08 de desembre 2008

Assamblea de Filosofia i Lletres, dimarts 9 de desembre.

Com ja s'ha anat comunicant a tota la facultat, el dimarts dia 9 de desembre hi ha convocada una assamblea de tots i totes les estudiants de la facultat de Filosofia i Lletres, a les 14 hores del migdia per tal de que hi puguin participar els alumnes de matí i tarda, aquesta assamblea es celebrarà a l'auditori de lletres, ja que s'espera una alta participació de l'alumnat.

Aquesta assamblea determinarà i marcarà els punts a seguir en l'ocupació de facultats, i el futur de l'ocupació de la facultat de Filosofia i Lletres, on s'intentarà arribar a un consens entre tots els estudiants per tal d'obtenir un resultat que sigui positiu per totes les sensibilitats.

S'espera la participació de tots i totes, vine i participa.

64 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Quién votará en la asamblea?
¿Se controlará el censo y la entrada para que solo participen estudiantes de la facultad?
¿Dónde está escrito que es legal que un puñado de ocupas atemoricen y paren las clases?

Anònim ha dit...

No sé de qué te asustas, no vendrán los Mossos, a no ser que los llame la Degana.

Los ocupas estan cada uno en su facultad.

Si te preocupa el control de la presencia de estudiantes de fuera, ten en cuenta que en todas las asambleas se han presentado y que presentarse antes de hablar es un buen método, sobretodo para identificar a los secretas, que también los hay.
Dicho esto, celebro que mires el blog de la asamblea, aunque tu cabeza estrecha no te permita analizar las cosas sin miedo y creas que tu enemigo son tus compañeros. Qué buen lavado de cerebro han hecho contigo, mylord.

Anònim ha dit...

No me ha lavado el cerebro nadie, sólo unos simpáticos manifestantes con pasamontañas me cogieron del cuello en marzo por querer entrar en mi facultad mientras ellos jugaban con cadenas. Eso sí da miedo, y en mi estrecha cabeza eché (y sigo echando) de menos a los mossos.
Dicho esto, repito la pregunta, ¿dónde está escrito que algunos alumnos pueden anular el derecho de ir a clase de los otros?

Anònim ha dit...

L'ocupació que s'està produint a terme no és ni de bon tros igual que la tancada del març passat. I et recordo que els mossos van carregar contra la gent que estava fora concentrada...

Anònim ha dit...

putu consens dels collons! estic fins la titola del consens. vau demanar consens per l'ocupació? NO, vau votar, oi? Pues demà JO VULL VOTAR, i si no BOICOT A L'ASSAMBLEA I A LES SEVES DECISIONS. TOTS A CLASSE, i si venen piquets els engeguem a passeig! ocupeu la gespa de la uni! ah, no, pobrets, que fa fred... i a sobre de tenir expedients, tindreu una baixa laboral... ah no, que no feu ni brot... clar, si teniu temps d'ocupar facultats, poques responsabilitats teniu...
Esteu aconseguint que us odiem. Jo vaig a classe i si entra algú que es prepari.

Anònim ha dit...

Veo que nadie es capaz de citar el documento que legitima la ocupación. Los antisistema por definición no actúan dentro del sistema, sino contra el sistema. Los que queremos hacer clase somos más, pero ellos son más violentos. Pido que cada uno haga lo que crea mejor: huelga o ir a clase.

Anònim ha dit...

No crec que ajudin gaire ni les acusacions de tenir el cervell rentat ni les que diuen que qui ocupa no treballa i coses similars.
Tots som adults aquí, i cadascú fa de la seva vida el que vol, o el que pot.
Cosa diferent, i més greu, són les crides al boicot i despropòsits similars...
Sobre això del document que legitima la ocupació... quina "artimanya" és aquesta? Saps perfectament que no existeix aquest document, senzillament perquè la ocupació no és res més que una decisió de l'assemblea.
Demanar aquest document és tergiversar la realitat o no saber ni de lluny de què va tot això.

Anònim ha dit...

Per cert, "violentos"? Algú t'ha coaccionat amb violència? Si és així et demano que ho denunciis públicament avui a l'assemblea extraordinària, als mossos, on sigui! Però si no és així, sisplau, retira-ho immediatament.

Anònim ha dit...

Sí, violentos. ¿no has leído bien el mensaje? Y denunciar...¿a unos cobardes encapuchados?
Por cierto, claro que pido un documento que legitime la parada, porque si no existe, estamos hablando de anarquía...ah, espera, que se trata de "antisistemas"...pues nada, no hay nada que hacer, la ley de la selva y palante.

Anònim ha dit...

Qué triste... El gran triunfo del poder es que los oprimidos se sometan a él de buen grado. Hace pocos años, la mayoría de profesores hubiera apoyado la huelga y por supuesto los alumnos. Hoy hay un empeño en llamar "antisistema" a las personas que protestan, como si la huelga no fuera un derecho perfectamente democrático. Muchos alumnos dicen estar en contra de Bolonia pero no apoyar los métodos de la asamblea, cuando todos sabemos que, si no se paran las clases, la protesta no tiene ninguna repercusión. A todos nos molesta perder clases, a todos nos cuesta un esfuerzo estudiar, pero si queremos ganar algo a largo plazo, como una universidad pública y democrática, hay que sacrificar algo también.

Anònim ha dit...

Si universidad pública y democrática quiere decir los métodos de la asamblea: voto a mano alzada sin identificación ni control, que no nos pase nada. Así nos va.

Anònim ha dit...

por cierto, veo que existe el derecho a la huelga (no lo niego!!) pero no existe el derecho a discrepar de los métodos y por tanto hacer clase. Quien quiera que haga huelga, y el que no, pues no.

Unknown ha dit...

El sábado visité el periódico alternativo KAOS EN LA RED y tras leer este articulo:

Mossos en la universidad? sí pero no para estudiar.
"Por lo visto, a los dos últimos rectores de la UAB, les gusta más la represión que a un “tonto” un lapiz (con todo el respeto hacia ""tontos””)
Avalancha | Para Kaos en la Red | 5-12-2008 | 575 lecturas

les envié un comentario. A la mañana siguiente no estaba. Lo volví a enviar ayer, y hasta ahora, allí sigue. Como veo que hay posiciones encontradas lo adjunto. Perdonad la extensión.

TITULO DEL COM,ENTARIO - Santa Lucía te conserve la vista
REMITE: Universidad Mundo Extraterrestre|08-12-2008 17:44

Desde luego tu opinión es tuya y me hace feliz vivir en un lugar donde puedes expresarla. Y yo criticártela, porque puedo ¿verdad?

Si todo el terrorismo vertical y horizontal que sufres lo es porque te fotografien, o que el rector nos escriba textos diferentes a unos y a otros, y otros cuantas naderías o majaderías semejantes, (que no voy a señalar en concreto pero escritas ahí están) me perdonarás pero no puedo más que pensar que estás viviendo en un mundo que desde luego no es el mundo dónde yo vivo. Estás en la luna, que te diría mi abuela. En el mundo que yo vivo hay hambre, dictadores, Guantánamo, Corea del Norte, el castrismo, Chechenia, teatro tomados por policías que matan a cientos de rehenes sin que les moleste ningún juez, y hubo caso GAL, etc.. En el tuyo, sin embargo hay que mantener una lucha titánica contra unos monstruosos enemigos que son … los rectores, profesores con plaza fija, becarios aspirantes a lo anterior, y… liberar a la doncella UniPública, ante la pasividad de la mayoría engañada y boba que vota y traga cada 4 años, pero que un día abrirá los ojos y os lo tendrá que agradecer.

Creo que te has montado un micromundo, que existe pues es lo conformáis vosotros por mucho que sea producto de vuestra fantasía, de unos análisis delirantes realizados desde la confusión conceptual y mental. Ese vuestro micromundo solo puede existir en sociedades desarrolladas, democráticas, que os reconocen libertad y no os ocupan fuerzan a dedicar todos las energías a conseguir comida y techo, pero eso para vosotros no tiene importancia alguna. En ese micromundo vivís marginados, con vuestras actividades, locales, publicaciones, relaciones, conflictos, … hasta que de cuándo en cuándo (pasan años de una vez a otra) aparece (caso último: contra la invasión de Irak) o encontráis (lo de ahora, No a Bolonia) un tema que os permite conectar con el resto de la sociedad.

La lucha de ahora: Decís defender la Universidad pública y la degradáis haciendo una “lucha” que le impide ejercer su función: estudiar y adquirir conocimientos. Con vuestros hechos contradecís vuestras proclamas: es justo detenerla indefinidamente “para que se abra un espacio de debate” porque ¿eso quiere decir en tu boca el “No a Bolonia”, verdad? Las universidades privadas deberían agradecéroslo (Una sugerencia: pasarles la hucha a ver si les sacáis unos eurillos para reponer la despensa de los ocupacionistas que hay que darles la pitanza a los héroes que luchan y duermen en el espacio público que son las facultades.¡¡Larga vida para los mejores!!)

Hoy sois la vanguardia que, en unas cuantas facultades de universidades públicas, dirige a unos estudiantes universitarios cada día más despolitizados, ingenuos, infantiloides, desinformados pero también soñadores, que quieren “ayudar” y ser “buenos”, casi incapaces de decir no (salvo a papa o los profes) que son vuestra infantería contra vuestros molinos de viento.

Lástima que tu capacidad discursiva (y hasta los detalles de talento que muestras) este alimentada por una confusión mental que degrada ideas que debían ayudar a los desposeidos a mejorar su vida. Ideas que debes creer son de izquierda "real", de izda no-vendida, y que te sirven para perjudicar a lo que crees apoyar. Santa Lucía no te ha conservado la vista, benvolgut autor. Para ver más allá de la apariencia hay que esforzarse para perfeccionar la vista uno mismo, y algunos de los que nos han precedido o de nuestros contemporáneos pueden ayudarnos: estudiémoslos. Que aciertes a elegir correctamente.

Bona nit. (Enviado a las 3:40 h. del 6/12/08)

Universidad Mundo Extraterrestre

Anònim ha dit...

"mismo de antes", més val que et calmis una mica, sinó, a més de perdre classes, potser hi perds la salut. veig que segueixes mesclant coses i demanant coses que no existeixen, i tot a consciència, perquè no es pot ser tant despistat. amb aquest discurs jo no et faré més cas.
sobre el text de la "universidad extraterrestre", què dir? un bon intent, suposo, però la veritat, trobo que és el text més trist i decebedor que he llegit en moooolt de temps.

Anònim ha dit...

A ningú se li ha acudit pensar que la gent que estudia en torn de matí normalment treballa a la tarda i, per tant, no es pot quedar a fer una assemblea de 14 a 16h.? Em sembla molt bé que es compti per fi amb el torn de tarda (cosa que no s'ha fet mai), però no seria més factible fer una assemblea al matí i una altra a la tarda? O, igual que es va fer amb el "referendum", posar unes hurnes al hall per votar la continuació (o no) de l'ocupació?
Crec que d'aquesta manera l'únic que s'aconsegueix és que la gent pensi que les assemblees es fan a aquestes hores per tal de que hi hagi menys participació d'aquella gent que no està "vivint" a la facultat o que té altres responsabilitats com per poder passar allà tot el dia.

Anònim ha dit...

Així.. demà dia 10 hi ha classes a lletres o no?

Anònim ha dit...

Mònica,

claro que se le ha ocurrido a alguien. La asamblea ha comenzado tarde, y se ha empezado a alrgar y a dar vueltas al mismo tema por parte de los ocupas, cuando era claro que el sentir mayoritario era a favor de votar ya el fin de la parada de clases. Los que trabajamos hemos empezado a tener que irnos a partir de las 3, así que...

Anònim ha dit...

Al final l'assemblea que ha decidit? perquè no tothom ha pogut assistir per diferents motius. Moltes gràcies. Esperem que aixó s'arregli el més aviat possible perquè els que sortirem perden serem els propis estudiants.

Anònim ha dit...

Finalment, aconseguint un consens entre tots els estudiants s'ha decidit continuar amb la ocupació tal com està anant fins ara fins dilluns, mentrestant en aquest mateix blog es penjaràn les propostes existents que es votaran en una urna al hall dilluns que vé.

Val a dir que en tota l'assemblea la "majoria" que volia tornar a fer clases ha quedat perfectament evidenciada per la seva falta d'arguments mentre la "minoria violenta i antisistema" ha tingut la capacitat de convencer a gent amb arguments i voluntat de dialeg, cosa que ha permès no haver d'arribar a la votació excepte en un punt, si l'urna es posarà dilluns o dijous que vé, finalment per 220 vots a favor (entre ells molts de la "majoria") i 58 (alguns d'ells de la "minoria violenta") s'ha decidit dilluns.

Naturalment la durada de l'assemblea ha fastidiat a molta gent que havia de marxar, entre ells més d'una cinquantena de membres de l'assemblea que, per si no ho sabies, també treballen.

Per altra banda si pots demostrar que una sola persona encaputxada ha entrat a una aula durant l'ocupació et convido a un sopar, i finalment dir-vos que llegiu l'article 34.1 del reglament de la facultat de filosofia i lletres, "l'assemblea és l'organ de participació, representació i decissió en les matèries pròpies del seu àmbit" (pot variar perquè l'he escrit de memoria).

Finalment remarcar el que ha quedat més que clar, la "majoria" d'estudiants no ha sigut capaç de mobilitzar prou gent ni prou conscienciada com per tombar l'assemblea, pregunteu-vos que vol dir "majoria".

Anònim ha dit...

L'assemblea ha acabat a les 17:40, després de què per una majoria aclaparadora es consensués que dilluns dia 15 (en lloc de dijous 11, que era l'altra data que s'havia proposat) es donava als estudiants el dret de votar sobre la forma i/o la continuitat de l'ocupació, si en convivència amb una semi-represa de les classes o no. El total d'opcions de vot que han elaborat els estudiants de filosofia recull des de propostes "suaus", com acabar amb l'ocupació sense més, fins a la duresa més reivindicativa que passaria per fer vaga de fam o encadenar-se a la porta de la Generalitat.

Anònim ha dit...

kafkiano,

la votación se pedía desde el minuto 1 de la reunión, y es increíble cómo han conseguido que se fuesen decenas y decenas de personas...y al final ¿que no se votase? Ya buscaré a alguien que no sea de los ocupas para que me lo cuente.
Por cierto, sí que habéis tardado en encontrar el artículo de los estatutos de la facultad, en el cual por supuesto no deice que los estdiantes pueden parar las clases.

Anònim ha dit...

¿y porqué no votar hoy mismo? ¿porqué el 15 en vez del 11?
porque hoy se les iba de las manos, y los señores ocupas no han conseguido todavía lo que les preocupa de verdad: que les retiren los expedientes a los encausados.

Anònim ha dit...

Queda clar amb l'última frase que sembla que l'assemblea s'ha instituit com un poder "extern".

Tombar l'assemblea? què significa?
Majoria i assemblea?

A part d'això, l'assemblea de lletres sembla que ens queda lluny i a molts no ens representa... No es podria proposar decidir en assemblees per carreres i portar-ho (amb representants) a l'assemblea general? Potser seria més interessant i no es debatrien temes tant "importants" com quin esprai s'ha de comprar per pintar les parets.

Anònim ha dit...

Això! que fagin vaga de fam i ens deixin fer classe!

Per cert, srs. de lletres... podríem aprendre a escriure assEmblea i no assAmblea? Si Pompeu Fabra aixequés el cap...

Anònim ha dit...

per cert, ocupes,

democràcia és no tenir por de les votacions, com l'heu tingut avui i heu aconseguit d'impedir-la.
Democràcia també és saber enganyar a la gent amb paraules i argumentar tot el que calgui fins a controlar la massa. Això amics ocupes, ho esteu fent molt bé, d'ací a res us veig de consellers o de secretaris, chupando del bote!

Anònim ha dit...

A la propia web de la facultat de lletres explica la funció de l'assemblea:
http://www.lletres.uab.es/uab-lletres/index.php?contingut=facultat.php#estudiants

i és exactament el que s'ha fet avui. S'ha donat opció a tothom d'expressar el seu punt de vista, hi ha participat moltissima gent i s'ha pres una decisió concensuada. Si és un bon mecanisme o no, es pot discutir, però que és un sistema legitim no hi ha cap dubte.

El sistema de posar un paparet a una urna cada 4 anys i acatar la decisió de la majoria no em sembla pas més democratic, sincerament...

I jo no he participat en la ocupació, ni la vaig escollir en el seu moment. Però vist el resultat ara, veig que va ser una bona mesura.

Anònim ha dit...

geògraf,
pensa que no pots manipular a tothom, al reglament que cites no diu enlloc que uns estudiants poden aturar classes, ni obligar a altres a fer-ho. Teniu dret a fer vaga, pero no podeu treure el dret als demés a fer classe si volen. Només ho podeu fer per la força.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Uix, que la lio... Aquest és el meu comentari:
Em semblen molt valents i ¿violents? aquests comentaris "anti-ocupa" (falsos, erronis, esviaxats i tendenciosos, per altra banda) en un blog, però no he sentit res de tot això en l'assemblea.
Una assemblea que, com diu el company geògraf, ha estat del tot democràtica, tothom qui ha volgut ha pogut parlar i exposar la seva posició. Llarga? Què voleu, si allà hi havia més de 400 persones!
Han vingut uns companys a explicar-nos que les negociacions van endavant i que dijous (per això no és convenient fer la votació dijous) hi ha planejades més negociacions.
També han vingut una colla de profes dels que han signat el manifest de suport a explicar-nos que el que s'està aconseguint amb la ocupació és molt més del que ells imaginaven i que deixar-ho ara mateix seria llençar-ho tot a les escombraries.
Per això, personalment, i com la majoria, he votat "dilluns".
Què més puc dir? L'auditori feia molt de goig i el respecte que s'ha mostrat des de totes les parts ha estat exemplar.
M'ha agradat molt assistir-hi i podeu estar segurs que, per poc que pugui i, malgrat pensava que no tornaria a moviments assemblearis, assistiré a més assemblees.
Jo, altre cop com el company geògraf, al principi no les tenia totes, però ara he de reconèixer que tota la gent que ha estat treballant aquests dies per tirar tot això endavant s'ho ha currat molt, i què carai, que tinc ganes de dir-ho: gràcies!!

Alexandra ha dit...

Hola, doncs jo només voldria expressar la meva... mmm.. coi, sí que és difícil d'expressar... disgustada, emprenyada, estafada... no sé, una mica de moltes coses. Jo estic a favor de tornar a les aules i en contra de l'okupació (que no vol dir a favor de Bolonya). I com sempre, se'm preguntarà "Doncs dóna una altra sol·lució per a lluitar contra bolonya!". Si tingués aquesta sol·lució ja faria temps que l'hauria dit! Però aquest argument de què si no hi ha una cosa millor es segueix amb l'okupació... A veure, és com dir, com que al món hi ha massa gent que té massa diners i estàn mal repartits, assassinem als rics perquè els pobres tinguin més diners." "Però deixeu de matar persones riques!!!" "Ah, si no tensuna millor sol·lució per a acabar amb el capitalisme..." VULL QUE S'ACABI JA!!!!! I dir que avui a les 14h hi havia una assemblea (en honor al Sr. Pompeu Fabra) per a VOTAR, per tal que després fos una altra oratòria assambleària com les altersi no es votés, em sembla una presa de pèl d'allò més greu. No us estranyi que la gent no vulgui anar a les assemblees (no ara, sinó generalment) amb aquest exemple que dóna...

P.D. No em fa por publicar això amb el meu nom, només faltaría que m'hagués d'inventar un pseudònim per a opinar!

Anònim ha dit...

Lo que ha pasado esta tarde me parece una tomadura de pelo, bueno una más.
Mi propuesta :hacer la ocupacion el la Plaça de Sant Jaume o delante de la Conselleria de Educació,hacer turnos los dias que no tengamos clases y de todas la facultades le las Univesidades de Cataluña, solo 1 representante de cada aula y de cada carrera y facultat. Eso representa poco para los estudiantes y seriamos muchos.Eso no perjudicaria.^Por otra parte no me siento representada por esa asamblea,nos habeis mentido demasiadas veces.
Lo que de verdad interesa es los expedientes y en cuanto a eso me reservo mi opinión, yo sé lo que vi en mayo,por lo visto teneis poca memoria, cuando se cruza una linea peligrosa uno tiene que ser responsable con sus actos, y asumir las consecuencias.Siento que la facultad no està ocupada ,está SECUESTRADA!!!

Unknown ha dit...

Alexandra, només t'ha faltat dir que a l'hora de votar només quedaven els que van sempre a les assemblees.
Crec que a l'hora de votar hi havia prou gent a l'auditori com per validar qualsevol resultat, vosaltres no??
I la decisió de fer una votació amb urna i durant tot el dia, què vols que et digui, jo la trobo del més raonable que es podia fer.
També m'ha convençut el fet que, com han dit, després d'anys intentant coses per cridar l'atenció (amb el passotisme general, jo inclòs) sobre Bolonya, només ara amb la ocupació s'han aconseguit resultats.
Sobre la "tomadura de pelo"... Creus realment que la teva proposta és realiztable??
I sobre els expedients, doncs és clar, deu ser normalíssim que en aquesta facultat ens regim per unes lleis de quan en Franco era jove. Normal i acceptable.
Jo torno a dir que tenim molt que agrair a aquesta "colla d'ocupes" i que jo n'estic molt content.

Anònim ha dit...

Avui he assistit a l'assemblea i han esmentat el bloc que no coneixia, he estat xafardejant per aquí i he vist tot aquest munt de comentaris...
És que no en teniu prou de discutir en mig d'una assemblea on una bona part del temps s'ha passat donant voltes al mateix tema (reprendre o no les classes), que a més a més ho heu de fer per internet?
Mireu, avui en més d'una ocasió he estat apunt d'aixecar-me i marxar, per això normalment no participo a les assemblees, perquè es perd molt de temps discutint i repetint el mateix, però us asseguro que dilluns aniré a votar tal com s'ha pactat avui.

Anònim ha dit...

Crec que no és cap sorpresa per ningú el fet que finalment s'hagi arribat a aquest concens a l'assemblea d'avui. Tot i que ha començat a les 14:00 (perque s'entenia que la majoria de gent no hi podia anar a la tarda) no ha acabat fins que la majoria de nosaltres hem hagut d'anar a treballar, amb la qual cosa no ha estat res més que una altra d'aquestes assemblees que es porten duent a terme a les 19:00 de tarda.
Lògicament, estic d'acord amb que s'intenti arribar a un concens i s'escolti la veu de tothom, però si l'hora prevista de finalització eren les 16:00, realment no és una mapulació el fet d'allargar-la fins que molts de nosaltres hem hagut de marxar per qüestions laborals?
D'altra banda, voldria remarcar que no té cap mena de coherència ni lògica que ens haguem d'amagar per fer classes. Les classes no s'estan aturant, perque el temari es pot impartir, això sí, fora de les aules i jo em pregunto amb quin dret determinen uns quants on puc o no fer classe jo? No és trist que els teus "companys" es pensin que tenen dret de fer-te fora d'un lloc públic? Què us semblaria si ara hi anéssim uns quants a cop de cassola a treure-us de les aules que heu ocupat?

Anònim ha dit...

Seguir discutint ara si l'ocupació és la mesura correcta o no em sembla totalment fora de lloc.

Fins a dia d'avui, molts estudiants de la Facultat es queixaven que l'ocupació no era "legítima" perquè hi havia molt pocs estudiants a l'Assemblea quan es va decidir aturar les classes i ocupar les aules. Avui l'auditori estava ple i s'ha decidit per majoria que l'ocupació és, ara per ara, la nostra única arma. Em sap greu per les persones que volen que es reprenguin les classes, però avui ha quedat demostrat que l'ocupació de Lletres és legítima i democràtica. En tot cas, podeu criticar el sistema democràtic, però em sap greu dir-vos que mentre les coses no canviïn (molt) aquest és el sistema menys dolent que coneixem. A un pot no agradar-li que cert partit polític arribi al poder, però mentre aquesta sigui una decisió presa per la majoria de la població s'hi haurà d'acatar. De la mateixa manera, ara us toca a vosaltres acceptar que l'ocupació és el que la majoria dels vostres companys i companyes volen.

Encara no us adoneu que el que esteu fent és posar pals a les rodes a una gent que estar lluitant pels vostres propis interessos?

Anònim ha dit...

oi que la gent té dret a queixar-se i manifestar-se quan no està d'acord amb la mesura presa per algun govern?
oi que hi ha gent (i fins i tot l'autònoma) que es declara insubmissa davant una llei?
No trobo que això es pugui comparar amb la democràcia: les eleccions es fan els diumenges perque la majoria de gent està lliure i durant tot el dia. No torneu a comparar això amb unes votacions que es fan en un moment puntual

Anònim ha dit...

STR:

evidentment no és factible convocar una assemblea on el 100% de l'alumnat pugui assistir. Has tingut en compte que no tothom fa els mateixos horaris que tu i que potser hi ha altra gent que ha arribat tard (també perquè treballaven) i que no haurien pogut assistir si l'assemblea hagués acabat abans? Has pensat que d'entre la gent que ha anat abandonant l'auditori hi havia gent tant "anti-ocupació" com "pro-ocupació"? Deixeu de dir que l'assemblea manipula, perquè no és cert. Jo no sóc assemblearia, però em sembla que els únics que esteu intentant tergiversar la realitat aquí sou vosaltres.

Anònim ha dit...

se ha alargado la asamblea por parte de los de siempre, repitiendo el mismo rollo para que la gente marchase, y conseguir alargar la parada ILEGAL de clases hasta que consigan que absuelvan a los violentos de marzo. Hacia ahí vamos, a una sociedad de ocupas?

Anònim ha dit...

Podrieu penjar un comunicat oficial a la pagina per dir lo que s´ha decidit avui a l'assemblea? pels que no hem pogut anar avui.

Gracies

Anònim ha dit...

per cert, algú sap que pasaran amb els estudis? a part de les qualificacions del semestre. com pot evolucionar? quines accions hi han proposades perque aixó no quedi aquí i ja està?

Anònim ha dit...

¿comunicat oficial?
¿és una broma? ¿quí possa el segell oficial? ¿o possem una fulleta de maria?

Anònim ha dit...

Pero l'assemblea no es un organ legitim? doncs llavors ha de poder fer comunicats oficials.

Anònim ha dit...

l'assemblea d'estudiants es regeix per uns estatuts què han d'èsser ratificats per la Junta Permanent. Al deganat no els hi consta, aquest reglament. Si algú el té, em callaré. Si a aquest reglament figura que uns estudiants poden aturar les classes i impedir de fer-ne a uns altres, i això està aprovat per la Junta Permanent, em callaré.

Unknown ha dit...

"...se ha alargado la asamblea por parte de los de siempre, repitiendo el mismo rollo para que la gente marchase, y conseguir alargar la parada ILEGAL de clases hasta que consigan que absuelvan a los violentos de marzo..." ...que son amigos de bin-laden, de carod-rovira, de la selección de hokey catalana y, en definitiva, una panda de terroristas con contactos con la eta i al-qaeda...
T'adones que aquest discurs té la mateixa credibilitat que els de l'Acebes, però no el real, sinó el del Polònia?!?!?
El que sí és real és que avui la comunitat d'estudiants ha manifestat el suport a la ocupació, com a mínim, fins dilluns que ve, amb una participació molt i molt gran, li dolgui a qui li dolgui. Potser dol, potser fa mal, però és així.
De veritat que em convenceu més vosaltres amb la vostra insolidaritat que no pas els pro-ocupació (que no ocupes ni violents ni terroristes ni res de tot això) amb els seus arguments.

Anònim ha dit...

L'assemblea d'avui ha estat una presa de pèl com una casa. I a hores d'ara encara no s'ha penjat cap acta ni cap comunicat perquè deuen estar tots fumats celebrant la perversió del sistema democràtic en què estan convertint les assemblees siguin a les 10:30, a les 14:00 o a les 20:00. Avui que tenien una bona oportunitat de demostrar la solidaritat ben entesa, han acabat donant una classe magistral de manipulació. A veure si n'aprenem tots de manipular i llavors els enviem els Mossos la resta d'estudiants i se'n van amb un expedient a ser solidaris amb els "pacífics" del mes de març.

Anònim ha dit...

Prou ja de dir que els expedients són pels fets de març... Que allò va acabar amb 50 estudiants ferits i prou. Els expedients són per les protestes contra les irregularitats en la constitució de la Junta Permanent el dia 29 i 30 DE MAIG...

Anònim ha dit...

quan el sistema es deixa en mans dels antisistema: i els nousprogres es fan seu el poder de la democracia, que per cert la majoria estan en contra, passa el que passa...
EL CAOS més absolut, ningú respecta a ningú. Ja o va dir Cesar: "divide y venceras" doncs be, aixó es el que estan aconseguint am els estudiants.
en conclusió: acabaran guanyan els de sempre, els que abans es deien elit i ara es fan dir fills de proletaris que miren pel ve comú pero que estan immersos en la propietat privada i en el sistema consumista i capitalista del sitema.Es a dir els antisistemes dins del sistema preestblert.

Anònim ha dit...

mossos, mossos, ¿on sou quan us necessitem? Així funciona una societat sense ordre ni autoritat. Universitat "autogestionada"...valga'm Deu...si ens han de gestionar els de les rastes...

Anònim ha dit...

Primer de tot, i perquè després de 46 comentaris qui els hagi llegit tots, en arribar a n'es meu hi arribarà un poc "majara", expressar des d'una postura de no-ocupant,en contra de Bolonya i amb ganes de tornar a ses classes, sa meva felicitat. L'any passat ja vaig seguir es moviments d'aprop, encara q no me vaig tancar, i vaig protestar informada per una cosa tan bàsicament negativa com es aquest nou pla que mos volen imposar sense haver informat a sa comunitat
d'estudiants i professors prèviament i degudament. Així i tot, gràcies a déu (és una expressió) que uns quants (en minoria) s'han anat informant i traduint a paraules clau com això ens afectarìa des d'un primer moment. Tanmateix, res de res ha funcionat fins ara, ni assemblees, ni pancartes, ni tallers, ni conferències, ni òsties. Fins que no s'ha obligat a sa gent a cansar-se de fer cafès a nes bar i treure es tema de Bolonya a debat per defensar uns suposats drets a anar a classe, una gran majoria de "comodons" no han tengut ous de dir ni mu. M'encanta sincerament haver vist com una revol.lució estudiantil ha arribat tan enfora, traduint-se amb una assemblea multitudinària de gent que mostra opinions, propostes, etc i se respecta mútuament. Però no m'agrada tant veure com aquest grup de gent que pareix haver fet complot contra s'assemblea (quan aquests "en majoria" era sa primera o com a molt segona vegada que en trepitjaven una) s'atreveixen a criticar i posar en dubte legitimitats, quan si s'haguessin interessat des d'un principi per això q tothom ha COINCIDIT estar en contra sí que unànimament (Bolonya), probablement no hagués fet falta arribar a s'extrem de s'ocupació durant tant de temps. No hagués regnat aquesta sensació de caos i avorriment i desesper.
Personalment, han aconseguit fer-me llàstima aquest parell que han fet aquest esforç tan enorme de venir a s'assemblea i se n'han anat decepcionats per no haver votat (únic objectiu que havien acordat entre d'ells), quan sa decisió és lo més democràtic possible que se pot arribar a fer en aquesta situació: urnes a n'es hall i a votar. Per sa meva part, a les 15.45 havia de partir i ho he fet tranquil·la i amb un somriure d'agraïment per no haver perdut 2 setmanes de classe en va, per haver conseguit per fi es diàleg i una voluntat de canvi per part d'aquestes esferes tan elevades i transparents; i per sabre que hi havia consens en votar propostes consistents després de tanta feina i no un simple Sí o No (buits de sentit), encara que entre aquests comentaris imperi un victimisme superat amb una hora de debat. I no puc entendre de cap de ses maneres com hi ha gent que encara segueix remenant merda, tenint ràbia i sentint-se estafats quan els hi ho han rovegat (mastegat) i els ho han dut amb safata al llit calentó sense necessitat d'haver de dormir enterra durant dues setmanes. Un plat tan gustós com és sa possibilitat de modificar un procés que ens afectarà a tots: un canvi positiu en definitiva, es miri per on es miri.


Gràcies a tota sa gent de s'assemblea de lletres per sa bona organització i bona voluntat durant aquestes setmanes, fent feina cada dia perquè això no es convertís en una ocupació sense sortida.

Laura

Anònim ha dit...

Reconte realitzat respecte a la gent que ha marxat durant l'assemblea:

Membres coneguts de l'assemblea partidaris de l'ocupació: 56

Persones desconegudes (contades com a partidaries de tornar a la docència): 74

Vots a favor de fer la votació dilluns: 224 (aqui em ballen una mica les xifres, qui recordi la xifra exacta que la digui)

Vots a favor de fer-la dijous 58

Vots a favor de començar a impartir docencia a partir d'aquell dia: euh... 0

Ara sumem els vots suposats de la gent que ha marxat:

Dilluns: 224 (repeteixo el d'abans)+56=280

Dijous: Deixem-ho en els 58 d'entrada

Començar docència a partir d'aquell mateix dia: 0+74=74

Ara lliçó de sumes i verbs,280 és MÉS que 74, ergo 280 persones NO son minoria.

Heus ací l'estafa de l'assemblea, no tinc res més a dir.

Anònim ha dit...

uy!! qué mentiroso!!

¿quién ha hecho el recuento? ¿la CIA? ¿la KGB?

yo tengo otros números:

gente que ha marchado harta porque se hacía tarde: 250

okupas controlando a la salida para ver los karetos: 10 o 15

venga, tíos, ya os estais pasando de listos con esos números.

a clase a estudiar, que a cada cual el tiempo lo pondrá en su sitio

Anònim ha dit...

Em sembla un insult al sentit democràtic el recomte que s'ha fet aquí dalt.
Ahir no es va preguntar en cap moment si es volia reprendre o no la docència.
Jo vaig votar a favor de fer el referèndum dilluns perquè crec que hi ha suficient temps per fer-ne un amb garanties (amb cens, vot secret, etc), que per altra banda és el que s'hauria d'haver fet des del principi (per preguntar sobre l'ocupació).
Per tant, em sento indignat per la manera que s'estan usant aquests vots (no secrets i a mà alçada)
També em sembla equivocat que els assemblearis celebressin com una victòria el manteniment de l'ocupació quan durant tres hores van demanar que s'havia d'arribar a un concens i no a una votació (que al final hi va haver).
Per últim, no estic d'acord amb la manera que s'ha portat aquesta ocupació: decidida només per unes 200 persones, sense garantir els drets a aquella gent que volia fer classe, deixant la facultat plena de pintades (molt cares de treure).
Llàstima.

Anònim ha dit...

"gente que ha marchado harta porque se hacía tarde: 250"
Ai la mare del tano! Aqui cadascú inventa el que vol. Jo no sóc de l'asssemblea, però me la vaig passar tota a la porta perquè era difícil entrar més enllà i estic absolutament segur que no van marxar 250 persones, ni de lluny!

Anònim ha dit...

Atribuir les pintades a l'assemblea és com acusar-los que ahir va ploure. No poden controlar tothom, i és surrealista pensar que a l'assemblea es decideix pintar aqui o allà. Una mica de serietat, que ja tenim una edat.

Anònim ha dit...

No és cap tonteria lo de les pintades. No fa gaire temps en una d'elles es va decidir quin tipus d'esprai comprar i si les birres havien de ser gratis.

Unknown ha dit...

Però és que a la facultat hi ha pintades "oficials" i d'altres que no ho són. O és que un mural és el mateix que una pintada feta de pressa i corrents?
I sobre les birres, doncs què voleu que us digui. Hi porten dues setmanes. No voldreu, a sobre, que hi facin vida de monjos.
Us agafeu a qualsevol cosa perquè no teniu arguments reals, més enllà de l'egoisme i la insolidaritat. Sempre esteu amb el "Viva yo!".

wendi ha dit...

A Mallorca passa això:

http://uibversusbolonya.blogspot.com/

Anònim ha dit...

El Recomte el vaig fer jo perquè m'avorria...

Anònim ha dit...

subiroff,
claro que no hombre, vida de monjos no, a beber, fumar porros y a jugar a cartas, y por la tarde un ratito de malabares y a pasear al perro que haga sus cositas por el cesped, joder. ¿no es para eso, la universidad? La leche qué futuro nos espera...

Anònim ha dit...

por cierto, subiroff, aquí tienes argumentos reales: NO TENEIS DERECHO LEGAL A IMPEDIR QUE QUIEN QUIERA EJERZA SU DERECHO A HACER CLASE, SOLO LO CONSEGUIS PORQUE LOS ORGANOS DE GOBIERNO PASAN DE TODO Y NO ESTAN REALIZANDO SU FUNCION, sino os iban a dar para el pelo.

Anònim ha dit...

perdón, quería decir para las rastas.

Unknown ha dit...

Aix... Si és que és com parlar amb les parets, no hi ha més cec que el que no vol veure.
Deixa'm dir-te que jo, a banda de la de dijous, no he anat mai a una assemblea.
Tampoc no estic fent l'ocupa i tampoc he anat a fer activitats, només m'hi he passat alguna tarda a veure com estaven les coses.
D'altra banda, ja m'agradaria poder portar rastes, això significaria que tinc prou cabell!
Encara és hora de veure un raonament vostre amb cara i ulls, més enllà de l'ús indiscriminat de paraules com "llibertat", "dret" o "democràcia", que pel que sembla, no teniu gaire clar què volen dir.
Més de 200 vots a quasi 60 van votar que la ocupació seguia fins dilluns. Mentre no accepteu això, podeu seguir reflexionant sobre què és la democràcia.
Ah, i abans que m'acuseu a mi també de qui sap què, em pago la carrera treballant, que ja tinc una edat.
En fi, salut!

Anònim ha dit...

perdona, sí que hay razonamientos, te copio uno que se ve no has visto:
l'assemblea d'estudiants es regeix per uns estatuts què han d'èsser ratificats per la Junta Permanent. Al deganat no els hi consta, aquest reglament. Si algú el té, em callaré. Si a aquest reglament figura que uns estudiants poden aturar les classes i impedir de fer-ne a uns altres, i això està aprovat per la Junta Permanent, em callaré.

Anònim ha dit...

Quins serán els components de la mesa per les votacions?
Qui controlarà el cens i demanarà el carnet d'estudiant?
A l'hora de fer el recomte qui el farà?
On són les actes de les assambleas que s'han fet?
Qui te els estatuts de l'assamblea?
No us sembla que són masses preguntes sense resposta.
Per qué no s'aturen les classes a les altres facultats,si tan en contre de Bolonia estàn?
Som només els "maulets" de Filosofia i Lletres?

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.