12 de desembre 2008

Funcionament de la mesa electoral

- El dia de la consulta serà el dilluns 15 de desembre de 2008.

- L’horari per la votació serà de 9:00 del matí a 20:30 del vespre.

- La mesa electoral estarà situada al vestíbul.

- La mesa electoral estarà formada per dos estudiants voluntaris i un estudiant membre de la Comissió Electoral de l’Assemblea de Lletres.

- Els dos estudiants voluntaris faràn torns d’una hora i els membres de la comissió faràn torns de dues hores.

- Cada estudiant haurà de presentar el DNI o carnet d’estudiant de la UAB abans de votar.

- Aquesta acreditació haurà de ser contrastada amb el cens de la Facultat de Filosofia i Lletres.

- Si qualsevol alumne no apareix en aquest cens, haurà de mostrar una còpia de la seva matrícula a qualsevol integrant de la Comissió Electoral.

- El vot serà secret, i només un integrant de la mesa el podrà introduir a la urna.

- El recompte es farà a partir de les 20:30 del vespre pels membres de la Comissió Electoral, que es comprometen a complimentar acuradament tots els formularis, que després es posaran a disposició del públic.

- Tots els integrants de la mesa electoral hauran de signar el full d’acta inicial en el moment d’incorporar-se a a aquesta.

- Els integrants de la mesa electoral es repartiran tres tasques:
1. Comprovar la presència del votant al cens.
2. Deixar constància de l’ordre d’arribada. En acabar-se el full o el torn, aquest s’haurà de signar.
3. Introduir el vot dins l’urna.

- En obrir l’urna es comprovarà que el nombre de vots coincideix amb el nombre de votants recollit al full de votants.

- Es comptaran els vots de cada opció, se sumaran tots i es compararà el resultat amb el nombre de vots dins l’urna.

- Acabat el recompte, la Comissió Electoral omplirà i signarà el full d’acta final. Aquest full, juntament amb el full de votants i la graella de recompte es custodiaran fins l’endemà.

- L’opció final s’establirà per majoria simple i es farà pública a la següent sessió de l’Assemblea de Lletres, on també es concretaran les seves condicions.

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan serà la "següent sessió de l'Assamblea de Lletres" i què va passar amb les negociacions d'ahir dijous?

Anònim ha dit...

Quant a l'últim punt...

Exacte, quan serà la següent sessió de l'Assemblea de Lletres, o el més important, què vol dir això de que es concretaran les seves condicions? No quedarà clar el vot?

Anònim ha dit...

hahah ja comencem... això em sona tan "cacique"... "es concretaran les seves condicions"... feu pena, nois, esteu destrossant la imatge de la universitat pública, sí, aquella que tant dieu que defenseu...
si no voleu que ens prenguin més el pel, tots a votar la opció NO A L'OCUPACIÓ I SÍ A LES CLASSES... que ja està bé de manipular

Anònim ha dit...

¿dónde está el reglamento que regula y legitima este proceso de votación, desde la conformación de la mesa, el procedimiento de recuento y control, hasta la presentación de diferentes opciones?
Esto es otra tomadura de pelo sin NINGUN VALOR LEGAL ni vinculante.
La asamblea no tiene otro poder más que la coacción y el engaño para mantener la parada de clases. Sí a la protesta, NO a la parada forzosa de clases.
Todo el que quiera, EL LUNES A CLASE! Y el que no, a hacer huelga o lo que quiera, sin limitar la libertad de los demás.

Anònim ha dit...

Molts dels que voleu tornar a classe penseu-vos perquè molts professors també recolzen l'aturada de classes, potser és una mesura massa radical però es l'única sortida desprès d'haver fet tants anys de protesta. En part també és culpa dels estudiants que quan es fa vaga marxen en lloc d'aporfitar-la per reivindicar les seves creencies.

Anònim ha dit...

Les negociacions de dijous s'han bloquejat.

la UAB no vol baixar de l'expulsió de com a mínim 7 dels 28 estudiants expedientats.

Dit això, la consulta de dilluns es durà a terme tal i com estava establert i amb les garanties democràtiques que la comissió (formada majoritariament per partidaris de tornar a les classes) ha establert.

Però ara no és moment de tornar classes.
Almenys a Lletres no.

La capacitat de pressió real, de socialitzar el debat, de trascendència política i mediàtica, de proliferacions d'ocupacions arreu (ara mateix la majoria d'universitats dels Països Catalans estan ocupades, i ja hi ha 3 instituts de Barcelona ocupats), la solidaritat interna (manifest de profes i PAS, que dobla en signatures el manifest en contra la ocupació), externa (manifestació ahir a Madrid contra els expedients de la UAB, mostres de solidaritat d'arreu de l'estat, i d'altres punts d'Europa i Mèxic, etc)....
TOT AIXÒ SOLS HA ESTAT POSSIBLE GRÀCIES A LA CONVICCIÓ DE QUE ERA ARA O MAI.

Només la aturada de la activitat acadèmica és garantia de mantenir les posicions.

I per cert, a diferència del que s'ha dit a dalt, la Assemblea de Lletres, reconeguda al Reglament de la Facultat com a màxim i únic òrgan de representació estudiantil, té plena capacitat per aturar classes, fer vaga i qualsevol tipus de mesures que cregui convenient.
LA ASSEMBLEA SOM TOTS ELS ESTUDIANTS DE LLETRES!

estem al minut 84 d'un dur i llarg partit, no podem rendir-nos ara!

O AGUANTEM I AUGMANTEM LA PRESSIÓ O LA SETMANA QUE VE EXPULSARAN A VARIS ALUMNES DE LA FACULTAT DE LLETRES!!!!!


DILLUNS PARTICIPA A LA CONSULTA!

DILLUNS VOTA MANTENIR LA OCUPACIÓ TOTAL I ATURADA DE CLASSES!

DILLUNS PARTICIPA AL CERCAVILA PER TOTA LA UAB I A LA CONCENTRACIÓ A LA CÍVICA A LES 12:30H!

ENCARA ESTEM A TEMPS!
ATURAR ELS NOUS PLANS D'ESTUDI ENCARA ÉS POSSIBLE!
ATURAR LES EXPULSIONS ENCARA ÉS POSSIBLE!

TOT ÉS POSSIBLE, TOT ESTÀ PER FER!

LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ!

Anònim ha dit...

ei lletres, sou gaire gent?? aqui a comunicació necessitem reforços per passar el cap de setmana, k som 2 persones!!! si podeu enviar algu perke no ens sentim sols us estarem molt agraits.

Anònim ha dit...

Expedientes, ahí está la cuestión, ni boloña ni porras.
Como no perdonan a los violentos (menudo precedente) esto se quiere alargar lo que haga falta.
EL LUNES A CLASE, Y EL QUE QUIERA IR DE CERCAVILA, QUE VAYA.

Anònim ha dit...

sento contradir-te, però l'assamblea no té poder per aturar classes. Mira, hi ha uns drets i uns deures dels estudiants i amb aquesta decisió us els esteu passant pel forro. La constitució ampara el DRET a vaga, no l'OBLIGACIÓ a vaga. A veure si ho entenem, que estem a la facultat de Lletres, però el nivell intel·lectual d'alguns sembla que no està a l'altura de les circumstàncies. Per aquest motiu, el referèndum que es farà dilluns és una presa de pel, perquè és intolerable que en una institució pública es permeti que un dret es submeti a votació... però bé, ja que no podem fer res més que ressignar-nos davant unes autoritats tan incompetents que no fan res per fotre-us fora de la uni, votaré NO A L'OCUPACIÓ i SÍ A LES CLASSES com algú ja ha dit per aquí. És hora que recolliu tota la merda que heu deixat escampada i monteu la festa en un altre lloc. La universitat és per estudiar, i si no voleu, poseu-vos a treballar i no a fer el gandul

Anònim ha dit...

TOTS A CLASSE DILLUNS!! ja n'hi ha prou de pressa de pèl assemblearia.

Anònim ha dit...

DILLUNS A CLASSE!!!

no deixem que els ocupes ens prenguin el nostre dret: no poden oblligar-nos a no fer classe!!!

qui vulguir fer cercavila i malabares que ho faci, la resta volem fer classe JA!!!!

TOTS ELS QUE VULGUIN DILLUNS A CLASSE!!!

Anònim ha dit...

así me gusta. el lunes a clase todos

Anònim ha dit...

q conyons a classe ya¡¡¡
d q serveix tornar a classe si no aconseguint aturar (i aixi canviar els inconvenients del pla), doncs:
SI LA MAJORIA NO PODREM CONTINUAR EL CURS Q VE ELS ESTUDIS???

Espero q demà votem la majoria, o sigui, els 4000 estudiants i aconseguint millorar el sistema d´estudis i tb aturar els expedientats (evitant altres possibles casos, inclosos qualsevol de nosaltres com a estudiants)¡¡¡¡

Anònim ha dit...

DILLUNS A CLASSE!!!! ja ni ha prou de imposicions faixistes, això és el que sou una colla de vagos que coaccioneu als estudiants y perdoneu....però amb uns arguments de 2º de primaria.Que poc nivell teniu, si heu de ser vosaltres els que heu de dirigir el país alguna vegada apanyats anem!!!
Feu pena!!!

Anònim ha dit...

Esperem que no sigui la teva ortografia la que dirigeixi el pais.

IEC.

Anònim ha dit...

pero a ver, ke más da perder un semestre si es posible ke tal y como siguen las cosas no podamos muchos de nosotros ni terminar la carrera??? kizá no podamos parar el plan completo, pero sí rebajarlo un poco como han hecho en algunos países.
están empezando a hacernos caso. Es la primera vez en mucho tiempo que el gobierno nos presta atención, creo que se ha de seguir, queda muy poco para el resultado.
HEMOS DE AGUANTAR UN POCO MÁS!!

Anònim ha dit...

DEMÀ DILLUNS VOTA MANTENIR LA OCUPACIÓ I LA ATURADA DE CLASSES.

ÉS LA ÚNICA GARANTIA PER ACONSEGUIR UNA MORATÒRIA ALS GRAUS I PER EVITAR LA EXPULSIO DE 7 ALUMNES DE LA NOSTRA FACULTAT!

SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS!

CAP EXPULSIÓ SENSE RESPOSTA!

Anònim ha dit...

A la Guia de l'estudiants es diu que la assemblea pot ser convocada per qualsevol, doncs tots sóm assemblearis. Amb una setmana d'antelació reservar l'auditori, havent fet una reunió previa per concretar l'ordre del dia, i penjant cartells informatius. Això de concretar assemblees per a les 20h el dia abans o amb menys de dos dies d'antelació és passar-se la normativa vigent pel forro.

I per cert, per a la persona que estava al punt d'informació. Jo vaig anar a preguntar pels estatuts o normatives de l'assemblea i cap persona va saber dirm-me res de res. No tenien ni puta idea, solament els interessava informar de Bolonya(que per cert per internet hi ha molta cosa) i dels expedients. Què es pot esperar d'uns assamblearis (amb més antiguitat que jo) que com única resposta hem van dir que busqués al diccionari la definicio d'assemblea per coneixer-ne el funcionament?
En resum: la parcialitat es veu per tots llocs. I el concens és una presa de pèl impressionant. A cap lloc diu que no es pugui votar com recurs més adient, doncs l'assamblea funciona amb majoria simple. Quina és la millor manera, sinó votar?

Anònim ha dit...

Doncs és error dels que volen la restauració de classe no haver fet els deures. No haver llegit abans la normativa, no haver convocat ells l'assamblea i llavors establir la votació com a primer element de l'ordre del dia.

Anònim ha dit...

d'acord en què el consens pot ser fals, i que la troballa del consens no és inherent a l'assemblearisme.

Per això a les assemblees també es vota (com es va votar iniciar la okupació, o com es va votar la data de la consulta).

I per això es fa una consulta, per trobar una manera que pugui participar el maxim de gent durant un dia.

Dit això,

DEMA DILLUNS VOTA MANTENIR LA OCUPACIÓ AMB ATURADA DE CLASSES!!!

Anònim ha dit...

MENTIROSOS

NO TENEIS LEGITIMIDAD PARA IMPEDIR QUE SE HAGA CLASE MAÑANA.

En ningún estatuto figura que la asamblea, sea esto lo que sea, tenga potestad para impedir a los demás ejercer su derecho a hacer clase, derecho por el que algunos pagamos con nuestro trabajo, no con el dinerito de papá.

Sólo queréis que les retiren los expedientes a los violentos de marzo.

Si queréis boicotear las clases eso es PURO FASCISMO disfrazados de revolucionarios.

MAÑANA EL QUE QUIERA A CLASE, Y EL QUE QUIERA QUE SE VAYA DE CERCAVILA.

Anònim ha dit...

demà hi ha consulta, i la opció guanyadora tindrà plena legitimitat!

VOTA SEGUIR LA OCUPACIÓ AMB ATURADA DE CLASSES!

Anònim ha dit...

En el caso de que el resultado de la votación de mañana sea "seguir con la ocupación tal y como está ahora", yo pienso seguir asistiendo a clase (tal y como he hecho hasta ahora). No se trata de que me pase por el forro el voto de la mayoría, sino que a mi entender, mañana se votará si hay CONVOCATORIA de huelga o no. Luego cada uno es libre de seguir la huelga o de ir a clase. Hacer huelga es un derecho, no una obligación.

Por otro lado, de la misma forma que yo respeto a la gente que decide hacer huelga, y no intento convencerlos de que vayan a clase, me gustaría que los que se sumen a la huelga no organicen piquetes para garantizar que su forma de pensar y hacer es la única acertada y válida.

Por último, decir que el hecho de querer hacer clase con normalidad no me convierte en un monstruo insolidario, ni en una fascista, ni en una egoista... Me gustaría que la defensa de nuestros derechos no tuviera que despojarnos de ellos durante semanas, y estoy convencida de que la compatibilidad entre la actividad académica y las protestas es posible.

Oh, se me olvidaba... Desde mi humilde opinión, que no haya clases no quiere decir que nos quedemos todos en casa tocándonos los cojones. Porque entonces esto deja de ser una protesta y se convierte en unas vacaciones. O vas y haces clase, o vas y te implicas asistiendo a debates, actividades y demás... Quejarnos desde el sofá de que cuatro rastas, como algunos dicen por aquí, han ocupado la facultad, es tener la cara más dura que el cemento armado.

Anònim ha dit...

mañana lunes, a las 8:30, cuando algunos alumnos quieran ejercer su derecho a asistir a clases, vamos a ver a quién se le puede llamar fascista, o no.

Anònim ha dit...

Bueno, doncs tot això segueix fent bastanta pudor.
Demà es vota... molt bé.
I la "següent sessió de l'Assamblea de Lletres" farà públic el resultat i "es concretaran les seves condicions"... i això què vol dir????
Que si surt un resultat que no us és favorable fareu l'assemblea el proper dijous a les 8 del vespre i així allargareu la protesta aquesta que ens ha de salvar a tots i ningú no us ha demanat????
EXIGEIXO saber els resultats el dimarts al matí i EXIGEIXO saber quan serà la propera assemblea, que pel que sembla, s'ha de convocar amb 10 dies d'antelació...
Bravo nois, xapó. Les normes, per quan interessen. Després us estranya que la gent no us doni suport... "manda huevos"!!!

Anònim ha dit...

Si parem ara no només farem que tot el que s'ha fet fins ara no valgui res sinó que estarem confirmant el caràcter submís en què es troba la majoria de la societat actualment.
No em fa res que a la Universitat hi hagi "rastafaris" fumant porros que passen de les classes i "robots" que només hi van a fer classes. La diversitat és una garantia de qualitat i, per sort, hi ha molts més tipus de persones a la Universitat (de qui també s'aprenen coses).
La qüestió és el sacrifici. Hi estàs disposat?
Bolonya no va enlloc. L'assemblea de lletres pot tenir les seves "cosetes" però no és capritxosa i la seva prioritat des de fa uns quants anys és l'aturada d'aquest pla, per l'interès de tots els estudiants i de la societat en general. Els donarem l'esquena? ara? que és el moment decisiu?

Anònim ha dit...

Joan,

a mí sí em preocupa que a la universitat estem llençant diners dels impostos de tots per els rastafaris fumetes, quan aquests recursos es podrian destinar a beques per alumnes amb pocs recursos i què sí volen estudiar, no pasar-se el dia al bar o a la gespa, si fa bon dia.

Per mí, que facin tots els cercaviles que vulguin, PERÒ QUI VULGUI QUE VAGI DEMÀ A CLASSE, QUE JA ENS HAN PRES EL CABELL MASSA, I JA ENS HAN ROBAT MASSA TEMPS I DINERS AQUESTS OCUPES!!!

Anònim ha dit...

Demà dilluns a classe!! Que ja no m'en recordo ni com s'agafen apunts!!

Anònim ha dit...

L'estratègia de dividir excessivament les opcions de vots favorables a la represa de les classes és molt bona. Felicitats. Una bona estratègia manipulativa més.
No donar a conèixer els resultats fins a la propera assemblea sense dir quan serà ni quines són aquestes condicions que imagino que es pactaran en funció del resultat ja fa massa pudor.
Personalment no penso participar més en aquest joc rídicul. Ja n'he tingut prou. Demà no val la pena votar perquè d'aquesta manera només es dóna legitimitat a una sèrie d'accions que per mi no n'han de tenir cap.
Sento vergonya que aquesta sigui la imatge que ven la nostra facultat i que siguin aquests els mecanismes que s'utilitzen.
Nois, el fi no justifica els mitjans. I si no ho creieu així, pregunteu-vos què és el fexisme o què és el terrorisme i compareu-ho amb el que feu.
Si heu aconseguit rebaixar els expedientats a 7, què més voleu? No creieu que algú potser sí que mereix sanció? Si els que queden no els podeu negociar, potser és perquè la van fer massa grossa, no? Quan ha d'acabar això? Quan hi hagi impunitat absoluta? I llavors, Bolonya què?

Anònim ha dit...

Per què les altres universitats no aturen classes? És fàcil. Perquè no hi ha expedientats.
Ens podem manifestar sense aturar classes i així demostraríem que no som una colla d'arreplegats amb temps per perdre.
Podem discutir realment que és allò que comporta Bolonya que creiem que pot i ha de ser modificar i lluitar perquè se'ns escolti.
És rídicul haver d'arribar a aquests extrems perquè la veu dels estudiants soni, però així no aconseguim demostrar que som gent crítica i rebel, únicament contribuim a la degradació social de les carreres de lletres.
Deixar-se arrossegar per tot aquest moviment dirigit per l'Assemblea creient que tot el que diu és cert també és una manera de caure en l'alienació més pura.

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo.
Estoy hasta el gorro de estas tonterías. Yo quiero ir a clase. Me da igual si soy un insolidario o un lo que sea, no he venido aquí a apechugar con lo que otros hicieron. Estoy harto. Mañana no participaré porque vosotros no me representáis, no representáis a los nuestros porque sí, hay nosotros y vosotros y no, no quiero pertenecer a vuestro grupo.
A partir de mañana voy a ir a todas las clases y no me voy a levantar de allí. Si queréis debatir, lo hacéis, yo leeré el temario en voz alta.

Anònim ha dit...

Deixeu de jugar amb nosaltres, si us plau. Des de quan les vagues s'imposen? De la mateixa manera que vosaltres heu decidit fer vaga, hi ha qui no en vol fer. Però, vaja, no tots tenim dret per decidir-ho. Visca la igualtat!

Demà serà el quart dilluns que veig com estic perdent els diners i el temps. Diners que tant valoreu alhora de defensar la no-privatització, però que passeu per alt en perdre classes. Hi ha qui està disposat i hi ha qui no ho està. Això s'ha d'acceptar i respectar.

Segurament, si l'ocupació que s'esta realitzant, no impedís anar a classe, seria una ocupació amb més gent col·laborant. Però les maneres que utilitzeu ens allunyen de l'assemblea, tant i tant representativa.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.