28 de novembre 2008

La proposta de sanció per als expedientats arriba fins als 11 anys d’expulsió

Penjo la noticia extreta de la web; http://repressiouab.wordpress.com/

Avui els instructors han comunicat a la defensa dels expedientats la proposta de resolució dels 33 expedients disciplinaris que el rector de la UAB va ordenar obrir contra 31 estudiants de la UAB per les protestes al Consell de Govern per demanar respostes per la càrrega policial al pati de lletres de març; i per l’aprovació irregular dels graus de la Facultat de Lletres.

Tres expedients han estat arxivats (sense especificar si temporal o definitivament, un dels quals comptava amb el testimoni d’un docent que estava reunit amb l’estudiant en el moments dels fets) i avui han comunicat la proposta de resolució per la resta, provisional a l’espera de que el Rector (Lluís Ferrer i Caubet) les ratifiqui. Els expedients relatius al Consell de Govern demanen dos anys d’expulsió de la universitat pels estudiants. En el cas de la Junta de Lletres, el “càstig” va d’un any, set, nou, deu i fins a 11 anys d’expulsió.

Els expedients de Lletres no poden ser ratificats pel Rector donat que és testimoni en el procés i aquest ha delegat en Anna Ripoll (candidata a rectora de la UAB) aquesta funció. La resta sí que poden ser ratificats per Ferrer, el qual ha comunicat informalment la intenció d’abandonar el seu lloc sense convocar cap claustre de General d’acomiadament i informació relativa als darrers esdeveniments.

Al procediment d’instrucció s’ha destacat Joan Botella - instructor de la majora dels expedients de Lletres- qui va renunciar a presentar candidatura a rector tot i els rumors que apuntàven a la seva voluntat de liderar el govern de la UAB abans de l’estiu. Segons els expedientats - 15 dels quals s’enfronten a un procés penal provocat per la col·laboració activa i no demanada pel jutjat de l’Equip de Govern de la UAB- ha estat una instrucció clarament parcial i que tot i que es nega el caràcter polític d’aquest procediment en cap moment s’ha respectat la pressumpció d’inocència, la protecció de dades personals, l’existència de fixers polítics a la UAB i el partidisme de la mateixa instrucció a l’hora d’abordar un conflicte que es va desencadenar al març, amb la càrrega dels Mossos d’Esquadra contra els estudiants concentrats en horari lectiu a un espai obert del campus (Pati de Lletres). [video]

En diverses declaracions a premsa, Joan Carbonell, Vicerector d’Estudiants i Cultura de la UAB, ha negat aquest conflicte polític i ha destacat que es tracta d’un “judici” de “conductes violentes” i, pel que fa al procediment penal, que només ha comunicat un fet delictiu. Davant la demanda de investigació del maltractament policial del març però, la UAB no ha fet cap investigació, depuració de responsabilitats ni tan sols de reparació moral als estudiants ferits - demanda feta pels departaments de prehistòria i de psicologia-.

Roda de Premsa a les 12h al Pati de Lletres de la Facultat de Lletres.
Assemblea oberta amb els repressaliats polítics de la UAB.Divendres, 22h Aula 501 Facultat de Lletres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que hi ha algunes incoherències en aquesta notícia.
Una d'elles és que la Vicerectora d'Afers Acadèmica no és Anna Ripoll.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó, hi ha hagut un error, és la Vicerectora de Personal Acadèmic.

Aquest blog és un espai de lliure expressió dels i les estudiants, l'administració del blog no es fà responsable de les opinions expresades a aquest espai.

Tanmateix l'administració es reserva el dret a no publicar textos per considerar-los xenòfobs, sexistes, ofensius o destructius.