09 de desembre 2008

Propostes per a continuar amb les reivindicacions

A continuació exposem un extracte de les consideracions elaborades pels integrants de l'Assemblea de Filosofia. Podeu accedir al text complet a l'enllaç amb el blog "Filosofem-ho" [http://filosofem-ho.blogspot.com/]. El text revisat i esmenat per l'assemblea de lletres serà publicat, previsiblement, dijous a la nit.

Volem recordar, per a aquells que accedeixin al blog de filosofia, que el text expressa les opinions dels assemblearis de filosofia i no dels alumnes de lletres en general, i que s'ha de sotmetre a examen el proper dijous.

També recalcar que aquestes propostes seràn les que entraran a votació, tal com s'ha decidit a l'assemblea d'avui a les dues, dilluns vinent. Seria, doncs, convenient, que les sopesèssiu i corrèssiu la veu de que estan aquí publicades. Comunicarem el més aviat possible la mecànica de votació.


MESURES DE PROTESTA


Sembla que hi una forta pressió popular perquè es reprenguin les classes, però això no vol dir que no hi hagi una majoria d’estudiants en contra de l’aplicació del Pla Bolonya, i encara menys que aquests no vulguin protestar de cap altra manera.

Per tant, és important que, si s’acordés finalment la represa de les classes, s’acordessin també prèviament, en la mateixa sessió, les mesures reivindicatives que es duran a terme a partir de llavors.

Algunes de les propostes, alternatives o complementaries, que es van sentir a l’Assemblea de Filosofia són les següents:

Mesures incompatibles

  1. Ocupació tal i com està.
  2. Cessament de l’Ocupació i tornada a les classes amb plena normalitat.
  3. Ocupació amb classes.

3.1. Cessió d’alguns passadissos per a fer classes.

3.2. Represa del 50% de les classes.

(exemple: classe dilluns i dimarts i una classe per assignatura a la setmana)

3.2. Represa de les classes d’últim curs i de les carreres res segón cicle.

3.3. Classes de menor durada diàries amb activitats als interludis. (exemple: 45min. de classe/ 45min. d’activitats reivndicatives)

Mesures complementàries

4. Ocupació del Rectorat.

5. Mnifestació massiva (amb un Manifest).

6. Reprendre movilitzacions després d’exàmens.

7. Classe popular a algun lloc públic (Pça Catalunya, Pça Sant Jaume, etc).

Mesures polèmiques

8. Encadenaments.

9. Vaga de fam.


Gràcies a tots. Ens veiem a l'Assemblea!



95 comentaris:

Anònim ha dit...

S'ho han currat.

Anònim ha dit...

"Volem recordar, per a aquells que accedeixin al blog de filosofia, que el text expressa les opinions dels assemblearis de filosofia i no dels alumnes de lletres en general, i que s'ha de sotmetre a examen el proper dijous."
Quan i on sera que els alumnes de lletres en general sotmetran aquest text a examen?
[disculpeu-me per la falta d'accents]

Anònim ha dit...

Els que volen seguir amb l'ocupació tal i com està votaràn la 1ª opció, els que no volem ocupació votarem les altres opcions (la 2, la 3...) i la nostra opinió quedarà dividad. Llavors surtiran guanyant els de l'ocupació. Si es que aquests de l'assemblea s'ho munten bé eh! NO a l'ocupació.Vull fer classe!

Anònim ha dit...

és tan fàcil com votar si es vol mantenir l'ocupació

Anònim ha dit...

¿quién hará el recuento? ¿los ocupas? mandan güebos...

Anònim ha dit...

Tiene razón el tercer mensaje: la reanudación de las clases queda dividida en la votación, y nunca podrá ganar, ¡es otra estafa de los ocupas, que son más listos que todos nosotros juntos!
Venga alumnos, los que quieran ir a clase que vayan ya, desde el lunes, y enfrentémonos ya a estos mentirosos, que demuestren su talante!

Anònim ha dit...

El que està clar és que si es desocupa sens més, ni el seu esforç ni la nostra paciència hauran servit per res.
D'altra banda, pots anar tu mateix a recomptar i controlar el procés electoral, ahir ja es van començar a demanar voluntaris.
Pd. Perquè no vau dir tot això a l'assemblea?

Anònim ha dit...

en la asamblea se pidió DESDE LA PRIMERA INTERVENCIÓN y repetidamente que se votase inmediatamente reanudar clases, que es para lo que había venido la gente. Pero los ocupas fueron mucho más listos que la masa, y marearon la perdiz más de tres horas. Felicidades, el futuro como políticos engañabobos lo tenéis asegurado.

Anònim ha dit...

Però quina serà la pregunta exacta en la consulta del dilluns?

Que no es barregi no bolonya amb sí o no a l'ocupació! NO VOLEM MÉS OCUPACIÓ A LES AULES!

Anònim ha dit...

Tothom té dret a fer classes. Informo que els alumnes de musicologia a partir de dilluns reprenen les classes. No s'acceptaran ni interrupcions ni piquets informatius ni res per l'estil. Esteu avisats.

L'assamblea és una estafa i és tristíssim que els nous adeptes siguin xavals joves (la majoria de 1ers curs) que no tenen ni puta idea de com, va el tema.

Repugna la manera com feu anar les coses, com us expresseu, com feu el que us dona la gana i us penseu que és una legitimitat que us correspòn a vosaltres. Us en podeu anar a la merda amb les vostres rivindicacions.

Anònim ha dit...

La votació no es feia el dilluns? Ara també es farà una dijous?

Poca informació i la que es dóna malament... després us queixeu.

Anònim ha dit...

Es reprenen les classes a partir de dilluns, no hi ha més que discutir, ja n'hi ha prou.

Anònim ha dit...

El recompte el pot fer qui vulgui si s'hi presenta voluntari. És més, fan falta voluntaris. I quan es va decidir que es faria una votació, la majoria de la gent va votar per fer-la dilluns i no dijous; si els partidaris de fer classe ja volieu rependre les classes el més aviat possible, aquí no se us va sentir. De la mateixa manera que no se us va sentir dir res quan els negociadors van informar de la situació.
Resulta que es va arribar a un concencs i ara ens veniu criticant per l'esquena. Potser és que la la falta de raons us fa actuar així.

Anònim ha dit...

La ocupació es manté fins dilluns que es votarà una sèrie de preguntes. EL dijous hi ha negociacions, i potser ens donen el que estem demanant, per tant dilluns es possible que no calgui ocupació. Tot això es va dir a l'assemblea, si no ho vau escoltar es perque no vau voler.

Anònim ha dit...

si hombre, si está claro, ni "concencs" (deus ser de filologia, oi?) ni pollas. Huelga y bronca hasta que retiren los expedientes de los violentos, eso es lo que hay.

Anònim ha dit...

Dilluns es faran classe a musicologia. Queda dit. I de critoicar per lesquena res. Mes d'un es va cagar en vosaltres duran la puta assemblea

Unknown ha dit...

Mare de Déu senyor, quina parleria. De veritat que feu una mica de llàstima amb tota aquesta ràbia de nen malcriat.
A l'assemblea no se us va sentir, jo no sé pas on éreu. I hi va parlar tota mena de gent, no fotem, que tots i érem. O no?
Potser és que dir totes aquestes mentides i improperis a l'assemblea no deu ser tant fàcil com dir-les aquí, amb total impunitat.
Jo, potser em repeteixo, però com més us llegeixo (perquè no us sento) més pro-ocupació sóc.

wendi ha dit...

A Mallorca passa això:

http://uibversusbolonya.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Si voleu que VINGUI MÉS GENT A LES ACTIVITATS, no entenc perquè no pengeu regularment i religiosament quines són les activitats que es fan cada dia, amb un dia d'antelació, o si més no, durant les primeres hores del matí.
O és que realment no en feu??
O és que espereu que ens desplacem fins aquí a veure què feu cada dia??
Sigueu realistes, sense saber si ens interessarà o no, no vindrem fins aquí a passar el rato. Jo potser vindria, però no tinc companys que ho vulguin fer, i per venir sol sense saber què s'hi fa, doncs passo.
Ah, i tampoc no vull venir a fer amics ocupes, ni a fumar porros, ni a jugar a les cartes, ni a inflar-me a cafès, ni a aborrir-me, ni a perdre el temps.
Així doncs, o pengeu les activitats amb diligència o aqui seguirà sense venir ni cristo.

Anònim ha dit...

subirof
potser el qui no hi era vas ser tu. ni tampoc no et llegeixes els missteges anteriors (perquè no et convé):
en la asamblea se pidió DESDE LA PRIMERA INTERVENCIÓN y repetidamente que se votase inmediatamente reanudar clases, que es para lo que había venido la gente. Pero los ocupas fueron mucho más listos que la masa, y marearon la perdiz más de tres horas.

Anònim ha dit...

Bueno, haré un comentario a base de puntos que en general parecen ser obviados:
1- Los ocupas también son estudiantes,y con ganas en de reprender clases.
2- Las reivindicaciones no son diversión y hacer el vago, sino que son hacer lo más ameno posible el sacrificio que estas suponen realizando diversas actividades.
3- La libertad de uno, termina donde comienza la de otra, de ahí la importancia del concenso y del dialogo antes de recurrir y llegar a la votación. Sólo se trata de ser paersona para entenderlo, creo en mi opinión siempre criticable.
4- Si las negociaciones del jueves alcanzan lo que se pide, el lunes ya no será necesario votar.
5- Si estas son negativas el lunes habrá votación y se parará la ocupación tal cómo se ha llevado hasta ahora si así salen los resultados, y supongo que por asamblea se decidirá otra modalidad para seguir la lucha, ya sea con ocupaciones parciales o cómo sea en un principio, y en un final pues tendrá que hablarse.
6- Si es cierto que el hecho de que las que suman al movimiento estudiantil su postura ideológica sea cual sea, quema y divide a la gente.
Y bueno, hay muchos más puntos de los que podría ir enumerando, pero tengo otras cosas que hacer... sin más, un saludo.

Anònim ha dit...

Yo sigo sin entender por qué hay que elegir entre ocupación sí y ocupación no, qué manía tiene la gente. Ante todo, quiero poder ir a clase. Si además la ocupación continúa, y se organizan actividades y debates, mejor. El volver a clase no quiere decir que ya no haga falta seguir con la protesta... lo lógico es hacer las dos cosas compatibles y sobre todo fomentar el compañerismo, aprender a convivir... ¡que vaya tela lo que estoy viendo por la facultad últimamente!

Anònim ha dit...

Un anònim ha dit textualemnt: " La ocupació es manté fins dilluns que es votarà una sèrie de preguntes. EL dijous hi ha negociacions, i potser ens donen el que estem demanant, per tant dilluns es possible que no calgui ocupació. Tot això es va dir a l'assemblea, si no ho vau escoltar es perque no vau voler".
Aquí hi ha el kit de la qüestió companys : FINS QUE NO TINGUIN EL QUE DEMANEN (LA RETIRADA D'EXPEDIENTS) AQUÍ ENS HEM DE FOTRE TOTS. O SIGUI QUE PRINGAREM TOTS PER CULPA D'UNS ANIMALS QUE VAN FORÇAR LA PORTA DEL DESPATX DE LA DEGANA, VAN OBRIR-LI EL CORREU ELECTRÒNIC, ETC.

Tot el demés són demagògies de futurs polítics que ens manaran a tots nosaltres d'quí uns auqnts anys (si! al govern !), perquè són més llestos que la fam.
Ni democràcia ni hòsties, el que sou és uns manipuladors!

Si a l'Assamble s'hagués votat al principi que erem més de 500 m'hi jugo el que vulguis que s'haguessin reemprès les classes, que és un dret de tot alumne, i no pas una injustícia contra l'ocupació.

Anònim ha dit...

Bueno, entiendo que la gente esté un poco quemada... Pero también hay que entender que el asunto de los expedientes es muy importante, porque la expulsión de esos estudiantes sentaría un precedente peligroso, y a la mínima ¡pum, expediente al canto para cualquiera que proteste!

Anònim ha dit...

joder que si es importante el tema de los expedientes, como que pueden ser la diferencia entre la existencia o no de orden. Ahora mismo, desde luego que no hay orden: unos alumnos (¿alumnos? pueden obligar a otros a no hacer clase, cuando estos no impiden a los otros manifestarse si quieren.

Anònim ha dit...

por supuesto que si a mí me entran por la fuerza en el despacho y me abren el ordenador, desde luego que quiero que actúen las fuerzas de orden público, porque me están vilolentando, igual que están violentando a los alumnos que quieren hacer clase y no pueden ejercer su derecho. Por mí, los expedientados se merecen sus sanciones y más.
Por cierto, parece ser que el reglamento disciplinario que se les aplicó es de la época franquista sencillamente porque nadie se preocupó de actualizarlos, incluyendo los asamblearios que deberían particiàr en los órganos de gobierno. Pero se ve que tienen otras preocupaciones.

Anònim ha dit...

La paraula "okupació" és un eufemisme per no dir "prohibició de fer classe" que és el que realment és.I perquè ho sàpiga tothom, la prohibició de fer classe és il.legítima i il.legal.

Jo no estic a favor de Bolonya però si que estic a favor dels manipuladors i falsos assamblearis.

Anònim ha dit...

Verònica, no t'enganyis, o no ens vulguis enganyar. Els expedients no són per protestar (mira com està ara la facultat!!!) sinò per actes vandàlics.

Anònim ha dit...

He llegit el blog de la carrera de filosofia, i considero MOLT IMP. (com van dir a l´assemblea d´ahir):

"..la redacció d’un manifest anti-Bolonya comú al qual es puguin adherir totes les universitats, instituts, escoles de formació professional i altres organitzacions simpatitzants. Aquest manifest permetrà acostar posicions i unificar iniciatives i esforços, aportant, en conseqüència, una més gran efectivitat en la lluita contra la implantació del Pla Bolonya. Ara mateix ens sembla un punt tan ineludible com necessari per obrir un front de pressió sòlid i ben coordinat."

Espero q es porti a terme el manifest arribant, la informació de com estan les universitats, a l´ensenyament de secudària¡¡¡

Anònim ha dit...

Vergonya em fa llegir aquests comentaris i indignació al estar convençut que més d'un segur que no és ni estudiant i ho fa per provocar.

Siguem seriosos,... les ocupacions de facultats han estat fins ara, el mètode de pressió més efectiu que hi ha hagut en 10 anys de moviment estudiantil. No sé qui és més infantil doncs, si certs comportaments de l'assemblea o certs comportaments de gent que vol fer classe perquè sí, tot i estar contra Bolonya. El que s'ha de llegir!

A ciències, si cal, demà ocupem aules amb dos collons, i ens sumem a la vintena de facultats ocupades i mobilitzades dels PPCC. Els rectors i cia ja estan força acollonits, així que només queda ocupar i mantenir-se les facultats ja ocupades per a que acceptin les nostres exigències BÀSIQUES.

Salut i endavant amb la lluita!

Anònim ha dit...

Bon ben dit "vergonya", dono suport al q dius.
X cert, jo si q són estudiant, en concreta d´història.
He llegit al diari "20minuts" q avui han ocupat algunes facultats de les universitats de Lleida i Girona, sabeu si és cert??
"INCREIBLE PERO CIERTO", aquest matí he escoltat a la ràdio (no pas a cap canal de tv, "q bé q informen"...), paraules literals de la ministra d´educació:

"...las mobilizaciones y ocupaciones de universidades son poco numerosas y de poca importancia. Además está teniendo un éxito de matriculación los estudios que ya se han implantado el plan de Bolonia..."

A aquesta dona no li dóna vergonya dir aquesta GRAN MENTIRA??

Anònim ha dit...

verguenza de ver las mismas manipulaciones.
estais privando ilegalemente del derecho que tenemos los demás estudiantes de ir a clase solo porque tanto la decana, como el rector como el conseller están pasando de todo, sino, de qué.
Yo seguro que soy estudiante, pero los ocupas con rastas y piercings que campean por la facultad, o son los camellos que venden la marihuana o solo tienen de estudiantes la matrícula (si la tienen).

Anònim ha dit...

A tota la gent que es queixa de manipulació, de mentides i un llarg etcètera:

De veritat ASSISTIU NI QUE SIGUI A UNA ASSAMBLEA, us pot ajudar a resoldre molts dubtes. I quan dic assistir a una assamblea, em refereixo a que aneu allà disposats a escoltar i a debatre, disposats a arribar a un consens, perquè una assamblea no és una guerra.

Penso que els prejudicis són nefastos i que hauriem de procurar buscar la informació directament, ignorar una mica més l'estètica i els rumors i aprendre -ja que la universitat és un entorn destinat a això- a ser crítics i tenir coneixement de causa quan diem el que pensem.

Ànims i gràcies a tota la gent que intenta i que està aconseguint que els nostres drets, entre ells una educació de qualitat, no es vegin trepitjats.

(No costa gaire dir les coses sense faltar al respecte, podriem esforçar-nos tots, no?)

Anònim ha dit...

Ningú està faltant al respecte, el que està passant és que s'està perdent la paciència amb un tema que no te ni cap ni peus.
L'assamblea està actuant sense cap tipus de legalitat, és a dir, el que s'està fent és privar als alumnes del seu dret a les classes, i això és inadmisible nois, no ho podeu fer, no estau capacitats ni amb poder de fer-ho. Aleshores haureu de tirar les armes perquè això s'ha acavat. Sigui quina sigui la lluita i sigui quina sigui la intenció de cada un dels que estau ocupant la universitat i dels piquets, això que estau fent no està permés i també és motiu per expedientar. Només esper que no arriveu a la violència la propera semana quan us trobeu a tota la facultat fent classe.
Molta sort a tots i endavant amb les classes,no us deixeu convèncer de res. Esteim aqui per formar-mos, sigui quin sigui el pla d'estudis que ens aprovin, perquè al cap i a la fi qui vol saber i qui vol aprendre o fa.

Anònim ha dit...

Només diré que és vergonyós lo insolidaris que sou alguns i que malament us heu informat o us heu deixat informar sobre el tema dels expedientats. Aquestes persones que potser perdran la possibilitat de tenir la docència que tindrem tots s'estaven manifestant PACÍFICAMENT contra Bolonya, sense cap violència...El únic que es volia era participar d'una reunió on es debatien temes importants i on no es volia tenir en compte l'opinió dels estudiants. Abans de xerrar, informeu-vos uns quants.
Una altra recomanació per aquells que veniu a les assemblees amb el tarannà de cop d'estat: primer s'escolta i es parla, després es prenen les decisions (això NO només es fa a les assembleees, es fa a aquells llocs anomenats Parlament i al Congrés). No van marejar la perdiu ni res de les tonteries que dieu. Us heu parat a pensar que hi havia gent que no està ni de la posició d'aturar classes o reprendreles i que volien que se les tingués en compte també?
Reflexione-m'hi sisplau, reflexione-m'hi.

Anònim ha dit...

Si algú creu que donar més opcions de tria en una votació és dividir l'electorat, no ha entès el procediment.

Les persones són prou adultes per llegir-se quines opcions hi ha, i triar-ne una. A més, poden organitzar-se per a votar en massa una o altra opció, hi ha mil mètodes per afrontar la situació de vots.

Però creure que es pretén dividir els vots d'un signe és estúpid i demostra molta ignorància. Ja que ens posem a agafar les coses al repèl, el vot "okupa" també està dividit, entre els que triaran continuar amb l'ocupació o fer ocupació amb classes.

Llàstima d'estat de dret, qualsevol idiota es creu que pot manipular la informació, només perquè pot escriure. I d'això hi ha qui en diu llibertat d'expressió. Mira que era fàcil pensar abans. És gratis!

Anònim ha dit...

que no, pesados, que no es legal privar del derecho de hacer clase a los alumnos, que es para eso para lo que venimos (algunos) a la facultad, y es para eso para lo que pagamos una matrícula (trabajando, no nos la paga papá).

Anònim ha dit...

Tres setmanes sense poder fer clases per culpa de 4 rastas que es passen el dia fumant canutos. És vergonyós!
Algú els hauria de dir que la seva llibertad acaba on comença la meva, i que estan violant la meva llibertad d'anar a clase, no per una vaga puntual d'un dia sinó tres setmanes ja... Es creuran molt guays i radicals aquets nois de papà però a mi em fan fàstic

Anònim ha dit...

per l'assemblea!!
amb quin dret parleu de ser solidaris i respectuosos amb vosaltres quan esteu en el mateix pla que el poder establert. en comptes d'una ssemblea sembla mes aviat una dictadura on s'imposen els "drets" d'uns per sobre dels altres.
cadascú ha de ser conscient del que fa, i que si actues d'una determinada manera tindras una consecuencia. Aixío que els expedientats: " a lo echo pecho". Jo vaig veure la violencia d'aquells dies i com van entrar intimidant.

Anònim ha dit...

DILLUNS TOTS A CLASSE I VEUREM SI LA VIOLÈNCIA D'UNS QUANTS PASSA PER SOBRE DEL DRET DE TOTS A ANAR A CLASSE.
QUE L'OCUPACIÓ CONTINUI SI VOL, PERÒ QUE ENS DEIXIN FER CLASSE.

Anònim ha dit...

Quina crispació, la veritat és que ja n'estic farta de crítiques per part de quatre desinformats que, com ha ja s'ha dit abans, només es miren el melic.

Per cert, els estudiants a favor de l'ocupació no són "4 rastas que es passen el dia fumant canutos". Més de 200 estudiants van votar a l'assemblea que l'ocupació havia de continuar, almenys fins dilluns.

Deixeu els prejudicis de banda, perquè jo estic a favor de l'ocupació i de rastes al cap no me n'hi veureu mai. Dir que els estudiants a favor de l'ocupació són "4 rastas que es passen el dia fumant canutos" és com dir que tots els magrebins venen aquí a robar o tots els alemanys són nazis.

Anònim ha dit...

Podreu penjar al blog el resultat de les negociacions d'avui?

Anònim ha dit...

També és una falta de respecte a la gent que vam assistir a l'assemblea el fet de dir que 4 persones van influir i manipular a la gran massa.

Com si la resta d'assistents fossim una colla de tontets que anessim seguint el que ens dicten.

Ja som grandets i sabem reflexionar tot sols. La majoria dels indecisos o passius hem acabat veient que el pla Bolonya és perjudicial per tots els estudiants (actuals i futurs) i creiem que s'ha de reaccionar de manera activa ara.

Anònim ha dit...

Ei ei!!! Que putes estau dient i discutint??!!Que ja s'ha acavat tot això!! Les classes segueixen la propera semana i punt, aquí ningú ens pot treure aquest dret. Qui no vulgui anar a classe que no hi vagi, aqui ningú obliga a ningú a fer res, això és respecte i no el que s'està fent. Ni votacions ni osties que valguin, això és una presa de pel d'aquests 200 estudiants que volen ocupació. Aneu a ocupar, aneu, però aquí es segueixen les classes, no cal que perdeu més el temps amb les assamblees.

Arreveure!

Anònim ha dit...

També és una falta de respecte dir que "la majoria dels indecissos o passius hem acabat veient que el Pla de Bolonya és perjudicial per tots els estudiants (actuals i futurs)"... com si tu solet fossis "la majoria".

Anònim ha dit...

Os habéis dado cuenta que los que la gran mayoría de los estudiantes que estan a favor de la ocupación o que los propios ocupantes tienen todo el día libre?? Eso significa que no trabajan, y por supuesto sus papas les pagan la carrera, la comida, el transporte, etc. No tienen nada mejor que hacer que sí, ser "solidarios" con sus compañeros. Pero el día que tengan que trabajar para dar de comer a sus hijos se daràn cuenta y entenderan las diferentes posiciones que surgen en todo este panorama estudiantil. Hay mil cosas que decir respecto a todo esto pero creo que sería darle muchas vueltas...

El plan bolonya funciona, el problema no es bolonya, lo he visto funcionar en europa y yo misma he salido satisfecho del resultado, el problema lo tiene e estado no el plan.

Res mes a dir...

Anònim ha dit...

Algú ja ho ha demanat, però podrieu penjar al blog l'estat de les negociacions?

(Segueixo insistint en que evitar desqualificacions i generalitzacions ofensives no costa tant, de veritat)

Unknown ha dit...

"la gran mayoría de los estudiantes que estan a favor de la ocupación o que los propios ocupantes tienen todo el día libre??"
Això em recorda els gags aquells del Polònia, quan surt el de La Razón vomitant portades...
En fi, cap més comentari.
Salut!

Anònim ha dit...

La majoria de la gent que va assistir a l'assemblea estaven en contra de Bolonya i al final van decidir mantenir la ocupació fins dilluns, dia en que es decidirà com es continua.

Crec que no ho vaig somniar...

Anònim ha dit...

Tornem amb les generalitzacions. Senyor Anònim, qui ets tu per jutjar la vida dels altres? Jo estic a favor de que es faci alguna cosa per aturar Bolonya i si l'ocupació és la manera, doncs endavant. I escriure aquí implica que tinc tot el dia lliure i que els papes m'ho paguen tot? Vaig començar a treballar als 16 i en tinc 23. He arribat a treballar més de 12 hores diaries 7 dies a la setmana durant mesos i mesos per pagar-me la carrera. Deixa de jutjar sense saber de què parles. Aquestes generalitzacions que veig que us agrada fer servir als "contra okupes mandrosos porreros i no se quantes coses més" només delaten la feblesa dels vostres arguments. Només cal llegir els compentaris per veure qui falta al respecte a qui.

Anònim ha dit...

sin faltar al respeto de nadie:
l'assemblea d'estudiants es regeix per uns estatuts què han d'èsser ratificats per la Junta Permanent. Al deganat no els hi consta, aquest reglament. Si algú el té, em callaré. Si a aquest reglament figura que uns estudiants poden aturar les classes i impedir de fer-ne a uns altres, i això està aprovat per la Junta Permanent, em callaré.

Anònim ha dit...

Les lluites són precisament intents de modificar sistemes injustos. Els reglaments no forçosament han de ser democràtics (recordem per exemple que el reglament aplicat als expedientats és franquista).

L'assemblea de dimarts passat està legitimada (des del meu humil punt de vista) per l'assistència massiva d'estudiants i per la decisió concesuada que en va sortir. I estic convençut que la decisió que es votarà dilluns serà respectada, sigui quina sigui.

Anònim ha dit...

pobre geògraf,
la asamblea desde mi humilde punto de vista fue una manipulación descarada de cuatro listos sobre muchos desconcertados. De legitimidad, nada. Si nos saltamos las normas todo vale, son los anitisistema los que revientan el sistema en vez de cambiarlo desde dentro, por ejemplo trabajando en la junta de gobierno para tener unos reglamentos disciplinarios nuevos que sustituyesen a los franquistas, que se aplicaron al parecer porque no había otros más actuales. Esto es culpa de todo el equipo de gobierno de la facultad, incluyendo a los asamblearios que participan.

Anònim ha dit...

Torno a repetir que és una afirmació molt dura dir que la gran majoria d'estudiants que assistien a l'assemblea es van deixar influir per 4 llestos que eren els únics que fins llavors estaven a favor de lluitar contra Bolonya.

En tot cas no vaig sentir els llestos com tu que hi argumentessin en contra de forma tant convincent.

En una cosa estem d'acord almenys: tot l'equip de govern de la facutat és mediocre.

Anònim ha dit...

això de que "l'assemblea d'estudiants es regeix per uns estatuts què han d'èsser ratificats per la Junta Permanent", abans de tot és una falsedat perquè aquest estatut no existeix, doncs tampoc existeix legilimitat.

Anònim ha dit...

Haver d'arribar al punt de votar el meu dret fonamental a rebre una educació és com haver de votar el dret a rebre una asistència sanitària.
La votació de dilluns no és més que una altra pantomima. Si surt que no es reprenen les classes, haig de abaixar el cap i deixar que el meus drets siguin violats? He de votar sobre un dret que JA tinc?
Això sembla que és el que els ocupes no entenen.
Parlen de solidaritat amb els expedientats, i a mi realment m'agradaria saber on queda la vostra solidaritat quan sento a alguns de vosaltres riure i fer conyes sobre aquells que pateixen crisis d'ansietat a causa de la presió i la persecussió a la qual molts estem sotmesos darrerament (suposo que no és cap sorpresa per ningú quan dic que som literalment perseguits pels passadissos). És vergonyós.

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom,

A banda de desitjar un xic més de reflexió abans d'escriure (no pel que es diu, sinó pel "com" es diu, doncs no oblideu que tots sou estudiants) jo també us agrairia si poguessiu penjar el resultat de les negociacions d'avui.
D'altra banda, també voldria demanar-vos a tots que no extremeu posicions, doncs no afavoreixen en absolut el diàleg que s'està tractant d'establir amb el cos dirigent. Per aquest motiu, independentment del resultat de la negociació d'avui, voldria demanar-vos a tots que respecteu les diferents postures el proper dilluns, tant la d'aquells que volen fer classe si o si, com les dels que creuen millor seguir el procés actual.

signat: Miquel Carceller, professor del departament d'Art.

Anònim ha dit...

Informeu del resultat de les negociacions, si us plau.

Anònim ha dit...

Quiero volver a las clases! He ido a dos asambleas y esta es mi opinión:
1. Las normas que se aplican durante la asamblea no están recogidas por ningún estatuto, así que nadie va a volver a decirme que así no funciona la asamblea.
2. la próxima asamblea a la que vaya y se nos diga que no se puede hacer sentir la opinión de una mayoría mediante una votación, haré uso de mi turno de palabra para EXIGIR mi derecho a que la Asamblea escuche la voluntad de una mayoría, porque según los asamblearios, hay que mirar por todos y no por uno mismo.
3. Estoy cansada de que nos den largas una y otra vez, animo a todos a que en la próxima asamblea nos pongamos de acuerdo y les plantemos cara, que les demostremos que pasar horas en la biblioteca une más que una fiesta de porreros.

Anònim ha dit...

No es tracta dels drets d'uns sobre els drets dels altres. Jo tinc dret a anar a classe, tu tens dret a fer vaga, a encadenar-te o a fer vaga de fam si així ho consideres necessari.
Tens dret a informar-me i intentar convèncer-me dels teus arguments i jo TINC EL DRET a decidir si m'uneixo a tu o no en la teva lluita. I aquest dret no me'l pots treure!
El que no pot ser és que 200 estudiants que pensen d'una manera, per defensar els SEUS drets a fer vaga i a reivindicar una sèrie de qüestions (siguin les que siguin) m'obliguin a mi a perdre els meus drets. No em sembla acceptable que se'm forci a recolzar una vaga perquè tinc la llibertat d'estar-hi o no d'acord.

En lloc de forçar l'alumnat a la vaga a través de piquets caldria que els alumnes pro-ocupació i aturada de classes fossin més hàbils per convèncer a la resta dels estudiants, convèncer amb arguments, no a la força.

El problema és que com que això no passa, per poder fer la seva vaga i que aquesta tingui èxit ens forcen als que no volem fer vaga a fer-la.

Això, nois, no és democràcia.

Anònim ha dit...

perdón, pero la asamblea SÍ se debería regir por unos estatutos aprobados por la junta de gobierno, está en el reglamento de la facultad. Otra cosa es que un equipo de gobierno incompetente y unos antisistema sin escrúpulos hayan dejado podrirse esta situación sin llegar a aprobarlos. Por favor, leed la normativa que está disponible en la web de la uab.

Anònim ha dit...

M'agradaria que expliquéssiu com han anat les negociacions d'avui, i que ho féssiu el més aviat possible. De fet, ja trigueu.

Anònim ha dit...

PODRIEU INFORMAR-NOS DE COM HAN ANAT LES NEGOCIACIONS D'AVUI?? NO SERÀ PERQUÈ NO TENIU TEMPS DE POSAR-VOS A ESCRIURE!

Anònim ha dit...

Podeu dir algo de que ha passat amb les negociacions d'avui o esteu massa ocupats?

Anònim ha dit...

Entre totes les vostres activitats d'avui no entrava la d'informar a tots sobre les vostres, suposo que frutrades, negociacions!? Volem saber que ha passat avui en aquesta reunió! Esteu utilizant la mancança d'informació com a eina de coalició!

Anònim ha dit...

Estan massa ocupats amb els jocs de nit jajajaja. Quina colla de vagos... en el fons fan llastima!

Anònim ha dit...

El que faran és cagar-la del tot si no ens informen d'una vegada d'aquestes suposades negociacions.

Anònim ha dit...

Utilitzaré les vostres mateixes paraules d'avui: "us la esteu buscant", perquè ja heu trigat massa per informa-nos del que ha passat

Anònim ha dit...

ui, ui, uiiii
què sembla què això d'aplaçar la votació a dilluns era un altre cuento, o potser no els han tret els expedients (què és el que volen) i ara estan buscant com ens ha de seguir enredant...

Anònim ha dit...

Doncs que pensin fort, perquè fins aquí hem arribat. Informació ja!

Anònim ha dit...

Deixeu d'utilitzar els expedientats com a moneda de canvi i doneu informacio ja

Anònim ha dit...

espero que no estigueu possant l'informacio en aquests moments perque us estiguin fent fora de la facultat!!!!!

Anònim ha dit...

O no ho pengen perquè ho han aconseguit i ho estan celebrant, o no pengen perquè no ho han aconseguint i estan intentant trobar la manera de tornar a girar la truita. Sigui el que sigui, dilluns s'ha acabat el bròquil!!

Anònim ha dit...

Acabo de parlar amb un parell d'estudiants pro-ocupació i m'han dit que ells no saben com han anat les negociacions encara.

O sí.

Anònim ha dit...

El què ha dit aquesta persona em sembla totalment encertat i sense faltar al respecte a ningú:

"No es tracta dels drets d'uns sobre els drets dels altres. Jo tinc dret a anar a classe, tu tens dret a fer vaga, a encadenar-te o a fer vaga de fam si així ho consideres necessari.
Tens dret a informar-me i intentar convèncer-me dels teus arguments i jo TINC EL DRET a decidir si m'uneixo a tu o no en la teva lluita. I aquest dret no me'l pots treure!
El que no pot ser és que 200 estudiants que pensen d'una manera, per defensar els SEUS drets a fer vaga i a reivindicar una sèrie de qüestions (siguin les que siguin) m'obliguin a mi a perdre els meus drets. No em sembla acceptable que se'm forci a recolzar una vaga perquè tinc la llibertat d'estar-hi o no d'acord.

En lloc de forçar l'alumnat a la vaga a través de piquets caldria que els alumnes pro-ocupació i aturada de classes fossin més hàbils per convèncer a la resta dels estudiants, convèncer amb arguments, no a la força.

El problema és que com que això no passa, per poder fer la seva vaga i que aquesta tingui èxit ens forcen als que no volem fer vaga a fer-la.

Això, nois, no és democràcia."

XAPÓ (em trec el sombrero)

Anònim ha dit...

Sembla haver massa crispació a l'ambient amb la bona assamblea que al final va quedar el dimarts.

Primer tots hauriem d'intentar acabar amb els prejudicis. Crec que és important deixar clar:

- Fumo porros i no sóc ocupa. De fet crec que hi ha tants o més fuma-porros entre els no-ocupes i els ocupes.

- Deixem-nos d'acusar o de victimitzar per si uns els hi paguen la universitat els pares o no. Jo actualment no treballo pero no significa que ningú em pagui la carrera, vaig estar treballant mig any per poder-me-la pagar i si vingues bolonya no m'ho haguès permès per temps i per diners. Si és veritat que als ocupes els hi paguen la carrera els papes no se perque protesten per la pujada de preus i la impossibilitat de compatibilitzar estudis i feina si no ho necessiten (potser només pensen en els que treballeu, ¬¬)

- En el cas de l'assamblea de lletres de la UAB, té la potestat vinculant sobre els estudiants (els mateixos membres d'aquesta), i si no ho si sentiu representats és per la vostra carència de tenacitat i constància per anar-hi sovint, aprendre el funcionament i participar-hi. Si no us sentiu representats perquè 200 persones van decidir per tothom podrieu haver assistit quan tocava i haver votat en contra. Vull recordar que l'assamblea es va fer de matí, a les 11:30, amb aturada de classes inclosa. Llavors, on estaveu els estudiants tant preocupats per les seves classes quan era públic el tema que es discutiria? Vareu marxar a casa? o al bar a fumar porros?


Només recordar que abans de buscar els defectes aliens mai està de més fer una anàlisi dels defectes propis.

Anònim ha dit...

Tot això està molt bé, però segueixo flipant pel fet que encara no s'ha dit res de les famoses negociacions d'ahir.
Estic començant a pensar que potser sí que el que voleu és aixecar-nos la camisa. I potser sí que és una altra vegada.
Per favor, COM VA ANAR LA NEGOCIACIÓ D'AHIR???????????

Anònim ha dit...

No admitimos más MENTIRAS.

La asamblea no tiene ningún poder para parar clases. NINGUN PODER PARA PARAR CLASES. Mientras no lo demuestren con los estatutos lealizados, lo que están haciendo es una coacción ilegal típica de antisistemas fascistas.

Anònim ha dit...

"ells no saben com han anat les negociacions encara. O sí."
I això què coi vol dir????
Voleu fer el favor d'informar de les suposades i famoses negociacions d'ahir???
Existeixen aquestes negociacions???
Existiu, vosaltres???

Anònim ha dit...

A veure, últim Anònim, això és el que ells m'han dit: que no saben com han anat les últimes negociacions.

O m'han enganyat o realment no ho saben i els negociadors s'han fugat (o els ha segrestat la degana, xD).

Arreveure.

Anònim ha dit...

Doncs segons he sentit dir a algunes persones, si semblava que s’havia avançat, el rectorat ha fet marxa enrera, com a mínim, en el tema dels expedients. Sembla que s’està en un carreró sense sortida i ja només queda una cosa que fer.

De totes maneres ho he sentit d’una persona que ho ha sentit d’una altra, i ja se sap com funcionen aquestes coses.

Però si és veritat, doncs molt em temo que això s’acaba.

PD: Això sí, és molt fort que al blog no es pugui informar, si més no immediatament, com a mínim avui al matí, del que es va negociar ahir, perquè hi ha moltes persones pendents del resultat, i no em refereixo només als histèrics que veuen conspiracions judeomasónicoassamblearies per tot arreu, si no a moltes persones que estan sincerament interessades en el que està passant. Es necessita un comitè de premsa, o com es vulgui anomenar, urgentment, perquè en el departament de relacions públiques...

anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Els de l'assamblea s'haurien de plantejar què han fet malament, perquè abans de tota aquesta moguda, si la majoria de nosaltres no anàvem a les assamblees era perquè ja ens estava bé com funcionaven les coses i el que feien, però el dimarts va quedar clar que el que ara ha passat és que no estem d'acord amb com s'està portant el tema de l'ocupació i si abans ens sentíem poc representats, ara menys. Estaria bé que, de la mateixa manera en que els hem respectat fins ara, ara ells acceptin les nostres opinions encara que no siguin les mateixes...em va semblar lamentable que el dimarts no ens deixessin votar (que per això estàvem allà tantíssima gent, no per altra cosa) i a sobre per variar intentessin menjar-nos el cap quan en aquestes altures tots tenim una idea més o menys clara.
És vergonyós que una minoria domini a una majoria...

anònim ha dit...

estic totalment d'acord amb l'últim anònim, jo i segurament 3800 estudiants que fins ara no hem fet soroll, però que ja comencem a estar farts de tot plegat.

Anònim ha dit...

Cada cosa s'ha de fer al seu temps: les votacions, crítiques,... y també al seu lloc. Moltes de les crítiques estarien bé que també es fesin arribar personalment als assamblearis perque això sembla una mica desert... Encara que l'assamblea va millorant encara arrossega molts errors del passat i necessitem millorar-la entre tots. No a quedar-se a casa! per una opció o altra però no ens conformem en desfogar-nos a la xarxa

Anònim ha dit...

M'han fet arribar aquest article i penso que és interessant penjar-lo aquí.

Opinió molt interessant de Xavier Sala i Martín, un dels economistes més importants del nostre país:

"Cuando Marco Polo llegó a China en 1271, se encontró con una civilización milenaria que había sido capaz de inventar los fuegos artificiales, las cometas, el papel, la porcelana, la imprenta de bloques de madera, la pólvora, el compás, la carretilla, o los canales con compuertas. Un mundo maravilloso que estaba a años luz de esa lóbrega Europa medieval… Pero que ya estaba cambiando de manera irreversible: con la llegada de los mongoles y la dinastía Yuan, esa cultura que tantos inventos había producido dejó de generar ideas y se vio superada por una Europa que, en pocos siglos, fue capaz de hacer las revoluciones científica, industrial y social que dieron lugar al mundo occidental que hoy conocemos.

Por qué la civilización china quedó tan atrasada en tan poco tiempo es uno de los rompecabezas más fascinantes de la historia. Entre las muchas teorías existentes, la más convincente es la de Geoffrey Lloyd y Nathan Sivin: los conocimientos en China estaban en manos de una clase feudal burocrática (el mandarinato) cuya misión era controlar y administrar ese gigantesco país. Los burócratas decidían a través de un complejo y durísimo sistema de exámenes, no sólo quien era apto para acceder a los conocimientos sino qué tipo de conocimientos eran aceptables. Es decir, el estado decidía qué se debía estudiar y cómo se debía estudiar. La monopolización de los conocimientos y la educación por parte del funcionariado hizo que desapareciera el pensamiento libre e independiente y el escepticismo sistemático que se requiere para que surjan las ideas y la innovación. Los científicos chinos eran circunspectos en sus opiniones y poco dados a adoptar nuevos conceptos por miedo a irritar al establishment doctrinal.

La teoría de Lloyd y Sivin se ve confirmada por otros episodios históricos. Si retrasamos el reloj unos cientos de años veremos que en el siglo IX, Bagdad estaba intelectualmente a la cabeza del mundo Mediterráneo. Fue en el seno del Islam donde se tradujeron los grandes clásicos griegos y romanos, se originaron los hospitales, se realizaron grandes progresos filosofía, astronomía o matemáticas (la palabra álgebra proviene del árabe al jabar) Sin embargo, el liderazgo de Bagdad desapareció en apenas dos siglos debido a la inflexibilidad de las autoridades fundamentalistas. Los astrónomos islámicos ya habían observado que los planetas no describían círculos sino elipses alrededor del sol (algo que Kepler redescubrió en el siglo XVII), pero nunca tuvieron la libertad para pensar que esas órbitas elípticas respondían a una leyes de la gravedad y a un heliocentrismo contrario a la versión oficial del Islam.

Retrasando todavía más el reloj, otro fundamentalismo, el cristiano, puso fin a la gloriosa era clásica grecorromana y sepultó a Europa en la más oscura de sus épocas intelectuales. Durante su época dorada, la Grecia de Tales de Mileto, Ptolomeo, Pitágoras y Aristóteles, se había convertido en una competición de sabiduría, donde la inteligencia, la agudeza, la creatividad y el pensamiento eran premiados como si de competiciones deportivas se tratara (de hecho, en la Grecia clásica no había mucha distinción entre educación deportiva e intelectual). Toda esa libertad de la que gozaron los pensadores clásicos dejó paso a la “verdad absoluta” dictada por el dios Cristiano y defendida con la espada desde el poder militar. Eso frenó el progreso científico durante mil años.

Les explico todo esto porque parece que estamos asistiendo, en directo, a una nueva pérdida de liderazgo intelectual: la de Europa: hace sólo 50 años, casi la totalidad de las mejores 20 universidades del mundo estaban en el viejo continente; en la actualidad, podríamos estar contentos si tuviéramos dos o tres. Las grandes universidades de Alemania, Francia, Inglaterra, Suiza o Italia han dejado de liderar el mundo intelectual por la misma razón que chinos, islámicos o grecorromanos perdieron su hegemonía: el control monopolístico por parte del estado.

La situación universitaria europea es grave y los líderes políticos la intentan reformar. El problema es que, ironías de la vida, acaban de diseñar un plan que va exactamente en la dirección equivocada. El plan de Boloña no fomenta la competencia entre las universidades por la obtención de fondos, estudiantes y profesores. Al contrario, introduce una mayor “coordinación” orquestada desde el estado. Los avances científicos solo son posibles si existe competencia entre las universidades por avanzar y superar a las demás.

El plan de Boloña no promueve la autonomía financiera de las universidades sino que las condena al yugo del erario público. El progreso de las ideas es muy difícil sin un escepticismo generalizado por parte de los pensadores, un escepticismo imposible si éstos son funcionarios con miedo a perder la financiación o el puesto de trabajo cuando se enfrentan al poder.

El plan de Boloña trata a la universidad como una gran escuela de formación profesional, sin darse cuenta que el mercado laboral cambia a una velocidad vertiginosa: las diez ocupaciones más solicitadas en la actualidad… ¡no existían en el año 2004! Cuando el mundo que te rodea cambia rápidamente, tienes que preparar a tus estudiantes para trabajar en empleos que todavía no se han creado, para utilizar tecnologías que todavía están por inventar y para solucionar problemas que todavía no se han concebido. Y todo eso no puede ser diseñado por funcionarios encorsetados que se mueven a la velocidad del caracol.

Aunque el plan universitario europeo no es la causa de la pérdida del liderazgo intelectual europeo, sí que es una aberración porque representa una oportunidad perdida para enmendar la situación y porque su filosofía está diametralmente equivocada. Parece que, como Marco Polo, nuestros líderes todavía no se dan cuenta que el mundo bajo sus pies está cambiando de manera irreversible y que sus errores pueden ser la sentencia de muerte al dominio intelectual que el viejo continente ha tenido desde el renacimiento. Con todos ustedes… el Plan de Boloña."

Anònim ha dit...

A Xavier Sala y Martín i l'anònim que l'ha citat extensament:

Precissament perque el món està en constant canvi i també les diverses disciplines universitàries cal acabar d'una vegada per totes amb "l'examen a final de semestre en el que s'evalua si l'estudiant ha memoritzat x coneixements o après a realitzar x problemes".

Amb l'avaluació continuada (més treballs, més investigació, més "busca't la vida") formarem estudiants capaços de treure's les castanyes del foc quan la seva disciplina evolucioni i els seus coneixements quedin obsolets: podran anar a una biblioteca, consultar revistes especialitzades d'actualitat o simplement trencar-se el cap per adaptar-se als canvis.

Si ens limitem a aprendre un temari o el que han dit altres i no sabem utilitzar les eines que ens permetran fer avançar les nostres disciplines ens convertirem ens convertirem en simples enciclopèdies, i tota enciclopèdia caduca.

El pla que tenim ara no fa res perque la gent vagi més enllà (malgrat que alguns que tenen un bon enteniment ja hi van), els nous plans d'estudis ens conviden amb més profusió a anar-hi.

Anònim ha dit...

Proposta personal:

Suïcideu-vos en massa i deixeu en pau la resta d'estudiants.

Espero que, com a mínim, la mediteu i suposeu.

Anònim ha dit...

Estamos a sábado, ¿dónde está la información o actas de las actividades de negociación de la Asamblea del jueves?. Tendremos que esperar al lunes para saber si hace falta votar o si ya podemos retomar las clases. Tanto como se quejan de la manera como hace el deganado las juntas, que aprendan los de la Asamblea - los que llevan más tiempo y según algunos su voto vale más que el mío poruqe están más implicados- que una de las labores que tiene que hacer la asamblea es comunicar al resto de alumnado las novedades, o lo que es lo mismo, mantenerlo informado ya que se supone que lo representa. ESTATUTOS en la Asamblea YA!, no sabeis aún el precio tan alto que vais a pagar por haber tomado el pelo a los alumnos que representais y haberlos coaccionado. No vais a tener nunca más mi apoyo y voy a exgir todo lo exigible por una mayor transparencia. Los tiempos de conspiraciones judeomasónicas pasaron,pero nadie puede negar que se manipula el discurso y se desgasta y marea al los asistentes a las asambleas informativas.

Anònim ha dit...

Les negociacions de dijous s'han bloquejat.

la UAB no vol baixar de l'expulsió de com a mínim 7 dels 28 estudiants expedientats.

Dit això, la consulta de dilluns es durà a terme tal i com estava establert i amb les garanties democràtiques que la comissió (formada majoritariament per partidaris de tornar a les classes) ha establert.

Però ara no és moment de tornar classes.
Almenys a Lletres no.

La capacitat de pressió real, de socialitzar el debat, de trascendència política i mediàtica, de proliferacions d'ocupacions arreu (ara mateix la majoria d'universitats dels Països Catalans estan ocupades, i ja hi ha 3 instituts de Barcelona ocupats), la solidaritat interna (manifest de profes i PAS, que dobla en signatures el manifest en contra la ocupació), externa (manifestació ahir a Madrid contra els expedients de la UAB, mostres de solidaritat d'arreu de l'estat, i d'altres punts d'Europa i Mèxic, etc)....
TOT AIXÒ SOLS HA ESTAT POSSIBLE GRÀCIES A LA CONVICCIÓ DE QUE ERA ARA O MAI.

Només la aturada de la activitat acadèmica és garantia de mantenir les posicions.

I per cert, a diferència del que s'ha dit a dalt, la Assemblea de Lletres, reconeguda al Reglament de la Facultat com a màxim i únic òrgan de representació estudiantil, té plena capacitat per aturar classes, fer vaga i qualsevol tipus de mesures que cregui convenient.
LA ASSEMBLEA SOM TOTS ELS ESTUDIANTS DE LLETRES!

estem al minut 84 d'un dur i llarg partit, no podem rendir-nos ara!

O AGUANTEM I AUGMANTEM LA PRESSIÓ O LA SETMANA QUE VE EXPULSARAN A VARIS ALUMNES DE LA FACULTAT DE LLETRES!!!!!


DILLUNS PARTICIPA A LA CONSULTA!

DILLUNS VOTA MANTENIR LA OCUPACIÓ TOTAL I ATURADA DE CLASSES!

DILLUNS PARTICIPA AL CERCAVILA PER TOTA LA UAB I A LA CONCENTRACIÓ A LA CÍVICA A LES 12:30H!

ENCARA ESTEM A TEMPS!
ATURAR ELS NOUS PLANS D'ESTUDI ENCARA ÉS POSSIBLE!
ATURAR LES EXPULSIONS ENCARA ÉS POSSIBLE!

TOT ÉS POSSIBLE, TOT ESTÀ PER FER!

LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ!

CancerDeSida ha dit...

Sobre algunes coses que he anat llegint per aquí.

1. Senyors, l'assamblea no manipula ningú, sóc alumne de primer i sempre m'he abstingut. I ningú m'ha pressionat o ha fet servir "tàctiques de desgast" amb mi.

2. El dimarts no es va fer servir cap tàctica de desgast, de fet, va ser una assamblea relativament curta. (N'hem arribat a fer de 4 i 5 hores.)

3. El sistema assambleari es basa en el concens, i les organitzacions estuadintils de la UAB són assamblearies. Com preteneu votar i després debatre? Us imagineu el parlament votant la guerra d'Iraq i després debatent sobre si han fet bé o no? El que no es pot fer és, quan l'assamblea porta ANYS currant-s'ho, arribar un dia 500 persones que MAI habien trepitjat una assamblea i intentar canviar-ne les pròpies estructures organitzatives. No, això no es pot fer.

4. Que l'assamblea estigui dirigida per 4 gats és una tonteria com una casa. És veritat que n'hi ha que están molt, molt, i molt ben informats sobre bolonya i que tenen més credibilitat, però tenen el mateix pes represantatiu que tothom. En una assamblea, un d'aquests que anomeneu dirigents va formular una proposta i jo una de completament diferent, després de dabatre les idees, va acabar sortint la meva. La de un alumne de primer que feia quatre dies que anava a les assamblees, on veieu el dirigisme?

5. "No ens sentim representats per l'assamblea" - Senyors, si hi aneu un cop a l'any normal que no hos hi sentiu, no?

6. "No ens han informat prou bé" - I totes les octavilles, cartells, xerrades, pasa-classes, webs, sales d'informació, pancartes, punts d'informació, etc? Preteneu que hos portem la informació a casa?

7. "Podrien informar de les activitats un dia abans o, com a mínim, de bon matí" - Les activitats s'acaven d'organitzar a l'assemblea del dia anterior i per això és realment dificil tenir-ho preparat el mateix dia. Això si, les activitats s'informen DESDE PRIMERA HORA a la pancarta del vestíbul, a les octavilles dels punts d'informació i a l'entrada de la facultat.

Recordo a l'assamblea del dimarts una noia que va comentar que els de Nissan no l'hi importaven i que ella només volia tornar a classe. Unes noies que seien al meu costat només feien que queixar-se i de tant en tant cridaven: Queremos votar!. Aplaudien i cridaven a qui els hi semblava sense escoltar les seves intervencions.
Senyors, sabeu el que estem conseguint aquí?
Teniu prous diners com per pagar-vos un màsters?
Esteu disposats a fer horari mixt tarda-matí i no tindre temps disponible per treballar?
Esteu disposats a fer quatre anys de carrera i no tenir res?
etc..

Esteu disposats a fer tot això per tal de no perdre una semana de classes?

Anònim ha dit...

La normativa que regeix l'Asssamblea d'estudiants està escrita a la Guia de l'estudiant de la facultat. Només és mitja pàgina i qualsevol estudiant que tingui la guia a mà pot consultar-la.

Tot i així, jo el dilluns penso reclamar que se'm proporcioni l'activitat lectiva per la qual pago. I ni estudiants ni professors poden negar-me el dret.

Anònim ha dit...

Respecte al missatge anterior dels 7 punts:
1. Com es nota que ets de primer...ja t'ho aniràs trobant quan vulguis opinar i et diguin "oh, haver votat quan tocava".

2. Això de que l'assamblea va ser curta és bastant relatiu...sobretot quan les tres hores no porten a enlloc. Es va fer molt llarg, més que res perquè se segueix allargant un tema que desconteta a una immensa majora (i ep, no em refereixo ni a bolonya ni a l'ocupació, sinó simplement a l'aturada de classes).

3. Saps què passa? no és que volguem votar i després debatre, més que res perquè portem tants i tants dies debatin el tema que ja tenim una opinió creada, no necessitem més hores de menjada d'olla. I que l'assamblea porta molt temps currant-s'ho, segur que sí, no ho nego, però està clar que l'assamblea fins ara funcionava entre un mateix sector, ara que afecta a la resta no acaba d'agradar el que fan...senyors, plantejeu-se què esteu fent malament.

4. Què passa? que els únics informats sobre bolonya sou vosaltres? deixeu de tractar-nos d'ignorants. Que jo vulgui anar a classe enlloc de fer el cumbaià per la uni no vol dir que estigui més a favor de bolonya, al contrari.

5. Mira, sentir-se representat no vol dir anar a totes les assamblees i fer que sí amb el cap a tot el que diuen. Sentir-se representat significa que algú et representi, és a dir, que si la meva opinió és diferent no m'acusin d'insolidària i egoïsta. Per més que vagi a totes les assamblees, activitats, xerrades, debats, etc. etc. no em sentiré més representada, a veure si ho aneu entenent això.

6. Quan tots els cartells diuen sempre "Assamblea a les 11.30" al final ni els llegeixes perquè no els veus. Aprofito per afegir que la famosa assamblea que es va fer per votar la ocupació no sé ni quan es va ser perquè segurament el cartell deia "Assamblea a les 11.30, s'aturen classes". Però bé, potser hi havia un ordre del dia i no me'n vaig adonar...

7. Aquest punt és igual que l'anterior, així que no cal tornar-hi.

Ah, i parlo per aquí el blog perquè a les assemblees més impossible.
A veure què passarà dilluns!

CancerDeSida ha dit...

Seguint amb la conversa de puns.. :D

1. No crec que "ja t'ho trobaràs" sigui un argument vàlid ja que aquest és totalment personal i injustificat.

2. El problema esta en que quan una assamblea no vota als 10 segons d'haber començat considereu que us estan marejant. No és així. Segueixo pensant que com a assamblea, tenim l'obligació (ens agradi o no) d'assolir un concens. Perquè aviam, una assamblea no és democràcia, sinó que la democràcia és un recurs de l'assamblea, concretament, l'últim recurs. No podeu pretendre arribar un dia i canviar el propi sistema assambleari. Les coses primer es parlen. I és normal que s'allarguin. Com he dit abans hem tingut assamblees molt més llargues.

3. De moment, l'única opinió creada que vau mostrar clarament va ser la de: Volem votar! Siguem realistes, molta gent encara no sap què és bolonya, i t'ho dic de primera mà perquè vaig tindre que explicar-ho mil cops al punt d'informació. Si, encara hi ha gent que necessita "menjades d'olla".

4. No us tractem d'ignorants, per favor, clar que no. Simplement hem posat a la disposició dels estudiants un pilot d'informació (que no doctrina assamblearia ni res per l'estil) Hem posat a disposició el text del Reial Decret, per exemple. I saps què? Jo tenia vàries còpies al punt d'informació i ningú s'en va llegir cap. Hi ha gent que simplement no té ganes de saber-ne res. La informació esta allà per ells. No pels que ja tenen una opinió creada sinó pels que són ignorants del tema perquè volen.

5. Però esque a tu ningú et representa, no et representa l'assamblea, tu formes part d'aquesta, que quedi clar. Tu et representes a tu mateix i com a tal, si t'acusen d'egoïsta, doncs defensa't que per algua cosa tens representitivitat. I si algú t'acusa d'insolidari, és aquest qui t'ha acusat i no l'assamblea en conjunt. Deixem de pensar: esque l'assamblea ho està fent malament, perquè al cap i a la fi, tu també entres en aquest conjunt.

6. Realment es van penjar diverses pancartes per tota la facultat anunciant l'assamblea. Ja sé que solen ser a la mateixa hora però home, vols que anem variant l'hora per què t'hi poguis fixar? Això és responsabilitat de cadascú, i no em negaràs que les pancartes hi éren. I que amb l'aturada de classes qualsevol hi podia anar, i la veritat esque hi va anar molta gent. I gairebé unànimamanet es va decidir l'ocupació. En aquest sentit em sembla que no hi ha excusa.

Ah, i una altra cosa que he llegit també més amunt, que volem dividir les possibilitats de la votació i així dividir els votants. En aquest sentit he de dir que a l'assamblea només teniem clars dos punts de la possible votació.
-Si o no a l'ocupació.
La resta de propostes van anar sortint majoritàriament d'entre els que estan en contra l'ocupació. I es van formular les propostes que entrarien a votació i es va decidir que es faria el dilluns, i la gran majoria (500-100 + o -) ho va voler així. Esque si realment es crea aquesta divisió, podeu estar segurs que no l'hem promogut desde l'assamblea sinó entre els propis "anti-ocupació" (perdoneu-me el terme)

I de veritat que entenc la vostra preocupació envers perdre classe, però aviam, hi ha gent que fins i tot podria anar a la presó (anomenat també infern a la terra), i jo, personalment, em perdria un any de classe per evitar enviar a companys d'universitat (com tu i com jo) a un lloc així. La lluita val la pena, creu-me.

En fi,

Salut!

Unknown ha dit...

VENIR O NO VENIR, AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ
Al noi de primer dels punts, li diria que no m'ha entès gens.
El tema és que no n'hi ha prou amb penjar les activitats al vestíbul de bon matí. Si jo no sé què podré fer a la facultat abans de venir, no vinc. Aquest és el tema: que no tinc ganes de desplaçar-me per fer amics ocupes, ni per aprendre euskera ni fer malabars, ni per fer bulto assegut a la porta de la facultat. Cal informació prèvia. I si és difícil (¿¿penjar-ho en aquest blog és difícil??), doncs ho sento, però no vindrem, i seguireu sent 4 gats amb rastes, un genèric.
Demaneu participació i implicació i sembla que no us adoneu que la resta de gent no funciona com vosaltres perquè no és ni pensa com vosaltres. Cal que faciliteu les coses si voleu participació i implicació.
Us heu fet una ocupació a mida que no està encarada a atraure el màxim de gent DIFERENT possible, sinó el màxim de gent AFÍ possible. És a dir, que només atraieu el qui ja pensa com vosaltres, i així, les coses no creixen.
I si us critico tot això és perquè jo estic d'acord amb les reclamacions i fins i tot amb la ocupació, però trobo que feta com està feta, és impossible que la majoria d'estudiants s'hi senti representada o atreta a participar.
Tot plegat és excessivament endogàmic. Hi ha excessius símbols i banderes que tiren enrere a molta gent. I tot això no és bo per atraure, repeteixo, el màxim de gent DIFERENT possible.

En fi, a veure què en surt de les votacions del dilluns.
Per cert, quan es farà l'assemblea aquesta on es "concretaran les condicions"?? Espero que els de tarda hi puguem assistir.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.