12 de març 2009

Grups d'estudiants es manifesten de nou contra el pla Bolonya

Noticia exteta de vilaweb;

Milers d'estudiants s'han manifestat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, València, Castelló, Alacant, Palma i Perpinyà contra les reformes que planteja l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). A Barcelona, sis mil estudiants, segons la guàrdia urbana, (quinze mil segons l'organització) han recorregut el centre de la ciutat. El seguiment de la vaga ha estat desigual: en algunes facultats no hi ha assistit ningú i en altres s'ha fet classe amb normalitat.

Els manifestants han acabat el recorregut a dos quarts de dues ocupant per sorpresa el campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Amb el crit 'Ocupació, no a la privatització', han entrat al pati de l'edifici Roger de Llúria i han llegit un manifest contra Bolonya.

A Palma la manifestació ha aplegat devers cinc-cents estudiants (vuit-cents segons els organitzadors), que han recorregut els carrers de la ciutat des de la plaça del Tub fins a l'edifici de la Conselleria d'Educació, on els portaveus de les organitzacions convocants han lliurat una llista de reclamacions al departament corresponent. La manifestació ha comptat amb el suport de divuit entitats, com ara l'Obra Cultural Balear (OCB) i el Grup d'Ornitologia Balear (GOB).

A València han respost a la convocatòria centenars d'estudiants (dos-mil segons els organitzadors i cinc-cents segons la policia). La manifestació, que ha eixit des de la Facultat d'Història, a Blasco Ibáñez, ha recorregut els carrers de València fins arribar al Palau de la Generalitat, on s'ha llegit un manifest. 'No a la privatització', 'universitat pública i de qualitat'i 'Fora les empreses de la universitat' han estat algunes de les consignes que s'hi han escoltat. A la pancarta que encapçalava la manifestació es podia llegir: 'Stop Bolonya. Prou imposició i repressió. Els estudiants no som mercaderia ni delinqüents'.

En la resta de ciutats el seguiment tampoc no ha estat gaire important. A Tarragona la manifestació no ha aplegat més de tres-cents estudiants i a Girona se n'han manifestat uns cinc-cents.

Les manifestacions a totes les ciutats han estat convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) i assemblees de facultat de diverses universitats. Exigeixen un 'debat obert' sobre l'aplicació del procés de Bolonya.

Suport d'una part del professorat i el personal d'administració

El 28 de febrer passat professors (PAS) i personal d'administració i serveis (PDI) feren públic un manifest 'contra el desballestament de la universitat pública', en què es demana 'generar un espai obert de discussió no mediatitzat per principis innegables ni per normativitats immutables.' El manifest compta amb un bon nombre d'adhesions. PAS i PDI de nou universitats catalanes hi han donat suport. El manifest cridava a la participació activa en les mobilitzacions universitàries que tenen lloc avui a tot el país.

Vaga de fam

D'altra banda, Tomàs Sayes, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona i militant de la SEPC, suma avui divuit dies en vaga de fam i diu que continuarà fent vaga fins que no s'aturi l'aplicació del procés de Bolonya.

Referèndums no vinculants

Cal recordar que en algunes universitats del país els estudiants feren referèndums, no vinculants, per a expressar el seu parer respecte a l'anomenat procés de Bolonya. La pregunta a què havien de respondre els estudiants era: 'Cal paralitzar l'aplicació de l'Espai Europeu Superior d'Ensenyament (EEES) per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?'. Els estudiants de la UAB, de la UB i de la UPF votaren majoritàriament a favor de la paralització del procés.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

ahir vaig escriure un comentari fent una pregunta sense ficar-me amb ningú. Simplement, fent una pregunta, i no l'heu publicat... feixistes!

Anònim ha dit...

Comentario tomado hoy, sábado, 14/3/09, de LaVanguardia.es que traslado aquí con la intención de dar a conocer al colectivo UAB los efectos que suscita en esta habitante de Catalunya Lliure que se autodenomina Laia y, deduzco, es estudiante de la universidad pública UPF.

----------------------------------
Laia | 14/03/2009, 10:33 | | Catalunya Lliure
Com que els estudiants de la UPF són una mica més intel•ligents que els ganduls de lletres de la UB i psicologia i periodisme de la UAB, no estan en contra de Bolonya (que ja s'hi aplica). Per tant els de la UB i la UAB a portar la seva llauna a la UPF (amb els 4 de la Pompeu que tots sabem). FORA!
----------------------------------

¿Será Laia un caso excepcional? ¿La mayoría de la gente está o estará a favor de de su postura o de la de los movilizados anti-Bolonia?

Anònim ha dit...

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=595080&idseccio_PK=1021

Anònim ha dit...

Hi ha molta gent que ja funciona amb Bolònia, i no passa RES. Tinc familiars professors que ja funcionen amb Bolònia, i no passa RES.
El dia 12 vaig anar a classe, va venir el professor i, tot i que érem 2 persones, la classe es va fer. I avui penso fer el mateix. Si hi ha gent que vol fer vaga, és lliure de fer-la, i si hi ha gent que senzillament es pren el dia de festa, també és lliure d'escollir. M'agrada, almenys, que no hi hagi coacció com l'altra vegada. Jo, aniré a classe. I aviso als de 2n curs d'Història de tarda que n'hi ha, i que si volen venir que no dubtin.

Anònim ha dit...

Demà dimarts 17 hi ha vaga a lletres de UAB. Sabeu si hi haurà piquets??

Anònim ha dit...

Jo l'únic que sé és que si anema a classe, quatre gats no ens podran fer fora de les aules.

Anònim ha dit...

No, no, no, a la gripautització!!
No, no, no, a la gripautització!!
No, no, no, a la gripautització!!
No, no, no, a la gripautització!!
No, no, no, a la gripautització!!
No, no, no, a la gripautització!!

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.