatura on el primer dia de classe l'aforament estava a rebentar, i desprès de la primera i segona classe, aquella aula s'ha anat buidant, o aquelles classes que es fan eternes perquè hi ha el típic professor que sembla que encara estigui al segle passat. Se que et sents identificat amb aquests dos exemples, els has viscut i comprens el que dic, saps perfectament que hi han professors d'universitat que no haurien d'estar donant classe, perquè són dolents i la seva capacitat de docència és lamentable, alguns són doctorats i d'altres catedràtics però això no implica saber ensenyar i transmetre coneixements als seus alumnes, l'únic que s'aconsegueix és que tu tinguis més feina, i en alguns casos una mala formació a causa de gent que no serveix per la feina que fa.



Si tu entres a treballar en algun lloc has de fer be la teva feina, o almenys ho intentes, però hi han casos en que ni una ni l'altra cosa es donen, i encara més quan saben que tenen el lloc assegurat i ningú els pot fer fora de la seva feina. En aquest aspecte la vida de l'alumne és la pitjor de totes, hi ha assignatures que nomes les fan determinats professors, que les tenen monopolitzades i tu no tens alternativa, però anem a l'arrel del problema, anem a la qüestió de fons; se suposa que quan decideixes fer una carrera universitària és per formar-te, i tu pagues una matricula prou cara i elevada a la universitat publica per tal de rebre aquesta formació, però que succeïx? que et trobes un servei dolent, et trobes professors dolents, pagues diners i per si fos poc és com si els tiressis, perquè hi ha gent que no sap fer be la seva feina. Si tu vas a un bar i demanes un cafè, i el cambrer te'l fot per sobre no a tu, sinó a tots els clients, una de dos; o el fan fora o ell mateix per dignitat deixa la feina, en el món universitari això és una utopia, quan els filtres haurien de ser més durs, ja que no és el mateix servir cafès que impartir docència als que se suposa que seran el futur del país.


A la universitat publica existeixen casos de professors incompetents, concretant més, a la UAB hi ha professors dolents, i els alumnes tenim que patir-los. Arriba un moment que abans de mirar l'assignatura que vols fer, has de mirar primer quins professors donen la matèria, a partir d'aquí decidir. Aquest és el nivell que volem per la universitat publica? Si ets un alumne i et sents identificat amb aquestes paraules nomes has de posar-te en contacte amb nosaltres Asslletresuab@gmail.com , seria bo començar a posar fi aquesta situació, i demostrar que som els alumnes els que tenim que decidir.

1 comentari:

Assemblea Comunicació ha dit...

Ei... alló d la copiada d escrits del vostre blog s'ha acabat. Perdoneu i tal, estem últimament a mig gas (sincerament la bombona està buida) i vaig aprofitar el que penjaveu x animar ni q fos el blog. No es plan, ja ho sé... no tornarà a passar. I si voleu pillar algo literalment de naltros teniu tot el dret. Salut i espero trobar-nos en alguna CAF (voldrà dir q seguim vius nosaltres)
M

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.