21 de novembre 2008

OCUPACIÓ DE LA FACULTAT DE FILOSOFIA I LLETRES!!




En el marc de mobilitzacions contra l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i el Pla de Bolonya a la UAB, la facultat de Filofofia i Lletres serà ocupada de forma pacífica el proper dilluns 24 de Novembre i la de Ciéncies de la Comunicació serà ocupada el proper Dimecres 26 de Novembre. Totes aquestes ocupacions han estat decidides i convocades en assemblees on hi han acudit més de 200 estudiants de cada facultat. També cal tenir present que la facultat de Ciéncies Polítiques ja va ser ocupada el passat dilluns 17 de Novembre. L'ocupació de Polítiques pretenia ser la guspira per encendre les protestes a la resta del campus, i aquest objectiu ja ha estat complert, i probablement es posarà fi a l'ocupació d'aquesta petita facultat, pujant el nivell de les protestes al ocupar-se les facultats més grans de la UAB (Lletres, educació i comunicació). Les ocupacions es produeixen per la reclamació de 3 punts, que els estudiants considerem bàsics respecte el Pla de Bolonya:

- Reconeixement i publicació del dèficit que te la UAB (uns 20 milions d'euros) i que s'eixugarà amb iniciativa privada (privatització)

- Retirada incondicional dels expedients incoats a 31 estudiants i de les imputacions penals sobre 15 estudiants.

- La convocatòria d'un referèndum legal i vinculant sobre l'alicació dels nous plans d'estudi.

A la facultat de lletres, a aquestes 3 reclamacions se'ls hi afegiria una quarta que seria - La dimissió de la degana de la facultat de lletres Helena Estalella per l'aprovació irregular dels nous plans d'estudi i per la seva complicitat en la repressió que hi ha contra el moviment estudiantil (càrregues, expedients, imputacions...)

A la facultat de lletres es va convocar una assemblea on hi van participar 240 estudiants de la facultat. En aquesta assemblea es va decidir ocupar la facultat de forma pacíficaa partir del proper diluns, per una gran majoria dels assistents a l'assemblea. Es va decidir que cada dimarts i cada dijous es convocaria assemblea de l'ocupació de la facultat per valorar com van anant les coses i discutir la conveniéncia de continuar amb les protestes. S'han creat diverses comissions de treball (organització, logística, negociació, portaveus, activitats, difusió...) per poder dur a terma l'ocupació i que ja estan funcionant amb agilitat. Seria convenient que tothom que pogués s'interessés per posar-se en alguna comissió el proper dilluns, ja que mantenir una ocupació no és feina fàcil i es necessiten molts esforços, que si son compartits entre molts braços no son tan difícils de dur a terme.
Per qui encara no tingui clar què és bolonya, durant tota la setmana es faran tallers de formació i de debat al voltant d'aquest pla. Si algú està a favor del pla o coneix algun estudiant o professor que hi estigui a favor, que el convidi a venir i així podrem debatre al voltant dels arguments a favor i en contra. No s'aturen les classes perquè sí, volem que comenci un debat real i amb totes les cartes sobre la taula al voltant del pla, per així poder decidir si ho volem o no en un referèndum.

EL DILLUNS S'HA QUEDAT A LES 8 DEL MATÍ AL VESTÍBUL PER COMENÇAR A OCUPAR LA FACULTAT. CAL QUE TOTHOM VINGUI I QUE NINGU ES QUEDI A CASA NI AL BAR. HI HAURÀ ESMORZAR POPULAR PER TOTHOM. CAL QUE TOTS I TOTES PARTICIPEM EN L'OCUPACIÓ PERQUÈ LES NOSTRES DEMANDES SIGUIN ACCEPTADES EL MÉS AVIAT POSSIBLE. EL PLA BOLONYA AFECTA TOTA LA COMUNITAT UNIVERSITARIA (PROFESSORAT, PAS I ESTUDIANTS) I ÉS UN PLA PER FER DE LA UNIVERSITAT UN ESPAI PER LES ELITS AMB UNA PUJADA DESMESURADA DELS PREUS DE MATRICULA, MASTERS... I UNA DEVALUACIÓ DEL CONTINGUT DE LES CARRERES. ALGUNS SINDICATS DE PROFESSORS I PAS JA ENS HAN DONAT SUPORT. A VALENCIA I ALTRES CIUTATS DE L'ESTAT HI HA UNA MOBILITZACIÓ MAI VISTA, AIXÍ COM A ALTRES PAÏSOS EUROPEUS COM ITALIA I FRANÇA. A GRÈCIA LES PROTESTES ESTUDIANTILS HAN FET TIRAR ENRERE EL PLA. EL RECTORAT DE LA UB, AIXÍ COM ALTRES FACULTATS TAMBÉ ESTAN OCUPADES EN PROTESTA CONTRA BOLONYA
ARA ÉS EL MOMENT!!
ATURAREM BOLONYA!!
LA VICTORIA ES NOSTRA!!

Difoneu el cas!

MIREU TAMBÉ: http://especialbolonya.wordpress.com/
http://repressiouab.wordpress.com/
http://asslletres.blogspot.com/
http://cafuab.wordpress.com/
www.sepc.cat

-------------------------------------------------------------------------------------

Comunicat de CGT al professorat de Lletres de la UAB:


dijous 20 de novembre de 2008
per webcat4
popularitat : 5%

Benvolgut/da company/a professor/a de Lletres

Com ja deus saber, el proper dilluns 24 de novembre és previst que comenci l’ocupació per part dels i les estudiants de Lletres de la facultat. Aquest procés aparentment tindrà les mateixes característiques que l’ocupació actualment encara en curs de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. Ni nosaltres ni les organitzacions sindicals del PAS hem tingut coneixement de que en aquesta ocupació hi hagi hagut episodis de tensió ni violència i tampoc hi ha hagut cap denúncia en aquest sentit per part del Rectorat o del Deganat d’aquesta facultat. En canvi, diversos companys professors/es d’aquest centre ens han confirmat que l’ocupació ha permès la creació de diversos espais de debat tant entre estudiants com d’aquests amb el professorat, espais que en ocasions s’han generat mitjançant xerrades programades i d’altres de forma espontània dins les aules.

Vista l’experiència, considerem que la situació que viurà la nostra facultat a partir del proper dilluns serà propensa a l’obertura d’espais transversals i participatius de discussió i debat.

És per aquesta raó que t’animem a que hi participis activament, amb independència de la teva opinió sobre les reivindicacions estudiantils, fomentant el debat i aprofitant els espais que es generin per a desenvolupar una continuïtat de la teva tasca docent i formativa.

Ben cordialment

Confederació General del Treball, facultat de Lletres.

Secció Sindical de la CGT.

Universitat Autònoma de Barcelona.

http://www.cgt-uab.net

7 comentaris:

Assemblea de Estudiants de Geografia i Història de UV ha dit...

En valencia este finde han desalojado parcialmente los campamentos después de haber dado la orden de desalojo el viernes a las 19H. En esa orden decía que todo fuera para el lunes a las 9h, no han esperado.

Han desaparecido las hojas de firmas


SORT AMB LA NOVA OCUPACIÓ¡¡

Anònim ha dit...

França fa anys que aplica els preceptes de Bolonya i tot va molt bé i no hi ha tant de soroll com dieu.

Un que estudia a França gràcies a Bolonya.

Anònim ha dit...

quants de vosaltres van assistir al seminari de filosofia política, pel 40% de la nota?

No només totalitaris: a més, venuts.

Anònim ha dit...

Tot depen d'on estiguis de França. Grácies a Bolonya molta gent ja no podra pagar-se els estudis i treballar. Però ja veig que a tu això sembla no preocupar-te.

Anònim ha dit...

Si considereu que pagar 340€ per la matrícula d'un doctorat a França és car, hauríeu de mirar quant costa un doctorat "no-bolonya" a Espanya.

Bolonya està molt bé, però aquí s'aplica de pena.

SEPC URV ha dit...

VÍDEO MOBILITZACIÓ TARRAGONA
http://www.youtube.com/watch?v=Os5VA2Jnhy4

Anònim ha dit...

Ja ni ha prou de manipular-nos.Començament de las classes ja!!
Els expedientes:els anys de sanció encare són pocs!!.Els que erem allà el mes de maig no ens podeu enganyar.
Prou d'aprenents de "politics" i poseu-vos a estudiar!!!

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.