15 de desembre 2008

L'ocupació (amb aturada de classes) de la Facultat de Lletres es manté després d'un referèndum de gran participació

Bona nit.

Primer de tot donar les gràcies per la participació en aquesta històrica jornada de democràcia directa a la UAB, on 1077 alumnes de la Facultat de Filosofia i Lletres han decidit, entre 7 opcions, com s'havia de continuar la mobilització a l'hora d'assolir els objectius polítics de les ocupacions de facultats que varen començar fa 4 setmanes:
- la convocatòria d'una consulta vinculant sobre la implantació dels nous plans d'estudi i que inclogui la moratòria d'aquests.
- La retirada dels expedients disciplinaris, i l'arxiu del procés penal.
- El reconeixement del dèficit públic i la confirmació que aquest deute no s'eixugui amb capital privat.

Els resultats de l'escrutini, un cop tancades les urnes a les 20:30, del referèndum "Quina creus que hauria de ser la continuïtat de les mobilitzacions a la Facultat de Filosofia i Lletres?", són:

1. Continuar amb l'Ocupació i l'aturada de classes. 368 vots

2. Ocupació amb classes: reprendre les classes a alguns passadissos. 30 vots

3. Ocupació amb classes: reprendre les classes de dilluns, dimarts i divendres. 155 vots

4. Ocupació amb classes: reprendre les classes amb una menor durada (45 min. de classe). 20 vots

5. Ocupació amb classes: reprendre les classes d'últim curs i les carreres de segon cicle. 15 vots.

6. Continuar amb l'Ocupació i reprendre les classes amb normalitat. 268 vots

7. Aturar l'Ocupació i reprendre les classes amb normalitat. 210 vots

Vots nuls: 8

Vots en blanc: 3

Per tot això demà es renova el compromís amb la facultat per mantenir l'aturada de la activitat acadèmica.

Demà es manté l'Assemblea de Lletres a les 11h a la aula 501.

L'única lluita que es perd és aquella que s'abandona!!

Assemblea de Lletres.

423 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   201 – 400 de 423   Més nou›   El més recent»
Anònim ha dit...

"si hay tantas opciones es por que la gente las ha propuesto, si no las hubieran puesto se diria de la asamblea que es antidemocratica y que esconden alternativas. "

Noi/a, t'has ben lluït. Què és el que la gent demana als foros i a tot arreu? Fer classe. Qui vol ocupació? Vosaltres. Quines opcions donaveu? Que si classe al passadís, que si 45 min, que si esto y lo otro y lo de más allá... Al final, ens conformem amb engrunes, pobres de nosaltres, però el que al gent vol es fer classe AMB NORMALITAT. Per tant, si es fa una votació, lo lògic (però la lògica no abunda, ja se sap) és preguntar els CONCEPTES, com als exàmens, no les engrunes. Així que les preguntes eren: classes SÍ/NO i ocupació SÍ/NO. Bàsicament perquè a més et surt un resultat clar...

Anònim ha dit...

Uaaaaala nen, dues pàgines!!!

Anònim ha dit...

" las elecciones no me parecen para nada manipualdas, si hay tantas opciones es por que la gente las ha propuesto, si no las hubieran puesto se diria de la asamblea que es antidemocratica y que esconden alternativas. La cuestión es quejarse."

Las propuestas no eran para eso. Queríamos volver a clase y las propuestas eran para el "cómo" volver a clase.
Los muy listos las pusieron como opciones a votar para dividirnos, cuando en realidad eran sub-opciones de la misma opción.

Sois unos liantes que solo nos quieren hacer creer que encima ha sido culpa nuestra.

Anònim ha dit...

Nooooois, el que heu de fer és agraïr-los que ens salvin del monstre. No sigueu maleducats amb els salvadors, homeee!
...We could be heroes, just for one day... la la laaa

Anònim ha dit...

Si voleu tenir un lloc fix per poder fumar porros amb tranquilitat aneu a casa dels papis d'algú i no toqueu els collons als que volen fer classe per no arribar a ser mai com vosaltres: maleducats, descerebrats, hipòcrites, drogadictes i sense futur.
En fi, es una pena que acabaran pagant "justos por pecadores"...

Anònim ha dit...

S'ha de reconèixer que el més lògic hauria sigut posar només dos opcions: o continuar amb l'aturada acadèmica, o posar-la en marxa, i no repartir la segona opció entre varies. La gent te molts dubtes, i això se sap. I d'aquests dubtes s'ha tret profit per continuar amb l'aturada.

Anònim ha dit...

"Gracias a todos los que estais haciendo el esfuerzo de ocupar la facultad, dormir en el suelo y organizar actividades."

Supongo que también es a ellos a quienes debemos darles las gracias por pintar paredes, arrancar las puertas, fumar dentro de las aulas y estar haciendo polvo un lugar público. Enhorabuena, eso sí que se os da bien.
Qué lástima que no os deis cuenta de que luchando de otra manera, habría más gente que se os uniría, de verdad, qué lástima.

Anònim ha dit...

En primer lloc: vosaltres demaneu democràcia: la democràcia és la submissió de la minoria: implica imposar la decisió del grup més nombrós a la resta. En canvi el concens intenta acostar posicions i assolir la manera que convenci més a tothom.
Porteu setmanes demanant democràcia! aquí la teniu. La majoria ha parlat: es continua ocupant classes. Tots els qui heu estat demanant democràcia acateu-la. O és que la democràcia només serveix quan va de part vostra? Amb el referèndum s'ha donat una lliçó de democràcia, però us negueu a apendre.
Des de l'assemblea sempre s'ha apostat pel concens. les opcions de vot es van acordar per concens des de l'assemblea. Tothom hi va estar d'acord; ara ja no és hora de lamentar-se. Els resultats han parlat. Si de les opcions decidides entre tots, n'ha sortit una, és la que s'ha de seguir. Sí; una majoria vols seguir amb l'ocupació de la mateixa manera que una majoria vol reempendre les classes. Però la decisió presa és la que ha obtingut més vots individualment. Ara a callar. Lletres ha decidit.

Anònim ha dit...

Gent que ha guanyat eleccions "democràtiques"

ADOLF HITLER
ROBERT MUGABE
VLADIMIR LENIN
FRANCISCO FRANCO (referèndum del 66)


Seguim? Per a considerar vàlid un resultat d'unes votacions s'ha de veure també com estan organitzades però clar amb preguntes d'aquest estil....

Les votacions haurien d'haver estat:

1.- A favor d'ocupar però anar a duxar-se a casa un cop per setmana.

2.- A favor d'ocupar però dormint a les aules parells.

3.- A favor d'ocupar 20 hores diàries. (Com m'encanta la proposta dels 45 minuts de classe, em descollono cada cop que la veig)

4.- Ocupar només dilluns dijous i diumenges (la dels dies de la setmana també és per fer-ne un bon acudit)

5.- Ocupar alternativament, una setmana els menors de 23 anys i la següent de 24 cap amunt.


i així un llarg etcétera d'absurditats que dubto molt que us ho cregueu ni vosaltres mateixos.

Està clar que si us creieu aquestes votacions com a vàlides la selectivitat no va fer la seva funció perquè el vostre lloc no està la universitat on se suposa un mínim de coneixements bàsics.

Anònim ha dit...

Si això et sembla just, albeta, crec que cal que truquem ara mateix als mossos: no podem deixar que uns individus amb aquesta idea ens impedeixin anar a classe a una majoria que hi vol anar (hagi votat el que hagi votat).

Anònim ha dit...

I l'opció de reprendre les classes a alguns passadissos no et fa gràcia? Així només els privilegiats que tinguin classe als passadissos no ocupats podran fer classe, els altres no.

Com m'estimo l'assamblea!

Anònim ha dit...

Sou uns feixistes. Ara sou vosaltres els feixistes.
Què trist que això passi a la uni...

Anònim ha dit...

A mi tot això em recorda el ZP i el seu "apoyaré...!". L'assemblea d'ocupes és com el govern central, donant llargues i pals amb pastanagues. La resta, és el govern català (ens falta un Montilla al capdavant, àdhuc àdhuc), creient-s'ho tot i anar dient que sí a les trifulques governamentals.
No sé si aconseguireu alguna cosa, nois i noies, però el que sí que esteu fent és enterrar aquesta cosa que anomeneu assemblea en la més absoluta de les misèries. Vamos, a mi ni que em digueu que la terra és rodona... que no m'ho crec!!

Anònim ha dit...

MAÑANA SE SABRÁ LA RESOLUCION DE LOS JODIDOS EXPEDIENTES, UNICA CAUSA POR LA QUE UN GRUPO DE VIOLENTOS MANTIENE LA FACULTAD PARALIZADA, ANTE LA PASIVIDAD DE UNOS ORGANOS DE GOBIERNO VERGONZANTES, IMPROPIOS NI SIQUIERA DE UN PAIS TERCERMUNDISTA.
POR MI QUE LOS ECHEN A LA PUTA CALLE A TODOS PARA SIEMPRE, TOTAL PARA SER CONSELLER O PRESIDENT NO VAN A BECESITAR ESTUDIOS...

Unknown ha dit...

PREGUNTES
Caram tu, quina missatgeria tant extrema. Impressionant.
Bé, als resultats jo veig que:
- 5 de les 7 opcions proposen un terme mig entre els dos extrems, porten "fer classes" i "seguir amb la ocupacio" a l'enunciat, i sumen 488 vots.
- Una opció extrema diu "aturar l'ocupació" i recull 268 vots.
- Una opció extrema diu "aturar les classes" i recull 368 vots.
Davant d'això, realment creieu que per afavorir la convivència, el diàleg, la unió entre els estudiants, el treball conjunt i la potenciació de l'assemblea és convenient aferrar-se a la majoria simple?
No seria millor adoptar una de les postures intermitges?
No creieu que us esteu equivocant?
Jo estic a favor de la ocupació, però se'm fa molt difícil defensar-ho en aquestes circumstàncies i amb aquests resultats.
No crec que aferrar-se a la majoria simple, davant d'aquests resultats, sigui el millor per tots nosaltres.
D'altra banda, a aquestes alçades, creieu que aguantar fins nadal servirà d'alguna cosa més?
La nova rectora negociarà amb vosaltres ara? O s'agafarà vacances fins l'any que ve?
I aprofitant totes les parides que s'han comentat en aquest missatge, què fareu a les vacances de nadal? Aguantareu? Fareu una treva per seguir ocupant passat festes?
Què ha passat a l'assemblea d'avui?
I finalment, quan fareu una assemblea a la que puguem assistir els de la tarda?

Unknown ha dit...

Uix, perdó, la opció d'"aturar la ocupació" té 210 vots, no 268.

Anònim ha dit...

VOLEM EL MOSSOS.

US VOLEM FORA DE LA FACULTAT DE LLETRES.

ASSEMBLEA FEIXISTA, FORA DE LA UAB.

Anònim ha dit...

Sóc un estudiant de València acampat a la facultat de filologia. He llegit els resultats del referèndum, i la veritat és que amb 698 persones a favor de reprendre les classes d'alguna forma i 368 en contra es decidisca no fer cap classe em pareix un colp baix a l'assemblearisme i a la democràcia.
Haurieu de debatre entre tots alguna solució per fer classe sense que això implique aturar ni l'acampada ni les activitats reivindicatives paral·leles, el que està clar és que no es pot dir que al referèndum s'ha decidit que no es volen reprendre les classes i quedar-se tan amples. L'únic que s'aconsegueix així és desmobilitzar a la gent, un gran descrèdit per l'assamblearisme i donar força a l'enemic.

La única lluita que triomfa és la que no s'abandona, però donar l'esquena a 698 persones és abandonar-se.

Salut i força

Anònim ha dit...

Només una cosa: Aneu-vos cap a la MERDA, ocupes dels collons!!! Espero que dentre de poc entri els Mossos i os pegui a tot! Aixó sí, clar... recordar-vos que la próxima vegada ningú es queixi dels expedients!

Anònim ha dit...

Quins d'aquests que ara lideren les movilitzacions acabaran com a secretaris d'organització d'algun partit polític? El master en manipulació ja l'estan fent.

Unknown ha dit...

Estic completament d'acord amb el company de València. Cal que ho reconsidereu, companys i companyes. Cal que ho reconsidereu.

CancerDeSida ha dit...

Que hi hagin 7 propostes no és per crear divisió de vot, qualsevol que estigués a l'assamblea de dimarts ho sap.
La cuestió principal de l'assamblea era si s'havia de votar o no. Després van començar a sortir les 7 propostes (en boca de les persones anti-ocupació, NO de l'assamblea) per tant, si s'ha creat aquesta divisió de vot, no ha estat creada desde l'assamblea, sinó més aviat dels anti-ocupació (perdoneu el terme ja sé que és odiós).

L'assamblea manipula? Per favor! Si vau ser vosaltres mateixos els qui vau proposar i aprovar (per amplisima majoria) aquesta votació amb les 7 propostes!

En fi...

Unknown ha dit...

Alakast, d'acord, però com us deia al missatge anterior, aferrar-vos a la majoria simple quan està clar que la majoria vol continuar classes (que no vol dir desocupar) trobo que és un flac favor a l'assemblearisme, l'assemblea i vosaltres mateixos. Estaria molt bé que ho reconsideressiu.

Anònim ha dit...

Aquest es un tema molt important per a tots nosaltres, i el que hi hagi gent que estigui ficant anonims absurds.. es com intentar parlar amb nens de cinc anys! Madureu una mica! estem parlant del nostra futur académic, de protestes i manifestacions.

Anònim ha dit...

Plantejeu-vos varies qüestions:

- Qui va voler la votació? Els estudiantes que van assistir el dimarts a l'assamblea per voler una votació, que no van voler que es fes a mà alçada per si hi havia infiltrats. I no es podia fer allà mateix perquè faltava la organització necessària per fer unes votacions amb uns mínims.

- Qui ha fet les butlletes? Estudiants partidaris i no partidaris de tornar a les classes va redactar les butlletes en funció de les opcions que es varen comentar a l'assamblea, si ningú hi va caure és error vostre.

- Com han reaccionats els guanyadors de la votació? Tendint la mà per a buscar el consens que molts van rebutjar el dimarts. Llavors penseu una mica qui està adoptan versions més intransigents durant aquests dies.

Anònim ha dit...

amb anonims absurds em refereixo a gent que fica comentaris per arribar als 200..

Anònim ha dit...

Ens heu estat toman el pel! Nosaltres hem donat suport a l'assamblea i així ens ho pagueu? fent el que voleu en les votacions? voleu un referéndum per a votar l'implantació del plan bolonya.. i que pasa si surt algo qe no us agrada? també fareu trampes?!

volem fer clases!

Anònim ha dit...

El que s'ha de fer es alguna cosa "a lo grande". No només a la facultat de Lletres de la UAB si no a tot el país.

El que passa que la gent ara veu que això només és una facultat (de tota una universitat, doncs les altres s'han desocupat), que son 4 gats els que es tanquen i, a part de veure en perill aquet curs, veuen que no es soluciona res i que als politics els importa una merda sincerament que aquet any suspenguem tots.
S'ha de fer alguna altra cosa. No dic desocupar, si no aconseguir una vaga general indefinida a tot el país, i punto!!

Ocupant una sola facultat no s'aconsegueix res. Només tenir gent en contra.

Anònim ha dit...

Considero legítim que es continui la ocupació si la majoria ho ha votat. Consideraria lògic que es tornessin a fer classes ja que la majoria ho ha votat.
El consideraria més lògic és, tal com he llegit a algun comentari, que la votació no s'hagués fet com es va fer... hauria estat més normal fer-ne dues (vols que continuem l'ocupació? Sí-No; vols que tornem a fer classes? Sí-No) Crec que així no hi hauria divisió i tots estaríem una mica més d'acord.
El que em va saber més greu és veure que una de les opcions era... Tornar a fer classes pels alumnes d'últim curs i segon cicle... Aquesta opció em va fer veure que la majoria dels qui promovien l'ocupació no en tenien ni idea de com va la facultat, la meva intenció era acabar al febrer, però estic fent una assignatura de lliure elecció de 1r cicle, segons la vostra opció, haurien d'haver fet la classe només per mi, perquè soc d'últim curs, i si vingués un altre li hauríem dit que no, que a ell li queden dos anys. Quina tonteria! No sabeu ni com funcionen les assignatures en aquesta facultat.
Tot i tot, considero legítim que si considereu que heu de seguir ocupant la facultat ho feu, però deixeu-nos tornar a fer classes, potser així podrieu explicar als qui ara mateix ni vénen a l'Autònoma les vostres intencions. Vindria més gent.

Anònim ha dit...

vergonya de facultat de lletres!!!!Fora la ocupació!!!!La gent decent vol tornar a classe!!!!!A la merda tots els antisistemes!!!!!que marxin a drogar-se fora de la universitat perque la estan deixant feta una merda!!!!!Als expedientats ya els esta be, ya que la van liar ben liada.VOLEM TORNAR A FER CLASSES, YA QUE UNA PART DELS ESTUDIANTS ES PREOCUPA PEL SEU FUTUR Y NO COM ELS PUTOS OKUPES QUE NOMES ASPIREN A ANAR DE RAVE EN RAVE Y A FER EL GILIPOLLAS!!!!dit està!!!!!

Anònim ha dit...

Però a la facultat de filo i lletres no s'estudia història?

No heu aprés res de votacions tendencioses al llarg de la història de les dictadures???

Anònim ha dit...

Esta mañana en el programa de Cuní se ha puesto de manifiesto lo que sois....de pena.
368 parar clases contra 698 reiniciar clases!!!
Yo tambien me pregunto donde pasareis las fiestas? con los papás en Vaqueira??

Anònim ha dit...

A Albeta i als que defensen que s'ha actuat democràticament i els resultats són els que són: Bé, com que no hi ha majoria absoluta (meitat dels vots + 1), ara toca el segon episodi de la democràcia: els pactes!

Anònim ha dit...

Fàstic i vergonya d'assamblea de lletres. Després defensareu la democràcia. Esteu privant a la gent d'anar a classe, que per altra banda està perdent els seus diners PER CULPA VOSTRA.

A veure quan tarden en tornar els mossos, aquest cop heu perdut el poc recolzament que us quedava dels estudiants. Heu perdut el nord i ja no sabeu ni a qui representeu.

Anònim ha dit...

Desde casa és molt fàcil queixar-se, i molts cops sense raó. Encara que la opció majoritària és la de continuar amb la situació actual desde l'assamblea és promou en tot moment el diàleg i el consens com a l'assamblea d'aquest matí.

Anònim ha dit...

Yo creo que a los estudiantes de Arte y Letras en general os han tomado el pelo los perroflautas, han dividido vuestro voto, y vosotros..."pobres", habéis acudido en masa a las urnas, como cual peregrino en tiempo de rezo, habéis jugado a un juego sin reglas, lo mejor es la abstención, no participar en un juego con tramposos.

Propongo:

-UAB LIBRE DE PERROFLAUTAS
-ABSTENCION EN REFERENDUMS NO DEMOCRATICOS
-SI A BOLONIA
-SI A LA CULTURA DEL ESFUERZO Y NO A UNA UNIVERSIDAD DE VAGOS Y MALEANTES
-UNIVERSIDAD PUBLICA Y DE CALIDAD
-CLASES EN ESPAÑOL Y CATALAN
-DESOCUPACION Y FUMIGACION DE LAS AULAS
-RESPETO AL PROFESORADO Y A LA RECTORIA
-BAJADA DEL PRECIO DE LAS MATRICULAS
-BECAS Y SUBVENCIONES DEL TRIPARTITO NAZIONALISTA QUE NOS GOBIERNA
-FUERA BANDERAS INDEPENDENTISTAS Y SIMBOLOS TERRORISTAS DE LA UAB
-ILEGALIZACION DEL SEPC
-LIMPIAR PINTADAS
-ENTRADA DE LOS MOSSOS EN LA UAB
-ENCHIRONAMIENTO DE FRANKI
-IZADA DE BANDERAS CATALANA, ESPAÑOLA, EUROPEA Y DE CERDANYOLA EN LA ENTRADA DE LA UNIVERSIDAD
-MAYOR SEGURIDAD Y VIGILANCIA
-CREACION DE UN MONUMENTO A COLON EN LA PLAZA CIVICA
-MAYOR COLABORACION UNIVERSIDAD Y EMPRESA, SIN PRIVATIZAR NADA
-CLASES EN INGLES
-MAS INTERCAMBIOS ERASMUS
-CONCIERTO DE SABINA EN LA CIVICA PARA EL AÑO QUE VIENE



Votadme como RECTOR.
No prometo el cambio, ni prometo 400 euros, simplemente PUEDO prometer.

Anònim ha dit...

Y también dos huevos duros.

Anònim ha dit...

Sento vergonya aliena dels comentaris d'un que s'anomena estudiant de doctorat i diu fer classes a la facultat de lletres.

En la mateixa situació que aquesta persona, que és com em trobo jo, trobo vergonyós i patètic pensar en perdre competència laboral.

Si per a aquesta "persona" (crec que ho és en el sentit etimològic, és a dir "personatge"/"màscara") allò més destacable de la pèrdua de nivell acadèmic (i educatiu en general, ja que educació és quelcom més que coneixements "de llibre") és que el previsible baix nivell generalitzat dels futurs professionals suposarà menor competència futura en les nostres professions, ja m'ho has dit tot sobre la teva escala de valors.

El pitjor és que et deixin educar. Alguna cosa no funciona bé en el sistema si hi ha educadors amb aquest nivell ètic.

Anònim ha dit...

A sobre que alguns votem pel consens, perquè podem fer classe i vosaltres seguir ocupant?

A partir d'ara està clar, vot sempre en contra de vosaltres de forma sistemàtica. Ens ho heu demanat a crits.

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Soc un professor de la Facultat i estic amb el company Jordi Blanch. Aquesta consulta ha estat el més clar exponent d'aquella frase tan anomenada de "divideix i venceràs". Curiosament només una opció apuntava a la continuïtat de l'ocupació i les 6 restants a reprendre les classes amb determinats matisos. Estudiants assemblearis, us heu lluït en un clar exercici de manipulació i (des)interpretació dels resultats.
Ara bé, ja us anuncio que passades les festes reprendré les classes perquè així m'ho han demanat els meus estudiants. I ja podeu enviar qualsevol "guàrdia de corps" sota el nom de "piquet informatiu" (em fa gràcia aquest qualificatiu que feu servir) i de ben segur que encara que jo volgués evitar-ho us les haureu de veure amb més d'un estudiant. I ja la tindrem liada! Què fareu? Avisareu als Mossos?
Suposo que si sou tan coherents i conscienciats com dieu amb les mesures que adopteu, continuareu l'ocupació durant les vacances de Nadal. No tindreu la barra de "tancar per vacances", oi? De pas, podeu aprofitar per fer uns Pastorets -com diuen per aquí-, un pessebre vivent, etc.
Que us bombin a tots plegats.

Anònim ha dit...

sóc de la UAB desde fa 3 anyets, i ara m'estic plantegant pasarme a una altra universitat, com la UB o UPF, perquè em fa vergomya del que està passant.
És molt fort que uns pocs del meus "companys" m'impedeixein fer classe a mi i a la majoria dels estudiants que estem a la universitat perquè ens agrada la carrera que fem, i volem continuar amb el curs. Em sembla una actitud molt feixista(posats a confondre temes i a mesclar ideals amb els fets que no tene res a veure).
NO SOU HEROIS, esteu molt equivocats. sou merda, una lacra per a la universitat i la resta dels estudiants. tant de bò us expulsin de la universitat perquè torni a ser un lloc respectable.

Anònim ha dit...

Sembla que hi ha gent, suposadament amb estudis (perquè per ser porfessor s'haurà de tenir algun títol), que encara no enten que tant partidaris de tornar a les classes com no van redactar la butlleta de les 7 opcions, i si no agrada us tindrieu que haver implicat a temps com van fer altres persones.

Anònim ha dit...

HOLA BONA TARDA A TOTS!

COMUNIQUEM DESDE L' ASSEMBLEA DE LLETRES QUE A PARTIR DE DEMÀ ES REPRENEN LES CLASSES AMB TOTAL NORMALITAT,

GRÀCIES PER HAVER PARTICIPAT TOTS AQUEST DIES EN LA NOSTRA LLUITA.

Anònim ha dit...

Es en serio? pq no veig cap comunicat a la pag. principal del blog.

No se si creure-m´ho

Unknown ha dit...

al PLANTEGEU-VOS VARIES QÜESTIONS
jo EN PLANTEJO UNES ALTRES
De veritat, em repeteixo, ho sé, però és que m'ho poseu realment difícil per seguir estant d'acord amb la ocupació i tot plegat.
- És que no us adoneu que esteu perdent tota capacitat d'arribar més enllà d'on arribeu, més enllà de vosaltres mateixos???
- De què serveix parar les classes a Lletres quan s'han reanudat les classes a les altres facultats?
- De què serveix girar l'esquena a tota aquesta gent que ha votat, d'alguna manera, seguir amb les classes i la ocupació?
- De veritat, cal que us replantegeu la situació, arriben les vacances i la cosa es refredarà, preteneu seguir impedint les classes a la tornada?
- De veritat creieu que és el camí?
- No veieu que cada dia que passa a la gent li sua una mica més el que pugui passar als expedientats?
- No veieu que cedir una mica faria molt bé a tot el conflicte entre estudiants?
- I si no veieu res de tot això, què és el que veieu?
- Una última pregunta, què ha passat a l'assemblea d'avui?
- Va, ara sí, perquè no pengeu sistemàticament els ordres del dia i les conclusions de totes les assemblees?

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

A l'anònim que ha fet l'aportació a les 15:18, dir-li que com a professor (autèntic i amb títol) no m'estava permès votar a la consulta. I em permetràs que no m'identifiqui amb noms i cognoms perquè de la mateixa manera que estic convençut que dins el col.lectiu assembleari hi ha gent que actua de bona fe (però per a mi amb procediments equivocats), també ho estic del fet que n'hi ha d'altra que actua amb passamuntanyes i amenaces.
No sé si com a estudiant "anònim" que la revolta dels estudiants del maig del 68 va acabar en arribar l'estiu. La pregunta és: passarà el mateix amb aquesta ocupació? Passades les festes, tot tornarà a una certa normalitat acadèmica?
Tot plegat, tinc la sensació que us voleu erigir en uns herois, una mena de llum del far que il.lumina la resta de pobres estudiants que són ignorants i passius, etc. Per què no mireu al vostre voltant (llegeixi's aportació del company Subirof)?

Anònim ha dit...

Em sembla que la opinió de la majoria de la gent ja està prou clara. Si voleu seguir fent-vos el sord, endavant. Ara ja us faré una altra pregunta:

A partir del 24 de desembre i fins el 6 de gener, també ocupareu la facultat? Per què és molt bonic tornar a casa aquests dies i després el 7 de gener, vinga som-hi tots, ara tornem a ocupar la facultat.

M'estalviaré els debats sobre democràcia. Ja se sap que l'assemblea és totalment democràtica i decideix sempre amb un quorum estricte i representatiu totes les seves decisions. Per altra banda, quin percentatge del total d'estudiants de lletres és 1.077 persones? I ens queixem que les eleccions al parlament europeu no tenen participació?

Anònim ha dit...

Bona tarda!
Pregunto a tota la gent que ha escrit al blog des de les 11 del matí, perquè no han anat a la assemblea en contes d'insultar davant una pantalla?
Indiferentment, el que no em puc creure és que els meus propis companys desitgin que els mossos entrin a la facultat, que hi hagin "hòsties" i represalies! Es que de debó, en sembla alucinant!
Som tots estudiants. Una mmica de solidaritat i vale que potser hi ha que estiguin a favor de l'ocupació o en contra, però arriba un moment que això ja no és important, sinó el fet de que desitgeu el mal als altres.
El dia que vosaltres us queixeu per alguna us agradaria que entressin els mossos?
Com podem arribar a aquests nivells? com pot ser que ens diguen feixistes quan sou vosaltres que ens desitgeu mal?
De debó, potser l'assemblea s'equivoca amb moltíssimes coses, però els insults i la mala fe que veig aquí en fan ganes de plorar i em treuen, definitivament, el poc òptimisme que tenia en la societat.

Anònim ha dit...

Jo només vull saber qui passara allà TOT el Nadal de veritat. No val això d'anar a sopar a casa i dormir a la facultat, de passar-se el Nadal sense fer res i el dia 7 tornar a la Uni.

Accepto la majoria, jo vaig votar seguir la ocupació i seguir classes, però heu d'admetre que heu facilitat aquest resultat i que si hagués estat diferent hi haurieu possat molts més entrebancs a l'hora de complir-ho...

Anònim ha dit...

No sé ben bé que passarà. Al Nadal segurament tothom marxarà a casa, i al gener, quasi segur, es tornaràn a les classes. Ara, amb movilitzacions fora de la universitat, ja que contra bolonya s'ha de seguir lluitant...

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Hola Maria, potser això dels mossos ho dius per mi. Per si de cas un aclariment: jo no és que vulgui que vinguin els Mossos a fotre quatre òsties a tort i dret. Simplement el que passa és que s'està donant una situació segons la qual una minoria està impedint el lliure exercici de la docència (que és una de les obligacions del professorat) i de retruc el dret de molts estudiants a voler-la rebre. I et recordo que tal i com estava plantejada la consulta, s'afavoria la divisió de la gent que d'una manera o altra, volia tornar a una certa normalitat acadèmica, a favor d'aquella altra que vol continuar com fins ara. Plantejar un referèndum, consulta, etc. ha de ser una cosa molt més seriosa si no es vol després rebre per totes bandes. Ja sabem que en situacions "calentes" com aquesta, tothom és, qui més qui menys, del morro calent.
I a veure, per què ha de ser una cosa molt negativa que entrin mossos en un Campus Universitari? Potser això es remunta als temps del franquisme però ara ja no. No fotem! Se suposa que com a cos policial ha de vetlar per la seguretat, l'ordre públic, els drets de les persones, etc. I com et deia abans, aquí hi ha molta gent que se sent amb els seus drets trepitjats.

Anònim ha dit...

Als que defensen una l'ocupaciÓ: No hi estic pas en contra, però crec que aixo que heu fet de fragmentar les opcions de tornar a classe no té nom. Per ser democràics haurieu de veure que el què la gent vol és tornar a classe, i és la majoria.

Als que voleu tornar a classe: Molts de fvosaltres segur que no aneu regularment a les assemblees. Per queixar-vos haver-hi anat, ara toca acatar la decisió.

En general, només ens estem dividint els estudiants. QUe potser és la unica manera que ens facin cas? potser. Però a quin preu? s'està creant un nivell de crispació molt elevat. En ves de discutir, s'haurien de buscar altres opcions, deixar que es facin classes (els d'últim curs això els pot costar molt car), i unir-nos tots en contra Bolonya. Utòpic? potsre si, però és que les dues parts teniu raó.

Personalment, estava a favor de l'ocupació, però és que és ilògic no reconèixer que en el referèndum, en el fons, l'han guanyat els que volen tornar a classe.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb les intervencions del professor "Fredi". Una llàstima que els de dalt (i amb això em refereixo, evidentment, al rectorat), que són els que haurien de fer quelcom en contra d'aquesta DICTADURA ASSEMBLEÀRIA, es rentin les mans.

L'assemblea som tots??? I aleshores per què hi ha aquí més de 250 comentaris, la majoria dels quals NO se senten identificats amb el que esteu fent? L'assemblea son UNS POCS que s'imposen a tots. Això és el que és l'assemblea, i no hauria de permetre's. I els perjudicats? Tots nosaltres.

L'ASSEMBLEA NO ENS REPRESENTA A TOTS.

Anònim ha dit...

Bé. veig que tenim una concepció molt diferent dels mossos. Per mi són un organ repressor, que realment són capaços de fotre cops de porra a manifestants pacífics, que a Grécia han matat a un noi de 15 anys(no els mossos, clar, però si la policia) i que no vigila per el ciutadà de peu, sinó que com a molt et foten unes multasses de la òstia!
Siguem realistes i coherents. Si no us interessa Bolonya, sigue sincers, però per lluitar necessitem força i no fer-li el joc al rector, a la degana, etc.
Al menys, siguem concients de perquè es va inventar la policia i realment perquè serveix.
Em sembla que si no entem que això és una cosa que ens afecta a tots, no arribarem en lloc...i al menys, graciès per no insultarme, cosa que bona part de la gent si ha fet

Anònim ha dit...

Maria S., eso es lo que ocurre cuando nos tomais por imbéciles unas cuantas veces.
Duda resuelta?

Es que me hace gracia, ahora todos hablando de diálogo y sorprendidos por que la gente esta cabreada después de la que nos habeis colado. Que cinismo joder, que cinismo.

Anònim ha dit...

t'equivoques, l'assamblea si que, en tyeoria, ens representa. Si no hi aneu és cosa vostra, però ens representa. Aixík ho diuen els estatuts.

Anònim ha dit...

hummm, mira, ni et rebraté, només et diré que jo no tenia cap tipus de dubte.
I per cert, i això val per tots...a quin sistema tan, supostament democràtic, podeu escriure tan tranquilament tot el que volgeu sense que ningú us digui res?
O es que a aquesta democràcia que tan defenseu us escolten més de cada quatre anys?

Unknown ha dit...

Maria, senzillament, perquè a les 11 del matí estava treballant, ni més ni menys.
I em diràs, "doncs se n'han fet a la tarda i tampoc no hi eres", i jo et respondré que sí, segurament, com també segurament no han estat anunciades amb l'antelació que caldria en aquest flamant bloc o en algun altre lloc prou accessible, que no sigui la paret que teniu davant les taules on mengeu.
En fi, és la tercera vegada que pregunto sense resposta: què ha passat a l'assemblea d'avui???

Anònim ha dit...

Ho tornarè a dir, doncs
S'ha decidit que s'ocupa fins a les vacances de Nadal, però amb quasi tota seguretat, desprès es tornaran a fer classes.
Això si, s'han format comissions, on TOTHOM està convidat a participar, on es decidirà com continuar la lluita, sempre fora de la facultat, amn movilitzacions de vagues, manifestacions, etc.
I ei, no deia pas per tú el fet de no assitir a l'assemblea, però dubto molt que tothom que està escribint al blog estiguès treballant...

Anònim ha dit...

Resumidament l'assamble ha servit per discutir els resultats de les votacions i com s'afrontaren les ocupacons i actuacions en el futur. Quan s'ha deixat de banda els càlculs absurds de sumes de grups de gent s'ha començat a buscar consens, abans de marxar s'estava discutint sobre la proposta de seguir sense classes fins el 23 i fer una assamblea el 7 o 8 de gener per afrontar el retorn o no a les classes.

Anònim ha dit...

A veure, les opcions es van decidir en una assamblea on la gent en contra de la ocupació era majoria, el referendum es va preparar en col·laboració amb gent contraria a la ocupació i també va ser la gent contraria la que va demanar que la majoria fós simple.
Hem entrat en el vostre joc i heu perdut, empalats amb la vostra pròpia espasa, o sigui que ningú tingui la barra de dir que estem manipulant, perquè tenieu tant clar que erem quatre gats que ningú es va posar en contra de les opcions fins que us ha fallat la jugada.

Us semblarà que a l'assamblea som la causa de tots els vostres mals, però si haguessim perdut ho hauriem acatat i ja estariem desocupant. Però recordar que les pautes d'aquest merder les veu posar vosaltres, que sou democrates quan us convé i no sou ni millors ni pitjors que nosaltres.

Si tots aquests que ara estan en contra s'haguessin movilitzat contra Bolonya enlloc d'intentar fer sabotatges a la ocupació, hauriem sortit d'aqui fa més d'una setmana i també em sembla lamentable aquesta divisió.

Si aquests que estan en contra de la ocupació es sumessin a l'assamblea i colaboressin en propostes de movilització que consideressin legítimes jo personalment hauria firmat a desocupar.
Com que quan tot això acabi el 99 per cent no apareixera mai més en una assamblea a menys que vulgui tornar a enfonsar un acte, no és possible i em sap molt de greu.

Anònim ha dit...

Si si, y ahora podemos jugar al juego de los jóvenes buenos e idealistas contra los alienados conformistas y reaccionarios, si total... uno ya se acostumbra a que insulten su inteligencia.

Unknown ha dit...

Segurament no, però jo només puc respondre per mi.
Ja ho havies dit? Jo no ho he sabut veure, ho sento.
Aprofitant que respons les preguntes, podries rellegir els meus dos posts anteriors i respondre'm alguna cosa més?
;)
Gràcies.

Anònim ha dit...

Subiroff
nomès et dirè una cosa; Si crec, com molta gent, que l'assemblea a comès errors, i també crec que hi ha moltissímes coses que s'han de revisar.
Però també et dirè un altre cosa. tinc molt clar qui és que em vol fer mal, tinc molt clar qui és que guanya 5 mil euros al mes per donar dos assignatures a l'ant, si arriva, i també tinc molt clar a qui beneficià tots el procès de la LOU i Bolonya. I als estudiants no és.
Per tant, arriba un moment en el qual ens em de posicionar i lluitar contra un enemic comú, i desprès ja ens barallarem entre nosaltres, ens cridarem i milers de coses, entens? però la realitat és aquesta i crec que és una cosa molt clara, que convindràs amb mi, en que als estudiants no ens beneficià, gens.
Així que pensem una miqueta, recolzem a qui ens pot ajudar més i desprès ja ens discutirem un i mil cops quan aconseguim el que realment és important, aturar bolonya.

Anònim ha dit...

Gracias por obligarnos a ser libres!

Anònim ha dit...

Aviam Maria, crec que aqui se m'està escapant alguna cosa... Parles de que ens hem d'unir tots contra Bolonya. Fins aquí perfecte. Però no se suposa que el motiu de l'ocupació de la facultat, ara per ara, és el dels expedientats?

Estic segura que la immensa majoria dels que vam votar a favor de reanudar les classes estem en contra de Bolonya, però una cosa no té res a veure amb l'altre. Precisament perquè vull una rebre una educació acadèmica digna, estic en contra de veure'm obligada (i a vegades de manera violenta, que la violència no és només la física) a NO fer classe.

Crec que hi ha moltíssima desinformació (que la hi ha), o es reben informacions contràries (que també) o que s'estan barrejant les coses segons interessa (que també pot ser).

Anònim ha dit...

A les teves preguntes subiroff:

Abans de re destacar que assisteixo a l'assamblea però no sóc membre actiu d'aquesta ni de l'ocupació per tant les meves respostes són a títol personal. En un principi vaig abstenir-me en la votació de l'ocupació però amb el temps m'ha convençut com l'única via per la qual s'ha començat unes negociacions.

- És que no us adoneu que esteu perdent tota capacitat d'arribar més enllà d'on arribeu, més enllà de vosaltres mateixos???

Francament no crec que no s'arribi més enllà, crec que cada vegada hi ha més gent implicada per conseguir excercir els seus drets (a classe o a reivindicar una educació millor).

- De què serveix parar les classes a Lletres quan s'han reanudat les classes a les altres facultats?

Potser sí que serviria tornar a fer classes encara que jo no ho crec. Si el rectorat movilitzes les negociacions en lloc de paralitzar-les quan creia que li convenia el resultat podria haver estat diferent.

- De què serveix girar l'esquena a tota aquesta gent que ha votat, d'alguna manera, seguir amb les classes i la ocupació?

No se'ls ha girat l'esquena, a l'assamblea d'avui es buscava el consens per aproximar el màxim les posicions i buscar la unitat.

- De veritat, cal que us replantegeu la situació, arriben les vacances i la cosa es refredarà, preteneu seguir impedint les classes a la tornada?

Això s'ha se seguir discutint a les properes assemblees tant de matí com de tarda.

- De veritat creieu que és el camí?

De moment dubto que hi hagi un camí però aquest podria esdevenir-ne un.

- No veieu que cada dia que passa a la gent li sua una mica més el que pugui passar als expedientats?

Això és veritat, jo de fet crec que els expedientats potser mereixen un càstig però mai emès per la pròpia universitat i tampoc utilitzar-los com a eina de repressió o moneda de canvi en unes negociacions.

- No veieu que cedir una mica faria molt bé a tot el conflicte entre estudiants?

Això s'està intentant mitjançant la recerca de consens a l'assamblea.

- I si no veieu res de tot això, què és el que veieu?

Veig el 75% d'abstenció a les votacions...

- Una última pregunta, què ha passat a l'assemblea d'avui?

Això ja s'ha comentat

- Va, ara sí, perquè no pengeu sistemàticament els ordres del dia i les conclusions de totes les assemblees?

Francament estaria molt bé aquesta opció, ai´xí la gent estaria molt més informada. També es podria fer una assamblea informativa on-line en forma de fòrum o similar. Per per això cal que ens moguem, i jo el primer.

Anònim ha dit...

Vols jugar a un joc? Doncs ves a casa i juga al parxís.
Parlo seriosament, cosa que un tio que li suden la polla tots els arguments que se li poden donar i k va despotricant del que no coneix, no espero que entengui.

I no, conec a gent que està en contra de la ocupació, fins i tot tinc amics en contra, i cap d'ells es comporta d'una manera tant vergonyosa com la colla de covards que van a desfogar aquí la seva ira de hooligan mal canalitzada.

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

Maria, en quin món vius? Ara m'assabento que els Mossos també són presents a Grècia. No fotem!! Potser ets tan idealista que pensis que és possible una societat sense que hagi cap cos que vetlli per la seguretat, els drets de la gent, etc. Els mossos seran tan repressors com altra gent que impedeix el lliure exercici dels drets de la resta (per cert, la majoria). Si tu els consideres com uns repressors doncs bé, és la teva opinió però jo diria que sense ells (o qualsevol altre cos policial), tindríem molta més gent queixant-se de la manca de seguretat i coses per l'estil. O és que penses que tothom és bo per naturalesa. Més aviat, i com es veu avui dia arreu, i com deia en Hobbes, l'home (sic) és un llop per a la resta d'homes. I per cert, t'ho dic de bones sense cap ànim d'insultar a ningú. Soc del morro calent però no arribo a l'extrem d'insultar a ningú que no conegui personalment.

Anònim ha dit...

Aviam anònim (que ningú possa el nom)
La facultat, al meu entendre, sempre ha estat ocupada per varies coses a la vegada, que no crec qu sigui contradictori. suposo que s'enten que ens podem queixar de varies coses no?
en segon terme...la violència? Bé, mira el comentari d'abans del blog, on també vaig escriuré ahir a la nit, i veuràs que qui em va insultar va ser un antiassembleari o varis, que em van dir, i amb perdò, de puta cap a dalt. Per tant, no parlem de violència d'una part i ignorem l'altre sisplau. això si és hipocresia. I si, estic en contra de fer classes, perquè crec que les millores són per tots i no nomès per qui dorm a la facultat...Recordeu les vanguardes dels partis, moviments o millores en el passat? Doncs jo ho veig així, això si, en el meu cas, sense insultar a qui no pensa com jo.

Unknown ha dit...

Si és que quan comenceu els missatges amb un "A veure...", maaaalo!
En fi, Oriol Ferran, jo tornaré a repetir una altra vegada que em poseu molt i molt difícil el fet de seguir recolzant el castell de cartes aquest que és la ocupació sense classes.
Té raó el company: un s'acaba acostumant i cansant dels atacs a la inteligència.
Les opcions aquestes van sortir d'un text que van fer els de l'assemblea de filosofia. Des d'un primer moment no es va acceptar per part dels partidaris de la ocupació que la votació fos a dues úniques opcions, no fotem, que tots hi érem allà.
O és així o tinc certs problemes de memòria...
D'altra banda, la famosa recerca del consens brilla per la seva absència en uns resultats que criden al cel que la majoria està per una ocupació/retorn a les classes conjunt. I encara voleu que tornem a la assemblea, a fer consens suposo.
Repeteixo, tot això només porta encara més desencís per l'assemblea aquesta que teniu muntada.
I seguir ocupant fins les vacances, heu de reconèixer, és només tossuderia, perquè no portarà noves negociacions ni nous resultats.
En fi, la vida és una tómbola!
Sigueu feliços!

Anònim ha dit...

amb la pantomima de la votació, per mí l'assemblea ha mort. Només poden impossar les seves opinions amb la coacció i les amenaces, com aquest matí cridant pels passadissos als alumnes que volien fer classe, això sí, en grups de vint o trenta, és clar.
Covards. ho repeteixo:
COVARDS
COVARDS
COVARDS
COVARDS
COVARDS
COVARDS

Maria, això sí hem fa plorar a mí.

Anònim ha dit...

nos habéis engañado día tras día. perdimos 3 horas tontamente la semana pasada para acudir a una Asamblea totalmente amañada. y ayer tiré a la basura dos viajes de tren(porque por supuesto se nos impidió hacer clase)para llevar a cabo unas votaciones totalmente antidemocráticas. os estáis riendo de nuestra "ingenuidad" y de nuestra buena fe para llegar a un acuerdo entre los estudiantes. he llegado a tal punto que estoy deseando que lleguen los mossos y os echen a todos de la Universidad de una p*** vez ya! otra cosa, los expedientados nos son unos santitos y no han sido sancionados por luchar como unos héroes contra Bolonya sino por varios delitos. creéis que es pacífico tirar una puerta abajo, sacar a la fuerza a unos individuos de su lugar de trabajo y entrar en el ordenador de la decana? eso lo hacéis en un ayuntamiento, en otro lugar público que no sea la uab o en una casa particular y se os cae el pelo a mechones. así que no se de qué os quejáis! estáis consiguiendo lo que queríais. ya sois felices???

Unknown ha dit...

A MI ME DA IGUAL LA OCUPACIÓN, ME DA IGUAL LA HUELGA... VIVA BUSTAMANTE!!

fdo: el camionero amoroso

Anònim ha dit...

Això és patètic.
Personalment crec que qui vol fer classes les fa. A la nostra carrera, tot i ser de la facultat de filosofia i lletres ja esteim fent classes, aquest "ocupas" que no saben fer més que perdre el temps no ens aturaran. Pareix que tenen ulls darrera i per tots els llocs però no és aixi.
He parlat amb el rector, amb la degana i olvideu-vos de qualsevol cosa que demanau respecte als expedients,perquè se us negarà, no cal lluitar-hi més. Se us veu massa el plumero!!

Aneu a estudiar ninets, que per això esteim a la universitat!!

Unknown ha dit...

A l'anònim que ha respost les meves preguntes. Abans que res, gràcies.
Jo també em vaig convèncer poc a poc que aquesta potser seria la millor manera, però veient com ha evolucionat tot plegat, què vols que et digui, tinc els meus dubtes.
- Tu creus que cada cop hi ha més gent implicada? Deu ser en altres facultats, perquè en aquesta, la única que no fa classes, jo hi detecto una tensió poc sana.
- Si és tant útil, com és que sou l'única assemblea que practica això de la no-classe?
- Amb cedir una mica em referia a acceptar que una bona majoria dels qui van votar ahir vol fer classe i seguir ocupant o fent altres coses contra el monstre Bolonyès.
- Quan tanta gent s'absté, són ells els equivocats i els de l'assemblea els qui tenen raó? No podria ser l'abstenció un signe de no acceptació d'aquesta assemblea, un signe de que falla alguna cosa, i que potser no són "ells"?
En fi, gràcies per respondre de nou, se sent un sol entre tants missatges perduts a l'hiperespai.

Anònim ha dit...

Jo hi veig gent més implicada en un cantó o l'altre. El problema és la crispació existent i els extrems d'algunes postures, i evidentment les descalificacions que ocupen línies i línies del blog.

Diria que no és la única, tampoc no faig classes a part d'història però pel que m'han comentat a ciències tampoc en fan (i diria que a educació i comunicació tampoc, encara uqe potser m'equivoco)

A l'assamblea d'avui s'ha parlat de la tornada a classes al gener i d'un canvi de les accion en contra de bolonya (que personalment no crec que sigui tant dolent sinó el que ha vingut darrere)

Amb el 75% d'abstenció em referia a que hi ha un problema clar que s'hauria d'analitzar. Podria ser que la gent no cregui en la votació, passi completament o s'hauria d'haver extès a dilluns i dimarts per a recollir el màxim d'estudiants.

Anònim ha dit...

Un amic em solia dir: Desgraciadament la universitat està plena de gent d'esquerres i, per tant, no hi ha llibertat d'expressió. Jo no ho entenia, pensava "gent d'esquerres intolerant? no pot ser". Malauradament, ara li he de donar la raó.
No hi ha llibertat! La mostra és les prohibicions de fer classe (jo personalment encara no he tingut problemes, encara que sé de gent que sí), discurs manipulat (les dades sempre van manipulades, típic de poders 'totalitaris')... Nous temps, nous mètodes.
La qüestió és que SEMPRE hi ha hagut poc recolzament a l'assemblea (del total d'alumnes de la facultat), però aquesta ha fet i desfet com ha volgut, fent-se passar per "representants" (jo no em sento representat ni per ZP, ni Montilla, ni l'assemblea) i manejant els números com heu volgut... Amb aquest panorama, he d'anar jo a participar d'un òrgan (de poder) del qual no sento formar-ne part?

M'ha vingut al cap el llibre "Rebelión en la granja". Us podeu imaginar el perquè.

Anònim ha dit...

Voldria dir unes paraules als okupes, desde la meva perspectiva de no partidària de la okupació des de el principi.
Crec que quan es comença una vaga d'aquesta magnitud, s'ha de tenir molt preparada. I no em refereixo a cartells, menjador, etc (que no dic que no us ho hagueu currat), sinó a que s'ha de tenir planejada una evolució i un final per aquest projecte. La okupació se us ha escapat de les mans, perquè era excessiva, perquè potser era massa idealista, perquè no sabeu com ni quan acabar-la. I penso que vosaltres, que la majoria heu lluitat per una causa en la que creieu sincerament, també veieu que la cosa s'ha descontrolat, que la irritació i la disconformitat dels demés va en augment, que la il·lusió del principi s'esvaeix i que el somni s'acaba. Crec que s'ha de saber quan plegar. Segurament us sentiu decebuts i tristos (jo, m'hi sentiria), i us resistiu a rendir-vos, però jo us demano que us ho penseu. En el punt en el que ens trobem, la vostra acció ja no té sentit.

Anònim ha dit...

La Maria deia:

"El dia que vosaltres us queixeu per alguna us agradaria que entressin els mossos?"

Doncs no Maria, no m'agradaria... però probablement el dia que jo em queixi ho faré de manera que no posi a tothom en contra meva. Faré saber quins problemes tinc, proposaré solucions o demanaré que em recomanin solucions que no se m'acuden a mi. Ho faré parlant amb qui s'ha de parlar i fent tot el possible per trobar-ne la solució.
Però MAI de la vida faré que altres perdin el seu temps i els seus diners per ajudar-me a mi... i per suposat, no els amenaçaré.

Parlant de diners:
Quan acabi l'ocupació (he llegit que després de Nadal haurà acabat amb gairebé tota seguretat - no he anat a l'assemblea perquè estic malalta, encara que m'he assebentat que hi havia assemblea cap a les 11 del matí)... algú haurà de netejar la facultat...
Ho netejaran els que han estat ocupant?
O ho netejarà una empresa de neteja que contracti la universitat?
Ho dic perquè si és així, els diners que utilitzi la universitat per pagar aquesta empresa són els nostres diners...
I em faria una gràcia haber de pagar el que han espatllat altres!!!

Anònim ha dit...

molts estem fent classes amagats i s'avança matèria així q pobres okupes quan arribin. (quina llàstima!)

Com ha quedat el tema del rei negre?

Anònim ha dit...

A Sergio García, professor associat de filologia grega:

Celebro que sentis vergonya aliena, vol dir que anem per bon camí, encara més si surts a defensar l'ètica, una virtut per la qual destaquen els professionals de filologia clàssica de la UAB i les seves sempiternes batalles fratricides.

De debò, aneu fent, que nosaltres també anirem fent. La vostra traïció al col·lectiu docent i posterior col·laboració activa amb els estalinistes i altres violents ha provocat tot això. Però les tornes canviaran!

Quant a la competència... Ja es va veure què va passar amb la promoció del 1977. Però aquest cop no hi haurà "aprovats generals", més aviat tot el contrari.

Anònim ha dit...

llàstima fas tu, que nomès et preocupes per tu mateix/a!!!

Anònim ha dit...

"llàstima fas tu, que nomès et preocupes per tu mateix/a!!!"

Que jo sàpiga, el liberalisme existeix i no em sembla motiu de llàstima...

Anònim ha dit...

a veure, les coses clares. Avui hi ha hagut assemblea per valorar els resultats de les eleccions i, amb una nombrosa assistència, s'ha decidit mantenir l'ocupació fins a les vacances de nadal i a partir del gener començar amb un gran assemblea per tal de definir un calendari de mobilitzacions contra Bolonya. A l'assemblea hi havien partidaris de seguir amb l'ocupació i partidaris de no seguir-la. i malgrat haver guanyat la votació (cal recordar-ho) els defensors de l'ocupació han fet el possible per arrivar a un consens. Així doncs, aquesta setmana i la que vé tampoc es faran classes.

Anònim ha dit...

Que els defensors de l'ocupació hagin guanyat la votació és bastant discutible.
Ja estic fart, si l'assemblea no fós oficial no podríeu tocar tant els nassos. La gent no hi va a les assemblees, és una llàstima però és la realitat (encara que, per altra banda, no m'extranya...)aixi que deixeu de monopolitzar l'opinió dels estudiants.
Ho sento pero la gent no és ni idealista ni infantil com la majoria de vosaltres. Deixeu-nos en pau, no canviareu el món.

Anònim ha dit...

Pobre d'ell que em parli de democràcia!!! L'assemblea de lletres ha manipulat el referèndum! Això és indignant... fa pena... tanta pena... HA SORTIT MAJORIA LA OPCIÓ FER CLASSE!! Sou uns putus manipuladors!! No em parleu de democràcia ni de representació!! Vosaltres no esteu representant a la universitat. Després d'això l'assemblea se'n pot anar a la merda, A LA PUTA MERDA!!!!!PUTA MERDA!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

US CREIEU QUE SOM IMBÈCILS!???!!?

Anònim ha dit...

POoooo ZI!

Anònim ha dit...

per casualitat, cuants alumnes hi ha en total a la facultat?

Anònim ha dit...

no em faig llàstima bàsicament xq tinc el dret a anar-hi i, per tant, si hem anat fent coses no veig perquè no ho haig d'aprofitar en el meu expedient.

Egoista? Com els expedientats no?


Visca els exàmens en altres facultats, a les biblioteques...!

Anònim ha dit...

4000

Anònim ha dit...

i es parla de gran participacio?

Tip ha dit...

Salid de la maldita facultad de una vez. Sabeis algo de estrategias ¿verdad?

¿Qué tal si os pongo entre las 7 alternativas 6 que son la misma con matices, y una que es totalmente opuesta, y salen las 6 mayoría? ¿Qué tal si te vas a comprar un pantalón mangui, una camiseta de pasota, un perro que fuma porros, una olla común donde poner el cazo, un grito en el cielo por gritar por ser cielo?

¿Qué tal si me dábais rabia, luego pena, después me producíais mal olor, y después habéis conseguido que no crea ni siquiera en los estudiantes?

¿Qué tal, joder, si os vais a pintar al baño mientras cagáis, que es lo único coherente, identificativo y natural que sale de vosotros?

Y si nos dejáis estudiar y yo os dejo hablar en castellano.

Tú que dices, ¿Godo?

Chusa ha dit...

Molt omplir-vos la boca de que defenseu els drets dels estudiants, i sou els primers que coaccioneu els drets de la gent que vol exercir el seu dret d'anar a classe, que és un dret que tenim per llei.
Tot això del referèndum (digue-li referèndum, digue-li enganyifa)només ha estat una martingala més de les vostres, diversificant les opcions contràries per a què no suméssin majoria. A qui voleu enganyar, si ja us hem vist el llautó des del primer dia? I si la gent no va a les assamblees, és per això mateix, perquè ja passem de vosaltres i de les vostres manipulacions i discursets tendenciosos. Aquí els únics insolidaris sou vosaltres, que només teniu en compte lo vostre, i se us en fum si la resta perdem classes, temps i diners.
Sou una colla de dropos pollosos, i actueu igual que els terroristes, intimidant i amenaçant la gent que no pensa com vosaltres. Això sí, intimideu i coaccioneu molt democràticament, eh? Manda huevos!!!
Quina llàstima que tenim uns òrgans de gobern tan lamentables que no són capaços de fotre-us fora a puntades! Si depengués de mi, us fotria deu expedients a cadascun de vosaltres, i us obligaria a pagar de la vostra butxaqueta la neteja de la facultat.

Anònim ha dit...

la basura comenzó haciendo pintadas y se les dejó, colgando carteles chungos, y se les dejó, ahora han paralizado en plan stalinista la facultad Y SE LES DEJA!! mañana estarán de consellers poniendo límites de 80 por hora o tuneándose el Audi oficial para ir cómodo a casita en Reus a cargo de los contribuyentes/gilipollas

Anònim ha dit...

Sou uns fills de puta ocupes.
Os treurem a patades desgraciats.


Manipuladors de merda!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Habeis perdido toda credibilidad, no habeis sabido parar a tiempo, a la vuelta de las vacaciones os será muy dificil volver a tener el control de la asamblea.Sois unos niñatos inexpertos con aspiraciones de revolucionarios.No os queda nada!!! La manipulación nunca ha dado réditos!!!

Anònim ha dit...

Deixeu-se de sumes ridicules que no tenen ni cap ni peus!!
Simplement si ens posem a sumar els vots que estan a favor i en contra de l'ocupació, no sé a vosaltres, però a mi em surt el següent resultat:

SI OCUPACIÓ: 856 vots

NO OCUPACIÓ: 698 vots

Per tant guanya l'ocupació per majoria.

Y a callar!!!

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

A veure si ho entenc i si algú m'ho pot aclarir: és possible que després de vacances l'Assemblea decideixi abandonar l'ocupació i continuar amb altres tipus de mobilitzacions? Si és així sense que s'hagin aconseguit avenços en les negociacions, aleshores què voldrà dir? Què potser l'Assemblea fa marxa enrere i d'una forma o altra veu que s'ha equivocat perllongant l'ocupació? De fet, pel tarannà de molts missatges d'aquest blog, ho semblaria. Però aleshores de què els haurà servit tota aquesta moguda? A risc d'equivocar-me, diria que per a res. I no em val la resposta del ressò mediàtic.
Som l'única Facultat que decideix de continuar amb l'ocupació, com el poblet de l'Obelix i l'Asterix davant l'imperi del Cèsar!! Potser això és un senyal de què les coses no funcionen com els i les assembleàries voldrien. En situacions com aquestes, se sap com i quan comença un conflicte però no se sap mai com ni quan acabarà, ni quines conseqüències comportarà. Hi ha sovint queixes de l'escàs nombre de gent que assisteix a les Assemblees i després de tot això i de com la de Lletres està portant el conflicte, diria que estareu més sols que mai.
No discuteixo el fet que l'Assemblea sigui l'òrgan legal de representació dels estudiants (no tinc davant els estatuts de la UAB) però si la seva legitimitat per l'escàs poder de convicció. I per sobre de tot, no és en cap cas discutible que les decisions que prengui vagin en detriment del dret inalienable de la gent a assistir a classe en condicions normals.

Anònim ha dit...

Tinc una qüestió existencial que fa dies que hem ronda pel cap, ESPERO QUE ALGÚ ME LA CONTESTE!!!!!! una dia a les noticies, exactament va ser el dia 28 de novembre crec, vaig veure a les noticies de quatro el titular "rectores de las diferetes universidades españolas se reunen en Madrid para firmar el tradado Bolonia. Han dado especial apoyo a los rectores de las universidades de Barcelona, Valencia y Madrid (la última no la tinc clara)" algú me pot contestar que signifique això, se supose que un grup de la nostra facultat està ocupant-la per aturar el procés de Bolonya, però si els rectors és reuniexes per firmar-lo que esteu aconseguint.......
Mal d'esquena, menjar malament, una traició per part del rector... i sobretot dividir a tothom de la facultat i crear un clima de crispació que tardarà molt de temps en recuperar l'enemistat que hi ha entre els dos grups.

Anònim ha dit...

On podem trobar els estatuts que regulen l'assemblea, i les actes de totes les assemblees!!!!! podem passar-nos pel punt d'informació

Anònim ha dit...

Dret inalienable d'assistir a classe? Suposo que tant com el de rebre una educació (amb independència de l'extracció social)...
En els conflictes (inevitables en tota societat) els drets a vegades xoquen entre ells (et sòna vivenda vs. propietat?...)

Segur que hi ha moltes formes de protestar però una protesta només té sentit quan obliga l'altra part (el govern de la uab i els polítics en aquest cas) a tenir-la en compte... i de moment l'única que ha funcionat és la ocupació amb aturada de classes...

En aquesta universitat hi ha estudiants que porten anys organitzant xerrades i fent feina divulgativa sobre l'altra cara (a part de la "manífica" i de cop "essencial" equiparació dels crèdits) de Bolonya i demanant informació i debat real al rectorat... però fins a les ocupacions resposta zero tant per part del govern de la uab com de la resta d'estudiants, potser massa ocupats en exercir el seu dret inalienable d'anar a classe sense preocupar-se dels drets inalienables dels que entraràn l'any que vé a la universitat i encara ara no saben que, si els papás no els poden pagar la carrera, trigaràn el doble que els rics a poder acabar la carrera (et sòna l'itinerari "lent" pels que han de treballar?). I sense preocupar-se tampoc per la futura educació dels seus fills que a l'institut tindràn professors amb un any menys de formació específica (grau + master de formació del professorat enlloc de llicenciatura + CAP), etc, etc, etc.

la veritat és que no em sap cap greu que aquest conflicte entre alguns estudiants (i alguns professors) i les institucions universitàries, autonòmiques i estatals hagi esclatat a la cara de la resta de la comunitat universitària... per activa o per passiva tots tenim un paper en el model educatiu del demà. A més, alguns deuen haver descobert l'acció col·lectiva (ni que sigui per organitzar-se per intentar recuperar les classes) més enllà de l'anar a posar un paper en una urna cada 4 anys.

No estic participant gaire de l'ocupació per la feina i perquè fa temps que estic una mica desmovilitzat però m'agradaria donar les gràcies als ocupants de lletres per la tasca que estàn fent.

Anònim ha dit...

La Asamblea no tiene/ni quiere estatutos, está violando el segundo artículo en el que se ampara. Habría que exigir que eso se cambie, todos podemos cambiar las cosas, sólo hay que proponérselo. Dejemos de quejarnos del funcinamiento de la Asamblea, no ganamos nada, HAGAMOS algo ya. Síndic de Greuges de l´Autònoma. Allí hay que quejarse, allí hay que presionar, hagamos fuerza entre todos. Hay que darles lo que están buscándose desde hace semanas, que todos nos unamos y movilicemos a más estudiantes que ellos. Ánimo!

Anònim ha dit...

Jo no sóc d'aquesta facultat, però segueixo el blog diàriament. Jo, si fos vosaltres, em mobilitzaria per la meva banda, és a dir, tots els estudiants que estiguin a favor de tornar a classe, munteu una assemblea en algun altre espai (perquè com és lògic a la facultat no us deixaran) i redacteu un manifest en contra de l'ocupació, envieu-lo al vostre deganat i repreneu les classes a la força, de la mateixa manera que us les estan traient.

ÀNIMS, ESTUDIANTS DE LLETRES QUE ENCARA ELS QUEDA SENY!

US RECOLZEM DES DE FORA!

Anònim ha dit...

698 estudiants han votat a favor de continuar les classes. Gairebé el doble que els que han votat l'opció 1 (368), que és l'única que contempla l'aturada de classes.

Clara manipulació assemblearia del referèndum.

En el post anterior animava a la gent a votar el punt 1. A més tenen la barra de posar-lo com a punt 1, com el primer, el que tothom segur que llegirà. I per acabar-ho d'adobar, han dividit les opcions contràries en un munt de punts per tal d'evitar que l'oposició es pogués imposar.

Desfachatez, se'n diu això. I després parlen de democràcia.

"Tot el poder a les assemblees". Això és el que volen, tot el poder per acabar amb la universitat ells solets. Retorneu el poder a la majoria silenciosa i aneu a fer la vostra guerra a una altra part.

Anònim ha dit...

Una manera d'aturar bolonya sense ocupar facultats és que tothoms (o una gran majoria) demani l'anul·lació de la matricula d'aquest any, i no matriculant-se més a les universitats que apliquin el pla de bolonya. És bastant simple i molt més efectiu. No hi ha perill que vinguin els mossos, no hi ha violencia. Això sí, suposa una implicació molt més forta a l'oposició de bolonya. A que ningú té collons de fer-ho?

La majoria només són contraris al pla de bolonya de boca, fins i tots el que ocupen la facultat.

Musicus Mundi ha dit...

Hauria estat més facil dues urnes:
-Aturació de les classes? si/no
-Ocupació de la facultat? si/no

però ens hem de complicar la vida... i de pas aprofitar per manipular el vot i dividir-lo, oi?

Anònim ha dit...

Estudiants que voleum tornar a les classes organitze-mos i fem fora a tots aquestos que no ens deixen exercir la nostra llibertat. Fem una assemblea vinculant i que decidisque la majoria, ells no ens imposen les seues assemblees doncs nosaltres els imposarem les nostres a veure qui guanya ara, i el vot el dividirem en dues opcions no en sis com ens han imposa. Si no ens deixen fer-la a la facultatla farem a un altre lloc de la uab, açò s'ha dacabar d'una vegada. Ja està bé d'utilizar la dialèctica per converncer a tothom de allò que fan els ocupes és per al bé de tothom. Parlant malament: uns collons per a tothom!!!!!!! Ja està bé de repressió i imposició estem en un país lliure.

Anònim ha dit...

Com ha qdat el tema dels pastorets? S'han repartit a l'assemblea els papers? Quina versió dels pastorets ha qdat assignada? Al final podré liar-me amb els reis i patges?

Quantes preguntes tant transecendetals sense respostes!

Anònim ha dit...

Creieu que som imbècils?

Anònim ha dit...

Algú es creu que som imbècils, cert. Vinga criticar que no deixin fer classe, i ells, vinga defensar que ha guanyat la ocupació.
A veure "ocupants", és que sembla que encara no acabeu d'entendre el perquè se us critica:
QUE NO ÉS PER LA OCUPACIÓÓÓÓÓ!!!!!!
ÉS PER NO DEIXAR FER CLAAAAAASSE!!!!!

I dit això, m'agradaria aclarir que perquè no puc reclamar el meu dret a ser rei negre????
Si aqui cadascú diu la seva sense llegir ni entendre els altres, ara resulta que us molesta que jo demani ser el rei negre!
A sobre em direu que voleu amagar el tema dels pastorets????

Pd. Llàstima, se m'ha escapat el missatge numero 300 per poc.
Si és que clar, m'enganxo al Gran Hermano i se'm passen les hores volant! (aquesta és per provocar-los, ja sabeu que ells són anti-aquestes-coses)

Anònim ha dit...

Noia, ni idea, però crec que s'ho han amagat per ells (ho han esborrat de l'ordre del dia!!!!).
Em sembla que han vingut ocupants aborrits d'altres facultats i s'han quedat tots els papers.
Fins i tot el del burro i el bou, crec.
En fi, mala sort.
Tu tens contactes dins l'assemblea d'ocupants??? Ens podrien ajudar...

Anònim ha dit...

El que em fa por és que si comencem a ser molta gent i costa d'organitzar la obra, això també se'ls escapi de les mans i al final l'obra també quedi un nyap...
Ja se sap, en aquestes obres improvisades a correcuita i sense consens passen aquestes coses.

Uix, he dit consens??? baix!! baix!! baix!!

Anònim ha dit...

Ahhhh, el poder...
Deu ser una sensació agradable...
Sentir-te l'amo del temps dels altres...
Amo del temps, amo de la vida...
Ahhhh, el poder...
Deu ser una sensació agradable...
I veure com tothom es desespera...
Esperant de tu només un gest...
Ahhhh, el poder...
Deu ser una sensació agradable...
I deu ser dur baixar dels núvols...
Descobrir que tot ha estat per no res...
Ahhhh, el poder...

Us ha agradat? No està acabat, però he pensat que ho podria dir el rei Baltasar mentre s'acosta a l'establia.
Ja sé que no té tant paper en l'original, però podríem fer-lo una mica més complicat, no?
És una idea.

Anònim ha dit...

Sou una mica torre-collons tots plegats, no?

M'agradaria saber quants de vosaltres esteu disposats a fer accions efectives contra bolonya (si és que realment no volem menjar-nos amb patates aquesta i les mil reformes educatives més) que no sigui aturda de classes. Perquè clar resulta que de moment la més efectiva ha estat aquesta.

Per tant, és lògic pensar que hi ha altres accions alternatives. Les fareu vosaltres? Moureu el cul per intentar que el pla bolonya no s'apliqui tal com es vol aplicar? El mourem? O només tornarem a classe i farem com sempre dir SI a tot, perquè resulta que sempre hem estat acatant totes les reformes educatives sens més... i per això l'educació està com està (no trobo normal, haver-me menjat amb patates més de 4 reformes educatives, reformes en què no hi he pogut participar ni dir la meva).

Perquè és molt senzill no fotre res i esperar que les coses s'arreglin. Es molt còmode, que diguem. I ja no us dic,lo feixuc que deu ser preocupar-se per una educació que segurament els nostres fills i filles rebran. D'això se'n diu hipotecar el futur de les pròximes generacions... tot i que també vol dir hipotecar-nos a nosaltres mateixos. (he arribat a la conclusió, que som massoques, què trist).

Què? Mourem el cul? Deixarem que l'Estat decideixi per nosaltres, sens més? Continuarem pagant com uns putes per rebre una educació cada cop més cara? De pública res senyors, i senyores. L'educació s'està privatitzant per moments, i nosaltres aquí tan tranquils. Nosaltres preocupats perquè estem perdent 3 setmanes de classes. Es clar és la fi del món, però bé que us les salteu quan voleu, collons!

En definitiva, l'aturada de classes ens puteja, però és que Bolonya encara més! Llavors què fem? Jo us diré què farem: Anirem a classe, no farem res per aturar bolonya o almenys canviar-la, i d'aquí uns anys, anirem a pendre tots pel sac perquè la Universitat serà una cosa cara, casi de luxe (perdoneu-me però pagar 2.000 euros i més per un màster és un conyàs).

Quin futur més prometedor, nois! Algú vol firmar en aquest super futur?

PD: I ja no us dic la pèrdua de carreres que ara s'estan cursant i que amb bolonya, desapareixaran... si això és el que voleu... (jo personalment, no... però es veu que l'únic que ens interessa és fer classe).

PD: El país va com va, per conformismes d'aquest tipus. Es molt trist.

Anònim ha dit...

Germans, preguem.

Anònim ha dit...

Tot això que dius està molt bé, però noi: sí, som una espècie trista, què vols?
El que no podeu fer (lloable, però no ho podeu fer) és pretendre abanderar-vos de tota aquesta lluita i fer servir les classes d'altres com a arma de pressió. Si fossin vostres, bé. Però no ho són. I és trist. D'acord. Però és així. I si ens l'hem de menjar amb patates estofades, doncs el mengem. Però no podeu anar d'abanderats per la vida, ni de salvadors, ni d'herois. Si teniu més inquietuds que la resta (això dieu) i trobeu que tot això és tant injust, convenceu a qui hagueu de convèncer, però per la força (la policia tortura i assassina, recordes?), per la força (repeteixo) no es va enlloc ni s'aconsegueix unitat ni res de res. Ah, sí, és trist. Sí. Ho és.
I emprenya, eh? Sí, ho entenc. I és trist.
Més trist és que no parleu dels pastorets en tota l'assemblea i us volgueu repartir els papers a caraperro!!!

Anònim ha dit...

No entenc a què fa referència això de les lluites fratricides, ni la col·laboració amb elements stalinistes. Ja m'ho explicaràs quan tinguis un moment, no costa trobar a algú amb nom i cognoms, i ja veus que signo amb ells.

Si vaig prendre la paraula, va ser per mostrar el meu rebuig a un fet que em va semblar vergonyós: que un docent s'alegrés de la baixada de nivell que una vaga llarga pot tenir sobre el currículum dels estudiants, i a més afirmant que així tindrà menys competència professional.

No escric aquí per a defensar o atacar la vaga ni l'assemblea. Passo per aquí, m'informo de què passa a l'assemblea i punt.

Però que hi hagi professors que es freguin les mans d'aquesta manera...

Tema a banda és l'anonimat amb què es fan certes afirmacions per aquí, que també té tela. El coratge que dóna un cert anonimat sembla que atorgui llicència per a dir qualsevol cosa.

Anònim ha dit...

Y dale. Les vagues, manifestacions, etc, són un DRET, mai una OBLIGACIÓ. Els okupes no teniur cap dret a obligar als demés a entrar en un debat/lluita en el que molts no volem entrar. Perdona, però hi ha infinites causes per lluitar en aquest món, i crec que cadascú ha de decidir lliurement per quines es mou. Dubto que vosaltres us mogueu per totes. Deixeu de comportar-vos com uns herois entre un ramat d'ovelles ximples. NO som estúpids ni conformistes. Per vosaltres Bolonya és la fi del món, però potser no ho és pels demés. Tinc familiars professors d'Universitat a Tarragona que ja funcionen amb Bolonya, i m'han explicat perfectament com va, i no n'hi ha per tant. Per cert, els màsters ja valen 2000 euros, tots, i si no el vols fer, doncs et quedes amb el grau, que valdrà menys, però també has estudiat menys anys, així que no em sembla tan il·lògic.
Una lluita MAI, MAI, pot perjudicar al mateix col·lectiu que vol ajudar, i sense el consentiment d'ell. Us heu equivocat.

Anònim ha dit...

Ostres! q s'han qdat els papers?... I xq no fem una obra alternativa a la que han aprovat d'amagat? Podríem incorporar el text xl rei negre que han posat en un cmentari. a mi m'agrada molt!



PD: Rei negre tu tranquil que si al final no ha quedat lliure el teu paper consensuem els 2 i ja farem una obra tu i jo.

Anònim ha dit...

Tinc examen d català... i mireu on estic.

Anònim ha dit...

Todos a la Facultat y a clase ,con los que son no podran coaccionarnos no son suficientes para pararlas , pero si sólo somos dos clases entonces si.
Los que nos hablan de libertad y democràcia estàn confundidos deberian decir :ANARQUIA Y FASCISMO!!!

Anònim ha dit...

Jo flipo... us imagineu que fan una assamblea el dia 24 a les 8 de la tarda per continuar amb l'ocupació?
sincerament, jo ja estic farta de que aquests ingrats em timin amb els seus "consens" i "votacions" i estic més farta de que jo hagi pagat una matricula de 1000 euros i aquests no em deixin fer classe.

fem una assamblea d'estudiants en contra dels que fan l'ocupació? es que cony, això ja canta xavals...

pd: si fem classe a la biblioteca, l'ocupareu també?
JA JA JA sou uns incompetents que només sabeu fumar i embrutar.. ah bueno, se m'oblidava, també teniu un gran sentit de l'humor per les tonteries tan grans que feu per decorar les parets de la univiersitat: agafar pel·licules i posar noms absurds perquè la gent els hi rigui les gracies...

Anònim ha dit...

Jo no estava dient res d'obligacions. Estava parlant de que si es va fer un referendum simbòlic a la facultat, on 400 i pico de persones va votar a favor d'un debat públc sobre bolonya i la seva congelació... vol dir que hi ha una massa important que no vol aquest pla, i que si no es vol Bolonya, s'ha de fer alguna cosa, no? D'acord, ja s'ha vist que l'aturada de classe no és la millor opció, per això es va fer aquesta consulta. I va sortir el que va sortir... per això, també al Gener tornaran les classes, i es traslladaran les protestes en altres punts de la facultat/universitat.

No, és clar, Bolonya no és tan dolent. Per això mig europa està en peu de guerra perquè és un excel·lent pla, oi? Resulta que els graus devaluen les actuals llicenciatures, treient temari, i carreres. Un grau (i no ho dic jo, si no fins hi tot diversos professors ho han dit) equivaldrà a un primer cicle d'una actual llicenciatura. Alguns podrien pensar... que es sortirà més ben preparat perquè el grau dura 4 anys, però no serà així, perquè el grau és una formació generalista (en dret i en educació, per exemple, amb una llicenciatura actal poden exercir de les seves professions, amb Bolonya hauran de fer un curs màster per a poder exercir-hi). I aquí, és on volia arribar. No és el mateix fer un màster perquè TU vols, que fer-lo perquè si no, no podràs exercir del que t'agradaria. I, com que els preus dels màsters són a preus populars (perdó a preu de luxe) només uns quants podran rebre aquesta formació especialitzada, i es podràn dedicar al que els hi agrada... Si això, ho fa la privada... no em fa res, ja sabem que és la privada, però la pública ha de ser publica per a TOTS, i per desgràcia amb Bolonya això s'acaba. De públic res. Anar a la universitat s'anirà encarint, l'Estat a poc a poc deixarà d'invertir-hi i el capital privat ocuparà el seu lloc. Els estudis aniran en funció del mercat i dels interessos d'aquest sense tenir en compte els interessos de la gent.

I això, només és una part de Bolonya. Si això, t'ho vols menjar amb patates, o és ja estàs a últim curs, o és que només et mires el melic i t'importa tot una merda (el que deiem, aquests conformismes, no porten enlloc).

Això t'ho pots creure o no, és evident. Ets lliure de pensar el que vulguis. Però molts pensem que aquest pla no és bo ni per a nosaltres, ni per a la comunitat universitària en general, i que s'ha de fer alguna cosa al respecte.

Anònim ha dit...

Jo vull fer una assemblea per votar que continui la ocupació per Nadal. Siusplau, que s'hi quedin aquestes festes!

Anònim ha dit...

I ho repeteixo: si no em dóna la gana de participar en la vostra "lluita", no tinc perquè participar-hi, i no per això em miro el melic. Sóc una estudiant de NOMÉS segon curs, i tinc una altra carrera, bastant més difícil que aquesta, així que tonta del tot no en sóc. Aquí hi ha gent que es lleva a les 6 del matí per anar a TREBALLAR, va a classe per la tarda amb el dinar encara a la boca i arriba a casa a les 9 o les 10, sense cap mama que li hagi fet el sopar, ni rentat la roba, ni pagat res, ni res de res. I NO ESTEM PER HÒSTIES. Poca feina teniu! La qüestió és que heu fotut un semestre enlaire PER RES, com es preveia des del principi, sense fer cap geni. I no m'agrada participar en coses inútils. Quan faig alguna cosa, m'agrada fer-la bé, sinó no m'hi poso. Per cert, a la meva empresa la meitat dels biòlegs, veterinaris, etc, que hi treballen, encara no tenen el títol, així que tranquil·la, que sense el màster podràs exercir.

Anònim ha dit...

Hmmm.... crec que ens estem desviant molt del tema...
Per començar, com podeu ser tan cínics, egoistes i xaketeros?? Sí, sí, m'estic referint a tots vosaltres, els que ara esteu en contra del resultat del referèndum...
A molts de vosaltres ja us anava bé no anar a classes... i ara què?...

No és plan de posar-se a insultar a les persones de l'assemblea, ni els ocupants de la facultat.
Hauriem de ser-hi tots allà, fent costat i ocupant també la facultat, donar un cop fort i això potser acabaria aviat.

Jo també vull tornar a les classes, què us penseu que tenim ganes de no fer-ne?...
Doncs esteu molt equivocats/des!

Si ara dexiem d'ocupar la facultat...tot el que hem fet fins ara no servirà de res. Esque no ho veieu?... :S

I bueno... també és molt fàcil parlar sobre lo dels mossos... que per cert, s'han de tenir pebrots per parlar així sobre uns companys eh!...
De veritat... amb gent com vosaltres no se on hi seriem ara...

Anònim ha dit...

A mi el que em fa gràcia és com heu parlat dels cossos policial. Sou molt innocents. Vinga, un món sense poli!!! Anarquia!!!
Què volieu que fessin els mossos? Dir-vos que sortíssiu? Ho haurieu fet? No. Doncs llavors només queda la força. Us ho vau ben buscar. I això no és trist, és realista.
Ja veiem que si marxeu ara la ocupació no haurà servit de res, però és que això ja se sabia des del principi. Dieu que la parareu al gener. Serà el mateix, però fotent-nos una mica més. És que allargar-la tampoc serveix de res!!

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

A qui m'ha replicat sobre el dret inalienable de la gent a rebre classe si així ho demana, és que potser els teus drets estan per sobre d'altres? I tu qui ets per decidir qui han de ser les "víctimes" i qui els "botxins"? De bou apareix la figura del líder "salvador" que guia els pobres d'esperit i ignorants. Així van actuar líders messiànics de la història moderna i els seus règims van acabar en dictadures. Per què heu de pensar que vosaltres sou els únics amb la raó absoluta? I si tanta raó teniu jo us animo a continuar l'ocupació durant les properes festes i després (alguna ànima caritativa us portarà un lot de Nadal). Si no, de què haurà servit tot aquest conflicte i les patacades que esteu rebent? Potser a més de líders teniu també fusta de màrtirs?

Anònim ha dit...

Desde CC. Comunicació pregunto ¿asamblea son solo "ellos"?

El jueves pasado una asamblea de más de 4 horas, con asistencia numerosa (+ de 300) acordó reiniciar las prácticas ya y hacer un referendum el martes 16. Esto último no se cumplió pues el lunes una asamblea menos numerosa decidió que las casi agotadas fuerzas de la ocupación de Comunicació se iban en carcavila a ocupar el rectorado. Allí estarán, supongo, y los demás HACEMOS CLASES NORMALES DESDE AYER.

Pero sorpresa, sorpresita, acabo de entrar en el blog de la facultad y me encuentro este texto que muestra ... leerlo y califíquelo cada cual:

----------------------------------

http://acomunicacio.wordpress.com/2008/12/17/asamblea-important-a-les-1400/

ASAMBLEA IMPORTANT A LES 14.00
Desembre 17, 2008 • No hi ha comentaris

Bones penya,

Demà (o avui) dimecres 17 de desembre de 2008 CAL fer una assemblea de comunicació d’una vegada per totes. A l’assemblea d’aquesta nit al rectorat s’ha parlat del futur immediat, i aquest comença demà (a les 10 es reuneix el Consell de Govern, on possiblement es comunicarà la resolució final pel tema expedients etc.).

Per tant, quedem a les 14 hores al local d’estudiants. A les 12 s’anunciarà a la resta de gent, per veure si el tema de la implicació i tal i qual segueix en peu. No obstant, és importantíssim que la gent que hem estat més implicats en el moviment aquestes setmanes estiguem allà, perquè possiblement a partir de dijous i en funció del que es digui al consell de govern les estratègies i línies d’actuació canviin (pel que s’ha intuit avui al rectorat).

A les 20 hores, dues persones de l’assemblea (a decidir) aniran a la reunió de comité, on es posaran en comú les diferents decisions de la resta i es comunicaràn en l’assemblea nocturna del rectorat. Per això, i de cara a ser els màxims efectius passi el que passi, és (altre cop) MOLT IMPORTANT que tothom que pugui es quedi fins la nit al rectorat.

Bé penya, espero que demà siguem les masses proletàries disposades a fer la revolució. Recuperem l’empenta dels primers dies, que això s’acaba i els torrons estan a la vuelta de la esquina.

salut.

----------------------------------

Y me parece a mi que este texto es propio, que está escrito por quien se col0ca como partido/vanguardia que guia a unas masas ignorantes, incapaces de comprender que les conviene hacia la revolución. Esto es puro marxismo-leninismo-pensamiento Mao-tse-tung o similar ¿no?

Si como dicen estos "dirigentes(?)" y sus acólitos (de buena fe o de candidísima ingenuidad, que de ambos tipos hay, según observo) la asamblea es la realización de la DEMOCRACIA DIRECTA, sin que medien representantes que se venden, me puede explicar alguno de ellos como van a hacer una asamblea de toda la facultad de Comunicació a las 14 horas EN EL LOCAL DE ESTUDIANTES, donde caben 20 o 30 como máximo. Y anunciada unas pocas horas/minutos antes en un blog que lleva días "muerto".

El lío interesado que se traen vendiendo como democracia directa lo que es una organización jerarquizada, con cúpula (ahora metida en el rectorado, si es que no reciben "sugerencias" desde fuera, que no me extrañaría) debemos tenerlo claro y denunciarlo: son de la pasta de los peores políticos profesionales ¡¡y encima con conciencia de superioridad moral sobre nosotros!!

En todo caso, cuidado, pretenden ARMARLA POR TODO LO ALTO cuando les digan que algún expedientado recibira castigo. Y quieren hacerlo en nuestro nombre:

Por favor, en mi nombre no, que ya tengo edad de juntarme sólo con quien quiero.

Y quiero ser pastor, no oveja.

Anònim ha dit...

Me parece que aún no entendeis que aunque podemos (o no) estar en contra de Bolonya, ha llegado un momento en el que también estamos en contra de vosotros y vuestra asamblea. Por autoritarios, por ir de iluminados, por tormanos el pelo, etceterá.

Yo al principio pensaba que realmente era el idealismo y la ingenuidad que no os dejaban ver la realidad, pero cada vez estoy más convencido de que vais de mala fe, de que manipulais de forma premeditada para conseguir vuestros objetivos, cualesquiera que sean.

Anònim ha dit...

Jordi Blanch, estudiant d’història:
Bla, bla, bla, si us plau, prou xerrameca, ahir a la tarda vaig anar a la facultat i l’ambient aclaparadorament majoritari és de malestar, perquè no ens deixeu tornar a classe. Podeu fer les lectures que vulgueu, però l’heu ben cagat i no sabeu con sortir-ne. Aprenents de demòcrates, el trajo us va gran.
Jo no he anat a cap assemblea ni penso pas anar-hi, tinc coses millors a fer. Se suposa que l’Assemblea és representativa (és a dir, que representa precisament a aquells que no hi anem). No em sento representat per vosaltres ni admeto que parleu en nom meu. Vaig votar, però sento que m’heu pres el pèl. Qui representa als que volem tornar a classe i deixar-nos d’hòsties?
Jo aniré a classe a la primera oportunitat que se’m ofereixi, i si algú m’ho impedeix “democràticament”, l’engegaré a la merda. Ho sento, però ja n’estic fins els collons. Per mi, l’Assemblea s’ha convertit en un òrgan repressor i autoritari que m’impedeix anar a classe, punt. Les reivindicacions anti-Bolonia ja no m’interessen.
Amb aquesta estratègia de l’Assemblea esteu tirant pedres contra no sé ben be que, però ho feu en vertical. Resultat: Ens cauen al cap de tots. Si aquest mètode no us surt be, podrem demanar-vos responsabilitats?. No fa falta que contesteu, ja se la resposta.
Només espero i desitjo que la facultat allargui el curs les setmanes perdudes, encara que acabem a finals de juliol, perquè jo no vull perdre matèria.

Anònim ha dit...

CONTRA QUI LLUITEU?

Si tothom està al rectorat perquè us quedeu?

Identifiqueu l'enemic contra el que lluiteu perquè us equivoqueu. Jo crec que el conseller s'ho deu passar molt be veient com us desacrediteu lluitant contra els vostres companys de facultat.

Algun dia alguns de vosaltres des d'un escó del parlament o una plaça de càrrec de confiança d'algun ajuntament mirareu enrere i sentireu vergonya per tot això.

I nosaltres com a idiotes pagant-vos el sou.


SOU EL QUE CRITIQUEU: Repressors i manipuladors.

Ho sento però si m'heu d'impedir fer classe ho haureu de fer a HÒSTIES. A veure si així algú se n'adona que el que fan els vostres piquets no és informar sinó INTIMIDAR.

Anònim ha dit...

Sou una puta tribu urbana.

Anònim ha dit...

FIDEL PRESENTE!!

Anònim ha dit...

WAR IS PEACE
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH

(Assemblea de lletres '08)

Anònim ha dit...

Seguint amb la línia Orwelliana de l'anònim anterior un extracte de Animal Farm molt eloqüent per aquesta situació:


Squealer: Do not imagine, comrades, that leadership is a pleasure. On the contrary, it is a deep and heavy responsibility. No one believes more firmly than Comrade Napoleon that all animals are equal. He would be only too happy to let you make your decisions for yourselves. But sometimes you might make the wrong decisions, comrades, and then where should we be?

Anònim ha dit...

Hola,

ESPERO I CONFIO QUE EM PUGUEU RESPONDRE, US HO PREGO...

A mi m'agradaria saber quina és la solució que poposaríeu vosaltres pel tema del referèndum:

- Si es continua l'aturada de classes, malament, perquè hi ha una majoria que ha decidit fer classes, ja sigui de manera parcial o reprenent-les amb normalitat.

- Si es reprenen totes les classes, malament, perquè hi ha una majoria que ha decidit fer classes de forma parcial o bé no fer-ne.

- Si es fan classes de forma parcial, malament, perquè aquesta opció tampoc no suma majoria.

I doncs, què proposeu?

A ningú se li escapa que aquest referèndum té un plantejament conflictiu. A ningú, d'acord?

Ara, jo pregunto: qui ha decidit fer aquest referèndum? I el més important, QUI HA DISSENYAT LES BUTLLETES?

M'equivoco si qui ho va fer fou una comissió sorgida de l'assemblea de dimarts passat, formada per gent partidària i no partidària de l'ocupació i/o l'aturada de classes?? M'equivoco??

I ara la pregunta del millon: a l'assemblea miltitudinària de dimarts passat es va decidir (sense, que jo sàpiga, cap objecció... m'equivoco?) que la butlleta contemplaria aquestes opcions... perquè no ha estat fins que hem conegut el resultat del referèndum que han sortit totes aquestes veus que parlen de butlletes manipulades?? Se m'escapa, no ho entenc. Tothom hi està d'acord que que tothom sabia què hi diria a les butlletes??? Si és així per quins set sous no s'havia reclamat abans???? Si us plau, que algú m'ho expliqui.

Segurament, el sistema més "just" hagués estat numerar les opcions de l'1 al 7, de manera que l'opció amb la puntuació més alta hagués sortit "guanyadora". Però ara, sigui com sigui, el resultat és conflictiu i no reflecteix la voluntat de la majoria, és cert, però és que cap de les interpretacions i filigranes matemàtiques per fer el recompte com més ens convingui no ho és.

De manera que potser ens hauríem de plantejar que el problema ha estat de tots i totes (o, en tot cas, de les persones que ara es queixen), per no haver previst abans aquest cacau, perquè tots i totes, persones partidàries i no partidàries de l'ocupació i/o l'aturada de classes, coneixíem el contingut d'aquesta butlleta i teníem la facultat de proposar-ne una modificació. Algú no hi està d'acord???

Anònim ha dit...

Jordi Blanch, el mètode de votació es va decidir en assemblea amb l'acord dels estudiants partidaris de tornar a classe. Ves a queixar-te a ells, o millor encara, ves a les assemblees i fes propostes, que es una cosa que no provoca hèrnies.

Anònim ha dit...

Visca l'ocupació!

Anònim ha dit...

qué fuerte pero qué fuerteeeeeeeeeeee !!!!!

Anònim ha dit...

Bueno gent, després de tot el que ha estat ocorrent aquestes setmanes jo en trec unes conclusions: 1- la gent de lletres vol tornar a fer classe 2- la "lluita" (si, entre cometes) només continua a la facultat de lletres, les altres estan fent classe amb normalitat 3- l'assemblea de lletres no representa la majoria de la facultat. I tinc preguntes que em ronden pel cap, i que no entenc: com es possibel que la majoria dels alumnes (si LA MAJORIA) vulgui tornar a classe i per 368 alumnes dels 4000 que som a la facultat portem un mes sense fer classes? Sembla un acudit, aixó ho contes al carrer i no s'ho creuen home! L'únic que espero es que us adoneu del forat negre on estem caient amb l'aturada de classes... Amb la imatge que estem donant de la universitat... I de la gent de lletres

Anònim ha dit...

podéis cambiar el fondo del blog de negro a blanco? además de un hecho simbólico (espero), podría ayudar a que no nos dejemos la vista leyendo.
Gracias

Anònim ha dit...

Doncs no, macos, ni jo ni la majoria de la gent que va votar tenia ni idea del que hi posaria a les butlletes, perquè com heu dit, a la famosa assamblea en que es va parlar del tema no hi érem tots. Dieu que els contraris a continuar amb les classes aturades no van dir res en contra. No m'estranya. Us adoneu que va arribar un moment que ja només demanàvem engrunes? Ni que fossin classes al passadís? Però això no vol dir que la gent vulgui això, la gent vol fer classe AMB NORMALITAT. Sé de gent que ha anar a les famoses assamblees, democràtiques i dialogants, de les que han sortit escaldats i sense quasi no poder dir paraula. Què volíeu que diguéssin? En aquell moment no dubto que tinguéssin por de ser massa rotunds, un al final e sent coaccionat, però els altres, des de fora, si us plau, hem trobat escandaloses les butlletes, i no cal ser gaire llest, ensenyeu-ho a gent aliena al conflicte!!!
Heu desprestigiat l'Assamblea, l'alumnat, la facultat... total per res.

Anònim ha dit...

En sèrio, és que em venen ganes d'anar a la facultat a treure-us d'allà dins jo mateixa. Ahir vaig veure com havieu tret les portes de les aules, esteu sonats! I després us queixaríeu si vinguéssin els Mossos, si us plau...

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb la gemma, si es coneixien les butlletes perquè ningú no va fer res?

Anònim ha dit...

No saps llegir? Acabo de dir que no les coneixia pas el gruix de gent.

Anònim ha dit...

Al "professor" de grec:

Tu no entens la ironia d'aquesta afirmació que critiques, oi?
Quina autèntica soca.

Tu no has pensat en algun moment que sé qui ets, que no em cal anar al directori de la UAB?
Quina autèntica soca.

No se t'ha acudit que els anònims els rebem alguns professor pel fet irrisori d'anar "in persona" a les aules?
Quina autèntica soca.

Signa el que vulguis, fes el que vulguis. El col·lectiu al qual pertanyo continuarà pensant que ets una autèntica estora, tu i la resta de col·laboracionistes que viuen de falòrnies i altres mentides.

Potser ja endevinaràs qui sóc i amb qui més estic quan comenci el rebombori que es prepara. I no tardarà, si no ens ho impediu amb els vostres gossos de presa del deganat. Encara ens anirà bé per desfer-nos dels dropos i paràsits que han entrat als cossos docents gràcies a les influències, el turiferarisme actiu i la mediocritat, que a sobre inciten els estudiants a accions absurdes com aquesta i que ens critiquen a classe per estendre l'odi contra nosaltres.
Després de tot el que ens heu arribat a fer, ara és el nostre moment. I ja no serviran les vostres tècniques fratricides, practicades activament a tots els departaments!

Anònim ha dit...

Ens hem de posar seriosos. Volem fer classe, diguin el que diguin som majoria, i una majoria molt quantiosa. Qui ens impideix tornar a fer clase? Ningú. A més per que per exemple Filologia Anglesa fa clases, algunes, i História de l'Art no en fa cap?.. FORA OCUPACIÓ!

Anònim ha dit...

¿qué pensáis hacer ahora que los expedientados no han quedado absueltos? ¿quemar la facultad? ¿colgar a la rectora? porque no sé cuáles son las medidas intimidatorias que os faltan por utilizar.

Anònim ha dit...

FELICIDADES a los expulsados !!! que poco precio habeis pagado por todo lo que hicisteis!!!!
A vosotros la loteria ya os ha tocado.
Venga todos a casa por Navidad que ya nos habeis tocado las narices lo suficiente.!!!(por no decir otra cosa)

Anònim ha dit...

NOU REFERÈDUM

1. Ocupació total: No hi haurà classe fins que l'Assemblea dirigeixi (i arregli) el món sencer.

2. Ocupació total: Els estudiants, ignorants, incultes, insolidaris i venuts, deleguen els seus poders en l'Assemblea perquè els administri amb la seva saviesa habitual.

3. Ocupació parcial: podran fer classe els alumnes que portin un exemplar de "El Capital" (també s'admetran les fotocòpies en paper reciclat).

4. Ocupació parcial: podran continuar la docència les classes que tinguin professors que portin rastes (els calbs s'hauran de posar perruca).

5. Ocupació parcial: podran fer classe els alumnes de 3r de més de 22 anys, 3 mesos i 4 dies que tinguin un nom que comenci amb "S" i que tinguin un gat i un gos a casa.

6. Ocupació parcial: hi haurà classe el dimarts, el dimecres i el dijous. El divendres no n'hi haurà perquè els ocupes han de preparar la gresca del cap de setmana i dilluns tampoc, per la ressaca.

7. Retirada de l'ocupació per tal que tots els estudiants puguin ajudar a construir (de forma autogestionada) un monument a l'entrada de la facultat a favor dels "Màrtirs expedientats" .

Anònim ha dit...

PER TV3 HAN DIT QUE HAN AVANÇAT LES VACANCES A LA FACULTAT DE LLETRES, I QUE COMENÇARAN DEMÀ...

NOSÉ QUINES VACANCES AVANCEN, SI HEM D'ENTREGAR TREBALLS I PRÀCTIQUES LA SETMANA QUE VE...

Anònim ha dit...

És clar que no hi era tothom, a l'assemblea de dimarts, i per tant NO TOTHOM SAP QUE QUI VA DISSENYAR LES BUTLLETES, INSISTEIXO, NO VA SER GENT DE L'ASSEMBLEA PER ENTABANAR NINGÚ, ostres. I per a qui no hi era, demano si us plau que no doneu les coses per fet ni pressuposeu coses que després resulta que no són certes. Si no hi éreu, per què doneu per fet que tot plegat ha estat una "estratègia bruta i antidemocràtica per prendre el pèl dels i les estudiants"? Si no hi éreu, informeu-vos-en, si us plau, abans de fer acusacions falses.

Si el que realment us molesta és com estava dissenyada la butlleta, sapigueu que va ser dissenyada per un gruop molt heterogeni de persones partidàries de les diverses opcions.

Sóc conscient que em repeteixo, però ostres, una mica de rigor en el que diem, si us plau.

[Em reservo els comentaris respecte de la gent que se n'alegra de la resolució dels expedients i que defensa l'actuació dels Mossos. Vull creure que aquest tipus de declaracions són fruit de l'ambient tens en què ens trobem]

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria que algun membre il·lustre de l'assamblea em pogués respondre perquè les aules d'informàtiques també estan tancada. Què passa, que a més de no poder fer classes tampoc podem anar a fer treballs?

PD: Oh! pastorets a la uab, quina bona idea! Sembla que ja els vegi...els pastorets al voltant del foc, amb la guitarra, cantant cançons d'en Llach i d'en Sisa...és que les nadales no són prou alternatives, ja se sap.

Anònim ha dit...

La universidad está podrida. Es mi 1er año como universitario, y la verdad, estos días me estoy dando cuenta de que la tenía idealizada. Esperaba encontrarme com gente crítica, inteligenmte, capaz de defender valores como la justícia, la igualdad...y va y me encuentro con una mayoría de gente que su única preocupación es ir a clase...Ir a clase para que?para que el profesor os vea la cara y piense lo buenos estudiantes que sois?por favor...me da la impresión que no teneis ni puta idea de lo que debería ser la universidad, un lugar que debería estar poblado de la gente mas inteligente del país, la mas crítica, la mas responsable...y nos encontramos con que la universidad está plagada de gente cuya preocupación principal es ir a clase...de pena.
Por supuesto que la asamblea no ha hecho las cosas bien, pero esta gente se está movilizando por cosas que estan a un nivel brutalmente mas alto que ir a clase. Ademas, cualquiera sabe que el temario que se da en clases lo podéis encontrar en cualquier sitio...existen cosas que se llaman libros, que sirven para leer y aprender...
En fin, que a la única conclusión que llego después de toda esta movida, es que la universidad también está plagada de borregos.

Anònim ha dit...

"Os queixeu que han fragmentat les opcions de "rependre classes", però d'aquesta manera també s'han fragmentat les opcions de "seguir amb l'ocupació". I finalment el que ha obtingut més vots ha sigut seguir l'ocupació amb aturada de classes. O no os n'ha adoneu?"

Ni estic a la Universitat ni aniré a la UAB, pero el conèixer a gent a la qual el tema li cau de ple m'ha fet arribar a aquesta vergonyosa elecció.

Estic impressionat. De debó aquest és el teu raonament? No deus tocar de peus a terra. El problema no està en continuar o no la ocupació sinó en les classes. Com pots sortir dient "s'ha fragmentat continuar amb la ocupació" si hagués guanyat de totes formes? Aquí el que passa és que s'ha volgut decidir sobre les classes.

Impresionant que amb més de 300 comentaris no ho arribis a veure. Et proposo per a rei negre.

Anònim ha dit...

"La universidad está podrida. Es mi 1er año como universitario, y la verdad, estos días me estoy dando cuenta de que la tenía idealizada. Esperaba encontrarme com gente crítica, inteligenmte, capaz de defender valores como la justícia, la igualdad...y va y me encuentro con una mayoría de gente que su única preocupación es ir a clase...Ir a clase para que?para que el profesor os vea la cara y piense lo buenos estudiantes que sois?por favor...me da la impresión que no teneis ni puta idea de lo que debería ser la universidad, un lugar que debería estar poblado de la gente mas inteligente del país, la mas crítica, la mas responsable...y nos encontramos con que la universidad está plagada de gente cuya preocupación principal es ir a clase...de pena.
Por supuesto que la asamblea no ha hecho las cosas bien, pero esta gente se está movilizando por cosas que estan a un nivel brutalmente mas alto que ir a clase. Ademas, cualquiera sabe que el temario que se da en clases lo podéis encontrar en cualquier sitio...existen cosas que se llaman libros, que sirven para leer y aprender...
En fin, que a la única conclusión que llego después de toda esta movida, es que la universidad también está plagada de borregos."

Bienvenido al mundo real. Supongo que los que están ocupando serán tan inocentes como tú.
Y yo lo que digo es: dónde está el respeto a los superiores? os creéis que sabéis algo? si sois unos niñatos con ganas de cambiar un mundo que ni siquiera conocéis.
Lo siento, pero para mí tiene mucha más credibilidad un adulto que un veinteañero con una camiseta de antifeixista. Id a hacer la revolución a otro sitio.

Anònim ha dit...

Referent al tema de les butlletes, la resposta és: l'Assemblea va dir NO a l'opció de dues úniques opcins a l'hora de votar. Llavors, és clar que sí que van dir SÍ a les opcions que finalment es van utilitzar, ja els convenia. Quina altra cosa podia suggerir la gent si no deixeu fer una enquesta electoral simple i lògica? A més, aquesta gent no està agrupada, va per lliure (tenen autonomia, no com altres) i és lògic que després de negar-se l'Assemblea a l'opció simple en sortissin vàries i de molt diverses. Total, que sou moooolt democràtics...

Anònim ha dit...

Bienvenido al mundo real. Supongo que los que están ocupando serán tan inocentes como tú.
"Y yo lo que digo es: dónde está el respeto a los superiores? os creéis que sabéis algo? si sois unos niñatos con ganas de cambiar un mundo que ni siquiera conocéis.
Lo siento, pero para mí tiene mucha más credibilidad un adulto que un veinteañero con una camiseta de antifeixista. Id a hacer la revolución a otro sitio."

Respeto a los superiores..? No creo que la gente a la que te refieres sea superior ni inferior a nadie. Lo único que los diferencia de mi es que tienen poder, y lo utilizan a su parecer. Yo no sé si si soy muy sabio o no, pero almenos tengo inquietudes...cosa que por lo que veo tu andas justito. Como sabes que soy veinteañero? En fin no sé ni por que te estoy respondiendo...lo único que te pido es que pienses un poco, y actúa en consecuencia. Pero no actúes en consecuencia de no pensar por favor

Anònim ha dit...

PUTOS PERROFLAUTAS!!!

SOLO HAN ECHADO A SEIS, Y LOS QUE NOS HAN ESTADO PERSIGUIENDONOS Y CHILLANDO CADA DÍA POR LOS PASILLO ERAN POR LO MENOS VEINTE!!!

¿PORQUÉ NO VIENEN YA LOS MOSSOS? O LA GUARDIA CIVIL!!!!

MALDITOS COBARDES

Anònim ha dit...

Bienvenido al mundo real. Supongo que los que están ocupando serán tan inocentes como tú.
"Y yo lo que digo es: dónde está el respeto a los superiores? os creéis que sabéis algo? si sois unos niñatos con ganas de cambiar un mundo que ni siquiera conocéis.
Lo siento, pero para mí tiene mucha más credibilidad un adulto que un veinteañero con una camiseta de antifeixista. Id a hacer la revolución a otro sitio."

Respeto a los superiores..? No creo que la gente a la que te refieres sea superior ni inferior a nadie. Lo único que los diferencia de mi es que tienen poder, y lo utilizan a su parecer. Yo no sé si si soy muy sabio o no, pero almenos tengo inquietudes...cosa que por lo que veo tu andas justito. Como sabes que soy veinteañero? En fin no sé ni por que te estoy respondiendo...lo único que te pido es que pienses un poco, y actúa en consecuencia. Pero no actúes en consecuencia de no pensar por favor"

Que lo único que les diferencia es que tienen poder? jaja, no me hagas reír. Ellos están ahí por algo, no por la gracia divina. No sé cómo queréis que os tomemos en serio con ese discurso anarquista infantiloide tan sobado.
Inquietudes? probablemente tenga tantas como tú, aunque ya veo que no son las mismas.

Anònim ha dit...

Com us agrada fer demagògia als de l'assemblea, eh!
Si, si. Els 'ocupes' sou gent d'esperit crític (però no autocrític), solidraris (amb el que us interessa, clar), democràtics (però alhora manipuleu els resultats a la vostra voluntat), ecologistes (però deixeu la universitat feta una porqueria), tolerants (però no dubteu en utilitzar l'extorsió per evitar que els que no pensen com vosaltres actuin per ells mateixos), antiautoritaris (però utilitzeu el poder -de representació- de forma subtil, i a vegades no tant subtil), lliure pensants (però necessiteu a professors que us recolzin les vostres idees als debats -assemblea de dimarts-), etc. etc. etc.

Anònim ha dit...

al chico de primer año: somos muchos los que llevamos años en la universidad (tercero, cuarto, segundos ciclos, másters...) y te puedo asegurar que conocemos la Universidad y a la gente de la Asamblea mejor que tú, así que sin ofender, no nos trates de estúpidos porque como quien dice tú acabas de llegar.

Anònim ha dit...

al chico de primero: además, decirte una cosa, que en el post anterior se me pasó. de acuerdo que hay bibliografía suficiente para pegarte días en la biblioteca y un temario estructurado pero que sepas que yo me he matriculado en la UAB no en la UNED ni en la UOC, por lo tanto tengo derecho a clases presenciales, que para eso he pagado una matrícula.

Anònim ha dit...

Molt be nois, ho heu aconseguit:

Ens han tancat la facultat fins el 7 de gener.

Proposo que els ocupants ens paguin un 70% del cost del títol de la carrera por daños psicológicos y pérdida de tiempo en la facultad durante un mes.

Anònim ha dit...

El fet que hi hagi una majoria de vots, repartit entre dues opcions, que volen que es reprenguin les classes no us diu res? Un referèdum es un sí o un no. ¡I els estudiants volen tornar a les classes! No sigueu hipòcrites...

Anònim ha dit...

JAJAJA! Quina mena de referèndum és aquest? Qui ha redactat les opcions? això és una broma o qué? A Lletres esteu de conya? Salutacions desde Comunicació, on un moviment crític i ferm davant els okupes ha acabat amb la ocupació de la facultat sense necessitat de referèndum. El vam finxar per ahir, però dilluns l'assamblea va decidir que estava massa cansada per continuar amb la lluita a la facultat i que continuarien al rectorat. Eso, eso, ir a ocupar los lavabos si queréis!

Anònim ha dit...

El golpe maestro de estas votaciones es el último punto: "Aturada de l'ocupació i rependre les classes". Ese "rependre les classes" es el verdadero divisor de votos, ha sido una estrategia magistral focalizarlo de tal forma, consiguiendo que la gente se posicionara en función de si querían poder asistir a las aulas o no, y no según si querían realmente la ocupación.

Tema aparte, mezclar la ocupación y las cases en un único enunciado -teniendo en cuenta que ambas cosas son compatibles en una coexistencia- es algo parecido a atar la elección del presidente de la Junta de Vecinas a las listas electorales para la Generalitat. "Si votas a X vecino, tu voto ira a Montilla, si votas a Y, voto para Puigcercós".

Bravo.

Anònim ha dit...

350 vots a favor de l'aturada total de classes, però 800 vots en contra d'una aturada total, i el resultat és q tot segueix igual. Com s'entén aixÒ?

Anònim ha dit...

*perdoneu, 800 no. més de 500

Za! (Papa duPau & Spazzfrica Ehd) ha dit...

El plantejament de les opcions en el referèndum (divideix i venceràs) em sembla maquiavèlic. Òbviament, el retorn a les classes suma i guanya de llarg.

D'altra banda, jo ja no sóc estudiant, sóc treballador, i em sembla un desprestigi pels treballadors que a això li anomeneu "vaga" quan no fabriqueu res ni teniu un patró que us paga: sou uns alumnes que PAGUEU uns diners, una part vosaltres i la gran majoria la paga l'estat; é8s a dir ELS TREBALLADORS. Hi ha moltes maneres d'aconseguir les coses. No cal que siguin més moderades o ratificadores de l'status quo, però sí podrien ser més pensades i originals.

Us animo a seguir protestant en contra de Bolonya, però de forma intel·ligent i revolucionària de veritat.

Anònim ha dit...

Quin dia i a quina hora serà la pròxima assemblea? Espero q sigui pel matí o migdia, pq treballo per la tarda.
I és veritat q les altres facultats ocupades han deixat de ser-ho??

Gràcies¡¡¡
Us animo els de l´assemblea a continuar amb les reivindicacions¡¡¡

Anònim ha dit...

L'assemblea d'aquest vespre és portarà a terme? Ja que com tanquen la facultat, no sé si és avui mateix o demà.

Anònim ha dit...

Hi ha moltes i moltes perles dignes de comentari, però em quedo amb una: "Impresionant que amb més de 300 comentaris no ho arribis a veure. Et proposo per a rei negre."
¿¿¿¿¿QUÈÈÈÈÈÈÈÈÈÈÈ???????
O sigui, que m'esgargamello demanant si us plau per favor ser el rei negre, i aquí la gent passant de tot. Bravo, això és solidaritat.
A sobre, ens tanquen la facultat i a prendre pel cul els pastorets i la pandereta. Ho sento, però jo tampoc us puc donar més suport ja.
Em sento decepcionat.
Bé, encara em queda l'esperança de muntar ni que sigui una establia amb la companya que s'havia engrescat a fer els pastorets progres.
Ara que està tancada la facultat, ens podriem muntar l'establia directament a la porta de la facultat. Si els ocupants ens deixen les bombones de butano i els fogons, ens hi podem mantenir calentons i tot.

Anònim ha dit...

Això, això, que tanquin la facultat i tots ells a dintre.
A menjar-hi els torrons!

Anònim ha dit...

ME CAGO EN LOS OCUPAS DE MIERDA

HAN CERRADO LA FACULTAD POR COBARDÍA FRENTE A ESTOS MANIPULADORES

VAYA VERGUENZA DE UNIVERSIDAD, DONDE UNOS INDOCUMENTADOS SON CAPACES DE SOMETER A UN EQUIPO DE GOBIERNO Y A MILES DE ESTUDIANTES BORREGOS.

VAYA FUTURO DE MIERDA QUE NOS ESPERA EN ESTE PAIS

Anònim ha dit...

Este país tiene un futuro de mierda, porque tiene un presente de mierda y porque tiene un pasado de mierda, que quieres? La gloria divina?
Lo que hay que hacer es cambiar de país!

Anònim ha dit...

Així ha quedat el deganat avui:

http://magno.uab.es/o-coordinacio-institucional/altres/atac_deganat_lletres_17-12-08_1.jpg

Anònim ha dit...

Veient les fotos del deganat...
i després que em vingui un a classe i em digui.."AVUI JA PUC DIR QUE ESTIC EXPULSAT" m'he quedat amb les ganes de dir-li, no em fas pena, algo hauras fet. Allà estan les fotos.

Que no teniu arguments?

I per cert, a la nena que estava avui al grup, dir-li que si vol respecte, que respecti, que no entri cridant com si fos l'ordre...


I una altra cosa, diu molt de vosaltres si entreu 8 o 9 a una classe on nomes hi haviem 4 persones. Diu molt eh. Obviament, no m'he callat.

Anònim ha dit...

MOLT PREVISIBLE EL RESULTAT!
A Ciències de la Comunicació també vam aconseguir que en Assemblea s'aprovés de fer un referèndum... i batua l'olla...van desocupar sense previ avís... weno sí, van avisar a l'Assemblea de les 11h del matí; quan des de les 9h estaven traient coses...perquè llavors es digui que les decision es prenen per consens (consens de les "camarilles" esclar a alteshores de la nit)... TOtal, que a Comunicació se n'han anat sense haver fet el referèndum...tenien por..de què? La voluntat popular...Pel que veig a Lletres han estat més súbtils i en comptes de posposar per finalment eliminar el referèndum han confeccionat un referèndum que conduÏa inexorablement a "una lluita d'interpretacions"... Tal com els polítics fan, aquest blog ha assistit a una apropiació il·lícita de resultats... D'acord amb el cometnari d'en "VOltaire"...calia especificar 3 respostes...perquè contràriament al que s'ha dit un referèndum no ha de servir per expressar totes les opinions (per això tenim l'Assemblea XDDDD)...el referèndum té la funció de solucionar problemes, de prendre decisions davant de conflictes... i el conflicte que ens atany a tots -assemblearis, estudiosos, esquirols, pijos, etc- és el de no poder fer classes. PEr tant, el referèndum s'havia d'haver preparat amb l'objectiu de solucionar unívocament el conflicte. Malauradament, no s'ha fet així. A COmunicació per crear i formuilar la pregunta i requisits de la consulta vam muntar una "Comissió" on tothom que va voler es va apuntar...Allí vam desestimar l'opció de posar diverses respostes (6 0 7), ja que per arribar a conclusions calia evitar la dispersió de vot (màx. 3 opcions) seria hora de saber QUI VA REDACTAR AQUEST REFERÈNDUM... I PER QUÈ?

Anònim ha dit...

- ANÒNIM: "estos días me estoy dando cuenta de que la tenía idealizada": Benvingut a la Terra, planeta del Sistema Solar, a la Via Làctia.

- ANÒNIM: "alguns deuen haver descobert l'acció col·lectiva (ni que sigui per organitzar-se per intentar recuperar les classes) més enllà de l'anar a posar un paper en una urna cada 4 anys": Per favor, prou de fer l'heroi, Què vols? Educar-nos? Anant de salvadors del món no obtindreu més suport. A més del Manifest Comunista hauríeu de llegir alguna cosa sobre la inteligència emocional.

- UN DE LLETRES: "molts pensem que aquest pla no és bo ni per a nosaltres, ni per a la comunitat universitària en general, i que s'ha de fer alguna cosa al respecte": Tot això està molt bé i és digne d'elogi (admiració no, no tant). Però repeteixo, cal que llegiu alguna cosa sobre inteligència emocional. La gent no es farà activista ni pensarà com vosaltres com per art de màgia. Hi ha qui necessita molt més que una espurna per encendre's, i si hi apliqueu massa llenya de cop, en comptes d'encendre's, s'apaguen. Reflexioneu-hi, sisplau.

- GEMMA: "M'equivoco si qui ho va fer fou una comissió sorgida de l'assemblea de dimarts passat, formada per gent partidària i no partidària de l'ocupació i/o l'aturada de classes?? M'equivoco??": Sí, o t'equivoques o menteixes. M'explicaré: les opcions sorgeixen d'un text confeccionat per l'assemblea de filosofia que pots trobar aquí). El text el va presentar una assembleària de lletres (i també de filosofia) i, pel que semblava, era la panacea dels referèndums. Així que no és cap recull d'idees a l'aire en plena assemblea. Vull recordar-vos també que des d'un primer moment es va proposar el fer un referèndum a 2 úniques opcions, cosa que va ser coartada pels assamblearis amb "solera" en tot moment, que deien, buscaven el consens.

- MANEL CARRERE: "el mètode de votació es va decidir en assemblea amb l'acord dels estudiants partidaris de tornar a classe. Ves a queixar-te a ells, o millor encara, ves a les assemblees i fes propostes, que es una cosa que no provoca hèrnies": em remeto al que he explicat abans. Afegeixo una cosa: us heu carregat tot futur d'aquesta assemblea en un bon temps. Repeteixo: més inteligència emocional.

- ANÒNIM: "podéis cambiar el fondo del blog de negro a blanco?": jo també ho penso, milloraria la lectura.

Finalment, m'agradaria repetir una cosa que ja vaig escriure ahir, però veig que no "cualla":
QUE NO ÉS PER LA OCUPACIÓÓÓÓÓ!!!!!!
QUE ÉS PER NO DEIXAR FER CLAAAAAASSE!!!!!

Bibi, ara m'ha quedat clar el teu nom, és que entre tant missatge i tant gent esverada...
De veritat, jo no sé què vénen aquí a discutir, que se'n vagin a l'assemblea!
T'ha agradat el meu poema?? Em vaig inspirar ahir, mira no sé en què pensava...
Ens han fotut els pastorets enlaire, però podem muntar una establia a soles, no?
Mira, i si l'entrada de la facultat ja no fa pudor d'arròs bullit ni de pasta refeta, doncs millor que millor!

Anònim ha dit...

Finalment, hi haurà assemblea aquest vespre?


Gràcies.

Anònim ha dit...

Tu mateix ho has dit...una comissió!
On hi havia estudiants de totes les corrents. I cal recordar, una vegada més, que com bé has dit, igual que a comunicació, l'assemblea de lletres TAMPOC volia fer aquesta consulta, perquè sabien que passaria tot aixó...I fixat! A passat i a més a més, tothom crítica, quan en realitat qui va proposar tantes opcions van ser els ANTIOCUPACIÓ!
Que quedi clar d'una vegada, perquè ara sembla que fins i tot gent que no ve ni a la facultat saben millor que nosaltres mateixos...Per cert, no ereu vosaltres que us queixaveu tant de interessos de fora de la facultat? Ara quan us recolzen a vosaltres no oi?
Bah! sou uns hipocrites!

Anònim ha dit...

- ANÒNIM: "QUI VA REDACTAR AQUEST REFERÈNDUM... I PER QUÈ?":
Les opcions sorgeixen d'un text confeccionat per l'assemblea de filosofia que pots trobar aquí).
El text el va presentar una assembleària de lletres (i també de filosofia) i, pel que semblava, era la panacea dels referèndums.
Així doncs, no és cap recull d'idees a l'aire en plena assemblea, com alguns sembla que volen fer veure.
Vull recordar també que des d'un primer moment es va proposar el fer un referèndum a 2 úniques opcions, cosa que va ser coartada pels assamblearis amb més "solera" perquè, deien, calia escoltar tothom i intentar acostar-se al màxim consens.
Que se m'empassi la terra si això és mentidaaaaaaaaaa...
És broma, cal treure ferro als assumptes, de tant en tant.

Anònim ha dit...

- MARIA: "quan en realitat qui va proposar tantes opcions van ser els ANTIOCUPACIÓ!": als meus missatges anteriors em remeto. Qui menteix? Qui diu la veritat? Tan tan taaaaaaan
Jo, tinc la consciència ben tranquila.

Anònim ha dit...

bravo, muchachos, qué valientes habéis sido enguarrando todo el decanato con huevos y no sé qué más mierda, era el paso siguiente después de acojonar y chillar a los compañeros de clase. El siguiente paso ya sabéis, de noche y por grupitos a dar palizas, que en las fotos que habéis hecho seguro que tenéis más de una cara. Animo camaradas, por una sociedad mejor!!

Anònim ha dit...

LA FACULTAD NO ESTARÁ DEL TODO CERRADA, PORQUÉ LOS DEPARTAMENTOS SEGUIRÁN ABIERTOS PARA QUE LOS ALUMNOS PUEDAN ENTREGAN LOS TRABAJOS DE ANTES DE NAVIDAD.

Anònim ha dit...

- ANÒNIM: "Finalment, hi haurà assemblea aquest vespre?": Assemblea, no ho sé, però les truites de patates que es volien fer pel final de festa s'hauran de substituir per patates xips, no és possible fer les truites.

Pd. Quina pataleta més tendre, sou adorables. Vaaaaa, que per Nadal tindreu turró de Suchaaaaard...

Anònim ha dit...

Ei, que falten les fotos al blog de com ha quedat el deganat! Penjeu-les que cal que tothom estigui informat, no?

Anònim ha dit...

Anònim ha dit...

LA FACULTAD NO ESTARÁ DEL TODO CERRADA, PORQUÉ LOS DEPARTAMENTOS SEGUIRÁN ABIERTOS PARA QUE LOS ALUMNOS PUEDAN ENTREGAN LOS TRABAJOS DE ANTES DE NAVIDAD.


> em de donar les gracies? els hi em de perdonar la vida? ostia, que us estan comprant duros a tres pesetes!

Anònim ha dit...

Sou uns desgraciats. Jo estava molt a prop aquest matí quan us heu posat a tirar ous i pintura al deganat...

I sabeu qui hi ha hagut d'anar després que passéssiu a fer de les vostres? Les senyores de la neteja, que ja em direu quina culpa tenen.

I sabeu qui pagarà el que no es pugui netejar i s'hagi de reparar (com la pintura de la paret)? Nosaltres.

Ja em direu quin mal li heu fet a la degana. A sobre d'extremistes, desconsiderats.

Anònim ha dit...

Home, ara sí que es pot dir allà de: "MANDA HUEVOS!"

Anònim ha dit...

Per flipar:resultat de les ocupacions i l'aturada de les classes?? el desallotjament de la universitat!! apa quedeu-vos aqui tancats fins que us vinguin a fotre fora manipuladors!!antidemocràtics!!REPETICIÓ DEL REFERÈNDUM I QUE TOTHOM VOTI CONTRA LA OCUPACIÓ I CONTRA L'ATURADA DE CLASSES!! (i de passada contra aquesta assemblea que s'autoanomena democràtica i no en té res de res)!!!

Anònim ha dit...

quins pebrots teniuuu!!

això dels ous i la pintura no feia CAP MENA DE FALTA DE RES!

no ens toqueu més la moral als que si que volem fer classe i aguanteu-vos si veu fer algo malament i us va pillar i ara teniu un expedient ficat al cul!

homeeeeee, ja n'hi ha un tiip!

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

I després aneu de dialogants, demòcrates i altres etiquetes d'aquest estil!! Potser que aquella gent que ha empastifat el Deganat torni a l'ESO per repassar el significat de paraules com aquestes. Potser, fins i tot, podríeu fer aquesta assignatura tan polèmica de "Educació per a la ciutadania". Ja heu aconseguit aturar l'activitat acadèmica ves a saber fins quan i això amb uns quants expedients d'expulsió de companys vostres (potser encara massa pocs). Quin serà el pròxim pas? Cremar la Facultat sencera amb els irreductibles que volen continuar estudiant a dintre? Ja que aneu de tan "puristes" i de lluitar pel bé de tot el col.lectiu estudiantil, ja no us vindrà d'aquí doncs com deia algun company vostre en aquest blog, en tota lluita sempre ha d'haver-hi sacrificis. Ara bé, tornem a la qüestió, per què heu de ser vosaltres els qui decidiu qui ha de ser "sacrificat"?
Jo us anuncio que passades les festes reprendré les classes peti qui peti (si des del Deganat ens ho permeten) atès que així m'ho estan demanant els meus estudiants. I ja ens podeu buscar per les aules que si ens trobeu, us enviarem a la merda, això sí de manera molt democràtica i sobretot, autogestionada.

Anònim ha dit...

Entenc com a "proposta" una idea que està sotmesa a aprovació o no. A l'assemblea de dimarts SÍ hi va haver una pluja d'idees per part de gent molt diversa. MÉS TARD, una companya de Filosofia indicava que aquestes propostes estaven recollides en el citat Document de l'Ass. de Filosofia, junt amb d'altres que havien sorgit de l'assemblea d'aquesta titulació. A l'assemblea de dimart es va PROPOSAR que el referèndum les recollís totes i la comissió CONJUNTA es va encarregar d'elaborar les butlletes.
De dimarts a dilluns van sis dies, si sé comptar, i que jo sàpiga ningú no va trobar cap problema a sotmetre totes les opcions a referèndum.
Ara també m'equivoco? O menteixo?
Sento la insistència però no m'agrada que m'acusin de dir mentides.

Però encara ningú no ha respost la meva pregunta: QUINA ÉS LA LECTURA QUE ES PROPOSA DEL REFERÈNDUM? QUINA ÉS L'OPCIÓ "GUANYADORA"?
Reprendre les classes totalment? Parcialment? Algú pot treure l'entrallat de la qüestió?? (Passant per alt, és clar, que es va decidir optar per la majoria simple...)

Anònim ha dit...

Jordi Blanch diu:
Aquesta tarda que no m’heu deixat fer classe, he tingut l'oportunitat de sentir una entrevista que li van fer a Jorge Wagensberg, que com tots de ben segur sabeu, és doctor amb física i ex director del museu de la ciència, doncs bé ha dit:
“l’ésser humà és individualment intel•ligent i col•lectivament imbecil”
M’he fet un far de riure. La lectura la deixo per vosaltres, però jo no aniré a cap assemblea.

Anònim ha dit...

Ondia Fredi!!! I tu ets professor? Que mal educat que ets no? Potser que puguis ensenyar als teus estimants alumnes, ja que t'importen tant, una mica d'educaciói d'ètica, que veig que vas curtet...No sé, jo veig que força gent diu coses sense insultar...i mira que són nomès alumnes eh!!! Vosté, com a docent, si que fa vergonya.

«El més antic ‹Més antic   201 – 400 de 423   Més nou› El més recent»
Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.