19 de desembre 2008

Expulsió immediata pels 6 expedientats de la UAB‏

Benvolgudes companyes

Feia uns dies s'anunciava la resolució del expedients oberts contra activistes del moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es decretava sanció pública per a 22 estudiants i 6 expulsions. Avui el rectorat de la UAB ha decidit executar per avui mateix, divendres 19 de desembre, l'expulsió dels 6 companys de la UAB, d'aquesta manera no podran ni acabar el present curs.

Ens trobem amb aquest fet tan lamentable després de la suposada voluntat de dialeg per part del rectorat, en una data com la d'avui amb tot el cap de setmana al mig i amb l'anulació de l'activitat lectiva a la facultat de lletres, un cop més han demostrat el seu grau de cinisme i la seva intransigencia. Des de l'assemblea de lletres seguirem lluitant contra Bolonya i la respressió política de la UAB.

39 comentaris:

Anònim ha dit...

Com Déu mana, ràpid i efectiu, a veure si així se us passen les ganes de fer ximpleries com les que heu fet fins ara, us deixeu d'ocupacions i us poseu a treballar, i deixeu estudiar, i no tergiverseu més informació.
I per molt que us pesi, això SÍ que és democràcia, aquestes persones van incomplir la llei, (i no ens intenteu convèncer que van ser uns sants) i han rebut l'amonestació que els correspon.
Hi ha vegades que es guanya i altres que es perd. Assumiu-ho i a partir d'ara busqueu altres vies de protesta.

Sou la vergonya de l'assemblea.

Anònim ha dit...

a lo echo pecho diuen. cuan tu actues de certa manera es provable que tingui alguna repercusio. Es el que es diu efectivitat i la resta són tonteries.
Ara sisplau si voleu lluitar, lluiteu per canviar bolonya, perquè tirar enrere no pot ser. Els expedientats són figues d'un altre paner.

BOn nadal a tothom, per cert a lo millo els pastorets no els poden fer a dins de luab, ens perdrm aquest espectacle...

Anònim ha dit...

Em sembla molt fort... quina vergonya d'universitat!!!
Personalment, em sembla que no estem pas a l'època franquista com perquè aquestes sancions encara es duguin a terme...

Ara més que mai: LLUITEM PELS NOSTRES INTERESSOS!

Anònim ha dit...

Digues millo pels interressos d'uns cuants...

Anònim ha dit...

a las trincheras, se vacina la guerra.....................................................................................................

Anònim ha dit...

¡JAAAA, JAA!

Anònim ha dit...

El que van fer ha de tenir conseqüències, no podien esperar el contrari.

Però les expulsions són excessives. Són companys nostres, ens agradi o no, i insultar-los o dir-los que es fotin em sembla que és una actitud molt primària.

Anònim ha dit...

Primitiva, volia dir. Disculpeu, he tingut un descuit.

Anònim ha dit...

Se va a ve, se va a ve en un follón que no sabe ni donde sa metío!

Anònim ha dit...

Eiii, els expedientats que comencin a buscar una feineta al Burguer King a partir de gener, ja que tindran tot el temps del món lliure... quina manera més tonta de tirar la teva vida acadèmica per la finestra.

També es poden inscriure a un curs CEAC, crec que encara hi són a temps... j

Anònim ha dit...

Per cert que qui van destrossar el rectorat ahir crec que han estat gravats... amb una mica de sort en foten fora uns quants més... tontets, més que tontets...

Anònim ha dit...

Perdona, pero, la actividad lectiva no estaba suspendida desde el 23N? ahora no vengais con que el fin de semana cae por en medio, cuando llevais tres semanas invitando a toda la Facultad de Letras a no subir a clase. Ya era hora de que se acabase esta chulería y esta tomadura de pelo. Estoy cansado de oir/leer que sois unos represaliados políticos, parece que echeis de menos estar en los tiempos de Franco o en paises donde existe la caza de brujas. Desde el momento en que te agarras a un organismo de la UAB como es la Asamblea, acepta que entras en el sistema, no pretendas luchar contra él y acata las normativas de esta nuestra facultad (cuyas instalaciones pagamos entre todos y destrozan unos pocos). En una Facultad Autogestionada, en la que no se obedece ni normas del rector ni del deganado,lo que os estais buscando es que entren los mossos.

Anònim ha dit...

Sou una colla de victimistes...Parleu com si els altres estudiants no hi haguessim estat durant tot el sarau de l'any passat...quins angelets eh? venint encaputxats i amb bats de beisbol!? genial home genial...

CancerDeSida ha dit...

Ostres, han expulsat a 6 persones, no és motiu d'alegria eh...I de fet, em sembla que els expedients també van anar per la gent que estava a fora de la tancada. Gent que s'ho mirava.

Gent que potser ni tan sols estava d'acord amb la tancada. Però bueno, comencem a tirar focs artificials, no?

Anònim ha dit...

Os dejo en enlace de un articulo de El Periodico titulado Facultad dulce hogar:

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=572432

SI NO FUNCIONA EL ENLACE ES FACIL DE ENCONTRAR CON GOOGLE

Si creia que ya no era posible cabrearme mas por la ocupacion estaba equivocado.

CancerDeSida ha dit...

A bueno, si lo dice el periodico vale, ellos siempre dicen la verdad.

Anònim ha dit...

QUE FORT LO DE L'ARTICLE DEL PERIODICO.

QUINA VERGONTA!!!!!!!!!!!!!!!

FORA OKUPES DE LA FACULTAT!!!

i jo sense poder fer classe pq aquests estan alla de festa. S´han de demanar responsabilitats!!!

PD: passeu l'article de El periodico a tothom que conegueu, posseho-lo a patatabrava i totes les webs que conegueu, passau-ho a altres companys de la UAB.

Anònim ha dit...

Mira ALAKAST, en aquesta questio El Periodico no te perque no ser imparcial. He treballat alla fent pràctiques i se com treballen i segurament els hi hauria estat més sucos dir que la UAB esta ocupada per uns idealistes que lluiten per millorar la uni publica, pero no es aixi!!!!!

Anònim ha dit...

Alakast, és igual si el Periódico ha tergiversat informació o no, perquè vosaltres sou els primers a fer-ho. I ho sento, però em crec més al Periódico que a vosaltres, i em sembla que no sóc la única...

Anònim ha dit...

quina barra teniu, tots plegats... colla d'ases incultes i ignorants, que només viviu de somnis frustrats. marxeu de la uni i neu a viure com els vostres estimats romàntics. "L'HABITACIÓ DELS GUAIS"... per favor... impressionant... no teniu vergonya. Un expedient per sempre, us posava.

Anònim ha dit...

Tots missatges anonims....

Veient els resultats del referendum, on una majoria va decidir continuar l'oupació, suposo que tots els missatges anobnims deuen ser de la mateixa persona, tots van en la mateixa línia. Quin imbècil, i aquests del periodico creient-se el que els hi diuen els poders fàctics....
Sort que la majoria de gent de la facultat no es deixa enganyar.... i vota continuar l'ocupació

Anònim ha dit...

Entro per primera vegada al forum per escriure.

Sóc professor i crec que l'error més greu comés per l'assemblea ha estat considerar que la interrupció de classes suposava quelcom necessari per dur a terme l'ocupació. Això ha anat desplaçant el debat sobre continguts a un debat sobre mètodes, territori habitual de desfeta de les propostes de debat. D'altra banda, s'ha evitat la trobada entre professors i alumnes per parlar del problema de la Universitat, no del problema de Bolònia, on es diuen coses que no són veritat o que s'haurien d'explicar d'una altra manera, especialment a allò que es refereix a la necessitat de dotar de diners per poder tenir els grups reduïts que assegurin la doc``encia i les classes de qualitat, amb un sistema de beques que vagi acompanyat de l'exigència dels deures de professors i estudiants.

Crec que ara toca reflexionar a tothom perquè dubto que es pugui estar satisfet per com han anat les coses. Els alumnes que no volen discutir Bolònia ténen el dret a fer-ho sense condescendències avanguardistes. Són alumnes que ténen els mateixos drets que aquells que no es que estiguin més conscienciats, sinó que ho estan en una posició política diferent. I espero que s'accepti que ténen el dret a tenir una posició diferent, i fins i tot a tenir les coses clares com per a no discutir-les més. Sembla que, de vegades, donéu per soposat que tothom ha de participar en coses en les que, com sabéu pel que passa a la societat, la majoria de la gent no participa. No es poden atorgar certificats de ciutadania en funció d'això.

De la mateixa manera, les persones que estan interessades en la discussió poden canalitzar-la per camins diversos. Podia haver estat una ocupació intermitent o una ocupació que mantingués la docència. El no fer-ho ha estat, segons entenc, letal: i no només per aquest any.

Per fi: el resultat del referendum, reconegut per membres destacats de l'assemblea es que la majoria de la gent volia mantenir la ocupació reprenent les classes. Crec que, veient-lo amb honestedat, no hi ha volta de fulla.

Anònim ha dit...

Realment estic cansada, farta,hasta més amunt de parlar una vegada i un altre del referèdum, de l'ocupació i de tot plegat! Només tinc ganes d'anar-me'n cap a casa per a oblidar tot el que ha succeït aquest últim mes en la facultat, i amb l'esperança de que al tornar se'ls hagi passat la locura aquesta transitòria de fer l'ase a la facultat, perquè per a tota aquella gent que no es creu lo del periòdico, us diré que jo se que aquestes coses han passat: m'he trobat a gent (botella d'alcohol en mà)preguntant-me: "on es on es fa l'ocupació?" O companys que m'han dit: "air quan em vaig kedar a dormir, aquest es va liar amb aquesta... jo ja no torno mes!" Així que si no ho voleu veure vosaltres mateixos, però aquí ha hagut gent que ha aprofitat l'ocupació per a viure d'akestes maneres....
Així doncs, me'n torno a casa 'por navidad' amb un munt impresionant de temari que he d'estudiar pel meu compte perquè els meus estimats companys okupes no han deixat als professors que me'l donessin... Moltes gràcies e? I no us preocupeu, que aquest nadal, ells els passaran a casa amb els seus regalets al peu de l'arbre...

Anònim ha dit...

ei, ocupes, tampoc sou vosaltres els què van fer destrosses i pintades ahir divendres al rectorat? mira que teniu mala sort, perquè hi ha uns fills de puta fent barbaritats per la universitat, i tothom es pensa que sou vosaltres...

Anònim ha dit...

Vosaltes parleu de cinisme i intransigència? Com podeu tenir tanta cara?!

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Al professor que ha intervingut no fa gaire: ningú ho hagués pogut expressar millor!! Crec que l'Assemblea s'ha equivocat d'allò més amb conductes i comportaments que han posat més l'èmfasi en el mètode, en l'embolcall, i no tant en el contingut, en el debat. I això està fent que molta gent que potser inicialment hi podia mostrar una certa simpatia, ara li ha girat l'esquena veient que els mètodes estan impedint exercir el seu dret a rebre docència. Malauradament estic amb tu quan dius que aquesta ocupació ha estat letal per a la Facultat, i no només per aquest curs.
Com vaig dir en un post publicat en una altra notícia anterior, si els estudis de la Facultat de Lletres ja tenen seriosos problemes de supervivència perquè cada vegada capten menys estudiants, no crec que tot aquest conflicte serveixi per millorar la situació. Més aviat al contrari. Al final potser sí que entre tots plegats aconseguirem uns estudis com la majoria voldria, però que després s'hagin de tancar per manca de demanda.
En realitat, crec que un dels problemes de tot això és el finançament públic dels estudis universitaris. Però és que això no té gaire a veure amb Bolonia, atès que ja sabem que de sempre el finançament de les Universitats no ha estat el més desitjable, com tampoc el sistema de beques. En altres paraules, Bolonia ha estat propici per barrejar "churros y porras".
I al que ha fet el comentari anterior al del professor, dir-li que una de les virtuts del blog és el seu caràcter anònim (de fet, ell tampoc s'identifica). Ara bé, més enllà d'aquesta obvietat, no crec que tots els comentaris crítics contra l'Assemblea -i que són la gran majoria dels que hi ha publicats a les darreres notícies- siguin d'una única persona. Si ho fos, tindria molt mèrit perquè mira que n'hi ha ... I amb estils d'escriptura i expressió diferents. Més aviat deu reflectir l'ànim de gent (no sé si molt o poca però evidentment més d'una) que està en contra de tot el que està passant i que, senzillament, vol reprendre una certa normalitat acadèmica. Menys mal que l'Assemblea, en aquest cas, sí crec que l'ha encertada en obrir aquest blog i permetre que les opinions discrepants siguin publicades sense cap filtratge previ.

Anònim ha dit...

Per desgràcia injustament els ha tocat a sis alumnes ser expedientats, això és indignant.
Pel que fa al l´últim professor q ha deixat el seu missatge, comentar q no té en compte els inconvenients economics i d´exigència q comporta l´aplicació del Pla de Bolonya tal cual (sense canvis). Per cert, m´imagino que si té fills i volen estudiar a la universitat, els hi podrà pagar els estudis??? Malauradament la majoria no podem¡¡¡¡

Espero que aconseguim alguna cosa més positiva de tot això¡¡¡
Bon Nadal¡¡

Anònim ha dit...

Fàntàstic... M'encanten les sentències de la majoria de gent que passa per aquí. ja només us falta assumir definitivament la retòrica dels informatius d'antena 3 i titllar els expedientats i els ocupants de "terroristes"... va, segur que si us hi esforceu una mica trobeu una conexió 'evident' amb l'entorn d'ETA i potser fins i tot algún familiar musulmà...

Siusplau, una mica de rigor. A veure si deixem de banda les paraules "gruixudes" on últimament hi cap tot (vegi's 'llibertat', 'estat de dret', 'dictadura'...) perquè sinó al final les acabarem de gastar i ja no voldràn dir res.

Dóna la sensació que esteu vivint tots en una mena de bombolla asèptica i que us aferreu al seu manteniment... els conflictes existeixen, els conflictes (valgui la redundància però em temo que cal...) són conflictius i els conflictes formalment perfectes no existeixen... els drets xoquen entre ells [i si no ho fan sempre guanyen els que ténen el poder], no tothom està d'acord i, de fet, és per això que hi ha un conflicte.

però bé, com vulgueu, si us seguiu entestant a veure només la violència d'una banda és aquesta la que veureu... i, tristament, és així perquè la de l'altra banda està molt més organitzada i institucionalitzada... [porres contra tancades, expulsions contra pintura i ous]... és trist que només sabem trobar la violència en aquells que ténen pocs mitjans per fer-la i que siguem incapaços de veure-la quan ha esdevingut una estructura...

Les legitimitats no són immobils, són contextos...

Anònim ha dit...

i una altra cosa...

"que comencin a buscar una feineta al Burguer King"... algún altre post parlava de que vagin a fer una FP... D'on treieu aquesta superioritat intel·lectual? Em sembla que confoneu un privilegi que teniu (per raons econòmiques, familiars, culturals [bàsicament atzar]) amb un mèrit adquirit...

Salut!

Anònim ha dit...

Mientras desde la asamblea se siga con una actitud autoritaria y de imposición, mientras continueis con la misma prepotencia, mientras seais incapaces de daros cuenta de vuestros muchos errores y pedir disculpas por ellos, mientras sigais pensando que sois unos heroes que deben ilustrar a la masa inculta y conformista, no hay diálogo ni opción posible por nuestra parte más allá de la intransigencia pura y dura.

Y creo que más claro no se puede decir.

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

M'ha agradat molt -pel to- el comentari de l'anònim que esmenta el to de les notícies d'Antena 3, les connexions amb ETA, l'islam, etc. Tens molta raó: fa temps que he deixat de veure aquests informatius perquè és la millor eina per deprimir-se en cinc minuts. Per als seus redactors, sembla com si les bones notícies no existeixin i les dolentes ho semblen molt més quan les expliquen ells.
Sobre això dels conflictes i la violència, crec que fas una reflexió molt encertada i molt ben exposada, encara que no estic del tot d'acord amb tu, si em permets que discrepi (sense cap ànim de polemitzar innecessàriament). En primer lloc, és cert que no és el mateix la violència institucional dels mossos d'esquadra que la de determinats grups d'estudiants (que encara que no sigui institucional també pot ser molt organitzada). Ara bé, més d'un diria que els mossos i altres cossos policials hi són per això i que per això se'ls paguen, quan algú des de dalt pensa que els drets de la gent (o d'una part) estan sent trepitjats per una minoria. No crec que sigui gaire pertinent que en un país democràtic com el nostre, els qualifiquem de "repressors" cada dos per tres. És com si penséssim que viure sense ells estaríem millor, en una mena de societat idíl.lica que tothom mira pels altres, etc. (no m'acabo de creure el discurs rousseaunià de l'home és bo per naturalesa).
En segon lloc, afortunadament els conflictes són inevitables perquè si no fos així, la societat ja fa temps que estaria ancorada en el passat, sense cap vestigi d'evolució. Per tant, hem de suposar que ajuden a millorar.
Ara bé, no sempre un conflicte ha de conduir-se de la forma com s'està desenvolupant aquest. Suposo que ambdues parts no ho han fet del tot correctament com uns i altres esperarien. No conec del tot bé les actuacions per part de l'Administració, i m'agradaria creure que aquí deu haver-hi molt safareig que no ha sortit a la llum pública.
Ara bé, també estic convençut que determinades actituds de l'Assemblea, o si més no d'una part de gent que diu que la representa i s'empara en ella, també ha actuat violentament en moments concrets. O com ho qualificaries si tens davant un grupet de gent -alguns amb la cara tapada- i que quan els dius que vols fer classe perquè els estudiants t'ho demanen, t'escridassen, et fan fotos amb el mòbil i t'amenacen dient que ja et tenen controlat. La veritat és que quan un es topa amb això se li treuen les ganes de voler fer classe. La violència -i això ja ho vaig dir en un altre post- es pot demostrar de moltes maneres i no calen gaires mitjans per exercir-la. Sobretot quan estàs, diguem-ne, sol davant el perill i tampoc és que tinguis ànima d'heroi.
Com molt encertadament dius, les legitimitats són contextos i em sembla que l'Assemblea s'ha deslegitimitat per ella mateixa en més d'una vegada.
Gràcies

Anònim ha dit...

Però voleu parar de criticar!! El que ha passat, ja ha passat, cordons.

Ja s'ha dit i repetit (com les natilles) que l'assemblea ha comès errors (és que algú és perfecte en aquest món?), Ja s'ha dit que les coses no han funcionat perquè l'assemblea no ho ha sapigut plantejar-ho d'una altre manera. Però si volem que es crei un debat sobre la reforma que ens cau a sobre (la devaluació de continguts hauria de preocupar al professorat) s'han de fer accions, a vegades impopulars perquè les autoritats s'asseguin a parlar-ne.

Alto! Estic parlant d'accions impopulars, no de violència. Es pot mantenir una posició de força, sense fer servir la violència, i és la línia que hauria de seguir l'assemblea.

Tanmateix, la UAB no pot aplicar sistemàticament expedients contra tot alumne que participi en qualsevol acte reivindicatiu (em consta que hi ha expedients que ni tan sols van participar en els fets, dels quals la UAB els acusa). Dic això, perquè no pot ser, que a dia d'avui es realitzin accions com aquesta, i el que és pitjor obre un perillós precedent.

El rector tampoc és cap sant i la degana tampoc. Si ens quedem impassibles, davant d'aquests actes (insisteixo, que si hi ha violència, s'ha d'actuar), en els propers anys, auguro un munt d'expedients per alumnes que participint activament en la lluita estudiantil. Perquè es comença expulsant als alumnes que han participat en actes violents, i s'acaba expulsant sistemàticament.

I no us queixeu tant, collons. Que el 2003 es van aturar les clases contra la guerra i ningú va dir res (i va ser tot un mes, així que...).

Anònim ha dit...

La llàstima és que no se us va emportar un camió per l'autopista.

A veure si a la pròxima tenim sort i ens lliurem de tots vosaltres d'una vegada per totes.

Colla d'integristes fanàtics.

Anònim ha dit...

"Des de l'assemblea de lletres seguirem lluitant contra Bolonya i la respressió política de la UAB."

Cínics. Ara per ara només lluiteu pels vostres "companys" i el seu egoista objectiu. Bolonya? ja ja ja...

Bolonya NO.
Assemblea TAMPOC.

ASSEMBLEA DE LLETRES, Fora de la UAB.

Anònim ha dit...

http://blogs.uab.cat/dialeg/2008/12/02/manifest-de-pdi-i-pas-en-relacio-als-expedients-i-en-reclamacio-de-dialeg/
Aquest manifest està signat, entre altres, per Catedràtics d’Universitat (professors del rang més alt) de Química, Física, Matemàtiques, Història, Prehistòria, Economia, Pedagogia, Psicologia Social. Es demana MÉS DIÀLEG sobre els expedients i el procés de Bolonya.

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Algú ha dit que està a favor d'accions impopulars, no de violència i que es pot mantenir una posició de força, sense fer ús de la violència, sent aquesta la línia que hauria de seguir l'assemblea. Quina gran veritat. Segur que molta gent està amb tu. Suposo que Bolonia té coses dolentes i altres de bones (i que ningú esmenta), i si cal que entre tots millorem el que considerem dolent, doncs endavant! Ara bé, i no em vull cansar de repetir-ho perquè ja s'ha dit moltes vegades, crec que bona part de la gent està en contra de l'Assemblea pels seus mètodes, no pas tant pel contingut de les seves demandes.
Dius -de fet, insisteixes- que si hi ha violència, s'ha d'actuar. Aleshores, els expedients i les posteriors expulsions, no és una forma d'actuació per part de l'altre bàndol? No entro en si els estudiants expedientats van ser o no els que realment van actuar violentament -no hi era present i per tant no puc dir-ho amb certesa- però algú podria pensar que si realment ho fossin i no s'actués d'aquesta forma, aleshores sí que hi ha el risc de crear un precedent perillós. D'una forma o altra s'estaria dient que a aquells (siguin o no membres de l'Assemblea) que traspassin unes determinades línies, no poden fer-ho sense que després hagin d'enfrontar-se a conseqüències (del tipus que siguin).
D'altra banda, fa una pila d'anys que treballo a la UAB i no recordo que aquesta hagi aplicat sistemàticament expedients a tort i a dret -si més no d'aquesta magnitud que suposa l'expulsió fulminant d'algú. Ho dic perquè de la mateixa manera que s'ha criminalitzat -de vegades injustament- l'Assemblea per com està conduint aquest sarau, ara sembla com si les autoritats de la UAB fossin totes uns fills de puta. Al Campus hi ha centenars d'actes reivindicatius i això no vol dir que hi hagi la secreta espiant a veure qui hi assisteix (jo mateix hi he anat a alguns i de moment, no m'ha caigut a sobre cap expedient). Dius que "es comença expulsant als alumnes que han participat en actes violents, i s'acaba expulsant sistemàticament". Home, diria que has exagerat una mica. Però és clar, tot és opinable.
I no em valdria l'argument que la violència deriva de la voluntat de la UAB d'aplicar un pla tant si com no, no barregem coses. Es pot protestar, aconseguir avenços, etc. sense haver d'arribar a certs extrems. El que passa és que potser la via de les accions violentes és la més fàcil i la que provoca més rebombori. Diria que el que ha fallat a nivell d'Assemblea és la manca de ma dreta per saber negociar amb qui s'ha de fer i de pressionar allà on era necessari i en el moment oportú. Vull dir que mentre tothom pot ser bo per integrar una Assemblea i dir la seva, fer piquets, pancartes, etc. no tothom ho és (i jo el primer) per saber conduir un conflicte cap allà on vols. Dit això, no sé si l'Assemblea s'ha plantejat en cap moment canviar de dirigents, líders o de caps visibles (no sé ben bé quina expressió fer servir).
Gràcies i bona nit.

Anònim ha dit...

Només afegir que enhorabona!!!

Jo personalment no m'he passat gaire aquests dies, però lo que esteu fent és impressionant!!!!

29 dies d'okupació i aturada de classes!!!!!

Desde el 1978 no passava això!!!!

I no us preocupeu per la legitimitat. Dues dades: quan es va decidir la okupació, van votar a favor 163 persones.

3 setmanes després, 19 dies lectius no fets després, amb estigmatització mediàtica, criminalitzacio de part de la degana HELENA ESTADELLA, la vicedegana SÍLVIA CARRASCO, les firmes de profes demanant repressió a l'alumnat, l'intent de potenciar assemblees de titulacions per tornar a classe, organitzar a estudiantes de filosofia per imposar un referendum i treure les competències polítiques a la Assemblea de Lletres (exclusivament reconegudes pels estatuts de la Facultat), amb esquirols diaris, militants "cremats i cansats", amb l'intent d'organització de la reacció, els "this is my english class".......

MALGRAT TOT AIXÒ.... 3 setmanes després, 19 dies d'activitats pedagògiques racionals i populars, talles, debats, agitació, piquets, cooperació entre l'alumnat, etc...

3 SETMANES DESPRÉS, 19 CLASSES DESPRÉS, 368, 368!!!! ALUMNES DE LA FACULTAT VAN VOTAR EL MANTENIMENT DE LA OCUPACIÓ AMB ATURADA DE CLASSES.

EN 3 SETMANES DE TENSIÓ, LLUITA, CRIMINALITZACIÓ, ETC... EM GUANYAT 200 ALUMNES MÉS!!!!

molts colegues meus que al principi estaven en contra de la okupació, entenem que la situació és insostenible:

NO PODEN EXPULSAR 6 COMPANYS!!! No per ells (me la su, tampoc els conec....), sinó pq no els pot compensar, em de fer que no els hi surti a compte, o ho tornaran a fer una altra vegada, en alguna altra reforma acadèmica....

HEM DE SEGUIR LLUITANT FINS BLINDAR LA SEVA READMISSIÓ!!!!!

ÉS VERGONYÓS!!!!

EL DIA 7 DE GENER S'HA DE MANTENIR LA VAGA!!!

CAL QUE ESTIGUEU TOT NADAL ALLÀ!!! jo m'intentare passarmi el maxim de dies. PERÒ CAL ESTAR LES VACANCES OCUPANT, I EL DIA 7 MANTENIR LA VAGA, MANTENIR-LA TOT GENER I ACONSEGUIR L'APROVAT GENERAL

I PENSAR MÉS ACCIONS DE PRESSIÓ!!

PERÒ AQUÍ HEM DE LLUITAR FINS AL FINAL!

SI ENS TOQUEN A UN, ENS TOQUEN A TOTS!

LA ÚNICA LLUITA QUE ES PERD ÉS LA QUE S'ABANDONA!

Alba ha dit...

Sóc una estudiant d'educació, vinculada a les ocupacions que s'han fet fins ara, tant a la nostra facultat com al rectorat...
Sincerament, veure tants comentaris amb un contingut tant violent vers l'assamblea i els expedientats m'ha fet molt mal...
No sóc qui per titllar a ningú... però n'estic cansada... ignorància és la paraula!
Les participants en el moviment estudiantil, ja no només l'ocupació, sinó tot plegat, sabem com els mitjans de comunicació estan trasgiversant la informació i com, malauradament, una gran part d'estudiants, ens veuen com una amenaça... Cal tenir en compte, però, que som nosaltres qui sabem el que està passant allà dins... qui estem vivint el dia a dia de les ocupacions, i qui podem negar tantes i tantes acusacions sense raons...
Perquè cada una de nosaltres som importants!
Perquè la lluita continúa!

UAB, em fa vergonya pertànyer al vostre òrgan, a la vostra institució...

Expedientats, expedientades... NO ESTEU SOLES!

LoadNeo ha dit...

Este es un pequeño recuerdo que tengo de la huelga del 2003 con respecto a la Guerra de Irak. Soy de Políticas pero conozco gente de Letras y me interesa lo que está ocurriendo. Al asunto.
Tras un mes haciendo clases de 40 minutos (cuando en aquella época mis clases duraban 1 hora y media) y tras muchos paros de clases para manifestarnos (y lo hicimos), cuando elr esto de facultades hacía semanas que habían reanudado las clases...

llegabas a clase y en tus 40 minutos intentabas aprender algo... llegaban los asamblearios y se ponían a golpear las paredes, a poner carteles en los cristales de las puertas donde nos llamaban esquiroles y a gritar que "estaban muriendo niños en Irak por nuestra culpa"... tras todo esto ¿Cómo pueden pedirme que les apoye nunca más?

Este comentario es una vivencia personal. No significa que todos los asambleaios sean iguales, ni las formas ni nada. Sólo es que cuando se presiona a la "mayoría silenciosa" de malas maneras no siepre se logra su apoyo... como es el caso también de letras.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.