20 de desembre 2008

L’ocupació es manté fins el dimarts‏

El consell de Govern de la UAB va decidir unilateralment aquest dimecres 17 de desembre "el cessament immediat de l'activitat acadèmica" a la Facultat de Lletres. Des de l'Assemblea d'Estudiants valorem molt negativament aquesta decisió que s'ha pres des de fora de qualsevol organisme de la facultat. Aquest cessament de l'activitat va en la línia de desacreditar l'ocupació de la facultat titllant-la de violenta. Últimament el mateix rectorat ha arribat a dir que l'ocupació s'ha imposat amb agressions cosa que és rotundament falsa.

Un cop més, aquesta decisió d'aturar les classes s'ha realitzat des de dalt i sense establir cap contacte amb l'Assemblea d'Estudiants, que és el legítim representant dels estudiants de Lletres segons el propi reglament de la Facultat. Aquesta imposició soscava encara més la imatge que vol donar el rectorat de ser un agent que propugna el diàleg.

Els resultats de la consulta realitzada aquest dilluns (que ha tingut la participació més alta que ha tingut lloc a la facultat) van donar suport a mantenir l'ocupació amb aturada de classes. Per tant, l'Assemblea d'Estudiants fa públic que no cedirà a les pressions que s'estan realitzant des de dalt i que l'ocupació es manté a la facultat fins el dimarts 23 de desembre tal com estava previst, més quan el rectorat ja anunciat l'expulsió immediata de 6 estudiants expedientats (5 d'ells de la facultat de lletres).

Fins dimarts es continuaran realitzant xerrades, debats i tallers de formació sobre el model d'universitat i sobre un model de coneixement crític. Fem una crida a tots els membres de la facultat a participar a aquestes activitats. Amb l'ocupació, l'aprenentatge continua, cosa que sembla molestar a les altes instàncies de la Universitat amb la seva decisió de donar vacances avançades.

La propera assemblea per tal de començar a tractar el futur de l'ocupació després de les vacances es farà aquest dimarts 23 a les 12h.



Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres,

40 comentaris:

Anònim ha dit...

como después de fiestas no pueda hacer clase, será por la cobardía de los de siempre, porque por mí os podéis ir a la mierda, fascistas

Anònim ha dit...

Què dieu! s'atura l'ocupació el dia 23? Jo que havia preparat un munt d'activitats.. el dia 24 el pessebre vivent des d'una òpitica anticapitalista on Jesus és una metafora de la crisi econòmica, el dia 25 el caga degana fotent-li pals com mana la tradició (ai nO! que no som violents... era això el que em de dir no?) i finalment el dia 26 els tipics canalons amb les sobres de les rastes dels companys...

Heu fastidiat les classes alternatives que havia preparat... aixi no farem una revolució mai...

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Vaja, ara no ho entenc! L'Assemblea critica que s'hagi declarat el cessament oficial de l'activitat docent quan, de facto, ja feia setmanes que durava. Si més no, ara els professors ja no rebran consultes dels estudiants que volien fer classe -i que són uns quants- sobre si hi ha o no docència, ni tampoc hauran de buscar d'amagatotis espais alternatius a l'aula assignada perquè aquesta es troba ocupada.
Sobre si l'Assemblea és el representant legal dels estudiants de la Facultat, no ho poso en dubte però sí que les seves decisions impedeixin exercir el lliure dret que tenen -si així ho desitgen- de voler fer classe.
I sobre la consulta, ja no cal dir res perquè podem trobar nombrosos comentaris valorant-ne els resultats.
Apa, bona nit.

Anònim ha dit...

"ls resultats de la consulta realitzada aquest dilluns (que ha tingut la participació més alta que ha tingut lloc a la facultat) van donar suport a mantenir l'ocupació amb aturada de classes."

I dale.

CancerDeSida ha dit...

Jo crec que desde el rectorat es segueix la tàctica de "lockout". En plan:

- No, no, no es que estigueu fent vaga, esque som nosaltres els que tenquem el xiringuito.

No sé, jo ho veig com una mesura bastant desesperada per la seva part. Senyal de que s'han aconseguit coses.

Anònim ha dit...

Bah, això, això, tanqueu-vos-hi fins al dimarts, que amb una mica de sort vindran els mossos.

Salut!

Anònim ha dit...

Au, a casa per nadal a menjar els canelons de la mama... Quins collons! A veure si deixeu de fer el pena i podem seguint fent classes, que no tots vivim dels pares!

Anònim ha dit...

Només afegir que enhorabona!!!

Jo personalment no m'he passat gaire aquests dies, però lo que esteu fent és impressionant!!!!

29 dies d'okupació i aturada de classes!!!!!

Desde el 1978 no passava això!!!!

I no us preocupeu per la legitimitat. Dues dades: quan es va decidir la okupació, van votar a favor 163 persones.

3 setmanes després, 19 dies lectius no fets després, amb estigmatització mediàtica, criminalitzacio de part de la degana HELENA ESTADELLA, la vicedegana SÍLVIA CARRASCO, les firmes de profes demanant repressió a l'alumnat, l'intent de potenciar assemblees de titulacions per tornar a classe, organitzar a estudiantes de filosofia per imposar un referendum i treure les competències polítiques a la Assemblea de Lletres (exclusivament reconegudes pels estatuts de la Facultat), amb esquirols diaris, militants "cremats i cansats", amb l'intent d'organització de la reacció, els "this is my english class".......

MALGRAT TOT AIXÒ.... 3 setmanes després, 19 dies d'activitats pedagògiques racionals i populars, talles, debats, agitació, piquets, cooperació entre l'alumnat, etc...

3 SETMANES DESPRÉS, 19 CLASSES DESPRÉS, 368, 368!!!! ALUMNES DE LA FACULTAT VAN VOTAR EL MANTENIMENT DE LA OCUPACIÓ AMB ATURADA DE CLASSES.

EN 3 SETMANES DE TENSIÓ, LLUITA, CRIMINALITZACIÓ, ETC... EM GUANYAT 200 ALUMNES MÉS!!!!

molts colegues meus que al principi estaven en contra de la okupació, entenem que la situació és insostenible:

NO PODEN EXPULSAR 6 COMPANYS!!! No per ells (me la su, tampoc els conec....), sinó pq no els pot compensar, em de fer que no els hi surti a compte, o ho tornaran a fer una altra vegada, en alguna altra reforma acadèmica....

HEM DE SEGUIR LLUITANT FINS BLINDAR LA SEVA READMISSIÓ!!!!!

ÉS VERGONYÓS!!!!

EL DIA 7 DE GENER S'HA DE MANTENIR LA VAGA!!!

CAL QUE ESTIGUEU TOT NADAL ALLÀ!!! jo m'intentare passarmi el maxim de dies. PERÒ CAL ESTAR LES VACANCES OCUPANT, I EL DIA 7 MANTENIR LA VAGA, MANTENIR-LA TOT GENER I ACONSEGUIR L'APROVAT GENERAL

I PENSAR MÉS ACCIONS DE PRESSIÓ!!

PERÒ AQUÍ HEM DE LLUITAR FINS AL FINAL!

SI ENS TOQUEN A UN, ENS TOQUEN A TOTS!

LA ÚNICA LLUITA QUE ES PERD ÉS LA QUE S'ABANDONA!

Alexandra ha dit...

A mi no em foteu l'últim curs de carrera enlaire, em cago en la puta! O em pagaràs TU el curs, i el CAP i tot plegat? Segurament no, doncs deixa fer als altes el que volen, NO PODEU OBLIGAR LA GENT A FER EL QUE US DÓNA LA GANA!!!!!!! Sinó, això seria una dictadura, ho entens o et faig un mapa???? Estic FINS ALS COLLONS de tota aquesta merda!!!!!!!! I l'últim que ens falta és gent com tu que va incentivant el fet que la okupació duri més. Aneu a okupar el Deganat joder!!!!! O casa dels vostres veïns!!!! Estic FARTA que CAP de vosaltres es posi en lloc nostre, cosa que nosaltres hem fet molts cops. Al gener tots a pastar fang!!!!!!!

albert tugues ha dit...

Sólo deciros que en el blog literario "Pensión Ulises" hay una nota de solidaridad:

www.pensionulisesblogspot.com

CancerDeSida ha dit...

"NO PODEU OBLIGAR LA GENT A FER EL QUE US DÓNA LA GANA!!!!!!!"
Vosaltres vau obligar a la assamblea a fer un referèndum si ho recordes, vau obligar a l'assamblea a fer un referèndum amb 7 propostes, algunes d'elles ridícules (45 minuts de classe) i vau perdre el referèndum. On veus la dictadura?

Per cert, he sentit rumors que l'Ana Ripoll esta preparant un aprobat general. Què en sabeu d'això?

Anònim ha dit...

Pero Alexandra hombre, no seas tan anti-democrática e insolidaria con tus compañeros, los cuales duermen en el frío suelo por nuestros derechos.
Que tu pierdas un curso es una nimiedad sin importancia comparandolo con los derechos colectivos!

palau92 ha dit...

Eh! xq no ens tranquilitzem una mica tots plegats i tenim les festes en pau?

Sembla una proposta més que raonable!

Bones Festes!

Anònim ha dit...

Alakast va dir:
Per cert, he sentit rumors que l'Ana Ripoll esta preparant un aprobat general. Què en sabeu d'això?

Mira, l'únic que en sé es que si és veritat es per donar-vos hòsties a tort i a dret: ens prohibiu poder fer classes i a sobre us aproven a vosaltres també. Això seria inacceptable!

CancerDeSida ha dit...

I dale, que no vau perdre un referèndum que vosaltres mateixos vau muntar?

Unknown ha dit...

Deia l'Alakast que "Vosaltres vau obligar a la assamblea a fer un referèndum si ho recordes, vau obligar a l'assamblea a fer un referèndum amb 7 propostes, algunes d'elles ridícules (45 minuts de classe) i vau perdre el referèndum. On veus la dictadura?"

I jo dic que Vaja! Com canvien les coses! Crec que hauríem de respirar fondo i reflexionar una mica, abans d'escriure.

No estic d'acord en això que dius que us van "obligar", més que res perquè en aquella assemblea tots els assamblearis de "solera" exigíeu escoltar totes les veus i tendir cap a un suposat "consens". Així doncs, no es va obligar ningú a res, no fotem.

Però encara estic menys d'acord, molt menys, en això que dius que us van obligar a "7 propostes". Si us haguessin pogut obligar a alguna cosa, hagués estat a un referèndum de 2 úniques opcions. Tots ho sabem, és el que vau estar intentant evitar tota l'assemblea, i al final ho vau aconseguir.

Total, que no fotem!
No és això, companys, no és això!

Unknown ha dit...

"I dale, que no vau perdre un referèndum que vosaltres mateixos vau muntar?"

I dale!

En fi, ja veig que no hi ha manera. Es tracta d'insistir en una idea fins que sembli una veritat absoluta?

Reflexionem-hi, companys, reflexionem-hi...

Anònim ha dit...

En tot cas, i com a professor que soc, trobaria indigne un aprovat general. Indigne com a proposta, injusta pels alumnes que asisteixen a classe quan no hi ha ocupació, injusta per respecte a les qualificacions diferenciades (que mai no s'han posat en dubte, afortunadament) en funció de la feina i el coneixement. I, obviament, inviable: en cap cas es pot obligar un professor a firmar un acte irregular, i en cap cas la firmaré sense haver qualificat els meus alumnes. Recordeu que, al curs 1974-1975 va haver un aprovat general "polític" DESPRÉS D'UNA VAGA DE PROFESSORS, no dels professors que sempre han plantejat la seva disposició a fer classe si els alumnes ho demanàven. El resultat va ser la destrossa dels expedients dels alumnes, que van arrossegar tota la seva vida professional els aprovats justets posats, cosa que es paga als barems d'oposició a secundària, sense anar mer lluny. I, naturalment, va ser una mesura rebuda amb al.legria per aquells alumnes que no van assistir a classe ni van participar en cap acció. Encara es recorda com un dels actes més vergonyosos fets a la universitat i, desgraciadament, fet pels propis professors.

Per cert, el dret a fer vaga és paral.lel, a la nostra legislació, amb el dret a no seguir-la. Una part del professorat pot fer vaga i una altra no seguir-la. En la pràctica, aquest dret ha estat eliminat de les nostres costums universitàries, la qual cosa és il.legal, independentment de que a la gent que fa vaga li agradi més o menys no aconseguir un determinat nivell de seguiment. Jo mateix m'he trobat en minoria en certes ocasions i he fet vaga, quedant-me sense possibilitat de forçar a ningú a seguir-la.

Per tant, si les classes s'han aturat, no ha estat per l'obligació que ténen els alumnes de seguir les decissions d'una assemblea quan implica l'aturada de les activitats acadèmiques, sinó perquè s'ha creat un ambient favorable a que així s'entengués, fins i tot des de posicions de les auoritats acadèmiques que, tan i tan criticades com a pràcticament "feixistes", no han informat al conjunt dels alumnes, just al costat de la informació dels alumnes que proposaven l'ocupació ´del dret a continuar la docència per aquelles persones que ho volguéssin. Que, per cert, com ha pogut observar-se, eren majoria. Segurament perquè no sabem explicar millor el que són els sistemes de vot, ens hem trobat amb anàlisis realment esperpèntiques del resultat. Des de la persona que parla d'haver guanyat la voluntat de 368 alumnes (sobre 1.100 votants...i 4-000 matriculats, sense considerar que aquells que van votar continuar la ocupació sense haver anat a l'assemblea que la va decidir al novembre no semblen massa coherents...) fins a qui insisteix en considerar el vot que va quedar primer: en aquestes condicions, acceptéu el sistemes electorals més injustos que hi ha a Europa en aquests moments, que permeten governar forces polítiques que representen només el 30% dels electors o menys...

Anònim ha dit...

para el profesor anónimo,

mis clases han sido anuladas no por una decisión colectiva de ningún tipo, sino por la acción intimidatoria y coaccionadora de piquetes de alumnos gritones y malcarados, con pintas raras de piercings, rastas, pelos rapados...
eso creo que anula los derechos de los que sí queríamos hacer clase.

Anònim ha dit...

Resposta:

Les classes han estat aturades per un òrgan que com diu el post, es reconeix com a representant dels alumnes. En tot cas, cal recordar als assistents a les reunions d'aquest òrgan (i qui ni asisteix, perd l'oportunitat de manifestar la seva opinió a l'unic lloc existent, ens agradi o no), que LA DECISSIÓ D'INTERROMPRE LES CLASSES HA DE RESPECTAR EL DRET DE QUI NO VOL FER LA VAGA A CONTINUAR FENT-LES, A NO SER QUE EL PROFESSORAT ESTIGUI EN VAGA I, PER TANT, SIGUI SANCIONAT AMB LA PERDUA DE SOU COM SEMPRE HA PASSAT.

Per tant, les classes han estat aturades per un òrgan legítim, però el mètode no és legal. Vulnerta un dret reconegut a tota la normativa universitària, estatuària i constitucional, a totes les normes laborals i, de fet, a la pràctica de conflicte social de qualsevol sector. Només a la Universitat (i que jo sàpiga, a la facultat de lletres) s'ha considerat, per pura inèrcia, que una decissió de l'assemblea vinculava a la totalitat dels estudiants a fer quelcom que està prohibit per llei. I s'ha de dir als assamblearis el mateix que diuen ells a qui no va a les assembleas: si no us agrada la llei, votéu per canviar-la...o acceptéu els resultats´.

Anònim ha dit...

El resultat del referèndum indica que els estudiants volen fer classe independentment que s'hi sumin o no a les accions contra Bolonya, els expedients o el que sigui. Aquesta és la lectura POLITICA que cal fer del resultat: només 378 alumnes van dir que es mantingués l'ocupació sense classes sobre més de 1.000 votants. Us resulta indiferent aquesta lectura als partidaris de l'aturada de classe? Doncs aniréu més lluny en el vostre aïllament, perquè mai no he vist als 378 alumnes ocupant la facultat. Haurieu de considerar que aquesta és la voluntat dels alumnes que han participat al referendum. I sabéu que, fins i tot persones que han votat no fer classe no han anat ni pénsen anar a fer l'ocupació. Els que han votat tornar a classe ho han fet molt dividits, però amb dos grans opcions i quatre més petites. Però són majoria i, a veure si sabem llegir aquestes consultes: el que s'estava votant era la represa de les activitats docents i la seva relació amb l'ocupació. Amb 378 vots per no tornar a classe i uns 750 volen tornar, crec que, pel que fa a les classes la cosa està clara. Després, s'ha de veure de quina manera s'organitza el que ha guanyat: continuar l'ocupació i les accions amb o sense classes. I el debat real és aquest: com mantenir les dues coses. Si no es fa així...El dia 7 hi haurà aldarull i, després, classes normals. I ens podem despedir de qualsevol lluita en el futur, que no trobi una reposta contundent per part de l'alumnat que fins i tot estarà d'acord amb els objectius, però que es trobarà forçat a enfrontar-se a aquells que proposen, com a única via d'obtenir-los, la suspensió de la docència. Crec, com es deia per aquí, que els propers cursos es caracteritzaran per la impossibilitat d'obtenir una acció massiva dels estudiants.

Anònim ha dit...

Jo personalment, després de veure els resultats del referèndum crec que s'hauria de tornar a fer classes. El sector més "radical" de l'assamblea... no us doneu compte de la realitat? hi ha gent que mai ha volgut el que ha passat..i dels que al principi us donavem suport ja n'estem farts. Primer, perquè tanqueu els ulls davant de la realitat i només veieu el que voleu; i segon, que el que era una protesta per un bé comú s'ha convertit en un aprotesta per motius personals (els expedientats), que és cert que dels 30 i pocs inculpats la majoria eren innocents, però no em crec q tots/es ho fossin, i qui la fa, la paga. A més, de que dieu que s'està avançant amb les negociacions... en què?!?! explique-vos més clar. Perquè jo diria que la implantació de Bolonya segueix com estava prevista, i el que haurieu de fer és intentar arribar a un acord comú amb els que tenen el poder (sempre s'ha de cedir en tota negociació si vols treure alguna cosa, i vosaltres amb el vostre "no" rotund a tot no treieu res),i arribar a una posada en pràctica de Bolonya en consens entre institucions i alumnat.
Salut!

CancerDeSida ha dit...

Però, vas anar a l'assamblea d'aquell dimarts?, éren els mateixos anti-ocpació qui reclamaven constantment un referèndum per MAJORIA SIMPLE. I vau decidir (dic vau perquè vosaltres ereu 500 i nosaltres 100) que en el referèndum entrarien 7 propostes.

Home, ara no em diguis que el referèndum té una lectura diferent, quan vau ser vosaltres qui vau decidir la lectura que tindria.

I per el Subiroff, el que nosaltres intentavem evitar era qualsevol tipus de votació, buscavem el conscens, no voliem ni 2 ni 40 opcions. Però evidentment davant de 500 persones no teniem res a fer. I al final es va aprobar el referèndum i ara l'heu perdut.

O sigui, demaneu democràcia per majoria simple, la conseguiu, perdeu el referèndum, i ara dieu que no és democràtic perquè es va fer per majoria simple O_o jo flipo...

no fotem...

Anònim ha dit...

Alaska: si vols entendre el resultat, perfecte. Si no vols entendre que una majoria d'estudiants ha manifestat la voluntat d'anar a classe, perfecte. Perquè independentment de les discussions sobre mètodes, et trobaràs amb la realitat. I la realitat és la voluntat majoritària d'assistir, que no es trobarà en les mateixes condicions que s'ha trobat fins ara. Si flipes, és que no tens gaire experiència política de com es relaciona una minoria (¿no dius que sou una minoria tu mateixa?) amb una majoria que, tard o d'hora, imposarà la seva voluntat.

I heu cremat les possibilitats de lluita, ho saben o ho sabéu les persones sensates i ja en parlarem d'aquí un temps sobre la continuïtat. Les heu cremat, perqué els objectius no es corresponien amb una desmobilització sistemàtica dels estudiants per la via d'aturar les classes, mesura que deixa fora (i ho saps) fins i tot a aquelles 378 persones que han votar continuar l'ocupació, però que no s'han molestat en ser-hi presents, cosa que t'hauria de repugnar com a conducta poc responsable. Heu trencat les possibilitats de lluita perquè heu obligat la gent a escollir entre l'aturada de classes i la lluita contra Bolonya, quan les dues coses no ténen perquè fer-se de la manera en què s'ha fet. I els resultats són a la vista i, molt m'ho temo, seran a la vista durant molt de temps. De veritat et creus que s'acceptarà per TOTOHOM, estudiants, professors i gestió acadèmica, que les coses es mantinguin amb aquesta forma d'exercir la sobirania de l'assemblea? Creus que es deixarà de considerar que posar-se en vaga és un tema voluntari, independentment del que es voti en una assemblea? Perquè saps perfectament que la democràcia no és només acceptar allò que vol la majoria: nosaltres mateixos estem en contra d'allò que ha aprovat un govern que representa a la majoria d'electors i no per això hem deixat de protestar i fer accions. En tot cas, la gent que volgui fer classe, ben t'asseguro que ho exigirà a les autoritats acadèmiques i al professorat. I el professorat està prou cremat pel procés per fer-les.

CancerDeSida ha dit...

Merda, havia escrit un comentari mega-llarg i s'ha borrat tot.. xD més val que m'ho prengui amb humor..

En fi, només dir que jo penso que el referèndum ha estat un error. Ens ha div idit I jo l'hauria fet amb tres opcions.

-Ocupació
-Ocupació amb classes
-No ocupació

Però bueno, les coses s'han presentat així i ara n'hem d'afrontar les conseqüències, i pel que he pogut veure, la inmensa majoria de gent esta en contra de bolonya. Busquem una alternativa de lluita diferent a l'ocupació.

Proposo que desde aquí debatem altres mesures en substitució a les ocupacions.
I si en treiem una de prou unitària la podem portar a l'assamblea.

CancerDeSida ha dit...

I per cert, ho deia en el mega-post borrat, m'en alegro molt que s'estiguin escrivint posts sense insults.. Aiam si dura ;)

Anònim ha dit...

Bones Alakast, jo tmb estic content que ja no hi hagi insults sense sentit... jo el que deia abans, que el sector més assambleari, tot i que el referèndum va estar aprovat per TOTHOM (jo no vaig poder anar a l'assamblea... problemes medics ^^') hauria de veure que la realitat que ha reflexat el referendum és clara: la gent no està a favor de com s'aplica Bolonya a la UAB, però vol fer classes.... tothom veu que hem de lluitar per un bé comú... però els estudis no es regalen, i la matrícula costa un sacrifici per a molts que no es pot deixar perdre per res del món.
I pel que abans clamava per un 5 polític... espero que això no arriva mai a passar. Molts lluitem per aconseguir una beca com sigui (i no em vingueu ara que amb Bolonya ja no hi hauren beques...) i un 5 polític ens mataria. Acabaria de posar-vos en contra a molta gent, i això no és gens bo.
Per acabar, el tema dels expedientats... jo és el que dic sempre... em sembla bé que s'hagi reduit les penes i molts hagin quedat sense expulsió (a molts els havien colat a la llista de "culpables" per treure-se'ls del mig), però veient les imatges del que va passar, etc no em crec que tots fossin "trigo limpio"... i si voleu justícia, hi ha unes normes, i els violents han de pagar pel que han fet. Amb la violència no s'arriba enlloc... mai

CancerDeSida ha dit...

Doncs si tenim clar que s'ha de seguir amb la lluita, proposem alternatives a l'ocupació.

Anònim ha dit...

Aquesta sí que és bona, els revolucionaris se'n van de vacances per Nadal...

Anònim ha dit...

Jo també estic molt content de que no hi hagi de moment cap insult sense sentit. Aqui un amb sentit: FILLS DE PUTA. El sentit crec que és clar.

Unknown ha dit...

Uf, l'aportació del "fills de puta" ha estat brillant, bravo, ja pots marxar i no tornar mai més.

En fi, Alakast, no tinc ànim de perpetuar aquesta discussió sobre la famosa assemblea del dia 9, però mantinc el que he dit i ho repetiré fins la sacietat, perquè és la veritat i perquè no em dóna la gana que s'oculti o que es distorsioni.

Els "anti-ocupació" (com els dius tu, jo els anomenaria "anti-paralització") van pretendre des de bon principi una votació a 2 propostes. Que això estigui bé o malament, ho deixo al criteri de cadascú. Però que és cert no em dóna la gana que es qüestioni.

Tampoc em dóna la gana que es digui que les 7 opcions famoses van sorgir de la part dels "anti-paralització" en una mena de "pluja d'idees". Les 7 opcions sorgeixen d'un text elaborat per l'assemblea de filosofia (que pots trobar aquí i que va presentar i argumentar molt bé una assembleària. Que els "pro-paralització" tenen més taules i estan més ben organitzats que els "anti-paralització" en això de les assemblees, és cert i els va funcionar molt bé. Que tot això estigui bé o malament, encertat o desencertat, ho deixo al criteri de cadascú. Però que és cert no em dóna la gana que es qüestioni, perquè jo hi era i perquè ho vaig veure.

D'altra banda, que els resultats tenen diverses lectures i que n'hi ha una que el sentit comú no pot esquivar és una cosa, que s'hagi actuat o no de manera democràtica, una altra. Jo en cap moment he dit que el procés no hagi estat democràtic. O sigui que sisplau, no posis paraules en la meva boca.

Ja quasi acabo. No sé si t'hi has fixat però he estat parlant en tercera persona tota l'estona, tant dels uns com dels altres. Ho he fet perquè no m'agrada que hi hagi bàndols i perquè no m'agrada que m'etiquetin.
O sigui que, sisplau, no em classifiquis. Dic el que penso, i crec que ja he demostrat amb d'altres comentaris en aquest bloc que comparteixo posicions d'un costat i de l'altre, de la mateixa manera que també discrepo de posicions dels diferents "bàndols" (no m'agrada aquesta paraula!).

Finalment, estem d'acord en que cal seguir la lluita i que cal proposar alternatives, però jo no diria alternatives a l'ocupació, sinó alternatives a la paralització.

Ara mateix no en tinc cap, però hi pensaré. De moment, proposo assemblees als vespres!

En fi, perdoneu pel "totxo", no ho he pogut evitar. Gràcies per llegir-me i salut!

Anònim ha dit...

Una cosa que no parece quedar claro:

NO VA A HABER APROVADO POLITICO, ES MAS PROBLABLE ANULACION DEL CURSO Y LA MATRICULA.

O sea, un año perdido, por ley se puede hacer, y serviria de escarmiento: seriamos el chivo expiatorio de todas las universidades españolas.
Realmente queries esto, pq si continua la ocupacion pasara esto, NO LO DUDEIS...

CancerDeSida ha dit...

Subiroff, tens raó amb el tema de les classificacions, demano perdó, he intentat evitar el tema vosaltres-nosaltres, anti-ocupació i pro-ocupació, pots mirar-ho en altres posts, però s'em escapa xD

En fi, he de dir que jo també comparteixo opinió de les dues parts, i entenc perfectament la problemàtica de l'aturada de classes. Jo sóc estudiant d'història i m'encanta l'història i em fot perdre classes. Però desde el meu punt de vista, de moment és l'única sortida que tenim. Si n'hi ha alguna de nova que es digui siusplau.

Per altra banda, el tema assamblees al vespre, és el que haviem fet durant tota l'ocupació i vam rebre multitud de queixes. Nunca llueve a gusto de todos i és dificil coordinar tanta gent. Però bueno, ho podries proposar a l'assamblea.

No ho sé, jo la veritat, vist tot el problema del referèndum, les lectures i tal i pascual, si fos per mí, convocaria una mega-assamblea per decidir estrategies alternatives a l'ocupació igualment (o més) eficaces que aquesta.

Però el que esta clar per la gran majoria de gent esque la lluita ha de continuar. Així doncs, crec que la millor manera de que ens posem tots d'acord i ens deixem de barallar d'una vegada és buscar una alternativa a l'ocupació. Ja sé que em repeteixo, però crec que ara per ara, és l'única sortida de la que disposem els estudiants si volem acabar amb la nostra divisió.

Jo personalment, defenso al 100% l'ocupació i penso que és la millor forma de lluita que tenim ara per ara i l'única que ha donat resultat. Però bé, demano que, els que no estiguin a favor de l'ocupació, que proposin alternatives siusplau.

CancerDeSida ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
CancerDeSida ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Lo que haceis, a veces con buenas palabras y todo, se llama chantaje.
Primero, casi nadie está en contra de la ocupación, si se hace de forma seria y responsable (y de esto último la gente empieza a tener sus dudas, pero bueno), lo que estamos es en contra de que se impidan las clases. Se ha repetido por activa y por pasiva pero os entra por una oreja y os sale por otra. Como todo, vamos.

Segundo, no estamos obligados a proponer alternativas ante cualquier barbaridad que se os ocurra. Incluso podemos pensar que Bolonya es inevitable y deberían reclamarse otras cosas más factibles.
Lo próximo que será? Colgamos al rector y quemamos la facultad, y si no os gusta proponed alternativas. Mandacojones eh.

Ahora respondedme, que se ha logrado en un més de ocupación respecto a Bolonya?
Nada de vaguedades porfavor.

CancerDeSida ha dit...

Perdona, no estavem parlant del mateix text. xD

Anònim ha dit...

No et cansis esperant... perquè no et poden dir res, ja que els "nostres representants" no han aconseguit res en contra de Bolonya. L'únic és que uns quants alumnes no siguin expedientats (que no se jo si alguns no s'ho mereixien per violents, no se, no he vist totes les imatges i demés).
En resum:
- lluita pel bé comú: rien de rien
- lluita pel bé d'uns quants: quasi perfecte (només han quedat 6). Si almenys s'hagués canviat el reglament de càstigs per un futur.. seria un "bé col·lectiu"...

Salut!

Anònim ha dit...

Durant aqeust ´mes s'han aconseguit més coses del que semblava. La més important per al bé comú és la execució d'un "referèndum vinculant" però amb un altre nom, qui vulgui més informació que obri el correu institucional i veurà les explicacions del rectorat a l'afer dels expedientats i la concessió d'aquesta consulta, així com el reconeixement del deute,...

Anònim ha dit...

No patiu, no xerreu més, no cal: AL GENER TOTHOM A CLASSE, i ja veurem si quatre gats són capaços (si és que ho intenten) de detenir una massa d'estudiants cabrejats que volen fer classe. TOTHOM A LA SEVA AULA, I S'HA ACABAT LA COMÈDIA.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.