25 de març 2009

26 de Març, Vaga i Manifestació

Tal i com es va aprovar en l'última assemblea d'estudiants realitzada a la facultat de filosofia i lletres, aquest proper dijous 26 de març hi ha convocada una vaga i manifestació, a les 20h a plaça universitat Barcelona. La votació es va realitzar a mà alçada i el resultat va ser el següent:

92 persones a favor

42 persones en contra

11 abstencions

Aquesta convocatòria a la vaga és la resposta als fets ocorreguts la setmana passada a Barcelona, on els mossos d'esquadra van agredir els estudiants que es manifestaven pacíficament en contra del desallotjament del rectorat de la UB, els assistents a l'assemblea van acceptar la mobilització proposada i després es va sotmetre a votació amb els resultats ja esmentats.

Un altra punt a remarcar va ser el tema d'una vaga indefinida, es torna a repetir tal i com s'ha dit a les assembles realitzades com a l'acta anterior que; si es torna a proposar fer una vaga indefinida a la facultat de filosofia i lletres, aquesta haurà de ser sotmesa a un referèndum, on puguin votar tots els estudiants de la facultat.

Un últim punt és la convocatòria demà dijous 26 de març a una assemblea d'estudiants de filosofia i lletres a les 12 del migdia, lloc per determinar però punt de reunió el pati del quiosc, on es discutiran altres accions proposades i la proposta de fer una altra vaga de tres dies la setmana del 31 de març, 1 i 2 d'abril.

42 comentaris:

Anònim ha dit...

4,5,6 d'Abril vaga?

Si és Vacances de Setmana Santa!

Demà hi haurà classes pel matí?

Anònim ha dit...

je je

quins números nois...els quatre friquis de sempre...
però ja us queda menys!!

Anònim ha dit...

Ja ens queda menys per que ??? Fotet les amenaces on t'hi capiguen

Anònim ha dit...

Les dates no són correctes es va dir 31 de març, 1 i 2 d'abril.

Anònim ha dit...

Com diu el primer comentari, 4-5-6 són festius.

Per cert, l'heu clavat convocant una assamblea dijous, dia de vaga, quan sabeu de sobres que els dies que hi ha vaga quasi ningú passa per la facultat. Seguiu així.

Anònim ha dit...

No teniu dret a parar l'activitat acadèmica.
A més, esteu aconseguint que tornin els Mossos (cosa que per res del món desitjo).
Què voleu aconseguir? Després del Claustre que vau perdre de manera flagrant, ja res podeu a la UB.

Per cert: sabeu que hi ha alumnes que sí que estan interessats en fer classe i en prosseguir l'activitat acadèmica?

"un poco de por favor"

Anònim ha dit...

"El comentari s'ha desat i estarà visible un cop l'hagi aprovat el propietari del bloc."

Visca la LLIBERTAT d'EXPRESSIÓ!
Cada dia teniu més "tics" feixistes.

Vigileu, que Hitler crec que va començar igual...

Anònim ha dit...

doncs mira, m´hi caben a l'esquena, com va dir aquell de qui tu no en saps res, "anchas son mis espaldas", però no és una amenaça, és una realitat: aquest matí els 30 friquis disfressats de polis de mani per la plaça cívica començaven ja a donar més tristor que riure.
Doncs això, que ja queda menys, o ja queden menys...

Anònim ha dit...

Gràcies per informar ^_^

Anònim ha dit...

Estic farta d'aquesta puta assemblea en la que decideixen 4 hippyguarros. La setmana passada va ser indignant; si la gent vol anar a classe ningú pot prohibir-ho i menys 4 gats que van amb un megàfon fent fora la gent de les aules dient gilipollades.D'això en dieu llibertat d'expressió?
DEMÀ TOTS A CLASSE I LA SETMANA QUE VE TAMBÉ!
A cas sereu vosaltres els que em pagueu els diners que gasto en els viatges anant i tornant a la UAB? I les hores que inverteixo? I els diners de la matrícula?
Va home, va. Estic molt cremada de tota aquesta merda, MOLT.

patim ha dit...

Demà hi ha vaga?

Com és que també hi ha assemblea? Que es votarà?

Anònim ha dit...

No caiguem en el seu joc. Que ningú voti al referèndum!!!!!!!!

abstenció és la millor mostra de rebuig als seus mecanismes.

Ni un vot en contra!!que ningú voti: vots a favor 250, vots en contra 0, abstencions 3750.

el resultat és clar!! passeu-ho

Anònim ha dit...

"es manifestaven pacíficament" , mon dieu, perdeu al credibilitat a un ritme vertiginós (la gent té tele a casa e)

us en rieu a la cara o que?

Anònim ha dit...

Verdaderamente estoy sorprendida de la falta de educación y de respeto que se demuestra por parte de todos los que intervienen en este blog. Las cosas se pueden decir sin soltar tacos, al menos a mi me lo enseñaron así. Los que insultan tan solo se degradan a ellos mismos, y demuestran que no deberían estar en una universidad porque no han aprendido nada en el instituto.

Yo quiero hacer clase, pero no por ello tengo que insultar a nadie.

Anònim ha dit...

No penso perdre el meu temps escoltant xorrades a les vostres assembles. Tampoc he de votar re pk no sou ningú x decidir si sha de fer classe o no. Només faltaria.

Lo que sou és una colla de 'dropos' q utilitzeu bolonia x no fotre l'ou!!!!

vaga dmà? vaga la setmana q ve? jaja Vaga x a vosaltres, q n sou més q uns 'vagos'.

Anònim ha dit...

vaga= x als vagos

Anònim ha dit...

Oh dios... una persona educada y aparentemente inteligente por fin... empezaba a pensar que querer ir a clase y no saber defender lo que piensas sin insultar iban de la mano...

Anònim ha dit...

Espero que no em censurin aquest missatge, l'enèsim que escric, i m'el publiquin: NO IMPORTA SI HI HA O NO VAGA, TOTS A CLASSE I SE'N FARÀ, PUNT!!!!

Anònim ha dit...

Quin és el resultat de la votació de l'assemblea d'avui?

Anònim ha dit...

No sabeu ni convocar vagues.
A estat poc seguida aquesta!!

Anònim ha dit...

Per començar Per un cop que els mossos us peguen de mes sense fe res no us queixeu tant, que altres cops els hi heu fet passar putes, tirant de tot, muntant barricades i demes per com ara dir de tot en contra seu. A més a més avui es clar que el centre de Barcelona serà una batalla campal on vosaltres fareu el que voldreu trencant la llibertat dels ciutadans que estiguin per la seva voluntat per allà a prop.
Tan que us les doneu de que voleu democràcia i llibertat i sou els pimes en intentat elimina la diversitat i pluralitat, i imposar la vostra doctrina tota persona.
Deixeu-nos de amarga la vida i poder tria el que volem fer am nostra vida.

Per cert quan vulgueu fer alguna reivindicació feu-la vostres, no obligueu als que no estem a favor parcial o totalment a fer el que teniu ganes de fer.

Gracies!!!

Anònim ha dit...

Menos mal, un comentario coherente (porque solo e visto uno y es el de arriba). Que aunque este en contra aun sigue siendo civilizada.

estuve en la asamblea, y a mi parecer se respetó la palabra tanto de una opinion como de la otra. 4 hippyguarros? no entiendo... hola? ignorancia?
creia que esto afectaba a los estudiantes y no a solo a los hippys, pero claro, al menos mi mama se dedico a enseñarme a no despreciar a nadie ni a etiquetar, como ella decia... así no seras ignorante.

cucharomante ha dit...

Y qué se ha votado al final? Yo he estado pero me he tenido que ir a trabajar antes de las votaciones.

Anònim ha dit...

m'agradaria saber quans de tots els que us queixeu perquè no hos deixen entrar a classe, us heu interessat pel pla de bolonya, heu buscat els inconvenients i els avantatges, i heu fet alguna cosa o heu opinat sobre el tema; estic segura que ni tant sols teniu una posició a favor o en contra. Si us plau no deixeu que us tractin com a titelles, informeu-vos!!

Anònim ha dit...

"Un altra punt a remarcar va ser el tema d'una vaga indefinida, es torna a repetir tal i com s'ha dit a les assembles realitzades com a l'acta anterior que; si es torna a proposar fer una vaga indefinida a la facultat de filosofia i lletres, aquesta haurà de ser sotmesa a un referèndum, on puguin votar tots els estudiants de la facultat."

Así que hacemos una reunión cada semana (con la supuesta pérdida de clase que eso supone) y decidimos "hacer huelga 3 días" y así una semana...y otra...de forma que "no es una huelga indefinida" pero perdemos 3 días cada semana, venga ya hombre!

He ido hoy, por primera y creo que última vez. No estoy de acuerdo con ella y no pienso participar en esa farsa. Y tampoco pienso tolerar que venga el típico personaje a decirme: si no vas y no votas, tienes que acatar sus decisiones. Una votación a mano alzada es poco seria, y poco representativa.

Para empezar, puede sonar desconfiado, pero allí nadie pide el carnet de estudiante de la Facultad de Letras al entrar, por lo que nadie me asegura que todos los allí presentes sean de mi Facultad.

Si se hiciera un referéndum (y de SI o NO aturada de clase, no la última tomadura de pelo con 7 opciones que era un insulto total a la inteligencia humana) y la huelga indefinida fuera aprobada por un 51% , aceptaría la decisión. Bajo mi opinión, solo con esas condiciones la decisión tendría legitimidad.
El pretexto "podrías haber venido" es falso, porque que yo sepa, en el trabajo no te van dando días libres pq tus compañeros decidan día si y día también organizar una asamblea, y NUNCA se vota antes de la una, que es el horario normal de finalización de clase, y puede que algunos dispongan de tiempo a perder pero no todos tienen esa suerte.

Por otro lado, un piquete violento es ILEGAL, des de el sector "pro clase" como algunos llaman nunca se ha dicho "no hagáis huelga", nunca se a pretendido eliminar el derecho de la gente a hacerla, solo se dice que, quien quiere que la haga, y quien no, que no la haga.
"Es que si tu vas a clase y yo no yo pierdo la clase"
En el trabajo (sea se, el mundo real fuera de vuestra burbuja universitaria) si haces huelga, pierdes parte del salario, te desquitan del sueldo cada día de huelga que hagas y la parte proporcional de la paga extra ( y ya no hablemos de los autónomos...) El que algo quiere algo le cuesta. Es simple, tienes que decidir si lo que pierdes es menos importante que lo que ganas. Si no quieres perder nada, es que lo que ganas no te importa tanto.
A título personal poco respeto me merece alguien que quiere luchar por algo pero a la vez que no le cueste un sacrificio.

La asamblea tiene derecho a convocar las huelgas que quiera, pero no a impedir las clases con piquetes a la fuerza. Y por más que he buscado, no he encontrado huelga como sinónimo de ocupación en los diccionarios de sinónimos, quizás en otro idioma huelga signifique ocupación, lo desconozco, pero desde luego no en la lengua española (y tampoco en la catalana)

Por último añadir mi desacuerdo con un compañero que a la propuesta de otra compañera de poner "No huelga" ha afirmado que "no huelga" no es una opción válida, que planteé otro sistema de lucha. Se parte de una base errónea: se tiene que luchar contra Boloña, si no te gusta la ocupación, busca otra solución de lucha.
Error. Habrá quien esté en contra de Boloña y en contra de la ocupación, y habrá quienes simplemente estén a favor de Boloña o les sea indiferente.
Partir de la base " nadie quiere Boloña" y desacreditar/ descatalogar (no se que termino usar sinceramente) a una compañera simplemente por no compartir esa opinión me parece una falta de respeto y partir de una base errónea.

P.D.: Mejor omitiré comentarios sobre mi opinión sobre la intervención referente a que la asamblea necesita ingresos para comprar sprays...

P.D.2.: Creo que he tratado en todo momento de no ser irrespetuosa con nadie, así que en caso de que alguien se haya sentido ofendido (aunque ignoro cual puede haber sido el motivo) pido disculpas.

Una justicia llevada al extremo puede convertirse en una injusticia.

Anònim ha dit...

Anna, seria convenient que tornessis a llegir el que has escrit;

Per começar, quan s'ha realitzat el torn de propostes, era perque la gent exposes quines ideees tenin pensades per mobilitzar-nos, el que és una incongruencia és dir jo poroposo no fer vaga, perque això o podras votar perfectament quan et fagin la regunta de si vols fer vaga, si vols, votas que si, si no vols votes que no, i la opció de la teva companya queda reflexada, basicament perque una comporta l'altra, de veritat que sembla mentida les coses que s'han de veure. Ara si e permets m'agradaria preguntar-te perque una votacio a má alçada és poc seria i poc representativa, grácies de bestreta per si respons.

Pepitu.

Anònim ha dit...

Estic encantada amb el missatge d'Anna. Clar, respetuós i lògic.

En quan a algú que ha dit que els que critiquem la vaga no ens hem informat de Bolònia, dir-li que dubto que quedi algú en aquest país que encara no s'hagi molestat en llegir-se el tema, ni que sigui per poder opinar amb propietat. Personalment, trobo el projecte bon en algunes coses i dolent en altres, com tots els projectes, inclòs l'actual pla d'estudis, així que no crec que de sobte Bolònia sigui l'apocalipsi d'aquest món o, almenys, tinc dret a pensar-ho.

I informo que avui he fet classe.

Anònim ha dit...

algú pot informar de les decisions d'avui?

Anònim ha dit...

Per parts:

Pepito: estava a darrera, y no sentia gairebé tota la conversació, el que s'ha entès (al menys jo i alguns companys) es que nomes es podia votar quins dies volíem fer vaga, però no si la volíem fer o no, així que en cas que com dius les coses siguin així, demano disculpes (no em crec pas perfecte així que si ha sigut fallo meu, doncs fallo meu, en tot cas crec que el to casi agressiu era innecessari)
Sobre les votacions, pq les assembles són poca gent però...no m’imagino una votació a eleccions general a ma alçada, sincerament. Em sembla poc seria pel simple fet que no es fiable ja que les possibilitats que el qui sigui que compti els vots s'equivoqui es elevada en un espai ple de gent i a més no queda proba tangible per si algú vol fer un "recompte de vots" posteriorment (haurien de estar la mateixa gent, bla bla)
Clar que això estaria emmarcat en el que ja e dit que no considero 100 persones representatives de 4.000 y comptar 4.000 vots a ma alçada...en fi tens tot el dret de pensar que això es una forma seria de votar, però jo no penso això. Son opinions personals (crec que encara estan permeses)

L’anònim/a de darrera meu, gracies :) jo també e fet classe.

I estic d'acord amb tu amb la resposta de l’anònim de sobre meu. Ara si que pot ser el to emprat serà poc respectuós, però m'han tocat els nassos. Aquesta relació pro Bolonya - manipulat es insultant. Per començar me trobat am molts anti Bolonya que si els i preguntes: que es el que no t'agrada de Bolonya et diuen: ehhh no m'agrada Bolonya! i com a molt repeteixen eslògans com lloros, i no per això considero que tots els anti Bolonya no sàpiguen de que va el tema. Aquesta afirmació de titelles es com dir que si estàs en contra de Bolonya ets un titella de l’assemblea. La gent te dret de estar a favor o en contra, les dues postures son igualment valides, sempre hi haurà gent que sàpiga més de que va el tema i gent que en sàpiga menys, però aquest coneixement del tema no te una relació directa a si estàs a favor o en contra.

Anònim ha dit...

Hi ha coses que no es poden sotmetre a votació en una assemblea d'estudiants d'unes Facultats de la UB, com ara:
- si la pena de mort es torna a implantar a Espanya.
- si el meu avi s'ha mort.
- si és dolent matar a gent.
- si queden anulats els drets dels altres estudiants.

No dic que feu les 4 coses. Només en feu una de les 4. I ja em sembla gros.

HI HA COSES QUE NO ES PODEN VOTAR EN ASSEMBLEA: el meu dret a fer classe és inalienable. Deixeu-me decidir si en faig o no, i potser decidiré no fer-ne. Mentre em prohibiu l'entrada a l'edifici, faré el possible per entrar i no estaré disposat a escoltar el vostre discurs.

Anònim ha dit...

Informació general per a la majoria dels que escriuen aquí: el verb "haver" porta "h" al davant.
De res.

Anònim ha dit...

Anna, sembla ser que no has entes res del que et volia dir;

En primer lloc, el meu to no és agressiu, si la teva predisposició alhora de llegir-lo és aquesta és problema teu, no pas meu. I siusplau no utilitzis el sarcasme, perque aquí ningu no t'ha dit que no puguis opinar de res, veure els vostres escrits i els vostres prejudicis us deixa en evidencia cada cop més.

Quan s'ha fet la votació, s'ha repetit fins a tres vegades qui votava a favor, el recompte l'han fet tres persones, per tan ho trobo suficient i just. Quan s'ha preguntat qui votava en contra s'ha repetit com a minim també tres vegades, hauriem de estar una mica més atents per favor i no dir coses que no són.

Pel que fa el tema de poc seriositat, ja te respos pel que fa el recompte de vots, e segon lloc no estem parlant d'unes eleccions generals, sino d'una assemblea d'estudiants on aquest metode de votació és possible, és evident que en unes eleccions generals no es votara a mà alçada, de veritat que no entenc la teva argumentació, jo aquí si que hi veig un problema de base. I si entrem a les opinions personals, si estaves atenta, un company ha manifestat el que és el consell de govern de la UAB on la participació dels alumnes de lletres és d'un representant, et sembla això representatiu potser? no et sembla que una assemblea on tothom hi pot anar és més representatiu?

I per acabar, no ens parlis de sacrifici anna, no tens idea del que la gent que està intentant que aixo funcioni ha sacrificat, pregunta't el que tu sacrifiques si segons tu mateixa dius que estas parcialment en contra bolonya o el que no acceptes d'aquest pla, que has fet per tal de crear un debat. Que no vols fer res, em sembla perfecte, que no estas d'acord amb els metodes, ajuda'ns a trobar-ne de nous, pero aixo si informa't de totes les coses que hem fet i no han servit de res.

Pepitu

Anònim ha dit...

"no et sembla que una asamblea on tothom hi pot anar es més representatiu?"

Pues no, mira, me parece que sería más representativa en el caso de que todo el mundo fuese -o al menos una parte significativa del colectivo al que se dice representar-.

Anònim ha dit...

Perdó, però estic molt cansat d'aquests debats esterils.
Si la gent hagués de donar-nos el nostre suport massiu a les assemblees estaria d'acord en deixar de fer vagues. La manifestació d'ahir és un testimoni de que podem actuar sense que ningú es senti molestat i podem fer altres actes de protesta i denúncia com és la ocupació del deganat.
Actes que no molestin a la gent que vol anar a classe a canvi de la seva major implicació, perquè sentir gent dir que està en contra de Bolonya però també dels antiBolonya em sembla una incoherència.
Més propostes i menys critiques, seran ben rebudes a l'Assemblea.

Anònim ha dit...

En això Oriol t’equivoques. Pots esta encontra de Bolonia i dels anti-g Bolonia degut a que no t’agrada el pla en tots els aspectos o en alguns i tampoc t’agrada la forma en que actuen els detractors del pla de Bolonia

Son coses diferents

Anònim ha dit...

mira, el que està clar és que si la gent de veritat vol fer classe, el proper dia que es declari una vaga, ocupació, etc, doncs que vagi tothom massivament a classe com un dia qualsevol, i ja està joder. no s'ha de tenir por de que 4 elements vagin fent piquets per la facultat. si 1000 o 2000 persones circulen entren, surten, van a classe etc com cada dia lectiu, doncs els piquets poc poden fer.
això sí, per evitar confrontacions i hòsties així, siusplau, sempre que es parin les classes aprofitem tots i anem a les assemblees, de forma ordenada i seriosa, debatem, votem etc. com més hi anem millor, i més representats estarem tots. Ja vau veure com fa poc es va decidir que qualsevol proposta d'ocupació indefinida s'hauria de votar en referèndum. joder, veieu que si hi va molta gent al final s'obtenen resultats? això en una assemblea minoritaria (amb els "4 de sempre") no hagués sigut possible.

Anònim ha dit...

Es curioso, si "no te dejan hacer clase" (y lo pongo entre comillas porque que yo sepa tampoco se pega a nadie por intentar hacer clase) por las vagas en contra de bolonya es fatal... pero que el dia de la fiesta mayor de la UAB la gente pase de ir a clase para emborracharse sea natural... cuando no te dejan hacer clase uno se enfada, cuando pasas de ir a clase y quedarte en el bar no pasa nada...

Oriol Ferran ha dit...

A l'Anònim de les 16:08:
Si les coses s'han fet sense tenir en compte la vostra opinió ha estat justament perquè fins que no us han tocat els pebrots les vagues no sabieu ni que era una assemblea. I si com tu dius estas en contra de Bolonya i dels Antibolonya, si no hi haguessin antibolonya, hauries fet alguna cosa per aturar la seva aplicació?

Anònim ha dit...

"Anchas son las espaldas"....El comentari el va fer José Calvo Sotelo, dirigent de l'extrema dreta espanyola quan amenaçava amb un cop d'estat a les Corts, a l'estiu de 1936.

Com veus, sabem del que parles (estudiem...). I la referència a un dels personatges més fastigosos de la història d'Espanya (que, en el seu famós discurs, feia referència a les paraules d'un catòlic enfrontat amb la corona)...doncs sembla que us coloquen on veritablement sou.

Anònim ha dit...

hi ha vaga dimarts, dimecres i dijous al final o no?
QUIN VA SER EL RESULTAT DE L'ASSEMBLEA???

Anònim ha dit...

bon dia¡¡¡

si us plau, finalment hi ha vaga demà i/o els altres dos dies??
Per cert, he mirat a consergeria i no he vist cap indicació de la pròxima assemblea, quan és??

Espero q almenys aconseguim la moratoria del pla de Bolonya¡¡

Vagi bé¡¡

Anònim ha dit...

A la que habla de que nos enfadamos si hay huelga y no podemos hacer clase pero no cuando nos vamos al bar: de verdad que flipo.

POR UN DÍA DE HUELGA NO PASA NADA, PERO CUANDO TE DESTROZAN EL CURSO CONTRA TU VOLUNTAD POR UNA CAUSA QUE NO COMPARTES, PUES SÍ, UNO SE ENFADA, NOME PARECE TAN ESPECTAULARMENTE RARO.

Y al que habla de que no conocíamos la Asamblea: pues no, y no nos interesa, a muchos. ¿Somos libres de participar en lo que queramos o no? ¿Hay que ir a al fuerza? ¿Dictadura?

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.