23 d’octubre 2008

Els estudiants expedientats per la UAB demanen la retirada de les denúncies

Penjo a continuació la notícia publicada al diari El Punt avui dijous 23 d'octubre, on es parla de la roda de premsa realitzada ahir;






L'assemblea d'expedientats de la UAB per les mobilitzacions contra el procés de Bolonya va demanar ahir que es retirin les quinze denúncies i els 33 expedients oberts contra els estudiants implicats en els incidents que hi va haver el març passat. A més, van tornar a demanar la dimissió dels responsables del rectorat i del deganat de la facultat de Filosofia i Lletres «per ser responsables de la càrrega policial i de l'obertura dels expedients». A través d'un comunicat, l'equip de govern de la UAB va puntualitzar que els expedients es van incoar «per informar o sancionar conductes» i, pel que fa als incidents del 30 de maig, en què una protesta va acabar en aldarulls i diversos ferits, es va limitar a «interposar una denúncia».



PROCEDIMENT OBERT
L'advocada dels estudiants, Pilar Rodríguez, va explicar que el procediment penal s'hauria obert arran de la denúncia d'un membre del cos de seguretat de la universitat. A partir d'aquí, els mossos haurien demanat informació a la UAB, que hauria facilitat una llista amb els noms dels implicats. Gemma Amorós, una de les estudiants expedientades, va recordar que els expedients «podrien implicar expulsions». En el comunicat emès ahir, l'equip de govern va destacar que a l'Autònoma «tothom té dret a expressar les seves opinions, sempre que es respectin els límits de l'estat de dret».
Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.