01 de març 2009

Opinions.

HIPOCRESIA

Adoro l'hipocresia en el funcionament de certes persones i grups, concretament, de certs grups:

- SEPC (extracte de la seva web)

Qui som? El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) som l'organització estudiantil de l'esquerra independentista, nascuda arran de la fusió de les organitzacions estudiantils Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC). Treballem amb voluntat d'esdevenir l'eina de totes les estudiants dels Països Catalans per la seva autoorganització, formació i presa de consciència en la defensa dels nostres drets com a estudiants i persones.

Com ens organitzem? Les nostres estructures internes es basen en l'assemblearisme, el control democràtic i la plena participació. Apostem per una tasca sindical i associativa des de la nostra realitat més propera: els centres d'ensenyament. Rebutgem de soca-rel la burocratització d'algunes organitzacions estudiantils i el control que pretenen exercir organitzacions polítiques i corporacions sindicals de treballadors sobre el moviment estudiantil.

[Si es llegeix de seguida es veu la contradicció]

- Que part dels Juntaris de la facultat de Filosofia i Lletres (que representen els estudiants) no reconeguin la Junta de la Facultat però en canvi presentin propostes com donar suport a l'assumpte d'Israel i Palestina (si no ho reconeixes no hi vas).

- Que els "Assemblearis per se" es queixin del secretisme de l'administració però ells realitzin votacions i reunions fora de l'horari lectiu durant les ocupacions, no anunciïn les assemblees i no publiquin les actes on tothom pugui veure-les.

- Que es realitzin actes de desobediència civil i no es vulguin afrontar les conseqüencies de saltar-se la llei o interrompre el correcte funcionament social.

- Que es reclamin drets propis de treballadors com la vaga, i concretament indefinida, sent estudiants, es rebutgi tot diàleg i a sobre es critiqui qualsevol mesura presa que no formi part de les reivindicacions exactes del grup en lluita i finalment es critiqui qualsevol mesura per a intentar restablir l'ordre a falta de qualsevol altre mitjà consensuat i racional.

- Que es realitzin queixes i vagues exigint drets de treballadors (que no deures) però tal com va passar amb manifestacions i ocupacions per la guerra d'Iraq (entre d'altres) i amb la proximitat d'exàmens, vacances, i festius i altres, es desisteixi de continuar amb la lluita.

- Que es realitzi un referèndum amb diverses opcions (típics de Suïssa, Austràlia, i altres) denotant només una unitat en l'opció d'ocupar aturant classes i es queixin de manipulació informativa per part de l'administració (entre altres). [Enllaç al blog de l'assemblea de lletres].

- Que des de l'Assemblea es critiqui la falta d'assistència a aquesta però no es pengi ni al blog pertinent, ni als cartells (de mitja dos dies lectius abans), etc. L'útlima assemblea anunciada al blog és del 9 de desembre. [Enllaç al blog de l'Assemblea]

- Que es critiqui l'ús o aplicació d'una llei per el fet de ser del 1954 en ves de dir que la normativa que regeix la facultat és anticuada i s'ha de revisar.

- Que es parli de democràcia i de legitimitat de decisions i la importància del dret a fer vaga però es trepitgi el dret dels estudiants a rebre un ensenyament superior.


Júlia Rossell, estudiant de humanitats.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno, doncs jo adoro els discursos incendiaris.
Més enllà de les possibles errades que es puguin haver comès des de l'assemblea, hi ha una cosa que la gent que hi participa activament (i no per boicotejar-la des de dins) te en comú i que fa diferent de gent que està en contra de les movilitzacions- uns amb les seves raons i altres per esport- i de la gent que hi hagi mogudes o no, no es digna ni a deixar-se veure i és que més enllà de les nostres diferències i les nostres simpaties o antipaties, no volem ni podríem suportar caure en el missatge de fons que es desprèn de la teva critica incendiària i és el passotisme i el conformisme.

Darrera de totes aquestes crítiques on ens titlles de feixistes, autoritaris, ganduls i que només et faltava afegir, que no ens dutxem, com s'ha repetit a premsa i deganat, deixes ben clar que per tu el que és important és el respecte cap a l'ordre establert i que hem d'assumir per molt que ens dongui pel sac que és justament el camí més curt perquè el pla de Bolonya i 100 plans d'estudis deplorables més i fins i tot màquines de torturar estudiants s'implantin a la universitat.
Proposes en definitiva que abandonem les movilitzacions i passem a ser com la gran majoria, conformista, egoista i menfotista, que casualment és el que interessa a cert tipus d'indiviuds sense escrúpols per fer el que els dona la gana amb la Universitat Pública i amb 100.000 temes més.
Em sembla depriment i descoratjador que algú trobi en desarticular assembles el seu passatemps o hobby, que el resentiment i l'egoisme moguin a més gent que una causa que jutjo com a justa i de la que em sento orgullós de participar-hi.
I creu-me, que privar a altres persones del seu dret individual em fot, establir si aquest està per sobre del dret colectiu a protestar és impossible perquè ningú baixaria del burro però quan analitzes els motius de la gent per estar amb l'assemblea o per estar-hi en contra, almenys certa superioritat moral està de part nostra i els que se'n van adonar s'hi van unir, perquè no es van tancar de coco.
Veus hipocresia quan mires a l'assemblea? Jo veig tanta merda al meu voltant que és per fotre'm un tret.

Anònim ha dit...

demanaria per favor a l'administrador que en aquest blog es penjin, com fins ara, noticies relacionades amb la lluita estudiantil i no serveixi de plataforma per a grups que ataquen de ple al funcionament assembleari i a totes les decisions preses en l'assemblea de lletres, més tenint ells més de una pàginao blog per poder difundir les seves idees.

Recordar que l'enemic es bolonya i les institucions que ho recolzen i ens criminalitzen, no un grup de estudiants sense incidència real dirigits pels orgàns de govern de la nostra universitat.

Anònim ha dit...

bravo júlia,

falta per veure un últim punt: la censura, que no crec que tardi gaire en arribar...

Anònim ha dit...

Felicitats.

Anònim ha dit...

visca!

Anònim ha dit...

Oriol ha dit...

"Recordar que l'enemic es bolonya i les institucions que ho recolzen i ens criminalitzen"

Ets un flipat Oriol. I t'han menjat el coco, n'ets el típic exemple.

Anònim ha dit...

Benvolgut Oriol Ferran,

jo dono la cara, en això no tinc problema, i si que expressi la meva opinió et genera algun problema, millor que t'ho facis mirar.

El fet que qualsevol cosa que no segueixi el teu ideal sigui el de titllar-lo de passotisme i conformisme no fa més que donar més validesa a la meva opinió. Jo lluito a la meva manera i si puc col·laborar en alguna cosa ho faig, sempre, per supossat, de si ho secundo o no. Tinc el meu propi codi moral i ètic, i les meves propies opinions, gràcies.

Per cert, els tòpics només els estàs emprant tu, jo no utilitzo tòpics i menys d'aquesta mena, estaria b´ñe que abans de penjar-los en un lloc públic busquessis la seva definició a un diccionari.

Aquest tipus de vistimisme no et beneficia, i repeteixo que t'has autodefinit tu solet: si tu et consideres gandul, autoritari i amb una certa falta d'higiene, perfecte, però a mi no m'hi fiquis.

Jo funciono burocràticament, i en el meu cas sempre ha estat sempre la burocràcia la que m'ha donat excusa per a no seguir l'ordre establert (és obvi que no és el millor mètode). El no ja el tinc, demano el sí, si em diuen que no ja tinc l'excusa per a fer el que hagi de fer, com va succeïr amb una situació personal amb deganat i rectorat.

Segueixo rebatint el que em dius, sempre des d'un punt de vista personal: jo no t'estic demanant res, però si vols veure-ho així tu mateix. Entenc que ho tens tens interioritzat, el que si que et puc recomanar és més lectura, més estudi i, per supossat, que més enllà de discursos de "CTRL+C, CTRL+V" et formis una idea pròpia de les situacions que ens afecten tant a tu com a mi com a estudiants, i aleshores en parlem.

Tu parles de superioritat moral, jo parlo d'autocrítica, i no tinc problema en aplicar-la a mi mateixa quan ho considero adequat o quan m'equivoco; tu has vist un comentari incendiari, jo una opinió des d'un punt de vista personal i individual.

Jo, a diferència de molta gent (per el que es veu), sé diferenciar entre el col·lectiu i l'individual (i un exemple és del comentari que fa l'Oriol aqui abaix mateix no sé si ets tu dient que si hi ha col·lectius o grups que poden fer-se sentir a altres blogs).

I no, no veig hipocresia en l'Assemblea, perque l'Assemblea som tots els alumnes de la Facultat. Veig hipocresia en algunes actituts i mètodes, no confonguem termes siusplau. Nomñes cal llegir bé el que escric per veure-ho.

Cordialment,

Júlia Rosell

Anònim ha dit...

Fantàstic. Articles com aquest van de conya per a anar units contra la mercantilització de l'ensenyament.

Es pot saber què aporta això a la lluita, a part de divisió entre nosaltres? Per favor, no veieu que l'únic que volen els que tenen el poder és dividir-nos?

No és el lloc per iniciar aquest debat. Si som una mica intel·ligents, ens estalviarem d'omplir la xarxa de sectarismes i corporativismes.

Salut!

Anònim ha dit...

Julia, llegeix el teu pròpi text, excepte allò de no dutxar-se que això ja era ironia, ja comences dient que som uns hipòcrites i sumes i segueixes, restant legitimitat al que ha emprès l'assemblea.
No tinguis la barra de dir que fas autocrítica perquè fins que no va aparèixer lo del Puffil no t'havia vist el pel per l'assemblea i que arribis ara i demanis la participació de gent que ve per assegurar-se que no fem res que els desagradi i que si ens consenteixen fer alguna cosa, no apareixeran.
Més que recorrer a tòpics o victimismes estic dient evidències, perquè la gent que tot li sua, amb perdó segueix sent majoria dins i fora de la universitat i aixi estan les coses.
I tens raó, estas criticant a certs col·lectius que participen ACTIVAMENT a l'assemblea com és el SEPC, amb l'objectiu de dividir els que sempre hi han estat implicats i currant-s'ho i molt.


PD: l'Oriol que no posa cognom no soc jo.

Anònim ha dit...

Creía que, primero de todo, este era el blog de la asamblea. Dónde toda opinión era bien venida siempre y cuando resperata unos mínimos de educación. Miedo me dan las moralidades del "establishment" (disculpad el palabro seguramente mal escrito).

Moralidades, decía, puesto que se apela a conceptos como la solidaridad y las responsabilidades. Lo siento Oriol, pero debo reprocharte primero de todo que no sepas discernir el grano de la paja, entiéndase una crítica constructiva como la de Julia, de la masa informe de anónimos del estilo "hijos de puta".

Cómo mínimo hay que agradecerle que se moleste a ir a las asambleas y dedicar cierto tiempo a exponer sus opiniones de forma adulta, tanto en persona como por aquí. (si creo que es quien es).

Personalemente estoy cansado de la inmadurez general que reina en la asamblea, por las dos, o tres, o cuatro supuestas partes, por parte de todos, vamos, y que tú acabas de demostrarme con tu réplica. Siento usar un tono tan duro, pero me parece que moralmente -y ahora me refiero a mí moral individual, que es un poco diferente a la establecida- es reprochable tanto lo que has dicho, como las formas que has usado.

A todo esto, espero que no se cree un ambiente de crispación como ha venido sucediendo en los últimos años en la facultad de ciencias políticas; sino que se escuche, respete y valore toda contribución digna de ser escuchada, respetada y valorada.


PD: Puestos a pedir la moredador, me gustaría que se avisara por este blog las fechas de las asambleas.

Gracias.

Anònim ha dit...

Una pregunta, como se puede boicotear desde dentro algo de lo que formas parte participes o no y tienes el mismo poder de decisión. Si no vas te critican, si vas y no estas con la mayoria o criticas como funciona lo que ves cuando vas resulta que la boicoteas desde dentro??

Entonces cual es la solucion, ignorar lo que se decida asi no se boicotea y tirar para adelante con la tuya. Si alguien que no opina como el resto de los que van va a decir la suya en libertad y sin coaccion como decis y resulta que le decis que boicotea desde dentro, desde dentro de que? de un cajon?

Yo creo que criticar desde dentro lo que no te gusta e ir dialogando y reformando las cosas es un ejemplo de democracia.

Luego, yo no se porque el artículo de Julia tiene menos derecho a estar que otros de la SEPC o de la lucha de Girona, ella es miembro de la asamblea y este es su blog, por lo tanto lo expresa aquí.

Hace tiempo que me parece que esto es mas un planfeto que un blog informativo de la asamblea de filosofia y letras de la UAB.

Anònim ha dit...

Però a veure, vosaltres que voleu? no parleu de llibertat d'expressió??
Si la gent vol expressar una idea - argumentada - no veig per quins set souts se li ha de censurar. Perdoneu, però si no m'equivoco això és el blog de lletres, on poden parlar tots i totes les estudiants per donar informació, mostrar els seus dubtes, les seves opinions, etc; aquest blog no és un portal on només es pugui posar una part de la informació, d'un sector estudiantil. SI no us agrada, aneu al blog del SEPC ;)

Anònim ha dit...

Sempre parlant d'unitat, sembleu feixistes, tot controlat. No hi ha cap problema en que hi hagi divisió d'opinions. Que a ningú li faci por que els seus fonaments es posin en dubte, si algú té la raó absoluta en tot, que ho faci saber, si us plau.
Gràcies i salut.

Anònim ha dit...

PLAN BOLONIA: UNIVERSIDAD S.A.
.
http://elproyectomatriz.wordpress.com/2009/01/18/plan-bolonia-universidad-sa/
.
.
PLAN BOLONIA Y LA EUROPA DE LOS MERCADERES:
.
http://elproyectomatriz.wordpress.com/2009/01/23/plan-bolonia-y-la-europa-de-los-mercaderes/

Anònim ha dit...

Vosaltres defenseu els drets. L'opinió és un dret. La Júlia està fent ús del seu dret d'opinió. Per què la critiqueu? Tots hauríem de donar la nostra opinió, hauria de ser escoltada i valorada, encara que no hi estiguem d'acord.
Et felicito, Júlia, per haver donat la teva opinió deixant de banda l'anonimat i expressant-te lliurement, i a l'assemblea per haver-ho publicat.
La crítica i l'autocrítica és un bon mètode per millorar, no ho hem d'oblidar, sigui quina sigui la nostra opinió.

Salut!

Anònim ha dit...

A mi em sembla bé que cadascu doni la seva opiníó i s'obri al diàleg, només així es pot millorar el funcionament de l'assemblea. Per tan felicitats a la gent que porta el blog de l'assemblea i també a la Júlia (encara que no estigui d'acord en la majoria de coses que diu).

"Que els "Assemblearis per se" es queixin del secretisme de l'administració però ells realitzin votacions i reunions fora de l'horari lectiu durant les ocupacions, no anunciïn les assemblees i no publiquin les actes on tothom pugui veure-les".

Les assemblees es feien a la tarda perquè calia fer una valoració del dia, a més el matí es realitzaven la majoria de les activitats. Amb el tema de les actes si que et donc la raó que es podrien penjar i ser més accessibles a tots els alumnes (tot i que tothom que ho demani se li envien per correu).

"Que es reclamin drets propis de treballadors com la vaga, i concretament indefinida, sent estudiants, es rebutgi tot diàleg i a sobre es critiqui qualsevol mesura presa que no formi part de les reivindicacions exactes del grup en lluita i finalment es critiqui qualsevol mesura per a intentar restablir l'ordre a falta de qualsevol altre mitjà consensuat i racional."

No s'ha rebutjat el diàleg MAI, en tot cas és el rectorat qui ha rebutjat un referèndum vinculant on tots els alumnes podrien decidir si volen o no l'EEES.També es va rebutjar el diàleg quan es va enviar els mossos a carregar contra els estudiants, per cert, que molts estudiants estàvem fora sense estar tancats i sense atacar els mossos en cap moment i ja van carregar directament, això és diàleg? Clar que la tancada de l'any pasat es va fer sense previ avis (reconec que van fallar les formes).

"Que es realitzi un referèndum amb diverses opcions (típics de Suïssa, Austràlia, i altres) denotant només una unitat en l'opció d'ocupar aturant classes i es queixin de manipulació informativa per part de l'administració (entre altres)"

Sobre aquest referèndum jo també vaig al·lucinar de la quantitat d'opcions que hi havien (per cert, algunes parlen clar, éren autèntiques collonades). I vaig al·lucinar precisament perquè l'elaboració del referèndum la va realitzar, també, gent contrària a la ocupació.

"Que des de l'Assemblea es critiqui la falta d'assistència a aquesta però no es pengi ni al blog pertinent, ni als cartells (de mitja dos dies lectius abans), etc. L'útlima assemblea anunciada al blog és del 9 de desembre".

Amb això et dono la raó, però aqui hi ha un problema... quan per exemple es decideix tallar una via pública: es pot fer públic per què ho sàpiga tothom? o preval la seguretat per evitar problemes als membres de l'assemblea? a part d'això no veig perquè no es poguin publicar les actes a un lloc visible.

"Que es critiqui l'ús o aplicació d'una llei per el fet de ser del 1954 en ves de dir que la normativa que regeix la facultat és anticuada i s'ha de revisar".

No veig incompatible dir les dues coses.

"es parli de democràcia i de legitimitat de decisions i la importància del dret a fer vaga però es trepitgi el dret dels estudiants a rebre un ensenyament superior."

A la pasada assemblea ja es va decidir que si es feia una vaga o ocupació indefinida s'hauria de fer un referèndum, així tothom pot decidir si es para o no l'activitat acadèmica i no cal decidir-ho en una assemblea,que encara que sigui molt nombrosa pot faltar molta gent. S'haurà de respectar el que sorti d'aquest referèndum, tant si és aturar classes com no. Així que problema solucionat.

Salut!

Anònim ha dit...

Hola de nou Oriol,

només et diré, que gràcies per el teu comentari i gràcies per donar-me la teva opinió. :)

De totes maneres si algún dia, fora de blogs i missatges, si vols parlar i comentar-me alguna cosa, benvinguda serà la teva opinió, que segur que tens moltes coses a dir i m'agradaria escoltar-les (no, no és piloteig).

Estic oberta al diàleg i m'agrada saber de tots els punts de vista possibles.


Un salut,

Júlia

Anònim ha dit...

Sempre m'oblido d'alguna cosa (perdona moderador >_<):

Gràcies als que heu deixa't missatges de recolçament, i als qui no també gràcies per les vostres opinions :)

I sobre lo de posar les convocatòries d'Assemblea al blog, m'ha dit el moderador del blog que es va decidir en Assemblea no posar-ho, igual que les actes, així que ja saps, a la següent Assemblea, proposa-ho!

Vagi bé!

Unknown ha dit...

Ara feia dies que no passava per aquí, he viscut bastant tranquil sense sentir a parlar de vagues, ocupacions, revolucions, enemics, "quintes columnes" i no sé quantes coses més. Què voleu? És la veritat. Només demano que intenteu llegir i entendre el missatge complet abans de tirar-me als lleons.

En fi, com que he vist que s'ha tornat a convocar una vaga, i com que sóc un pobre diable que estudia a les tardes i no pot assistir a les assemblees, he pensat "calla, vés al blog de l'assemblea a veure si t'informes una mica més".

Torno a constatar que se segueix sense informar de les assemblees, dels ordres del dia, de les votacions que s'hi fan i de les decisions que s'hi prenen.
Torno a demanar, SISPLAU, que PENGEU INFORMACIÓ DE LES ASSEMBLEES.

En fi, deixant de banda tot això, celebro que la Júlia hagi escrit aquestes línies, molt ben escrites per cert, i també celebro que l'Assemblea les hagi volgut penjar. Molt bé!

Li demanaria a l'Oriol Ferran que, sisplau, llegeixi millor les opinions dels altres, perquè no trobo enlloc tot això que (ell) diu que la Júlia diu. De vegades, intentar entendre el que es llegeix està bé. Personalment, jo considero que la Júlia té molta raó, si no tota.

També considero que considerar-se amb superioritat moral per fer el que sigui pot estar bé, i fins i tot és lícit, si t'ho quedes per tu. En canvi, quan ho manifestes públicament, des del meu punt de vista, et desacredites totalment. No sé si seria la paraula correcta, però trobo que queda pedant, o potser xulesc, no ho sé, però denota molt poc respecte vers els altres. Es nota que no intentes posar-te en la pell dels altres. Això és, denota falta d'empatia. Sembla que els que no pensen com tu no mereixin una engruna de consideració i cap intent de comprensió. Egoisme, potser? Vaaa, un altre tiquet per als lleons! Superioritat moral? Baaaaah!

En fi, només espero que a alguns se'ls passi aquesta mena de complexe de màrtir i de salvador que sembla que han agafat. Ho dic per alguns altres comentaris que he vist per aquí (el del segon oriol no té preu, sembla d'un nen de 12 anys), però sobretot per aquest tal Tomàs que diu que està en vaga de fam.
La veritat, trobo que és una mica frívol fer una vaga de fam per això de Bolonya. Jo també estic en contra de l'aplicació del pla Bolonya en els termes actuals, i el pla pot ser tot el catastròfic que vulgueu considerar, però (crec jo) no ens/us hi va la vida (¿em puc incloure en el vostre grup o ja he creuat la barrera de la traïdoria?). En fi, sigui com sigui, dic frívol per no dir altres paraules que potser serien malsonants.
Crec que les vagues de fam són una cosa molt més seriosa que tot això, un recurs que es fa servir quan no hi ha sortida i quan t'hi jugues alguna cosa més que un sistema o pla d'estudis. Vaja, Tomàs, lloable intent, però gens encertat.

Resumint, que trobo que això de la vaga de fam és una collonada (voldria expressar-ho amb més respecte, però no trobo les paraules). No, no tinc altres maneres ni idees de lluitar, i no, no vindré a l'assemblea a explicar tot això, que ja us veig a venir.
També trobo que el missatge de la Júlia està molt bé. Està molt bé que l'Assemblea hagi decidit penjar-lo i encara estaria molt millor si pengés la dates i les hores de les assemblees, els ordres del dia i els resultats de votacions i les reunions. Seria la òstia!

Considero que vivint al segle XXI i sent Internet com és el nostre pa de cada dia, una organització com l'Assemblea no pot passar més temps sense penjar tota aquesta informació a la seva web. Som milers d'estudiants els que ens interessa aquesta informació, molts més dels que mai podran arribar a venir a totes les assemblees sumades.
Ho heu de fer. No hi ha més. Ho heu de fer.

Un estudiant d'Història i escriptor de missatges "tostón".

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.