04 de desembre 2008

Comunicat de l'Assemblea de Lletres a tota la Facultat Dijous, 4 de desembre de 2008

Comunicat de l'Assemblea de Lletres a tota la Facultat Dijous, 4 de desembre de 2008

La Facultat de Lletres continua ocupada amb aturada de classes des de ja fa una setmana i mitja.
El moviment d'ocupacions s'està generalitzant a la UAB més enllà de Lletres. El passat dimecres es va sumar la Facultat de comunicació, aquest dilluns va ser Psicologia, el dimarts Educació i a Polítiques i Ciències s'està començant amb una ocupació simbòlica per acabar aturant la facultat.
A més, el Rectorat del a UB continua ocupat des del passat 20 de novembre i a cada cop més facultats de la mateixa universitat s'hi estan ocupant els espais comuns.

A lletres, l'assemblea de dimarts al vespre va decidir mantenir l'ocupació durant la setmana i dur a terme, responent a les demandes realitzades, una assemblea multitudinària on el màxim de l'alumnat pogués participar el dimarts 9 a les 14h a l'Auditori per decidir el futur de l'ocupació. El factor clau per continuar l'ocupació durant aquesta setmana és esperar al resultat de les negociacions. Unes negociacions en les que el moviment estudiantil estem aconseguint que es posin sobre la taula temes que fins fa poc el Rectorat havia dit que eren inviables.

La setmana passada vam oferir, cada dia i a cada franja horària, múltiples i diverses activitats, com a alternativa a la docència ordinària. Cal dir que cada cop més professorat s'està sumant a realitzar classes alternatives obertes a tothom
Fins i tot professorat de vàries facultats de la UAB està confeccionan un manifest en que es dona suport a les principals reivindicacions del moviment estudiantil.

Hi ha hagut xerrades, debats i video-fòrums sobre el Pla de Bolonya, la crisi econòmica, les fosses de la Guerra Civil, el Maig del 68,els trangènics, etc. així com tallers més lúdics, de música, cinema, art urbà, autodefensa, danses tradicionals, etc. on hi ha participat com ja hem dit professors de la Facultat, estudiants de tota la Universitat i també gent de fora d'aquesta (treballadorsla Nissan, escriptores, periodistes, activistes dels moviments socials...).

Considerem que amb la ocupació de les Facultats de Lletres,Comunicació,Psicologia i Educació estem obrint al conjunt de la societat, per fi, el debat sobre la Universitat, el seu paper social i la agressió neoliberal que està patint en els últims anys (la LOU i el Pla Bolonya). També pensem que, amb la autogestió d'aquests espais, estem donant un exemple de com hauria de ser la universitat pública: que respongui a gran diversitat d'interessos i inquietuds, de funcionament horitzontal i democràtic, oberta a altres sectors socials i sobretot, impulsora de consciències crítiques i compromeses.
Tenim 4 revindicacions per les quals estem fent l'ocupació: Referèndum vinculant sobre la implementació del Pla de Bolonya i els nous plans d'estudi, arxiu dels expedients i les denúncies, reconeixement del dèficit de la UAB i dimissió de la Degana. Volem informar que les negociacions amb l'Equip de Govern, gràcies a la pressió de les ocupacions, estan començant a progressar: les denúncies penals a 15 estudiants de les assemblees sembla que quedaran en punt mort; el Rectorat ha obert postures sobre la possibilitat de fer un referèndum; i ja ha fet arribar el balanç de comptes de la UAB.
Malgrat tot queden moltes qüestions pendents: el Rectorat no es vol comprometre a acatar el resultat del referèndum i, a més, hi ha la proposta absolutament desmesurada d'expulsar de la UAB 27 estudiants. Les expulsions poden durar fins a 11 anys i sumen 82,5 anys. És gravíssim que en un procés d'encetar diàleg amb el Rectorat la resposta siguin 27 expulsions.
Per tot això, és necessari que continuem amb l'ocupació, amb un programa d'activitats encara més ampli i amb majors energies per seguir lluitant per la pública. No us quedeu a casa, no us tanqueu als despatxos, us convidem a participar i a col•laborar per ampliar i millorar aquest programa, en base a les vostres afinitats i capacitats. L'Assemblea hem ocupat la Facultat per a tothom, per reivindicar una millor Universitat alhora, proposar i gaudir de la que si que volem, ara i aquí! LES CLASSES S'ATUREN, L'APRENENTATGE CONTINUA, VINE I PARTICIPA!!

Enviar propostes a: assemblealletresuab@gmail.com
Per més informació: http://www.cgt-uab.net http://asslletres.blogspot.com
http://especialbolonya.wordpress.com http://repressiouab.wordpress.com

26 comentaris:

SEPC URV ha dit...

VÍDEO MOBILITZACIÓ TARRAGONA
http://www.youtube.com/watch?v=Os5VA2Jnhy4

Anònim ha dit...

No puc exercir el meu dret d'assistir a classe per què vosaltres m'ho impediu. Al·legeu que que puc expressar la meva opinió a les assamblees que hi ha i que si sóc raonable i convenc a la gent podré assistir a classe.
Diueu que l'assamblea és soberana i que cal acceptar les seves decissions.

Vaig anar i a l'assamblea només hi havien 58 persones.

És curiós que vosaltres, els anomenats anti-sistema, establiu un sistema al qual seguiu cegament. Si creieu que l'assamblea és soberana i cal acceptar lse decissions preses, per què no accepteu la normativa superior (lleis, per posar un exemple). Per què no us interessa.

Per què no deixeu fer classe? Per que la majoria d'alumnat aniria i la vostra reindivicació quedaria deslluïda. Ho feu per què així us assegureu l'èxit.

Per què dieu que representeu a 4000 alumnes de lletres si només sou 50 a les assamblees?
Per què manifesteu que la universitat s'està endeutant i provoqueu danys que suposaran un major endeutament (pintar les parets demostra manca de coneixement i la radicalitat de les vostres accions i per tant, us desvirtua).

Crec que sota el paraigües de Bolonya, el que realment feu és una protesta contra el sistema capitalista i la globalització.
Es vergonyòs com manipuleu.

Es vergonyòs com retalleu els drets dels altres.

Encara qeu ho negeu, diferiu molt poc dels feixistes. Ells tenien un Franco i vosaltres una "assamblea minoritària i poc representativa"

Anònim ha dit...

Em sembla que amb la identificació de l'assemblea amb el feixisme queda clar que el sistema educatiu requereix d'una profunda reforma...

Pel que fa a les pintades, ja ho hem dit un munt de vegades, però bé, ho faré un altre cop, les pintades van aparèixer i no tenen res a veure amb l'assemblea. Tot i això, com que la Facultat és de tots i ara qui la gestiona és l'assemblea d'estudiants, es va decidir que es taparien les pintades amb murals, com el que hi ha al pati de lletres o com el que hi ha al passadís de les 108-115, i el que s'està realitzant a la 501.

Salut!

Anònim ha dit...

Llavors, s'ha decidit que l'ocupació segueix? La setmana que ve també? És q a comunicació, el degà ha enviat un comunicat dient q s'havia decidit (que no m'ha qdat gens clar qui...pq suposo q tampoc els interessava dir-ho...)que les classes es reprenien ja. Anirem descoordinats respecte comunicació? :S M'he perdut...Salut i lluita!!!

Anònim ha dit...

La facultad esta llena de pintadas, hay bombonas de butano para cocinar, se han visto miembros de la asamblea fumando, todo dentro de la factultad.

Os comportais como dictadores, una asamblea de 100 personas, tirando para arriba no tiene poder para decidir sobre una facultad entera.

Estais negando el derecho a estudiar

Y que pasa que si no pensamos como vosotros es que somos tontos y no entendemos aun que es bolonia y nos lo teneis que volver a explicar? Porque ese el el plan que estais llevando...

Seria mejor que os pongais a trabajar y dejar de hacer talleres y acampadas en la universidad...

Anònim ha dit...

Algú pot informar del resultat de la negociació d'ahir?
no vaig poder assistir a l'assembla i crec que és un punt molt important.
salut!

Anònim ha dit...

jo proposo que la setmana vinent nem tots a classe passant-nos pel forro el que diguin els okupes aquests. I si venen piquets, que vinguin. Ja els farem fora. La Uni és de tots, no? Seva, sí. Nostra? També.
Dimarts tots a classe. Yes we can!

Anònim ha dit...

Això és el que em de fer, dimarts tothom a classe, em sembla que serem molts més dels que ells volen i diuen... A veure si així fem callar a aquesta colla d'irresponsables!!! Si uns quants "radicalillos" aconsegueixen actuar amb aquesta impunitat davant de tothom, llavors sí que ens trobarem davant de la fi de l'ensenyament públic. La decisió d'un estudiant embriagat am la seva petita massa no pot valer més que la decisió d'un professional.

Anònim ha dit...

Ya era hora de ver que hay gente sensata, que corra la voz! El martes hay que ir a clase. Estamos hartos de esta gente. Y si quieren echarnos de clase, pues que se atrevan, que cada vez estamos más hartos.

Anònim ha dit...

Estic començant a entendre perquè la metodologia de la societat i el destí de l’ésser humà no te solució alguna. Ens venen falsa democràcia i ens sentim satisfets. Tenim l'estat del "mínim benestar" i ens despreocupem de les coses que ens envolten i de les injustícies que caracteritzen aquesta societat.
Me sublevo al pensar en lo que nos está viniendo encima i en lo que nos vendrá. Me indigno al pensar y al saber que el futuro a corto plazo de éste mundo-sociedad se va a pique.
Todo esto sabiendo el pensamiento retrógrado que los estudiantes están demostrando en la incompostura del proceso y al plan del Espacio Europeo de Educación Superior. Es algo que nos afecta a todos -insisto, a todos y a cada uno de los estudiantes- y está, precisamente, a la vuelta de la esquina. Es inimaginable, para mí, la dejadez i la indiferencia que algunos individuos -cada vez más, por desgracia- demuestran al querer retomar las clases cuando, justamente ahora, se está comprobando empíricamente que las ocupaciones que se están llevando a cabo en muchas facultades están empezando a dar resultados. Es pragmático el hecho de que rectores i dirigentes de universidades están, empezando a ceder y se están consiguiendo los primeros pasos que deberían ser el empujón para que, como a mínimo, se dignasen a otorgar los puntos que se piden y exigen en las declaraciones de los estudiantes.
¿Y justamente ahora queréis retomar las clases?
Creo que todos los estudiantes en algo estamos de acuerdo, y es que el Plan de Bolonia no es que sea muy beneficioso para nosotros mismos. Pero no entiendo que queréis conseguir quedándoos en casa o intentando retomar las clases. ¿No os sentís identificados con toda la mierda que nos viene encima a causa de este dichoso Plan?
¿O es que os importa un bledo lo que se les presente a las siguientes generaciones?
Si os basáis en que estáis perdiendo las clases, y por consecuencia el dinero, os recuerdo que si se aprueba finalmente este Plan Boloñeso tendréis que pagar el doble, ¡o quién sabe cuanto…!
Pensad que si por razón alguna estáis viviendo dignamente y por consecuencia, estudiando mínimamente bien, es que anteriores generaciones lucharon y se movilizaron para que sus descendientes (nosotros) pudiesen ejercer sus derechos, tener mínima libertad, y vivir en una sociedad supuestamente tolerante.
Ahora nos toca a nosotros NO ser EGOÍSTAS y pensar un poco en lo que se les viene encima a nuestros familiares, amigos, etc.
Quiero reiterar que si lo que os preocupa es perder clases, podéis seguir con vuestro temario independientemente de la docencia de los profesores. Coger libros, estudiar por vuestra cuenta, etc.
Y bueno, en cuanto a lo de las asambleas, no entiendo como algunos tienen la cara de presentarse en la misma solo para votar que se retomen las clases. Es de un egoísmo impresionante… Y si tenéis más propuestas, y si os quejáis de que no tenéis representatividad o no os sentís identificados con esta asamblea, participad, pero no solo ahora, siempre. No sé si sabéis, que actualmente (ya está institucionalizado), las asambleas son órganos representativos y puede ir quien quiera. No solo aquí, en Pekín en Pokón también… Y si tenéis propuestas y tenéis la suficiente fuerza (no física) para llevarlas a cabo (independientemente del número de personas), hacedlas públicas. Pero no restrinjáis vuestra voz de opinión para criticar i vituperar a los demás.

Tenemos que ir todos a una; la unión hace la fuerza.

Salut i força al canut!

Anònim ha dit...

A veure, és fals que a Comunicació hi tornin a haver classes.

El degà ha enviat això quan una assemblea de 400 persones va decidir mantenir l'ocupació fins que no s'arribi a un acord. És un intent més per part dels dirigents de les facultats i de la universitat d'intentar rebentar les ocupacions, igual que ho van ser les reunions de titulacions (fixeu-vos que fins i tot es fan fora de la facultat sense cap explicació).

Pel que fa a la gent que crida a fer el boicot, dimarts hi ha una assemblea, que és on s'han de decidir les coses. I per la gent que realment se'ls creu, neu amb compte, perquè sabem que hi ha gent enviada directament pel deganat per nar incitant a la gent per fer això independentment del que surti a l'assemblea (que no dic que tots, compte, però que n'hi ha, és cert i ens ho han comunicat fins i tot professors).

Pel que fa a les pintades, no tenen RES a veure amb l'assemblea. Senzillament algú les va fer. I tot i això, com que qui gestiona ara la facultat és l'assemblea, ens n'hem fet càrrec i s'estan treient o tapant amb murals currats. I amb això s'està fent una gran feina, ja que ja n'hi ha tres murals molt ben fets a més de vàries pintades tapades. Tot això, torno a dir, ho ha fet l'assemblea per acord.

D'altra banda, el tema bombones de butà, aquestes estan fora per seguretat, no hi són dins. I és fals que es fumi a dins, ja que és un acord que va pendre l'assemblea a finals de la setmana passada. I si hi ha algú que ho fa, perfectament podeu dir-li que no es pot fer.

I realment, deixeu de dir que treballem. Ja n'hi ha prou de que fomenteu el prototip de l'assembleari gandul que no va a classe. Aquí tothom està perdent classe, i quan hi ha, tenim doble feina: nar a classe i seguir amb l'activitat de l'assemblea...

De veritat, prou ja d'aquest tipus de comentaris i d'altres que ens acusen de totalitaris o feixistes, ...


Salut!

Unknown ha dit...

A la que es subleva al pensar que tal i que cual, no cal que et sublevis tant: l'ésser humà és decepcionant, sempre ho ha estat i sempre ho serà. És la seva gràcia, en el fons. De vegades brilla, però normalment, la caga.
Jo dec patir d'un excés d'empatia o algo així perquè crec que entenc les dues postures.
Entenc que l'assemblea és l'òrgan de representació que tenim i que hem de respectar les seves decisions. Entenc que si no hi assistim no podem saber què hi passa i tampoc no podem exercir-hi el dret a discrepar. També entenc que s'ha fet un esforç per informar el personal i que fa temps que es fan accions contra el ditxós pla i les seves implicacions. Finalment, entenc que si només hi ha 150 assistents es voti en funció d'això. De fet, l'estatut de fireta que es van inventar els polítics l'any passat bé que es va aprobar amb una molt pobre participació i tothom (ells, almenys) ho dóna com a bo. Doncs això.
Vull deixar clar també que malgrat no haver-hi participat gaire (perquè només he passat per la facultat un parell de dies des que està ocupada, i no em fa res que alguns em tirin als lleons ni confessar la meva anti-socialitat), estic d'acord amb les mobilitzacions i les ocupacions contra tot el que el pla Bolonya ha destapat, les mancances del sistema universitari d'aquest país, l'accentuació que suposarà l'entrada en vigor del pla sense altres mesures i els càstigs desmesurats a estudiants que es van aplicar durant el curs passat.
En aquest país si no fas bon soroll ningú no t'escolta. Tots sabem el nul efecte que produïen les vagues dels dijous i les manifestacions puntuals.
Entenent tot això, però, tampoc no puc deixar d'entendre els qui no hi estan d'acord.
Considero que potser, davant una decisió tant important com és l'aturada de les classes s'hauria d'haver informat d'una manera més efectiva. Tots sabem que la facultat té masses cartells i que, per a molts, són ja només una altra part del decorat: no se'ls miren ni se'ls llegeixen. Jo crec que el sol fet de veure algú amb pinta de punki-jipi-alternatiu-radikal-comlivulguisdir al darrere un taulell d'informació, o de veure un logo d'aquests en un cartell ja és, per a molts, motiu suficient per a no fer cas. Sí, potser és trist, però jo crec que és així, no em feu dir el perquè. I no en tinc la solució, només comento el que em sembla: crec que els canals per transmetre la informació de l'assemblea estan massa "viciats" i que caldria obrir-ne de nous. En aquest sentit, i en els temps que vivim, tampoc no em puc estar de dir que el bloc de l'assemblea no em sembla gens efectiu, ni en els continguts, ni en la imatge, ni l'eficiència ni la rapidesa en penjar-hi les últimes novetats (tot i que això sembla que està millorant últimament).
A més de la falta d'informació, també crec que una decisió com aquesta, pel que comporta i pel que pot generar (en aquest cas, l'augment de la desafecció de bona part dels estudiants vers l'assemblea, cosa prou important) potser sí que mereixia un altre tractament o sistema de votació, més obert i participatiu. Així, si més no, malgrat la participació hagués estat baixa es tindria un molt bon argument contra una de les crítiques més generalitzades. No tinc tampoc la solució a tot això, és només una altra impressió per qui la vulgui recollir.
En fi, tampoc no sé on vull anar a parar, suposo que només volia "buidar el pap". Com deia al principi, malgrat estar, en el fons, a favor de les aturades, entenc també els qui no ho estan i considero que, des d'una banda i una altra, l'últim que ens cal ara és anar jutjant i acusant uns i altres per les nostres opinions.
Aniré a l'excepcional assemblea de dimarts, a veure què es decideix. Si més no, anant-hi personalment m'informaré ràpidament de què hi succeeix. M'emporto un entrepà per si s'allarga?? ;)
Salut i bons aliments.

Anònim ha dit...

Quina gràcia em feu! diu el Sergi Caravaca " és fals que es fumi a dins, ja que és un acord que va pendre l'assemblea a finals de la setmana passada". Ocupar la facultat també implica trencar amb totes les normes, fins i tot les que van a favor de la salut pública? NO es pot fumar a tot l'edifici de la facultat. Però és clar, qui no es planteja si és moralment acceptable atorgar-se la representativitat de 4.000 estudiants sent només un 5% d'aquests, com s'ha de parar a pensar en els pulmons dels altres? I això és només una de les mil i una coses que es podrien dir respecte al tema de l'assemblea.

També em fa molta gràcia quan diu que els assemblearis tenen doble feina quan hi ha classe: assistir-hi i treballar per l'assemblea. Jo treballo 40 hores setmanals, cuido del meu fill i vaig a classe (quan l'assemblea magnànimament me les permet fer). Això ÉS treballar! Us queixeu del sistema... i què en sabeu del sistema? si aneu a classe i "treballeu" per l'assemblea i això us suposa una gran feina i no feu res més significa que no treballeu per pagar-vos la carrera... qui la paga aleshores? els papes? i aquest és el sistema que voleu destruir? doncs comenceu per destruir els vostres hàbits de vividors i penqueu per tornar als vostres pares tot l'esforç que han fet durant anys per donar-vos el que necessitàveu. Formeu-vos i treballeu, i deixeu que els altres es formin i treballin.

Anònim ha dit...

Tot i els dubtes que pdia tenir al principi respecte a l'ocupació, veient com han transcorregut aquestes dues setmanes i l'actitut d'uns i altres només puc que recolzar totalment l'ocupació. He assistit a diverses xerrades i assembles i estan cansats d'oferir diàleg i demanar als contraris a l'ocupació que vinguin a la uni i donin la seva opinió. He sentit molts arguments a favor de l'ocupacio i em semblen raonables, en canvi de l'altra banda només un no perque no i perquè em de fer classe i ara pel que veig alguns parlen d'anar a classe per la força passant-se pel forro la decissió de l'assemblea (que som tots els estudiants els que podem participar-hi encara q nomes siguin quatre els que penquen), menys mal que els antidemocratics son els assmblearis.Tot i que s'excussen en la por per a donar la seva opinió crec que si no la donen és per la falta d'arguments.
Durant aquestes dues setmanes no s'han deixat d'oferir coneixements en aquesta facultat autogestionada, la qual cosa diria q es el principal motiu pel que un va a la universitat. Es pot aprendre de moltes maneres, no cal q sigui contingut especificament acadèmic.
Està vist que en aquest món qui no plora no mama i per aconseguir drets i millores pels estudiants s'ha de lluitar i dels quatre punts que es reivindicava amb l'ocupació sembla que alguna cosa es va aconseguint. Endavant!!

Salvador

Anònim ha dit...

Es pot aprendre de moltes maneres, si, Salvador, però la vida ja m'ensenya aquestes maneres o me les ensenyo jo, justament vaig a la universitat per a que m'ensenyin acadèmicament. No tots som tan llestos com per poder autoformar-nos en els continguts de la nostra carrera sense necessitar l'ajut o guia d'un professor.I per això ens cal anar a classe.
Silvia

Anònim ha dit...

Això de que l'assemblea està oberta a tothom és un dir: si l'assemblea es fa a les 19h que és quan alguns treballem ja em direu si hi podem anar a fer sentir la nostra veu.
D'altra banda quan es demana en assemblea que aquesta es convoqui pel matí per tal que la majoria de gent hi pugui assistir, es vota que no. Però sabeu per què? perquè els pro-ocupació saben que es demana que es faci pel matí per poder votar que es reemprenguin les classes i com que no volen que aìxò passi, directament tiren enrere la proposta de fer assemblea pel matí.
Això va passar el passat dimarts a l'assemblea de la tarda quan uns estudiants de Musicologia van fer la proposta. I això dieu que és democràcia? Manipular les assemblees per a que surti el resultat que tu vols no és democràcia.

Anònim ha dit...

Quina representativitat té aquesta assamblea de Lletres que només agrupa a 50 persones a favor de l'ocupació i es talla la veu dels que volen opInar diferent i volen continuar fent classe, que és el nostre dret adquirit ( I QUE SOM MAJORIA) ???

jo proposo que la setmana vinent nem tots a classe passant-nos pel forro el que diguin els okupes aquests. I si venen piquets, que vinguin. Ja els farem fora. La Uni és de tots, no? Seva, sí. Nostra? També.
Dimarts tots a classe. Yes we can!

Unknown ha dit...

Caram, tu. Que fuerte que fuerte...!!
La veritat és que si en el meu missatge anterior afirmava que entenia les dues postures, cada vegada que veig un missatge d'aquesta mena em convenço una mica més a favor de la ocupació.
Si sou o no majoria ho hauríeu de demostrar a l'assemblea. Aquesta mena d'instigacions a "passar-se pel forro" el resultat de les assemblees sí que em resulten realment preocupants. Els vostres arguments són força buits, heu de reconèixer que no hi ha color respecte dels que argumenten la ocupació.
Espero que tot això ho aneu a manifestar el proper dimarts a l'assemblea, i amb arguments més bons que el "passar-se pel forro" el resultat de l'assemblea.
En fi, crec que com a universitaris (i de la facultat de lletres!) que som, hauríem de fer gala d'unes argumentacions més acurades.
Decididament, com deia el Salvador, cada cop que argumenteu tant brillantment contra la ocupació, em convenceu una mica més a favor d'ella.
Us ho hauríeu de fer mirar, perquè ja m'estan agafant ganes de pillar el sac de dormir i tot...
En fi, salut, bons aliments, i sobretot, caaaaalma.

Anònim ha dit...

subiroff, jo no tinc perquè donar explicacions de per què vull tornar a fer classe. És el meu dret com a estudiant. I pensa que si algú es considera amb poder moral per pensar en "passar-se pel forro" les decisions de l'assemblea potser és perquè aquesta assemblea no és representativa i perquè quan un vol dir la seva el que fan és girar-se-li en contra i manipular les coses per a que no es pugui dur a terme una democràcia real. Llegeix el que va passar amb els de musicologia en un comentari de més amunt.

Anònim ha dit...

Companys! menys donar explicacions de per què volem tornar a fer classe! anem a l'assemblea el proper dimarts a les 14h tots els que poguem i votem que NO VOLEM CONTINUAR AMB L'ATURADA DE CLASSES.

Marta S.

Anònim ha dit...

Tincs quatre llicenciatures universitàries. La primera la vaig inicià cap als vols de l'any 1983, en ple procès restructuratiu del sistema universitàri.
Vaig participar molt activament en la consecusió dels drets que actualment tenim.
El sistema del qual gaudim és fill de les negociacions que vam portar a terme. L'assamblea que ara empreu la vam aconseguir nosaltres.
Malauradament, amb el pas dels anys, heu fet de l'òrgan rector de la universitat, com és l'assamblea, en un ens partidista, abocat a donar-li la importància que es mereix en funció de l'època en què es viu: fa 20 anys en mans dels d'esquerra, fa deu anys en mans dels independentistes, ara en mans dels antisistema.
Això o és un sistema democràtic. Això no és en el que vam pensar els seus pares.

Anònim ha dit...

Continuo defensant que utilitzeu el paraigües de Bolonia per lluitar contra altres aspectes de la societat catalana, en concret contra la globalització.

Anònim ha dit...

Algú em pot respondre a la meva pregunta?

¿creieu que si deixessiu fer classes la gent no aniria en solidaritat amb la vostra causa?

Resposta:

No, la gent aniria en massa a classes.

Moraleja:

Aquesta és la veritable assamblea. Amb la que pensa, fa a actua la gent.
Encara que us sàpiga greu, la gran majoria d'estudiants no estan amb vosaltres.

Anònim ha dit...

Si ni tant sols teniu un pla alternatiu a Bolonia.
Demaneu un referendum el qual si guanyeu, donarà peu a una discussió assambleària que pot durar anys i anys.
Utopia típica d'uns nens de 18-25 anys. Quan en tingueu 50 pensareu diferent. Segur

Unknown ha dit...

No, anònim, no cal que donis explicacions si no vols, faltaria més. D'altra banda, si sou tants i tants, jo crec assistint a l'assemblea hauria de ser fàcil que les propostes que feu tiressin endavant.
Als pares de la criatura dels anys 80, si no volen que es comporti així, potser haurien d'assistir-hi, dic jo.
La moraleja no l'entenc gens: "...Amb la que pensa, fa a actua la gent..." ¿¿¿???
"Utopia típica d'uns nens de 18-25 anys. Quan en tingueu 50 pensareu diferent." Jo dec tenir problemes, perquè en tinc 30 i cada cop més ganes que les ocupacions continuin més i més...

Anònim ha dit...

A veure, ja està bé de manipular les paraules.

L'acord que no es fumi a l'edifici és un acord pres en assemblea. No és perquè ens vingui imposada per cap llei.

I segon, qui t'ha dit que no treballem? Com pots arribar a assegurar coses que no saps? I ja et dic jo, que has relliscat i molt aquí...

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.