15 de desembre 2008

L'ocupació (amb aturada de classes) de la Facultat de Lletres es manté després d'un referèndum de gran participació

Bona nit.

Primer de tot donar les gràcies per la participació en aquesta històrica jornada de democràcia directa a la UAB, on 1077 alumnes de la Facultat de Filosofia i Lletres han decidit, entre 7 opcions, com s'havia de continuar la mobilització a l'hora d'assolir els objectius polítics de les ocupacions de facultats que varen començar fa 4 setmanes:
- la convocatòria d'una consulta vinculant sobre la implantació dels nous plans d'estudi i que inclogui la moratòria d'aquests.
- La retirada dels expedients disciplinaris, i l'arxiu del procés penal.
- El reconeixement del dèficit públic i la confirmació que aquest deute no s'eixugui amb capital privat.

Els resultats de l'escrutini, un cop tancades les urnes a les 20:30, del referèndum "Quina creus que hauria de ser la continuïtat de les mobilitzacions a la Facultat de Filosofia i Lletres?", són:

1. Continuar amb l'Ocupació i l'aturada de classes. 368 vots

2. Ocupació amb classes: reprendre les classes a alguns passadissos. 30 vots

3. Ocupació amb classes: reprendre les classes de dilluns, dimarts i divendres. 155 vots

4. Ocupació amb classes: reprendre les classes amb una menor durada (45 min. de classe). 20 vots

5. Ocupació amb classes: reprendre les classes d'últim curs i les carreres de segon cicle. 15 vots.

6. Continuar amb l'Ocupació i reprendre les classes amb normalitat. 268 vots

7. Aturar l'Ocupació i reprendre les classes amb normalitat. 210 vots

Vots nuls: 8

Vots en blanc: 3

Per tot això demà es renova el compromís amb la facultat per mantenir l'aturada de la activitat acadèmica.

Demà es manté l'Assemblea de Lletres a les 11h a la aula 501.

L'única lluita que es perd és aquella que s'abandona!!

Assemblea de Lletres.

423 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   401 – 423 de 423
Anònim ha dit...

Espero que algu amb dos dits de front canvii els estatuts de la uni per impedir aquesta apropiació de l'opinió del estudiants per part d'una colla de bretols sense educació, es torni a repetir.
Si fosiu representants de debo ara haurieu de dimitir amb bloc.
i pel que fa a les expulsions, a mi m'havien dit que els pobrisons se'ls expedientava per haver demostrat "valor frente al enemigo" i resulta que en realitat el que van fer és amenaçar i agredir persinal de la uni i manipular un ordinador de la degana, te collons la cosa, si entreu a casa meva i em toqueu l'ordinador us incrusto un bat de beisbol a la bola que teniu per cap.quins collons i nomes us foten fora entre 1 i 3 anys? i els critiqueu? Manipuladors violents i democrates demagogs fora de la universitat

Alexandra ha dit...

Bé, primer de tot dir que jo sóc pro-classes (o sigui, anti-ocupació), però no m'alegro de les expulsions dels expedientats. Tot i això, em sembla que abans de fer el que es va fer en aquell moment s'hauria hagut de pensar una mica en les conseqüències.

I ara, amb tot això de l'ocupació, el que hem aconseguit és:

1- Uns quants expedientats
2- Acabada de classes fins al gener
3- Que anem a exàmens sense acabar matèria
4- Que tothom a la UAB estigui emprenyat amb més o menys tothom
5- Que quan caminem per la UAB es noti la tensió a l'aire (i MOLT)
6- Que tots ens llevem cada dia pensant "Quina puta merda tot"

CONCLUSIÓ: TOTHOM putejat, "vosaltes", "nosaltres", els professors, la quiosquera, el servei del bar...

HO HAVEU VIST??? HO HEU VIST TOTS???? LA MARE QUE ENS VA PARIR!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

DON GUORRI BI JAPI NAU

Anònim ha dit...

Evolucio del tancament a lletres
1ª setmana: Si senyor, a reivindicar amb contundencia, amb dos collons.
2ª setmana: Hostia, que forts que van aquests tios.
3ª setmana: Aquests paios s'han begut l'enteniment.
4ª setmana: aquests okupes l'ha cagat i ara ens foten a tots
Feliç Nadal ens ha tocat la grossa.

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

A l'anònim que ha replicat la meva darrera intervenció, no sé d'on treu que jo he insultat a ningú en particular. No veig en l'escrit cap insult per enlloc. Posats a criticar-me per suposats insults, en aquest blog trobaràs moltes més aportacions més "sucoses".
Una altra cosa és que expressi la meva opinió amb paraules com les que pots llegir però, és clar, sembla ser que vosaltres només sou capaços d'entendre aquest llenguatge violent i de crispació, que a més a més, exerciu de forma material (no només oral), com s'ha pogut comprovar avui a l'edifici del Deganat (per cert, has netejat tu tota la merda que heu fet?). De vegades, i suposo que en això coincidim -malauradament- si vols que algú et faci una mica de cas o pari les orelles, has de dir les coses de forma contundent. La diferència, però, és que jo no exerceixo la violència -ni verbal ni molt menys física- per imposar la meva raó. No em vinguis tu ara donant-m lliçons d'educació, per favor!!

Anònim ha dit...

el meu recolzament als expulsats!!!! que per lluitar pel futur d'una colla d'egoïstes desagraïts han sigut castigats... si serveix d'alguna cosa que sapigueu que encara hi ha gent que creu en el que lluiteu i us recolza
ànims i força!!

Anònim ha dit...

"lluitar pel futur d'una colla d'egoïstes desagraïts"
Perdona? Colla d'egoïstes desagraïts? No sé si esteu sords o tantes setmanes sense classe us a reblanit el cervell (a mi, per sort, no): NINGÚ HA DEMANAT ALS 'OKUPES' QUE LLUITEN PER NOSALTRES! Que no son herois! Consideres herois i lluitadors a una colla de gent que s'encarrga d'omplir de pintura i os el deganat! Oh, quins herois més valents! Estem tots salvats! Vinga home, no feu riure. Que se us veu 'el plumero'! Que esteu acabats, que ja n'hi ha prou de prendre'ns el pèl en una assemblea que NO es representativa, que manipula, que creu que som imbècils! 7 E GENER: TORNADA MASSIVA A LES CLASSES! Si tots hi anem aquesta colla no podrà impedir-mos res!

Anònim ha dit...

Al que ha criticat al professor anomenat Fredi (que no sé qui és):
He llegit el blog sencer i aquesta persona en cap moment ha INSULTAT a ningú, més a viat a dit coses lògiques que vosaltres no veieu.
Em faltava veure la foto del deganat per acabar de rebutjar-vos. Veieu lo absurds i salvatges que sou? I les pobres dones de la neteja (sí, acostumen a ser literalment pobres dones, en l'specte econòmic i l'aspecte personal) netejant aquella guarrada estúpida. No teniu vergonya. Això és tot el qeu sabeu fer??? Ooohhhh...
Mireu, els comunistes/marxistes agraden més o menys a la gent, però Marx no era precisament un imbècil, més aviat al contrari (com sabreu per poc que hagueu llegit al respecte). La vostra doctrina, a part de ser absurda, no té cap recolzament intel·lectual de pes.

AL GENER TOTHOM A CLASSE. QUATRE GATS NO PODRAN SABOTEJAR UNA GENTADA DISTRIBUÏDA EN DESENES DE CLASSES!!!!!!

Anònim ha dit...

Assemblea dimissió. Sou una colla d'ineptes. Jo no sé si Bolonia és bo per nosaltres o no, però amb la vostra actitud quedeu totalment desacreditats per explicar a ningu que és Bolonia. Ja he vist i patit els vostres "raonaments". No teniu cap mena de credibilitat. Calleu d'una puta vegada i foteu al camp amb la cua entre les cames.
AL GENER TOTHOM A CLASSE. QUATRE GATS NO PODRAN SABOTEJAR UNA GENTADA DISTRIBUÏDA EN DESENES DE CLASSES!!!!!!

Anònim ha dit...

Todo lo anterior nos debe prevenir sobre dos prejuicios frecuentes, a saber: 1) la celebración de asambleas no es en sí misma una garantía de cambio social o de democracia, ya que puede ser un mecanismo perfectamente reproductor de desigualdades y opresiones sociales; 2) las diferencias entre tipos de asambleas, organizaciones en las que se inscriben, frecuencia y forma de desarrollo de las reuniones, etc. son importantes y, en lugar de pasarlas por alto, sería acertado percibir lo que aporta cada una y en qué están limitadas. Lo que quiero decir, por tanto, es que no es suficientemente clarificador el que un colectivo se identifique como “asambleario” porque tantas virtudes pueden comportar los diferentes modelos de asamblea de otros colectivos no definidos con ese rótulo, como defectos pueden arrastrar los primeros con algunas o muchas de sus prácticas internas a las asambleas o impregnando el resto de su vida social.

http://www.nodo50.org/ekintza/article.php3?id_article=73

LoadNeo ha dit...

Referéndum:
Mecanismo político de consulta mediante el voto, que se hace al pueblo sobre asuntos de interés nacional y a la que sólo se puede responder con sí o no. (referéndum)

http://www.diccionarioenlared.com.ar/largo/refer%E9ndum.html

Anònim ha dit...

- GEMMA: "A l'assemblea de dimarts SÍ hi va haver una pluja d'idees per part de gent molt diversa. MÉS TARD, una companya de Filosofia indicava que aquestes propostes estaven recollides en el citat Document de l'Ass. de Filosofia, junt amb d'altres que havien sorgit de l'assemblea d'aquesta titulació. A l'assemblea de dimarts es va PROPOSAR que el referèndum les recollís totes i la comissió CONJUNTA es va encarregar d'elaborar les butlletes.
De dimarts a dilluns van sis dies, si sé comptar, i que jo sàpiga ningú no va trobar cap problema a sotmetre totes les opcions a referèndum.
Ara també m'equivoco? O menteixo?": Bé, doncs ja no et sabria dir què fas, però SÍ, en qualsevol cas, SÍ que t'equivoques.
Deu ser que vam assistir a dues assemblees diferents: jo la pluja d'idees no la vaig veure per enlloc.
Per això, això de que la filosofa va llegir el text MÉS TARD, per mi no té sentit: més tard de què?
D'altra banda, no dius res sobre el fet que des del costat dels assamblearis de més "solera" es va impedir en tot moment, i des de bon principi, que avancés la idea d'un referèndum autèntic, amb dues úniques opcions.
I ho feien, això sí, al·legant que calia assolir un "consens", quan una gran majoria volia el referèndum.
Teniu més "taules" en això de muntar assemblees i d'argumentar en públic, no us ho negarem, sou més hàbils i us va sortir "bé".
Així doncs, tota la gent que volia un referèndum va acabar consentint la "consulta" aquesta, davant les vostres "negociacions a punt de donar fruits" i del risc de "esforços en va" si es feia com volia la gran majoria (que suposo que vosaltres trobareu massa innocent, massa passiva i massa influenciable, no...?).
D'altra banda, mira't els primers comentaris a l'anunci de la consulta en aquest bloc i veuràs com de bon principi van sorgir dubtes i veus discordants al mètode proposat. I em diràs: "i perquè no van venir a l'assemblea?". I jo et diré: "com preteneu que tinguin ganes o esperances de poder col·laborar amb vosaltres???".
Finalment, em repetiré: cal que llegiu més coses sobre inteligència emocional.
En fi, suposo que tot això deuria passar a l'assemblea que vaig assistir jo, perquè veig que, com et dic, no vam assistir a la mateixa assemblea.
Sobre això que dius de la lectura, doncs ja ni ho sé, ni tampoc importa massa. Ara, no em negaràs que una lectura no gaire exhaustiva deixa veure que una majoria enorme volia combinar ocupació i classe. No seria aquesta la millor manera d'arribar al "consens"? No ens hauria evitat la tancada oficial i tot? No hagués estat millor? D'acord, es va escollir majoria simple, però no hagués estat un gest reconciliador reconèixer aquestes majories?
Sigui com sigui, ja és aigua passada i com bé diuen: "agua pasada no mueve molinos".
Finalment, no pretenia insultar-te. Si t'he ofès, et demano disculpes. Simplement, estava (i estic) cansat de comentaris allunyats de la realitat.
Que tinguis un bon nadal!

Anònim ha dit...

http://www.20minutos.es/noticia/437694/0/estudiantes/bolonia/cortes/

me encanta. supuestamente en las votaciones había diversas propuestas: ocupar el rectorado, cortar calles (o manifestación masiva o algo así), etc... y a pesar de que, por mayoría simple (eso dicen ellos) "ganaba" la opción de ocupar la facultad sin clases. la misma mañana, antes de los resultados de las votaciones, ya habían entrado en el rectorado (o sea el que votó por ocupar el rectorado ya perdía su voto pues no servía para nada). y hoy cortan carreteras cuando,supuestamente, esa propuesta era de una minoría. quién os entiende chavales??
está claro que hacéis lo que os da la gana y las votaciones era una mentira más de las vuestras.

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Una reflexió en veu alta: no sé perquè tota aquesta moguda a la Facultat de Lletres de la UAB amb el Pla Bologna si amb la imatge que s'està difonent a fora, les seves diverses titulacions estan més que entredit. Si ja algunes tenen veritables problemes per captar estudiants i assegurar una certa viabilitat a mig termini, amb aquest conflicte no es fa més que agreujar el problema. En altres paraules, si jo fos un potencial estudiant d'Història, Filosofia, Filologia, Geografia, etc. i hagués de triar un centre on anar-hi, em rumiaria molt l'opció de la UAB ja que ningú em podria assegurar que tot això que està passant no passés de nou per qualsevol altre motiu.
Al final, potser sí que tindrem uns estudis de Lletres com el col.lectiu antiBologna vol que siguin (i creieu-me que ho dic de bona fe), però després segurament desapareixeran per manca d'estudiants. És com aquella dita que en castellà (perdoneu però no sé l'equivalent català), "entre todos la mataron y ella sola se murió".

Anònim ha dit...

Fredi, com a estudiant de 3er que sóc et puc dir que si ara estés fent 2on de batxillerat DE CAP MANERA triaria la UAB. Tens molta raó.

També amb el famós tema de la devaluació del Grau (jo, de debò, encara no veig perquè un grau serà equivalent a un 1er cicle d'ara, xD, em fa molta gràcia que no parin de repetir-ho) la gent (la gent de fora, els que ens han de contractar en un futur) acabarà pensant que de debò és així i que els futurs estudiants del nou pla estan menys preparats que els d'abans.

Conclusió: que els mateixos que porten la pancarta de "per una universitat pública i de qualitat" són els que ens enfonsaran a tots plegats.

Anònim ha dit...

EL GENER TOTS A CLASSE!!!aquesta colla de galifardeus a classe com tot-hom.Si tots hi anem no seràn prous per evitar que es facin les classes normalment.
Els membres de la ssamblea que pleguin!!!

Anònim ha dit...

sí que es nota que són de lletres, i de lletres de la uab. ni saben què és una estadística. i si ja són així d'ignorants abans del pla bolonya, imaginem-nos després de la seva aplicació... de cambrers tampoc servirien perquè s'ha de saber sumar...

Anònim ha dit...

LA CREDIBILITAT DEL SISTEMA DEMOCRÀTIC ESTA EN PERILL A LA UAB.

Es fa un referèndum i guanya pel més del 60% les posicions per reprendre les classes però aquells anomenats "representats dels estudiants", "l'assemblea" i bla bla bla diuen que "l'ocupació és manté". Això només passa en els règims feixistes, totalitaris,...mai en un sistema democràtic. La UAB hauria de dissoldre automàticament tot aquest organigrama perquè en aquest moments estem posant sobre la taula la credibilitat del sistema democràtic a la UAB. Aquests estudiants no són competents per representar a ningú ni per exercir un càrrec dins l'organigrama de la universitat. L'enquesta és digne d'estudi en qualsevol universitat del món. Una única opció de resposta pel SI (no classes) i 6 opcions de resposta pel NO (volem classes). Així dividim el tipus de vot i surt el SI i es mantenen les aturades de les classes. Deu n'hi do!!! això a l'UE i en ple segle XXI.

Jordi

Anònim ha dit...

El gener tots a classe!! Prou de manipulació i coaccions.
Podeu donar gràcies que us ha sortit pou bé això de l'expedient, si fos jo, us hauria posat 10 anys!!! Ara ja podeu anar a casa a passar el Nadal i presumir de voler fer la revolució desde dins la UAB jajaja no ens feu riure més.

Anònim ha dit...

realment la rabia em corrou.com pot ser k avui dia no poguem decidir k volem fer? stic tan farta dakest paper progresuperwai/solidaricomunista!són uns egoistes dictadors!on comença la seva llibertat acaba la nostra, es increible! i a sobre van d democratics fen unes votacions que intencionadament tenien 7 opcions justificant una "falsa democràcia"per distribuir els vots de tal manera que ells sumesin més punts. poc comprensible era k opcions tan xorres com; ocupació si i nomes clases pels d segon cicle o si a locupacio i clases nomes de 48 minuts!Ja poden estar trankils, seguin un divide i venceras an allargat la dictadura!si senyor com uns bons estrategues i uns ineptes representants resultat dunes assemblees a les 8 del vespre..aixo si k es representacio i lo altre son tonteries

Anònim ha dit...

ESTE REFERENUM HA SIdO UNA MENTIRA INMENSA...MANIPULAdO dESdE EL PRINCIPIO

Anònim ha dit...

Soc la persona que gestiona aquesta pagina, i he observat que hi ha 4 vegades mes comentaris que visites al blog. Aixo es molt significatiu, de que hi ha gent que es dedica a escriure molts jmissatges fent-se passar per persones diferents.

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

A la persona que gestiona aquesta pàgina i que diu que hi ha 4 vegades més de comentaris que de visites. No sé com van aquestes qüestions i per això t'ho demano de bona fe: donant per suposat que hi ha gent -jo mateixa- amb vàries aportacions, hem de deduir que si hi ha uns 420 missatge i en virtut d'aquesta relació d'1 a 4, hi haurien intervingut un centenar de persones, més o menys?
No tens perquè respondre però mercès per endavant.

«El més antic ‹Més antic   401 – 423 de 423   Més nou› El més recent»
Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.