05 de març 2008

Mossos a la UAB






El dimarts 4 de març una seixantena d'estudiants es van tancar a la facultat de filosofia i lletres de la universitat autònoma de Barcelona, acció de protesta contra l'aplicació de la LOU derivada del procés de bolonya. L'acte va començar a la 13h del migdia desallotjant tots els estudiants i treballadors de la facultat, bloquejant els diversos accessos de la facultat. l'Objectiu era parlar amb el rector de la universitat per tal de negociar i que atures l'aplicació del pla de bolonya.




El rector es va negar contínuament a parlar i atendre les demandes dels estudiants, amenaçant amb avisar els mossos d'esquadra, això es va allargar durant tota la tarda, fins que cap a les 21h tres furgons dels mossos d'esquadra van irrompre a la facultat de filosofia i lletres, primer van apagar els llums per tal de que les càmeres no poguessin tenir imatges de la seva actuació, acte seguit van fer fora a cops de porra a tota la gent que es trobava concentrada en mostra de suport als estudiants tancats dins la facultat, després de causar ferits i colpejar la gent que es manifestava pacíficament van entrar dins la facultat i van fer fora els estudiants que s'havien tancat.







Els estudiants tancats van ser identificats per la policia, l'acció ha tingut ressò els mitjans de comunicació, en especial tv3 que en comptes d'explicar el perquè de la protesta s'han limitat a dir que s'ha desallotjat una facultat on uns estudiants s'hi havien tancat. Des d'aquí tot el nostre suport als estudiants ferits i reconeguts per la policia.















2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els estudiants del postgrau en Desenvolupament Cultural Comunitari de la Universitat Autònoma de Barcelona (ubicats a Granollers), volem expressar el nostre rebuig envers la decisió del rector Lluís Ferrer permetent l’entrada i l’actuació repressiva dels mossos d’esquadra contra els estudiants que es van tancar ahir a la Facultat de Filosofia i Lletres per a manifestar-se de forma pacífica en contra el Pla de Bolonya.

En recolzament a les mobilitzacions que s’estan duent a terme, en contra de la progressiva retallada de llibertats, i reunits en assemblea, ens declarem en vaga.

Estudiants DCC,
Professorat mòdul TICs.

Anònim ha dit...

A nosa solidaridade dende Galiza e Madrid.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.