29 de maig 2008

Avui, 29 de maig, a les 11:30 havia convocada la reunió de la Junta Permanent en la que s'havien d'aprovar els nous plans d'estudi.

En resposta a això i per informar d'aquests fets als i les estudiants de la facultat, es va convocar tota una setmana de lluita que va culminar amb una vaga a la facultat el passat dijous i una assemblea oberta, també es va demanar la convocatoria d'una junta de facultat extraordinaria per votar la prorrogació de l'aprovació dels nous grans fins que es faci un referendum obert a tota la facultat que s'hauria de fer pel curs vinent.

Per aquests motius i perquè considerem il·legítima i antidemocràtica la junta permanent avui una multitut ha entrat a la sala de graus on aquesta s'havia de dur a terme abans que entresin tots els juntaris i després que tothom estigues dins ha llegit el seu manifest. Davant això la senyora degana, en una acció més aviat cómica ha constituit la junta al bell mig del vestíbul fent un reconte a dit del profesorat i el Pas i fins i tot de dos estudiants, així, afirmant que hi havia quorum, s'ha constituit la junta de facultat i s'ha aixecat la sesió, convocant-la per demà a les 12 al rectorat a on volen aprovar els graus.

En adonar-se de la situació la gent que es manifestava ha anat al Deganat a on han exigit a la Degana que no es reconegui aquesta junta que s'ha aprovat d'amagat i que dimiteixi, acte seguit han arribat el rector i un parell de vicerrectors que han seguit amb el joc antidemocràtic amparant-se en la normativa de la facultat.

DAVANT AIXÒ DEMÀ DIVENDRES 30 DE MAIG CONVOQUEM UNA CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA CÍVICA A LES 10:30 PER PUJAR AL RECTORAT I DEMOSTRAR-LOS EL NOSTRE REBUIG ALS NOUS GRAUS.

Les nostres reivindicacions són:

EXIGIM al Deganat de la Facultat de Lletres:

1. Que no es convoqui cap Junta Permanent per aprovar els graus aquest curs i que no es reconegui legalment la Junta Permanent constituïda de forma irregular el dijous 29 de maig i que, per tant, aquesta no pugui prendre cap decisió.

2. Que no s'aprovin els graus sense un referèndum previ de tota la facultat. Trobem que una mesura extraordinària com és aprovar uns graus que afectaran milers d'estudiants i centenars de professors en el futur necessiten un debat i posicionament públic del conjunt de la comunitat educativa. Demanem la convocatòria d'un Referèndum i que deganat assumeixi els resultats. Per debatre sobre els graus i la convocatòria d'un Referèndum hem demanat des de l'Assemblea d'Estudiants una Junta Extraodinària, que ja s'està tramitant.

3. La dimissió de la degana. Per tres motius:

- Per intentar aprovar a corre-cuita els nous graus a esquenes de la comunitat educativa i amb l'oposició de tot l'estudiantat.

- Per haver constituït la Junta Permanent de forma irregular, d'amagat dels representants a la Junta Permanent de l'Assemblea d'Estudiants i en el vestíbul, fora del lloc on es convocava la reunió.

- Per la seva responsabilitat directa en la càrrega policial del 4 de març, que va produir desenes de ferits entre els i les estudiants reunides pacíficament al pati de Lletres.

4. Que el Deganat faci públic el seu posicionament sobre els tres punts anteriors.

Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Lletres


29 de maig de 2008

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer de tot, sóc estudiant.
En segon lloc, no comparteixo la visió d'alguns dels meus companys en relació a Bolonya i tot el procés.
En aquest sentit, em pregunto: Puc, com estudiant, convocar a altres estudiants per demanar la dimissió dels membres de l’Assemblea d'Estudiants de la Facultat de lletres, pel fet que aquests actuen en nom meu, però sense respectar el meu criteri? Puc exigir la seva dimissió per no haver premés (posant-se a la boca paraules sobre democràcia) una Junta de Facultat perquè estan en contra de que hi hagi estudiants que estiguin a favor de Bolònia?
On està la democràcia, si alguns estudiants (els que formen part de l’Assemblea) no permeten que aquells qui tenen idees diferents a les seves puguin expressar-les lliurament en els òrgans democràticament escollits?
Em pregunto: si qui surt escollit no comparteix les meves idees, llavors he de demanar la seva destitució tal i com han fet alguns estudiants avui en relació als que pensen com jo? Si puc actuar com ells, llavors demano la dimissió de tots aquells estudiants que estan a la Junta de Facultat i estan en contra de Bolonia. Doncs crec que la seva oposició radical, la seva manca de capacitat reflexiva, les seves justificacions infundades, i un llarg etcètera... l'únic que fa és posar traves al desenvolupament normal de l'activitat dels òrgans democràticament elegits en aquesta facultat.
Espero que, tot i tenir idees divergents a la l’Assemblea, aquest escrit no sigui borrat. Doncs sembla que els que defensen la democràcia a base de portes trencades, crits i amenaces (per cert, no respectant drets tant bàsics com l’article 18.1 de la Constitució Espanyola “dret a la imatge” en tant graven les seves accions sense el consentiment dels implicats), no accepten les opinions dels altres.
Això si que és democràcia... dir obertament que actues en nom de “tots els estudiants de la UAB” quan, almenys un, que puc ser jo, no comparteixo cap de les idees que defenseu en contra de Bolònica. Per tant, si-us-plau, la pròxima vegada que digueu “Els estudiants de la UAB diuen no a Bolònia”, feu el favor d’afegir (Tots menys 1).
I, veient la vostre forma d’actuar, crec que, comprendreu, no enviaré el meu nom. Doncs no fos cas que atemptessiu contra la meva integritat física (Aixó si, respectant els meus drets i fent-me un favor).

Un estudiant, com tants d’altres.

A.B.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu A.B.
Trobo desemsurat que estudiants impedeixin a altres estudiants expressar-se lliurament, fins i tot quan aquests han estat elegits per a participar en una Junta de Facultat per altres estudiants.
NO A L'ASSEMBLEA TOTALITÀRIA!
J.C.

Anònim ha dit...

L'assemblea és l'únic òrgan de representació dels estudiants que reconeixen els estatuts de la facultat, per això l'assemblea parla en nom dels estudiants. L'assistència a les assemblees és oberta a tothom.

Veniu i dieu-hi la vostra.

Anònim ha dit...

Si no ho tinc malentes la junta permenent és paritària a l'hora de representar professorat i alumnes, i aaquests últims son escollits en una votació democràtica, on és la falta de democràcia??? Diria que hi han vies possibles per mostrar la nostra veu dins els organs de la facultat, o si més no intentem-ho, que jo sapiga no s'ha probat.
A més em sembla que amb actuacions tan radicals i desproporcionades esteu posant-vos més gent en contra de la que us penseu.

Anònim ha dit...

No entenc moltes coses de les que passen en l'Assamblea, sincerament.

Resulta que no creuen en res que sigui institucional... ni en degans (Escollits deomcràticament) ni en rectors (escollits democràticament), ni en representants dels estudiants a la Junta de Facultat (escollits democràticament)... pero al mateix temps defensen que l'Assamblea és l'únic organ de representació dels estudiants perquè els estatuts de la Facultat així ho diuen.

Només us remeteu al sistema per justificar-vos, pero la resta de temps esteu actuant contra el sistema.

Si demeneu la dimissió de degans i rectors... jo demano la vostra dimissió... doncs si vosaltres teniu el "Dret" a demanar el que demaneu (quan aquests òrgans han estat escollits democràticament) crec que també tinc dret a demanar la dimissió dels membres de la Assamblea que "democràticament segons els estatuts" defensen els interessos dels estudiants. Els meus, si més no, no els defensen. O és que ells són tant "supra alumnat" que coneixen quins són els interessos de tots sense ni tant sols consultar-ho?

No crec que s'hagi de pensar en si qui ha de tenir la veu és qui per "estatuts" pot, o no.
La veu la tenim tots, tots som estudiants, i no és tant important on ho diem, sinó com ho diem.

Tots sabem que si s'han creat alternatives a l'assamblea és perquè l'assamblea (que parla per tots els estudiants) només escolta a aquells estudiants que diuen el mateix que ells pensen. Mentre que els que tenim pensament contraris ens rebutjen i menyspreen.

Com demaneu que qui pensi contrari vingui a l'Assamblea?
Si agrupem suficients alumnes per venir a l'assamblea en una sessió normal, i es proposa votar en contra de les movilitzacions que feu "contra bolonia" deixareu de fer-les, entenent que "la majoria" d'estudiants no hi estàn d'acord?

O continuareu fent-les?

Suposo que, si continueu, almenys no direu que "la UAB diu que no" perquè és clar, entenc no estareu legitimats per cap òrgan a fer-ho.

Esteu contra el sistema, pero us baseu en els estatuts definits pel sistema per a legitimar les vostres actuacions. Llavors, esteu amb el sistema o fora del sistema.

Si esteu dins del sistema, empreu les vies legals que aquest disposa per a protestar.

Si actueu sense respectar les vies que aquest sistema marca, estaríem dient que esteu "fora del sistema". Si esteu fora, caps estatuts us reconeixen, i per tant, no teniu cap representació sobre els estudiants de la UAB. Per tant, prou parlar en nom dels estudiants de la UAB.

A.B

Anònim ha dit...

No se si us hi eu fixat.
En l'escrit diuen:
"acte seguit han arribat el rector i un parell de vicerrectors que han seguit amb el joc antidemocràtic amparant-se en la normativa de la facultat."

Segons s'ha dit en aquesta discussió:
"L'assemblea és l'únic òrgan de representació dels estudiants que reconeixen els estatuts de la facultat, per això l'assemblea parla en nom dels estudiants."

ENTENC QUE L'ASSAMBLEA TAMBÉ JUGA DE FORMA ANTIDEMOCRÀTICA BASANT-SE EN LA NORMATIVA DE LA FACULTAT?

Anònim ha dit...

NO EXISTE INCOHERENCIA. SE PUEDE CRITICAR LA FALTA DE DEMOCRACIA DE LA NORMATIVA Y ADEMÁS RECLAMAR QUE POR LO MENOS EL PROCESO DE APLICACIÓN SEA EFECTIVO. LA INCOHERENCIA ESTÁ EN EL DECANATO QUE POR UN LADO DICEN SEGUIR EL PROCESO NORMATIVO Y POR EL OTRO NIEGAN A LA ASAMBLEA SUS DERECHOS.
ESE JUEGO DE CONCEPTOS ES DEMAGOGIA, NADA TIENE QUE VER EL GRADO DEMOCRÁTICO DE LA NORMATIVA Y EL COMO SE PROCEDA EN SU APLICACIÓN.

Anònim ha dit...

Supongo que también se puede criticar el grado de democracia de los que protestan y amenazan a otras personas por el hecho de ostentar un cargo en una organización pública.
No solo a los Decanos y Rectores, y otros cargos electos de alto rango... sino también a los que amenazan a aquellos estudiantes que no siguen los ideales de la assamblea y quieren expresarlos en una Junta de Facultad. Es igualmente legítima la opinión de un estudiante que es elegido para participar en una Junta de Facultad, que el que está en una assamblea.

Anònim ha dit...

Molt bé! La festa de les paraules gruixudes... tu ets menys "democràtic" que ells o ells són menys "democràtics" que tu. Al final, de tant fer-les servir aquestes paraules deixaràn de significar res... sembleu polítics.
A veure, aquí hi ha unes quantes coses:

1r, a tots aquests estudiants que no comparteixen la visió de l'assemblea que sàpiguen la aquesta és, per definició la seva visió. Que vagin a l'assemblea i defensin la seva posició ja que està i ha estat sempre oberta a tothom.
a més, a les darreres eleccions va guanyar el 95% de la representació estudiantil. (No entro en el tema del que tem per la seva integritat física perquè és un recurs retòric "peliculero").

2n, és absolutament legítim que es critiqui el fet que els òrgans de govern de la facultat no respectin les pròpies normes i pretenguin aprovar els plans d'estudi a l'esquena dels estudiants (fins i tots dels escollits com a juntaris segons els seus mètodes de funcionament). Dit d'una altra manera... sembla que queda molt bonic donar representació i veu als estudiants mentre no puguin "entorpir" realment els interessos del deganat, però quan sembla que han de posar problemes, doncs "donde dije digo digo diego" i tant contents...

bé, tot el meu suport a l'assemblea!! endavant amb la lluita contra bolonya!!

un de tardes que no pot anar a l'assemblea.

Anònim ha dit...

L'assemblea és l'unic i legím òrgan repressentant dels i les estudiants ja que està oberta a tothom. No entenc com podeu omplir aquesta web, que és la única que informa certament de com la nostra estimadíssima degana Helena Estalella està duent a terme el procés d'aprovació dels graus, de calumnies i paraules tan incoherents com les que prèviament hi ha escrites.
Democràtica és l'assemblea on té cabuda tothom, perquè no veniu i dieu la vostra en lloc de fer-ho per la web?

La universitat pública és de totes, doncs construim-la, defensem-la i legitimem-la totes!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
asslletres ha dit...

El darrer comentari ha estat esborrat a petició d'un estudiant de la facultat per considerar-lo insultant.

Es prega hos abstingueu de faltes de respecte i altre tipus de comentaris que puguin ferir sensibilitats.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.